Power Plus HD 2000

Έκανα μια εγγραφή απο την EPTHD και ο δέκτης έφτιαξε ένα αρχείο 4,04GB. Φαίνεται οτι δεν σπάει τις εγγραφές.

Ακόμα ένα "συν" για το τελευταίο firmware.

Αρκετά συν μαζεύει ο δέκτης.
Μήπως να μαζεύαμε σιγά-σιγά μερικά από τα καλά που έχουν οι άλλοι δέκτες με Mstar και να τα στέλναμε στον εισαγωγέα;

Είχα μια αναφορά ότι βελτιωθηκε με το νέο λογισμικό η σκόπευση με το τηλεχειριστήριο,πιάνει πιό εύκολα.Το πρόσεξε κανείς ;

Είχα μια αναφορά ότι βελτιωθηκε με το νέο λογισμικό η σκόπευση με το τηλεχειριστήριο,πιάνει πιό εύκολα.Το πρόσεξε κανείς ;

Λίγο δύσκολο το βλέπω να μπορεί να βελτιωθεί αυτό με λογισμικό. Καθαρά θέμα υλικού είναι.

Μετά το τέλος της εγγραφής ο δέκτης γυρνάει στην κατάσταση που ήταν όταν ξεκίνησε η εγγραφή. Κλείνει μόνο αν ήταν κλειστός και άνοιξε για να γράψει. Δηλαδή εγγραφή μέσω προγραμματισμού. Έτσι φαίνεται να δουλεύουν όλοι οι M-Star από την εποχή των M-Star 7828, όπου όμως υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης φαίνεται ότι έχουν μόνο όλοι οι ALI που έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις εγγραφών και έχουν επιλογή να κλείνουν πάντα μετά από εγγραφή άσχετα με τον τρόπο που έχει οριστεί η εγγραφή.

Θα μπορούσε όμως θεωρητικά να γίνει με κάποιο update?

Ένα παράξενο πρόβλημα με τις εγγραφές: εχω ορίσει μέσω EPG ημερήσια εγγραφή. Σήμερα είδα οτι δεν έγραψε την εκπομπή που ήθελα. Ανοιξα τις πληροφορίες του προγραμματισμού και είδα οτι έχει ημερομηνία εγγραφής 28/9/2012!!

Ένα παράξενο πρόβλημα με τις εγγραφές: εχω ορίσει μέσω EPG ημερήσια εγγραφή. Σήμερα είδα οτι δεν έγραψε την εκπομπή που ήθελα. Ανοιξα τις πληροφορίες του προγραμματισμού και είδα οτι έχει ημερομηνία εγγραφής 28/9/2012!!

Μόλις είδα και γω "πρόβλημα" με εγγραφή μέσω epg. Ενώ έγραψε κανονικά την εκπομπή, στην συνέχεια ο δέκτης έμεινε ανοιχτός όλη την νύχτα..Σ ένα 2ο μηχάνημα που έχω με το ίδιο firmware έκλεισε κανονικά. Όποιος έχει αντίστοιχη εμπειρία ας μας πει..

Ρε παίδες ερώτηση. ΜΕ την αναβάθμιση ξαμαρυθμίζουμε πάλι τα κανάλια? ή τα κρατάει?

Τα κανάλια μετά την αναβάθμιση τα κρατάει κανονικά.

Έκανα μια εγγραφή απο την EPTHD και ο δέκτης έφτιαξε ένα αρχείο 4,04GB. Φαίνεται οτι δεν σπάει τις εγγραφές.

Ακόμα ένα "συν" για το τελευταίο firmware.

Αυτό το έκανε και με το προηγούμενο firmware του Απριλίου με το οποίο διατέθηκαν οι περισσότεροι αποκωδικοποιητές.
Για παράδειγμα έγραψα την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου από την ERT HD και έφτιαξε ένα αρχείο περίπου 14,9 GB.

