Power Plus HD 2000

Κι εκεί που συζητούσαμε για υπότιτλους, εγγραφές και άλλα "κυριλέ" προβλήματα, σήμερα μετά από καιρό είπα να δω MAD και MTV και έπαθα σοκ.

Όλα τα κανάλια αυτής της συχνότητας και τα 5 (MAD, MTV, SUNNY, BIB, SPORT TV) χάλασαν τελείως. Σπασμένη εικόνα, σπασμένος ήχος, πετάει μαύρα καρέ που και που...Χάλι.

Από την αρχή είχα προβλήματα και σπασίματα στην εικόνα με αυτά τα κανάλια, αλλά ποτέ τόσο έντονα.

Τα άλλα κανάλια σε άλλες συχνότητες όλα τέλεια.

Έναν που ρώτησα στην πολυκατοικία μια χαρά μου λέει όλα τα κανάλια και το MAD και το MTV.Έχουμε κεντρική κοινή κεραία με όλους, άρα μάλλον δεν φταίει η κεραία.

Έχει δει άλλος πρόβλημα με την συγκεκριμένη 5άδα καναλιών ;

Δεν φταιει ο δέκτης γιατί έχει ανοίξει άνετα ασθενέστερα σήματα στην ΒΑ Αττική .

Η συχνότητα αυτή εδω και μέρες έχει πρόβλημα στην Ν.Αθήνα και δείχνει οριακό σήμα ,ή σήμα με καθόλου ποιότητα σήματος , μαζί με της ΕΡΤ και τα γνωστά σπασίματα της ανα περιόδους.Αφορά και πως στοχεύει τον Υμηττό η κεραία ,θέλει λίγο πιο ψηλά ,και την καλωδίωση, κάπου χάνει στο κτίριο στην διανομή. γιατί έχω παραδείγματα και από άλλες εγκαταστάσεις και για τις 54, 65 συχνότητες .

Δοκίμασε πατέντα να κουνήσεις το καλώδιο μεταξύ μπριζας και δέκτη ή βάλε μεγαλύτερο να κάνει σαν 'σωμα' επέκταση της κεραίας να βλέπει κοντά σε παράθυρο (προς τον Υμηττό).

Απάντηση: Re: Power Plus HD 2000

Κι εκεί που συζητούσαμε για υπότιτλους, εγγραφές και άλλα "κυριλέ" προβλήματα, σήμερα μετά από καιρό είπα να δω MAD και MTV και έπαθα σοκ.

Όλα τα κανάλια αυτής της συχνότητας και τα 5 (MAD, MTV, SUNNY, BIB, SPORT TV) χάλασαν τελείως. Σπασμένη εικόνα, σπασμένος ήχος, πετάει μαύρα καρέ που και που...Χάλι.

Από την αρχή είχα προβλήματα και σπασίματα στην εικόνα με αυτά τα κανάλια, αλλά ποτέ τόσο έντονα.

Τα άλλα κανάλια σε άλλες συχνότητες όλα τέλεια.

Έναν που ρώτησα στην πολυκατοικία μια χαρά μου λέει όλα τα κανάλια και το MAD και το MTV.Έχουμε κεντρική κοινή κεραία με όλους, άρα μάλλον δεν φταίει η κεραία.

Έχει δει άλλος πρόβλημα με την συγκεκριμένη 5άδα καναλιών ;

Όχι, στο Ίλιον με κεραία και καλωδίωση από το ´80 +κάτι έχει μια χαρά εικόνα. Μόνο πρόβλημα της μητέρας μου το ανυπάκουο τηλεκοντρόλ, παρήγγειλα το ΤELE 300 για δοκιμή, άλλο που δεν ήθελα!

Λοιπόν έκανα τις εξής δοκιμές:

1) Τηλέφωνο στον 6ο όροφο και στον 1ο όροφο για να αποκλείσω την κεντρική κεραία - όλα καλά μου είπαν.

2) Μεταφορά δέκτη σε άλλη πολυκατοικία - έπαιξε μια χαρά.

Κατάλαβα ότι το πρόβλημα είναι στο διαμέρισμα μου, οπότε διάβασα το post του Leonidas33 και βρήκα την άκρη.

Είχε ακουμπήσει το καλώδιο της κεραίας της τηλεόρασης στο καλώδιο του κεντρικού ηχείου πάνω στο οποίο είναι ο δέκτης, με αποτέλεσμα όλο αυτό τον χαμό στην συχνότητα 63.

