Powerbuy: Sony BRAVIA VPL-HW10

Aλέξη απ'τον Τρανούλη δεν πήραμε την απόδειξη;;

Ποιο Τρανούλη? Έτσι λέγεται αυτός στην Ν.Ερυθραία? (γιατί δεν θυμάμαι)
Εγώ από εκεί παρέλαβα αλλά απόδειξη δεν πήρα από
αυτόν ... και λογικό βέβαια γιατί την πώληση την έκανε
ο Μοσχίδης ... οι κατα τόπους Electronet άπλα έκαναν
εξυπηρέτηση για την παράδοση.

Εσύ πήρες απόδειξη? (Όχι δελτιο αποστολής)

Παιδια αν εχει κοπει δελτιο αποστολης η αποδειξη ειναι δεδομενη. Αποδειξη πληρωμης υπαρχει ?

Όχι Ναθ ... το δελτίο αποστολής μπορεί να κοπεί και να μην
συνοδεύεται από απόδειξη .... (μεταφορά εμπορεύματος από
ένα υποκατάστημα σε ένα άλλο). Απόδειξη πληρωμής με την
ευρύτερη έννοια υπάρχει (το αποδεικτικό κατάθεσης του καθενός
μας στο λογ/μό του έμπορα με συγκεκριμένη αιτιολογία).

Αλλά ας μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα περισσότερο ... το βράδυ ίσως
έχω νέα.

Παιδιά έχοντας εμπειρία με το συγκεκριμένο καταστηματάρχη έχω να σας πω το εξής: Όντως καθυστερεί στο να στείλει τις αποδείξεις,σε εμένα έκανε συνολικά 2+βδομάδες. Δεν ξέρω πότε τελείωσε το Powerbuy αλλά η γενικότερη διαδικασία δυστυχώς καθυστερεί. Θα σας σταλεί απόδειξη ταχυδρομικώς,αλλά καλύτερα θα ήταν να πάρετε τηλ το Σάββα και να του πείτε να σας συνδέσει με το λογιστήριο, έτσι ώστε να αφήσετε τα στοιχεία σας εκεί.

Την Πέμπτη ξαναμίλησα με το κατάστημα (με υπάλληλο του Μοσχίδη).
Άφησα τα πλήρη στοιχεία μου και αναμένω.

Αν μπορέσεις την επόμενη φορά που θα πάρεις (σου εύχομαι να μην χρειαστεί), ζήτησε οπωσδήποτε να σε συνδέσουν με το λογιστήριο. Η απόδειξη λογικά να ξέρεις θα κοπεί με τωρινή ημερομηνία και όχι με την τότε που σας παραδόθηκαν οι προβολείς.

Αν μπορέσεις την επόμενη φορά που θα πάρεις (σου εύχομαι να μην χρειαστεί), ζήτησε οπωσδήποτε να σε συνδέσουν με το λογιστήριο. Η απόδειξη λογικά να ξέρεις θα κοπεί με τωρινή ημερομηνία και όχι με την τότε που σας παραδόθηκαν οι προβολείς.

Ευχαριστώ για την συμβουλή ... ελπίζω να μην χρειαστεί γιατί πραγματικά
με έχει κουράσει η υπόθεση.

Στα γράφω όλα αυτά γιατί στη θέση σου βρέθηκα και εγώ και μπορώ να πω ότι δεν μου ήταν καθόλου ευχάριστη η όλη αναμονή και το άγχος.......

Την Πέμπτη ξαναμίλησα με το κατάστημα (με υπάλληλο του Μοσχίδη).
Άφησα τα πλήρη στοιχεία μου και αναμένω.

Μετά από 3 εβδομάδες ακόμα τίποτα .... η υπομονή μου εξαντλήθηκε:AFADF0:
Μόλις πήρα για ακόμα μία φορά τηλέφωνο (πρέπει να είναι η 6η-7η φορά)
και άφησα και πάλι τα στοιχεία μου.

Μετά και από το νήμα που άνοιξε ο άλλος συμφορουμίτης για το
πρόβλημα που του έτυχε με τον προβολέα (και δεν έχει λάβει και
αυτός ακόμα απόδειξη άρα μπορεί να αντιμετώπίσει πρόβλημα και
με την εγγύηση) με έχουν ζώσει τα φίδια άσχημα ...

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι τους πηρατε το 2008, που σημαινει πως οι αποδειξεις και τα τιμολογια πρεπει να ειναι κομμενα την ιδια χρονια. Απορω λοιπον γιατι δεν εχετε λαβει τιποτα ακομα? Μου φαινεται πως κατι δεν παει καλα.