Μόλις πέρασα το τελευταίο update και θα ενημερώσω για τις αλλαγές και από την δική μου σκοπιά που ήταν περισσότερο επικεντρωμένη στο θέμα του Media Player και λιγότερο στα υπόλοιπα της συσκευής.

Είχα στείλει ένα μακροσκελές και αναλυτικό email στην εταιρεία στις 26/7 και θέλω να δω αν έχουν γίνει αλλαγές και με βάση αυτά που είχα γράψει τότε, οπότε θα επανέλθω μάλλον σήμερα πιο αναλυτικά.

Αυτό το έκανε και με το προηγούμενο firmware του Απριλίου με το οποίο διατέθηκαν οι περισσότεροι αποκωδικοποιητές.
Για παράδειγμα έγραψα την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου από την ERT HD και έφτιαξε ένα αρχείο περίπου 14,9 GB.

Μόλις πέρασα το τελευταίο update και θα ενημερώσω για τις αλλαγές και από την δική μου σκοπιά που ήταν περισσότερο επικεντρωμένη στο θέμα του Media Player και λιγότερο στα υπόλοιπα της συσκευής.

Είχα στείλει ένα μακροσκελές και αναλυτικό email στην εταιρεία στις 26/7 και θέλω να δω αν έχουν γίνει αλλαγές και με βάση αυτά που είχα γράψει τότε, οπότε θα επανέλθω μάλλον σήμερα πιο αναλυτικά.

Δεν είχα κάνει τόσο μεγάλη εγγραφή με το προηγούμενο fw, έψαξα και όσα είχες γράψει παλιότερα για τις εγγραφές και θεώρησα οτι είναι νέο χαρακτηριστικό.

Ήμουν σίγουρος οτι εσύ είσαι "υπεύθυνος" για τις αλλαγές και τις προσθήκες στο τελευταίο fw :smile:
Αν συνεχίσουν έτσι, με βλέπω αν αγοράζω PewerPlus...

Μετά από επικοινωνία με τους εισαγωγείς χλομό το βλέπω να ξαναγίνει εισαγωγή του HD2000. Η αναφορά που πήρα είναι ότι θα αντικατασταθεί από άλλο μοντέλο.

Μια και είμαι εδώ, μήπως δοκίμασε κάποιος λογισμικό άλλου δέκτη στον HD2000; Δοκίμασα μερικά αλλά δεν δουλεύει το display...

Εγώ παρατήρησα κάτι άλλο που ναι μεν μου φαίνεται λογικό, ωστόσο θέλω να το μοιραστό και με σας. Για να έχω καλύτερη κατανάλωση ενέργειας συνηθίζω να "σβήνω" το μηχάνημα (όχι στο stand by, αλλά με το κουμπάκι στο οφ - που βρίσκεται πίσω από το κουτί). Αυτό που παρατηρώ είναι πως σε Samsung tv τα κανάλια (κάποια απ αυτά) έχουν τισ γνωστές ψηφιακές παρεμβολές. Το περίργο είναι πως το ίδιο μηχάνημα με τα ίδια καλώδια σε άλλη τv (Philips) δουλεύουν κανονικά. Προφανώς είναι θέμα "δέκτη" της κάθε tv. Απλά θέλω να μου πείτε αν το κάνει και σε σας.. Επίσης παρατήρησα κατά τύχη και κάτι άλλο. Είχα γράψει 2 εκπομπες 4 ωρών και 2 λεπτών αντίστοιχα (σε στικάκι). Καθώς έβλεπα την 1η (4 ρις ώρες) το προχώρησα μπροστά (fastforward) περίπου 2 ώρες και καθώς πάτησα το play αυτό με πήγε στην αρχή της άλλης εγγραφής !!! Το χει κάνει και σε σας?