Απομάκρυνα το καλώδιο της TV και τώρα η εικόνα είναι άψογη σε όλα τα κανάλια. Ακόμα βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί "χτύπησε" ΜΟΝΟ η συχνότητα 63 και όχι η 65 ας πούμε.

Ίσως ο Leonidas33 έχει και σε αυτό δίκιο γιατί μένω Νότια προάστια.

Τέλος καλό, όλα καλά.

Thanks!

Έχει παρατηρήσει κανείς αυτό στην τελευταία σελίδα? Το έχει βρει κάποιος το καλώδιο? Εγώ πάντως δεν θυμάμαι να βρήκα κάτι μέσα... Μήπως το είχανε γράψει και μετά το ακύρωσαν σαν ενέργεια αλλά ξέχασαν να το αφαιρέσουν από τις οδηγίες?

Να προσθέσω το γεγονός ότι ο δικός μου ήταν ήδη ρυθμισμένος στα κανάλια όταν τον έβαλα στην πρίζα για πρώτη φορά... Αλλά οι ζελατίνες ζελατίνες και το τηλεχειριστήριο στο σακουλάκι του χωρίς να φοράει τις μπαταρίες και χωρίς να φαίνεται το όλο μηχάνημα να έχει χρησιμοποιηθεί! Λέτε να τους είχανε ρυθμίσει και καλά για ευκολία με ένα τηλεκοντρόλ όλους? Αλλά το λες όταν τον αγοράζει ο άλλος αν το έχει κάνει. Εκτός αν δεν το ξέρει βέβαια...

Κάποια ιδέα?

powerplus2000RCA.jpg

Επίσης δεν βρήκα στο εγχειρίδιο το επίπεδο σήματος (έτσι το αναφέρει σε άλλους δέκτες) που δέχεται σε db. Ξέρει κάποιος?

Ευχαριστώ και καλό βράδυ σε όλους!

Last edited:
Διόρθωση διατύπωσης: "Αλλά το λες όταν τον αγοράζει ο άλλος αν το έχεις κάνει. Εκτός αν δεν το ξέρεις βέβαια... "

ΥΓ Με κάθε συμπάθεια, βρε παιδιά, αυξήστε λίγο τα 10 λεπτά για edit... Έστω 15'-20'... Ευχαριστώ πολύ! :offtopic:

Re: Απάντηση: Power Plus HD 2000

Έχει παρατηρήσει κανείς αυτό στην τελευταία σελίδα? Το έχει βρει κάποιος το καλώδιο? Εγώ πάντως δεν θυμάμαι να βρήκα κάτι μέσα... Μήπως το είχανε γράψει και μετά το ακύρωσαν σαν ενέργεια αλλά ξέχασαν να το αφαιρέσουν από τις οδηγίες?

Να προσθέσω το γεγονός ότι ο δικός μου ήταν ήδη ρυθμισμένος στα κανάλια όταν τον έβαλα στην πρίζα για πρώτη φορά... Αλλά οι ζελατίνες ζελατίνες και το τηλεχειριστήριο στο σακουλάκι του χωρίς να φοράει τις μπαταρίες και χωρίς να φαίνεται το όλο μηχάνημα να έχει χρησιμοποιηθεί! Λέτε να τους είχανε ρυθμίσει και καλά για ευκολία με ένα τηλεκοντρόλ όλους? Αλλά το λες όταν τον αγοράζει ο άλλος αν το έχει κάνει. Εκτός αν δεν το ξέρει βέβαια...

Κάποια ιδέα?

powerplus2000RCA.jpg

Επίσης δεν βρήκα στο εγχειρίδιο το επίπεδο σήματος (έτσι το αναφέρει σε άλλους δέκτες) που δέχεται σε db. Ξέρει κάποιος?

Ευχαριστώ και καλό βράδυ σε όλους!

Φίλε μου, στο δικο μου μηχάνημα το είχε μέσα αυτό το καλώδιο που λες. Πολύ φοβάμαι - συμπεραίνοντας από αυτά που γράφεις, πως το μηχάνημά σου είχε ανοιχθεί , είχαν πάρει το καλώδιο και το είχαν ξανακλείσει χωρίς να φαίνεται τίποτε. Δεν ξέρω αν όντως έχει γίνει έτσι, μου έχει συμβεί όμως σε κινητό..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Power Plus HD 2000

Φίλε μου, στο δικο μου μηχάνημα το είχε μέσα αυτό το καλώδιο που λες. Πολύ φοβάμαι - συμπεραίνοντας από αυτά που γράφεις, πως το μηχάνημά σου είχε ανοιχθεί , είχαν πάρει το καλώδιο και το είχαν ξανακλείσει χωρίς να φαίνεται τίποτε. Δεν ξέρω αν όντως έχει γίνει έτσι, μου έχει συμβεί όμως σε κινητό..