Τί να πω βρε παιδιά,με τις τηλεοράσεις δεν είχαμε πρόβλημα,εκτος της καθυστέρησης με τις αποδείξεις.Απόδειξη Electronet σε φάκελο κλπ,είναι απαράδεκτος που τόσο καιρό δεν σας τις στέλνει..... Εξηγηση σας έδωσε βρε παιδιά?

Προσωπικά έχω χαρτί απο το Electronet που μου "εκανε την εξυπηρέτηση", οτι μου έδωσαν τον προβολέα για λογαριασμό του συγκεκριμένου αντιπροσώπου. Συνεπώς, δε θα κάτσω να σκάσω και πολύ, αν μέχρι το τέλος Μάρτη δεν έχω την απόδειξη, θα τραβήξω μια ωραιότατη καταγγελία! Στην τελική αν ήταν να τον πάρω χωρίς ΦΠΑ 19%, θα τον έπαιρνα ακόμα φθηνότερα (1554 ευρώ σε σχέση με τα 1850 που έιχε στο πλαίσιο με ΦΠΑ μέσα). Δεν είμαι διατεθειμένος 1ον να γλυτώνει το ΦΠΑ ΚΑΝΕΙΣ εις βάρος μου, και 2ον να περιμένω μέχρι 2α παρουσία για την απόδειξη.

Γιάννης

Μα το θεμα ειναι οτι δεν μπορει να γλιτωσει το ΦΠΑ αφου εχει κοψει δελτια αποστολης. Κατι αλλο πρεπει να συμβαινει. Επειδη ειμαι εμπορος κι εγω, οτι δελτια αποστολης ειχα κοψει το 2008 επρεπε να τα τιμολογησω μεχρι την τελευταια μερα της χρονιας αλλιως θα ηταν φορολογικη παραβαση.

Δελτία αποστολής ο Μοσχίδης δεν νομίζω να έχει κόψει,
γιατί οι προβολείς δεν πέρασαν ποτέ από αυτόν. Πήγαν
κατευθείαν στις κατα τόπους Electronet που έκαναν την
εξυπηρέτηση για την παράδοση.

Η όλη κατάσταση είναι το λιγότερο απαράδεκτη και από ότι
βλέπω μάλλον θα χρειαστεί να το τραβήξουμε το πράγμα
και όπως είχαμε την αγοραστική δύναμη του power buy
έτσι θα έχουμε και την αντίστοιχη δύναμη στην περίπτωση
που η κατάσταση πάει στα άκρα ...

Δηλαδη τους προβολεις τους πηρατε απο τα μαγαζια χωρις συνοδευτικα εγγραφα?

Νομιζω οτι το ολο θεμα ειναι με το ΦΠΑ. Η Ροδος δεν εχει ΦΠΑ 19% αλλα χαμηλοτερο (τουυλαχιστον αυτο συνεβαινε παλιοτερα). Επισης αν δεν κανω λαθος δεν εχει δικαιωμα να κανει αποστολη στην Αθηνα ουτε να δωσει αλλο καταστημα εκ μερους του.

Σήμερα έστειλα FAX στο κατάστημα με το οποίο ζητώ και επίσημα την έκδοση Τιμολογίου, για το παραστατικό ΧΧΧ (από Ν.Σμύρνη) και την Εξόφληση στο λογαριασμό ΖΖΖ (Μοσχίδης) της EUROBANK . Κατάλαβα οτι τα παραστατικά για όλους έχουν κοπεί (πρόσφατα) και θα αποσταλούν. Εγώ θα περιμένω μέχρι το τέλος Μαρτίου που κλείνει το τρίμηνο για την εφορία. Μετά είμαι υποχρεωμένος να μπώ στη διαδικασία της καταγγελίας.

Last edited:
Γεια σας και απο εμενα , μολις μπηκα και εγω γιατι εχει αργήσει ανησυχητικά η αποδειξη και βλεπω οτι υπαρχει ενα θεμα , αν και γενικοτερα δεν ανησυχώ πολύ (αφενός γιατι παρελαβα) και αφετερου διοτι η αγορα εχει περασει και στην πιστωτική καρτα (εχω χρησιμοποιήσει σε αντιπροσωπεία το αποκομα για προιον ενω ειχα χασει την κανονικη αποδειξη , πραγμα που βεβαια δεν ισχυει απολυτα) και ειναι και βλακεια γενικά να μην εχεις απόδειξη(μεταπωληση κτλ)

Παντως αν θυμαμαι καποιος μιλαγε με τον Μοσχιδη στο κινητο πως δεν τον βρηκε λοιπον να επικοινωνησει αμεσα μαζι του να εξηγησει ο ανθρωπος ...γιατι μπορει να υπαρχει κανενα διαδικαστικο θεμα που δεν ξερουμε η το οτιδηποτε!!!