Λοιπόν σε αυτό το πρώτο post θα γράψω τις παρατηρήσεις μου για την λειτουργία του δέκτη καθαρά ως Media Player και τις προσθήκες/ αλλαγές του FW 80 σε σχέση με το 40:

Συμβατότητα αρχείων/ δυνατότητες αναπαραγωγής

Θετικά:

1) Παίζει όλα τα WMV video και τα απλά και τα HD - 1080p. Όλα.
Παίζει σχεδόν όλα τα VC-1 (εκτός από τα πολύ ζόρικα Advanced@L4) και παίζει και τα περισσότερα VC-1 interlaced.

Εκτός από τα πολύ εξεζητημένα αρχεία, θα έλεγα πως παίζει τα πάντα από VC-1/WMV

2) Βρήκα κάποιες μικρές διορθώσεις σχετικά με το .mov container. Μου έπαιξε ένα απλό H.264 video σε .mov που δεν το έπαιζε με το προηγούμενο FW.

Αρνητικά:

1) "Χάλασε" η συμβατότητα με τα DivX σε .avi container. Δεν κατάφερα να ανοίξω ούτε ένα!
Σε .mp4 τα DivX τα άνοιξε κανονικά. Δεν δοκίμασα .avi με άλλο format.

Ας κάνει και κάποιος άλλος δοκιμές με .avi αρχεία σε DivX άλλα και σε άλλα format, γιατί μου φαίνεται πολύ περίεργο που χάλασε αυτό.

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ:

1) Επαναφορά αποκωδικοποίησης για DivX .avi αρχεία που φαίνεται χαλασμένη.

2) Να επιτρέπεται η αναπαραγωγή αρχείων .mts όχι μόνο σε λειτουργία PVR, αλλά και ως Media Player (λειτουργία πολυμέσα).
Το θεωρώ λίγο τρελό ο δέκτης να μην μπορεί να δει και να παίξει τα αρχεία (.mts) που γράφει ο ίδιος σε λειτουργία Media Player και να πρέπει να μπεις σε λειτουργία PVR για να μπορείς να κάνεις αναπαραγωγή αρχείων με extension .mts (ή θα πρέπει να τα κάνεις rename σε .m2ts)

3) Να επεκταθεί η αναπαραγωγή αρχείων H.264 σε Level πάνω από 4.1 και σε High Profile - L5.1, 16 ReF, High

Ειδικά τα αρχεία L4.2 που φτιάχνονται συνήθως από κάμερες που υποστηρίζουν AVCHD είναι σχετικά συνηθισμένα και πιστεύω από άποψη επεξεργαστή θα μπορούσε να τα παίξει - όπως και τα L5.1

Λειτουργία ψηφιακού ήχου στην έξοδο HDMI:

Στο καινούργιο FW οι επιλογές του ψηφιακού ήχου "Εκτός λειτουργίας", "PCM", "RAW HDMI off" σε HDMI έξοδο με τον δέκτη συνδεδεμένο στο AVR της υπογραφής κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ΙΔΙΑ πράγματα:

Ο δέκτης αποκωδικοποιεί ο ίδιος τα format που μπορεί - ενδεικτικά αναφέρω MP2, MP3, AAC, WMA, AC3 - και τα στέλνει ως PCM στο AVR.
Το DTS δεν μπορεί να το αποκωδικοποιήσει και για αυτό δεν το στέλνει.

Η μόνη επιλογή ψηφιακού ήχου που είναι διαφορετική, είναι η "RAW HDMI on"

Σε αυτή την λειτουργία στην σύνδεση HDMI με το AVR της υπογραφής, μου έκανε τα εξής:

Τα MP2, MP3, AAC, WMA τα αποκωδικοποιεί ο ίδιος ο δέκτης και τα στέλνει ως PCM στο AVR, όπως και στις προηγούμενες επιλογές που έγραψα από πάνω.

Τα AC3 και DTS τα στέλνει με HDMI pass-through για αποκωδικοποίηση στο AVR, σε Raw μορφή.

Με βόλεψε προσωπικά πάρα πολύ αυτός ο τρόπος λειτουργίας γιατί μέχρι τώρα λόγω του AAC - όπως έχω ξαναγράψει σε προηγούμενο post - γυρνούσα μια στο PCM και μια στο RAW HDMI on για να μπορώ να παίζω AAC και DTS αντίστοιχα.

Τώρα το έχω στο RAW HDMI on και τα παίζω όλα.

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΗΧΟ HDMI:

1) Αν μπορεί να υπάρξει η δυνατότητα να περάσουν με pass-through στην λειτουργία "RAW HDMI on" και ανώτερα format από τα AC3, DTS - όπως EAC3, TrueHD, DTS-HD με σύνδεση σε κατάλληλο AVR

Περνάμε τώρα στο πιο σημαντικό - για τους περισσότερους - θέμα που αφορά στην λειτουργία του δέκτη ως Media Player και είναι οι Ελληνικοί υπότιτλοι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. ΠΑΙΖΕΙ UTF-8 ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ

Αρχικά να πω για το μέγεθος ότι έκαναν το εξής κόλπο.

Έκαναν scale down. Δηλαδή το μέγεθος Μεγάλο, έγινε όσο το παλιό Κανονικό. Το Κανονικό έγινε όσο το Μικρό και το Μικρό είναι πια πολύ μικρό.

Έτσι τώρα το Μεγάλο μέγεθος δείχνει και την δεύτερη γραμμή, όπως έδειχνε και πρίν με το μέγεθος Κανονικό.

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ είναι ότι όλες μου οι ταινίες με ενσωματωμένους UTF-8 Ελληνικούς υπότιτλους, χωρίς εξωτερικό αρχείο φαίνονται κανονικά όπως και όλες οι ταινίες που δοκίμασα που δεν είχαν κανέναν ενσωματωμένο υπότιτλο, αλλά είχαν εξωτερικό αρχείο .srt με Ελληνικά.

Προσωπικά σε αυτές τις ταινίες δεν βρήκα ασυμβατότητα με τα Ελληνικά - ακόμα και σε UTF-8.

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ:

1) Διόρθωση Ελληνικών υπότιτλων UTF-8 ώστε να αναπαράγονται κανονικά καθόλη την διάρκεια της ταινίας - έχει λυθεί αυτό το πρόβλημα από άλλο δέκτη με Mstar ;

2) Παραμένει το θέμα με τις ταινίες που έχουν ενσωματωμένους υπότιτλους άλλων γλωσσών π.χ Αγγλικά και εσύ έχεις εξωτερικό αρχείο .srt με Ελληνικά.
Στην περίπτωση αυτή, ο δέκτης αγνοεί το εξωτερικό αρχείο (δεν το εμφανίζει ως επιλογή) και σου δείχνει μόνο τις επιλογές των ενσωματωμένων υπότιτλων

3) Οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι αρχίζουν την αρίθμηση από το 0 και όχι από το 1 - μικρό το κακό αλλά μπερδεύει.
Επίσης όταν οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι είναι διψήφιος αριθμός - δηλαδή πάνω από 10 - τότε η αρίθμηση πάνω από το 9, δηλαδή το 10, 11, 12 δεν εμφανίζονται με αριθμούς αλλά με σύμβολα. Δηλαδή ...7 8 9 < , > = κτλ.
Τελειώνουν τα αριθμητικά σύμβολα στο 9 και μετά δείχνει σύμβολα!

Σε γενικές γραμμές με την προσθήκη των Ελληνικών σε UTF-8 - αλλά με το γνωστό πρόβλημα - την προσθήκη των VC-1/WMV και την αλλαγή λειτουργίας του "RAW HDMI on" θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος, αλλά περιμένω και περισσότερα.

Για τα γενικά του δέκτη, θα επανέλθω σε επόμενο post - μάλλον αύριο.

Last edited:
1) Διόρθωση Ελληνικών υπότιτλων UTF-8 ώστε να αναπαράγονται κανονικά καθόλη την διάρκεια της ταινίας - έχει λυθεί αυτό το πρόβλημα από άλλο δέκτη με Mstar ;
Ναι, στον Lifeview LV6TBOXHD.

Ειδικά τα αρχεία L4.2 που φτιάχνονται συνήθως από κάμερες που υποστηρίζουν AVCHD είναι σχετικά συνηθισμένα
Δώσε ένα link δείγματος αν μπορείς.

Last edited:
2ο post σχετικά με το νέο Firmware.

Αλλαγές/ Προσθήκες/ Παρατηρήσεις

1) Κατ' αρχήν άλλαξε στην διαδικασία αναβάθμισης το εξής σημείο:

Στο προηγούμενο Firmware όταν δοκίμαζες να περάσεις το ίδιο firmware από πάνω από το παλιό - που ήταν ίδια έκδοση - δεν σου έβγαζε κάποιο μήνυμα και δεν σου επέτρεπε να το περάσεις. Έκανε restart χωρίς να ολοκληρώσει την διαδικασία.

Τώρα με το καινούργιο firmware πάλι δεν βγάζει μήνυμα, αλλά τουλάχιστον η διαδικασία ολοκληρώνεται και το firmware περνιέται κανονικά από πάνω.

Όποιος περάσει το νέο Firmware δεν μπορεί να γυρίσει στο παλιό. Δοκίμασα να επιστρέψω στο παλιό για λόγους δοκιμής και δεν μου το επέτρεψε.

2) Άλλαξε η γραμματοσειρά στα menu - δεν μπαίνω στην διαδικασία "πιο όμορφη/ πιο άσχημη".

3) Στα menu η μόνη προσθήκη - αλλά σημαντική - είναι η ρύθμιση για την διάρκεια της Infobar. Η ρυθμίση της διαφάνειας των menu που αναφέρθηκε σε προηγούμενα post υπήρχε και στο προηγούμενο firmware.

Στην επιλογή της αναβάθμισης του firmware εκτός από την μέθοδο μέσω USB, υπάρχει και η επιλογή OAD - δεν θυμάμαι αν υπήρχε αυτό στο προηγούμενο firmware. Όποιος έχει το παλιό firmware ας κάνει ένα check να μας πει.

Με την ευκαιρία να ρωτήσω το Over Air Download (OAD) πως λειτουργεί ; Από ποιον πρέπει να υποστηρίζεται για να λειτουργήσει ;

4) Με Ελληνικά menu στο απλό πάτημα του Info - που εμφανίζει την Infobar - προστέθηκε και η ημερομηνία εκτός από την ώρα που την είχε ήδη, αλλά στην International μορφή δηλαδή ΜΜ/DD/YYYY και όχι DD/MM/YYYY.

5) Στο διπλό πάτημα του Info εμφανίζει εκτός από τον δείκτη ποιότητας - που σε όλα τα κανάλια είναι 100% άρα δεν προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες - και τον δείκτη Level όπου στα κανάλια της συχνότητας 63 σε εμένα δείχνει Level 47% - 48%, ενώ στο Mega και το ΣΚΑΙ 92% με τα υπόλοιπα κανάλια να είναι στο ενδιάμεσο.

Θα ήταν χρήσιμο να προστεθεί αυτή η πληροφορία του level και στην χειροκίνητη αναζήτηση καναλιών - που τώρα εμφανίζει μόνο την ποιότητα.

6) Όπως αναφέρθηκε προστέθηκε η λειτουργία OTR με διαδοχικά πατήματα του κουμπιού REC.

Πατώντας για δεύτερη φορά το κουμπί REC εμφανίζει ένα παράθυρο όπου επιλέγεις τον μέγιστο χρόνο εγγραφής - πόση ώρα θα γράψει συνολικά από την στιγμή που πάτησες πρώτη φορά το REC. Ουσιαστικά επιλέγεις πόση ώρα θα είναι η συνολική εγγραφή σου με ακρίβεια λεπτού στην μορφή HH:MM

7) Έχει βελτιωθεί η στόχευση είτε η δική μου είτε του firmware - Δεν είμαι σίγουρος ποιος ευθύνεται για την πιο άμεση και εύκολη απόκριση του τηλεκοντρόλ - εγώ ή το firmware :)

8) Τα αραιά και τυχαία κολλήματα που είχα τις πρώτες μέρες με τον δέκτη πριν καταργηθεί η αναλογική εκπομπή από τον Υμηττό, έχουν εξαφανιστεί τελείως - πιθανόν και λόγω ρυθμίσεων της Digea/ ΕΡΤ.

Σε γενικές γραμμές δεν γνωρίζω σε σχέση με τον ανταγωνισμό αν λείπει κάτι από αυτό τον δέκτη - στην λειτουργία του δέκτη - αλλά εμένα μου φαίνεται υπερπλήρης.

Για την λειτουργία του ως Media Player έχω γράψει σε προηγούμενο Post.

Last edited:

Όποιος περάσει το νέο Firmware δεν μπορεί να γυρίσει στο παλιό. Δοκίμασα να επιστρέψω στο παλιό για λόγους δοκιμής και δεν μου το επέτρεψε.

Σε εμένα περνάει κανονικά χωρίς πρόβλημα. Μάλιστα το έκανα αρκετές φορές μέχρι να αποφασίσω ποιο να κρατήσω.

Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι το νέο λογισμικό είναι άρπα κόλα από άλλα λογισμικά; Ακόμα και η ελληνική μετάφραση έχει χαλάσει. Δείτε π.χ. τις επιλογές χωρών.
Τα κάνανε μαντάρα στο copy paste.

Δοκίμασα να του περάσω το λογισμικό του maxima HD2 αλλά ... ναι μεν τρέχει και έχει το ίδιο χειριστήριο όμως δεν φορτώνει κανάλια.

Αλλαγές/ Προσθήκες/ Παρατηρήσεις

1) Κατ' αρχήν άλλαξε στην διαδικασία αναβάθμισης το εξής σημείο:

Στο προηγούμενο Firmware όταν δοκίμαζες να περάσεις το ίδιο firmware από πάνω από το παλιό - που ήταν ίδια έκδοση - δεν σου έβγαζε κάποιο μήνυμα και δεν σου επέτρεπε να το περάσεις. Έκανε restart χωρίς να ολοκληρώσει την διαδικασία.

Τώρα με το καινούργιο firmware πάλι δεν βγάζει μήνυμα, αλλά τουλάχιστον η διαδικασία ολοκληρώνεται και το firmware περνιέται κανονικά από πάνω.

Στον δικό μου Φρανκενστάιν, μπορούσα να περάσω την ίδια έκδοση και στο προηγούμενο. Έβγαζε κανονικά μπάρα προόδου και έκανε όλη τη διαδικασία. Αναρωτιέμαι μήπως ήταν κι αυτό παρενέργεια της μεταμόσχευσης.

Βγάζει κάποιο μήνυμα τωρα όταν προσπαθείς να περάσεις το παλιό firmware;

2) Άλλαξε η γραμματοσειρά στα menu - δεν μπαίνω στην διαδικασία "πιο όμορφη/ πιο άσχημη".

Θα προτιμούσα την νέα στους υπότιτλους και την παλιά στα μενού. Η νέα είναι αρκετά χοντροκομμένη.

3) Στα menu η μόνη προσθήκη - αλλά σημαντική - είναι η ρύθμιση για την διάρκεια της Infobar. Η ρυθμίση της διαφάνειας των menu που αναφέρθηκε σε προηγούμενα post υπήρχε και στο προηγούμενο firmware.

Στην επιλογή της αναβάθμισης του firmware εκτός από την μέθοδο μέσω USB, υπάρχει και η επιλογή OAD - δεν θυμάμαι αν υπήρχε αυτό στο προηγούμενο firmware. Όποιος έχει το παλιό firmware ας κάνει ένα check να μας πει.

Όχι, δεν υπήρχε OAD

Με την ευκαιρία να ρωτήσω το Over Air Download (OAD) πως λειτουργεί ; Από ποιον πρέπει να υποστηρίζεται για να λειτουργήσει ;

Λογικά γίνεται μέσω τηλεοπτικού σήματος, όπως στους δορυφορικούς. Ψιλά γράμματα για τα ελληνικά κανάλια.

4) Με Ελληνικά menu στο απλό πάτημα του Info - που εμφανίζει την Infobar - προστέθηκε και η ημερομηνία εκτός από την ώρα που την είχε ήδη, αλλά στην International μορφή δηλαδή ΜΜ/DD/YYYY και όχι DD/MM/YYYY.

5) Στο διπλό πάτημα του Info εμφανίζει εκτός από τον δείκτη ποιότητας - που σε όλα τα κανάλια είναι 100% άρα δεν προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες - και τον δείκτη Level όπου στα κανάλια της συχνότητας 63 σε εμένα δείχνει Level 47% - 48%, ενώ στο Mega και το ΣΚΑΙ 92% με τα υπόλοιπα κανάλια να είναι στο ενδιάμεσο.

Θα ήταν χρήσιμο να προστεθεί αυτή η πληροφορία του level και στην χειροκίνητη αναζήτηση καναλιών - που τώρα εμφανίζει μόνο την ποιότητα.

6) Όπως αναφέρθηκε προστέθηκε η λειτουργία OTR με διαδοχικά πατήματα του κουμπιού REC.

Πατώντας για δεύτερη φορά το κουμπί REC εμφανίζει ένα παράθυρο όπου επιλέγεις τον μέγιστο χρόνο εγγραφής - πόση ώρα θα γράψει συνολικά από την στιγμή που πάτησες πρώτη φορά το REC. Ουσιαστικά επιλέγεις πόση ώρα θα είναι η συνολική εγγραφή σου με ακρίβεια λεπτού στην μορφή HH:MM

7) Έχει βελτιωθεί η στόχευση είτε η δική μου είτε του firmware - Δεν είμαι σίγουρος ποιος ευθύνεται για την πιο άμεση και εύκολη απόκριση του τηλεκοντρόλ - εγώ ή το firmware :)

Μάλλον το συνήθισες :smile:

8) Τα αραιά και τυχαία κολλήματα που είχα τις πρώτες μέρες με τον δέκτη πριν καταργηθεί η αναλογική εκπομπή από τον Υμηττό, έχουν εξαφανιστεί τελείως - πιθανόν και λόγω ρυθμίσεων της Digea/ ΕΡΤ.

Σε γενικές γραμμές δεν γνωρίζω σε σχέση με τον ανταγωνισμό αν λείπει κάτι από αυτό τον δέκτη - στην λειτουργία του δέκτη - αλλά εμένα μου φαίνεται υπερπλήρης.

Για την λειτουργία του ως Media Player έχω γράψει σε προηγούμενο Post.

Ξέχασες να γράψεις οτι τώρα λειτουργεί σωστά η επιλογή 16:9 Pillarbox, κρατώντας όπως πρέπει το aspect ratio. :smile: Ήταν σημαντικό ελάττωμα της προηγούμενης έκδοσης
Λίγα πράγματα λείπουν πλέον: απευθείας μετάβαση στα Πολυμέσα, κάποιου είδους Time Jump και άλλα μικροπράγματα.

Εγώ με το νέο πάλι firmware είδα κάτι που δεν ξέρω αν σας το κάνει (δείτε το και πείτε μας). Συνηθίζω (για να μην χαλάω ρεύμα) να τον κλείνω (ειδικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα) από το κουμπί ον-οφ και όχι να τον έχω στο σταντ μπάι. Χθες λοιπόν που τον άνοιξα είδα πως είχε χάσει την σειρά των καναλιών και τα χε βάλει όπως να ναι !! Το χει πάθει κανείς?

Το δοκίμασα αυτό που λες - έκλεισα για κανα μισάωρο τον διακόπτη του on/off - και όταν το ξανάνοιξα τα είχε κρατήσει τα κανάλια κανονικά.

Είσαι σίγουρος ότι στην πρώτη οθόνη του Menu έχεις βάλει το LCN σε κατάσταση "Εκτός λειτουργίας" ;

Λίγα πράγματα λείπουν πλέον: απευθείας μετάβαση στα Πολυμέσα, κάποιου είδους Time Jump και άλλα μικροπράγματα.

Απ' ευθείας μετάβαση στα Πολυμέσα πως το εννοείς ;

Με το που συνδέεις ένα USB δίσκο να αναγνωρίζει ότι έχει πολυμεσικό περιεχόμενο και να ανοίγει αυτόματα την λειτουργία για αναπαραγωγή των ταινιών χωρίς να σε ρωτάει ; Είναι λίγο τραβηγμένο αυτό. Μπορεί εγώ να συνέδεσα τον δίσκο για να γράψω κάτι, όχι για να παίξω ταινία.

Αν εννοείς με κουμπί στο τηλεκοντρόλ, πάλι δύσκολο είναι αφού τα κουμπιά είναι συγκεκριμένα.

Για το PVR έχει κουμπί το οποίο το πατάς και σε πάει απ' ευθείας μέσα στο folder των εγγραφών.

Για το Time Jump, αν εννοείς σε ταινία το έχει.

Έχει την επιλογή Goto από το προηγούμενο firmware που επιλέγεις σε ποιο λεπτό και ώρα θέλεις να πας ακριβώς.

Επίσης, έχει και resume. Δηλαδή αν έχεις σταματήσει μια ταινία σε συγκεκριμένο σημείο, έχεις την δυνατότητα να συνεχίσεις από το σημείο που την άφησες και όχι από την αρχή.

Αν μπορείς ανέφερε και τα μικροπράγματα που λείπουν γιατί δεν έχω άλλο δέκτη και θα ήθελα να ξέρω τι έχουν οι άλλοι και λείπει από αυτόν.

Για το 16:9 Pillarbox, έχω δει προηγούμενα posts σου που το έχεις αναφέρει, αλλά εγώ το έχω μόνιμα στο Αυτόματα και ότι video έχω παίξει στην TV της υπογραφής δεν έχω αντιμετωπίσει θέμα. Μάλλον κάτι δεν έχω προσέξει ή δεν έχω περιεχόμενο κατάλληλο για να τσεκάρω αυτό που γράφεις.

Last edited by a moderator:
Το δοκίμασα αυτό που λες - έκλεισα για κανα μισάωρο τον διακόπτη του on/off - και όταν το ξανάνοιξα τα είχε κρατήσει τα κανάλια κανονικά.

Είσαι σίγουρος ότι στην πρώτη οθόνη του Menu έχεις βάλει το LCN σε κατάσταση "Εκτός λειτουργίας" ;

Ναι , εκτός λειτουργίας το χω πάντα ετσι κι αλιώς. Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε γιατί σ εναν 2 ο ίδιο δέκτη με ίδιο firmware δεν έπαθε κάτι. Μάλιστα σε αυτόν τον δέκτη που χε το πρόβλημα αναγκάστηκα και πήγα στην αμέσως προηγούμενη έκδοση για να δω τι έφταιξε. ϊδωμεν, θα επανέλθω..(έχω κοτσάρει και έναν power adapter εκεί και δεν ξέρω μήπως αυτό το επηρεάζει)..