Lol, κάνε μας δύο...! Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.

Κάποιος άλλος?

Δεν νομίζω έγινε τόσος κόπος για να φάνε ενα καλώδιο των 2 ευρω.Για να έχει τα κανάλια προρυθμισμένα ,το μηχάνημα είχε χρησιμοποιηθεί για κάποιους λόγους ,προφανώς επιστράφηκε και ξαναπουλήθηκε χωρίς να ελέγξει κανείς τι έλλειπε.Ελπίζω να μην είναι προβληματικό και γι'αυτό να επιστράφηκε.Ακουσα σε κατάστημα ηλεκτρονικών ότι κάποια είχαν πρόβλημα στο βίσμα της κεραίας ,και αναφέρθηκαν 3 παρτίδες εισαγωγές για το μηχάνημα.Αγνωστο βεβαια τι ισχύει ...

Last edited:

Δεν νομίζω έγινε τόσος κόπος για να φάνε ενα καλώδιο των 2 ευρω.
Ούτε όμως μπορεί να το αποκλείσει κάποιος.
Αν μπορούν, όσοι δε βρήκαν το καλώδιο στη συσκευασία, ας γράψουν από πού είχαν αγοράσει το δέκτη. Θα είναι χρήσιμο για όλους μας.

Ούτε όμως μπορεί να το αποκλείσει κάποιος.
Αν μπορούν, όσοι δε βρήκαν το καλώδιο στη συσκευασία, ας γράψουν από πού είχαν αγοράσει το δέκτη. Θα είναι χρήσιμο για όλους μας.

Προσωπικά δεν θέλω να το κάνω ακόμα μιας και δεν έχει αναφερθεί κάτι παρόμοιο από άλλους κατόχους του δέκτη, ως τώρα. Θα είναι κρίμα πιστεύω από μία παρεξήγηση να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις. Γιατί θέλω να πιστεύω ότι είναι απλώς μία παρεξήγηση και προσπαθώ να βγάλω άκρη πριν κάνω κάτι περαιτέρω.

Ok, δεκτό. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Περισσότερο ρώτησα επειδή μου αρέσει ο δέκτης αλλά, όταν διαβάζω τέτοια πράγματα, αλλάζει άρδην η γνώμη μου.

Το καλώδιο RCA/RCA έχει δεν έχει 50 λεπτά. Μάλιστα μου φάνηκε περίεργο που ο συγκεκριμένος δέκτης το είχε μέσα - άλλες μάρκες δεν έχουν κανένα καλώδιο.

Όσο για το αν ο δέκτης είχε κανάλια, μπορώ να πω ότι σε 2 περιπτώσεις που έτυχε να βρεθώ μπροστά σε κάποιο κατάστημα, πριν μου το δώσουν το αναβάθμισαν αφού μου ανέφεραν ότι δεν έχει ελληνικό μενού όπως το παρέλαβαν. Κατά την διαδικασία αυτή τοποθετούσαν και τις ελληνικές οδηγίες χρήσης μέσα καθώς και λίστα καναλιών για ευκολία των εγκαταστατών.

Στο πίσω μέρος μάλιστα ήταν κάτι πελαγωμένοι που είχαν βάλει σε 2 DVR 32 δέκτες και τους αναβάθμιζαν ταυτόχρονα. Απ'οτι κατάλαβα ο σκοπός τους ήταν να αναβαθμίσουν όλη την παραλαβή δεκτών, δηλ κάτι χιλιάδες δέκτες...

Από την άλλη πλευρά, σε ένα άλλο κατάστημα που βρήκα τον 3ο που πήρα, υπήρχαν 10 -15 τεμάχια ανοιγμένα από επιστροφή πελατών που σύμφωνα με τον καταστηματάρχη τα επέστρεψαν γιατί δεν τους άρεσε το θέμα με το κοντρολ που δεν πιάνει.

Μια και είμαι εδώ, να ρωτήσω, έχει χάσει κάποιος την σειρά των καναλιών του; Βλέπω σε άλλα thread ότι έχουν πρόβλημα με την ταξινόμηση μηχανήματα με τον ίδιο επεξεργαστή. Σε εμένα δεν έχει συμβεί.

Ο δέκτης δεν χάνει την σειρά καναλιών με τις ως τώρα αναφορές και κάποιες δοκιμές που έχω δει .

