Kostas_Y
AVClub Fanatic
Έκανα μια εγγραφή απο την EPTHD και ο δέκτης έφτιαξε ένα αρχείο 4,04GB. Φαίνεται οτι δεν σπάει τις εγγραφές.
Ακόμα ένα "συν" για το τελευταίο firmware.
Είχα μια αναφορά ότι βελτιωθηκε με το νέο λογισμικό η σκόπευση με το τηλεχειριστήριο,πιάνει πιό εύκολα.Το πρόσεξε κανείς ;
Μετά το τέλος της εγγραφής ο δέκτης γυρνάει στην κατάσταση που ήταν όταν ξεκίνησε η εγγραφή. Κλείνει μόνο αν ήταν κλειστός και άνοιξε για να γράψει. Δηλαδή εγγραφή μέσω προγραμματισμού. Έτσι φαίνεται να δουλεύουν όλοι οι M-Star από την εποχή των M-Star 7828, όπου όμως υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης φαίνεται ότι έχουν μόνο όλοι οι ALI που έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις εγγραφών και έχουν επιλογή να κλείνουν πάντα μετά από εγγραφή άσχετα με τον τρόπο που έχει οριστεί η εγγραφή.
Ένα παράξενο πρόβλημα με τις εγγραφές: εχω ορίσει μέσω EPG ημερήσια εγγραφή. Σήμερα είδα οτι δεν έγραψε την εκπομπή που ήθελα. Ανοιξα τις πληροφορίες του προγραμματισμού και είδα οτι έχει ημερομηνία εγγραφής 28/9/2012!!
Ρε παίδες ερώτηση. ΜΕ την αναβάθμιση ξαμαρυθμίζουμε πάλι τα κανάλια? ή τα κρατάει?
Έκανα μια εγγραφή απο την EPTHD και ο δέκτης έφτιαξε ένα αρχείο 4,04GB. Φαίνεται οτι δεν σπάει τις εγγραφές.
Αυτό το έκανε και με το προηγούμενο firmware του Απριλίου με το οποίο διατέθηκαν οι περισσότεροι αποκωδικοποιητές.
Για παράδειγμα έγραψα την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου από την ERT HD και έφτιαξε ένα αρχείο περίπου 14,9 GB.
Μόλις πέρασα το τελευταίο update και θα ενημερώσω για τις αλλαγές και από την δική μου σκοπιά που ήταν περισσότερο επικεντρωμένη στο θέμα του Media Player και λιγότερο στα υπόλοιπα της συσκευής.
Είχα στείλει ένα μακροσκελές και αναλυτικό email στην εταιρεία στις 26/7 και θέλω να δω αν έχουν γίνει αλλαγές και με βάση αυτά που είχα γράψει τότε, οπότε θα επανέλθω μάλλον σήμερα πιο αναλυτικά.
Ναι, στον Lifeview LV6TBOXHD.1) Διόρθωση Ελληνικών υπότιτλων UTF-8 ώστε να αναπαράγονται κανονικά καθόλη την διάρκεια της ταινίας - έχει λυθεί αυτό το πρόβλημα από άλλο δέκτη με Mstar ;
Δώσε ένα link δείγματος αν μπορείς.Ειδικά τα αρχεία L4.2 που φτιάχνονται συνήθως από κάμερες που υποστηρίζουν AVCHD είναι σχετικά συνηθισμένα
2ο post σχετικά με το νέο Firmware.
Όποιος περάσει το νέο Firmware δεν μπορεί να γυρίσει στο παλιό. Δοκίμασα να επιστρέψω στο παλιό για λόγους δοκιμής και δεν μου το επέτρεψε.
Λίγα πράγματα λείπουν πλέον: απευθείας μετάβαση στα Πολυμέσα, κάποιου είδους Time Jump και άλλα μικροπράγματα.2ο post σχετικά με το νέο Firmware.
Αλλαγές/ Προσθήκες/ Παρατηρήσεις
1) Κατ' αρχήν άλλαξε στην διαδικασία αναβάθμισης το εξής σημείο:
Στο προηγούμενο Firmware όταν δοκίμαζες να περάσεις το ίδιο firmware από πάνω από το παλιό - που ήταν ίδια έκδοση - δεν σου έβγαζε κάποιο μήνυμα και δεν σου επέτρεπε να το περάσεις. Έκανε restart χωρίς να ολοκληρώσει την διαδικασία.
Τώρα με το καινούργιο firmware πάλι δεν βγάζει μήνυμα, αλλά τουλάχιστον η διαδικασία ολοκληρώνεται και το firmware περνιέται κανονικά από πάνω.
Όποιος περάσει το νέο Firmware δεν μπορεί να γυρίσει στο παλιό. Δοκίμασα να επιστρέψω στο παλιό για λόγους δοκιμής και δεν μου το επέτρεψε.
Στον δικό μου Φρανκενστάιν, μπορούσα να περάσω την ίδια έκδοση και στο προηγούμενο. Έβγαζε κανονικά μπάρα προόδου και έκανε όλη τη διαδικασία. Αναρωτιέμαι μήπως ήταν κι αυτό παρενέργεια της μεταμόσχευσης.
Βγάζει κάποιο μήνυμα τωρα όταν προσπαθείς να περάσεις το παλιό firmware;
2) Άλλαξε η γραμματοσειρά στα menu - δεν μπαίνω στην διαδικασία "πιο όμορφη/ πιο άσχημη".
Θα προτιμούσα την νέα στους υπότιτλους και την παλιά στα μενού. Η νέα είναι αρκετά χοντροκομμένη.
3) Στα menu η μόνη προσθήκη - αλλά σημαντική - είναι η ρύθμιση για την διάρκεια της Infobar. Η ρυθμίση της διαφάνειας των menu που αναφέρθηκε σε προηγούμενα post υπήρχε και στο προηγούμενο firmware.
Στην επιλογή της αναβάθμισης του firmware εκτός από την μέθοδο μέσω USB, υπάρχει και η επιλογή OAD - δεν θυμάμαι αν υπήρχε αυτό στο προηγούμενο firmware. Όποιος έχει το παλιό firmware ας κάνει ένα check να μας πει.
Όχι, δεν υπήρχε OAD
Με την ευκαιρία να ρωτήσω το Over Air Download (OAD) πως λειτουργεί ; Από ποιον πρέπει να υποστηρίζεται για να λειτουργήσει ;
Λογικά γίνεται μέσω τηλεοπτικού σήματος, όπως στους δορυφορικούς. Ψιλά γράμματα για τα ελληνικά κανάλια.
4) Με Ελληνικά menu στο απλό πάτημα του Info - που εμφανίζει την Infobar - προστέθηκε και η ημερομηνία εκτός από την ώρα που την είχε ήδη, αλλά στην International μορφή δηλαδή ΜΜ/DD/YYYY και όχι DD/MM/YYYY.
5) Στο διπλό πάτημα του Info εμφανίζει εκτός από τον δείκτη ποιότητας - που σε όλα τα κανάλια είναι 100% άρα δεν προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες - και τον δείκτη Level όπου στα κανάλια της συχνότητας 63 σε εμένα δείχνει Level 47% - 48%, ενώ στο Mega και το ΣΚΑΙ 92% με τα υπόλοιπα κανάλια να είναι στο ενδιάμεσο.
Θα ήταν χρήσιμο να προστεθεί αυτή η πληροφορία του level και στην χειροκίνητη αναζήτηση καναλιών - που τώρα εμφανίζει μόνο την ποιότητα.
6) Όπως αναφέρθηκε προστέθηκε η λειτουργία OTR με διαδοχικά πατήματα του κουμπιού REC.
Πατώντας για δεύτερη φορά το κουμπί REC εμφανίζει ένα παράθυρο όπου επιλέγεις τον μέγιστο χρόνο εγγραφής - πόση ώρα θα γράψει συνολικά από την στιγμή που πάτησες πρώτη φορά το REC. Ουσιαστικά επιλέγεις πόση ώρα θα είναι η συνολική εγγραφή σου με ακρίβεια λεπτού στην μορφή HH:MM
7) Έχει βελτιωθεί η στόχευση είτε η δική μου είτε του firmware - Δεν είμαι σίγουρος ποιος ευθύνεται για την πιο άμεση και εύκολη απόκριση του τηλεκοντρόλ - εγώ ή το firmware
Μάλλον το συνήθισες :smile:
8) Τα αραιά και τυχαία κολλήματα που είχα τις πρώτες μέρες με τον δέκτη πριν καταργηθεί η αναλογική εκπομπή από τον Υμηττό, έχουν εξαφανιστεί τελείως - πιθανόν και λόγω ρυθμίσεων της Digea/ ΕΡΤ.
Σε γενικές γραμμές δεν γνωρίζω σε σχέση με τον ανταγωνισμό αν λείπει κάτι από αυτό τον δέκτη - στην λειτουργία του δέκτη - αλλά εμένα μου φαίνεται υπερπλήρης.
Για την λειτουργία του ως Media Player έχω γράψει σε προηγούμενο Post.
Ξέχασες να γράψεις οτι τώρα λειτουργεί σωστά η επιλογή 16:9 Pillarbox, κρατώντας όπως πρέπει το aspect ratio. :smile: Ήταν σημαντικό ελάττωμα της προηγούμενης έκδοσης
Λίγα πράγματα λείπουν πλέον: απευθείας μετάβαση στα Πολυμέσα, κάποιου είδους Time Jump και άλλα μικροπράγματα.
Το δοκίμασα αυτό που λες - έκλεισα για κανα μισάωρο τον διακόπτη του on/off - και όταν το ξανάνοιξα τα είχε κρατήσει τα κανάλια κανονικά.
Είσαι σίγουρος ότι στην πρώτη οθόνη του Menu έχεις βάλει το LCN σε κατάσταση "Εκτός λειτουργίας" ;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.