Τα υπόλοιπα είναι λίγο περίεργα όπως τ'αναφέρεις .Σίγουρα στον πανικό αυτές τις μέρες αυτές θα γίναν διαφορα ,αλλά ο δέκτης δεν είχε έρθει σε τόσο μεγάλες ποσότητες γενικά και γιάυτό και ήταν λίγο δύσκολο να τον βρείς. (κακως βεβαια ).Το μηχάνημα από ότι γνωρίζω έρχεται με την γνωστή έκδοση λογισμικού που υποστηρίζει Ελληνικά απο την παρουσιάση του και χωρίς ίχνος ανοίγματος.Αν δεν ισχύει αυτό μάλλον είναι άλλη εισαγωγή ή έστω να έχει και να γίνεται περιορισμένα μόνο όμως από τον αντιπρόσωπο,παρά να εμπιστεύεται το κάθε κατάστημα που πουλά ενα σωρό άλλα είδη για να ασχοληθεί ιδιαίτερα,είναι και θεμα εγγύησης κλπ κάτι να πάει στραβά, αλλά και κανείς δεν ασχολείται τι κανάλια πιάνει καλά σε μια περιοχή,γιατί μπορεί να θέλει ξανά σάρωση παρά τις ρυθμίσεις.

Το τι δεν πιάνει το τηλεκοντρόλ για τα κριτήρια κάποιων δεν είναι λόγος επιστροφής ,που ισχύει για χαλασμένο.Αλλαγες γίνονται μόνο από πολυκαταστήματα ,αλλά ο δέκτης αυτός δεν πωλείται ως τώρα τόσο μαζικά.Βέβαια πολλά γίνονται για να αποκλείει κανείς κάτι ,και υπάρχουν και κακοί επαγγελματίες που μυρίζονται χρήμα με ελλειπης υπηρεσίες.

Last edited:
Ερώτηση. Πήγα να βάλω μέσα στο stickaki μια ταινία mkv 6 Giga περίπου και δεν με άφηνε λέγοντας πως είνια πολύ μεγάλη. Σας έχει τύχει?Κανά hit and tip?

Ερώτηση. Πήγα να βάλω μέσα στο stickaki μια ταινία mkv 6 Giga περίπου και δεν με άφηνε λέγοντας πως είνια πολύ μεγάλη. Σας έχει τύχει?Κανά hit and tip?

Μήπως το στικάκι είναι φορμαρισμένο σε FAT32;

Εκτός κι αν προσπαθείς να βάλεις ταινία 6GB σε στικάκι 4GB οπότε με το δίκιο του διαμαρτύρεται ;)

Μήπως το στικάκι είναι φορμαρισμένο σε FAT32;

Εκτός κι αν προσπαθείς να βάλεις ταινία 6GB σε στικάκι 4GB οπότε με το δίκιο του διαμαρτύρεται ;)

16 άρι είναι..μάλλον είναι με format σε FAT32.. Θα δοκιμάσω σε ntfs..

Last edited:
Το δοκίμασα και δουλεύει. Το πρόβλημα είναι πως παίζει κανονικά αρχείο mkv (με εξωτερικούς υπότιτλους στο κανονικό μέγεθος για να μην τουσ κόβει) αλλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ τον ήχο..Υπάρχει καμμία ρύθμιση ή όντως πολλά φορμάτ ήχου δεν τα παίζει?

Το δοκίμασα και δουλεύει. Το πρόβλημα είναι πως παίζει κανονικά αρχείο mkv (με εξωτερικούς υπότιτλους στο κανονικό μέγεθος για να μην τουσ κόβει) αλλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ τον ήχο..Υπάρχει καμμία ρύθμιση ή όντως πολλά φορμάτ ήχου δεν τα παίζει?

DTS δεν πρόκειται να ακούσεις απο κανένα δέκτη. Τα άλλα μπορούν να τα διαχειριστούν.

Δοκίμασα το firmware του δέκτη σήμερα. Όμορφα χρώματα, όμορφη γραμματοσειρά, διαφάνεια παντού, γρήγορη infobar (χωρίς ρύθμιση χρόνου εμφάνισης όμως). Ιδιαίτερα που άρεσαν τα σύμβολα στο κάτω μέρος της infobar.

Το μεγάλο πρόβλημα; Δεν κρατάει το aspect ratio στα αρχεία βιντεο.
To μικρότερο πρόβλημα; Serif γραμματοσειρά στους υπότιτλους βρε παιδιά; Έλεος!

Last edited: