Που πάει η Ε.Ε.;;;

αν θα ήταν ποτέ η αυτοκτονία επιλογή, θα σκεφτόμουν κάτι πιο εξωστρεφές ;)

πάντως για τις ευρωπαϊκές χώρες θα είναι μυστήρια υπόθεση... αυτοκινητοβιομηχανίες από τη μια και οι καλύτεροι δρόμοι στον πλανήτη ως επί το πλείστον...
 
Ο Βόλφγκανγκ Μύνχαου, πολύ γνωστός οικονομικός συντάκτης των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς και του Σπήγκελ, κάνει την έκπληξη:

Το Γερμανικό κόμμα Die Linke για την κρίση - Ένας κυβερνητικός συνασπισμός SPD, Gruenen και Linke είναι η καλύτερη λύση για την Ευρώπη

Το εκλογικό πρόγραμμα του αριστερού Γερμανικού κόμματος Die Linke, ως προς το θέμα της κρίσης στην Ευρωζώνη, πείθει για την ειλικρίνεια και τη ευφυία του. Έτσι, το κόμμα αυτό είναι πολύ πιο μπροστά από τα δύο μεγάλα - και αποτελεί ιδανικό κυβερνητικό εταίρο για τους Σοσιαλδημοκράτες και τούς Πράσινους.
...
Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα στη θέση των Linke, είναι η συνεπής εφαρμογή της ανάλυσης τους σχετικά με την κρίση, στη συμπεριφορά τους στις ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο. Σε αντίθεση με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, οι Linke ψήφιζαν στη Βουλή σταθερά εναντίον της πολιτικής της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την κρίση.
...
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του προγράμματος των Linke είναι η υπόθεση ότι μπορεί να λυθεί η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση μέ τα μέσα μιας αναδιανεμητικής πολιτικής σε εθνικό επίπεδο. Το κόμμα αυτό σιωπά στα ζητήματα του διεθνούς συντονισμού. Όμως χωρίς τον διεθνή συντονισμό, η κρίση είναι αδύνατο να λυθεί. Και προς στιγμήν, η τάση είναι ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αμέσως μετά την κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers το 2008, υπήρξε ένα μικρό παράθυρο χρόνου για επανακατεύθυνση του διεθνούς οικονομικού συστήματος. Δεν φαίνεται πιά να υπάρχει καθόλου θέληση. Η ομάδα των ισχυρότερων οικονομικά χωρών (G20) έχει εκφυλιστεί σε έναν όμιλο συζητήσεων.
...
Αυτό είναι λοιπόν το δικό μου - ασφαλώς αμφιλεγόμενο - συμπέρασμα από τα πέντε κομματικά προγράμματα για τις εκλογές: Από μακροοικονομική άποψη, ένας Κόκκινος - Κόκκινος - Πράσινος κυβερνητικός συνασπισμός (SPD - Linke - Grünen) θα ήταν η καλύτερη λύση και η μoναδική παραλλαγή Γερμανικής κυβέρνησης που θα είχε μια ευκαιρία για να καταπολεμήσει την κρίση με επιτυχία. Ακόμη και μόνον, διότι ένας τέτοιος συνασπισμός προσφέρει μια διαφορετική αφήγηση για την οικονομική πολιτική.
 
Δύο μόλις χρόνια από το μακελειό στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας με πρωταγωνιστή τον ακροδεξιό Αντερς Μπρέβικ, το κόμμα στο οποίο ανήκε (το ξενοφοβικό Κόμμα της Προόδου της Σιβ Γένσεν), αναδεικνύεται σε κυβερνητικό εταίρο της νικήτριας των εκλογών στη σκανδιναβική χώρα, Έρνα Σόλμπεργκ, αρχηγού των Συντηρητικών.

Παρ' όλο που το Κόμμα της Προόδου έπεσε από την δεύτερη στην τρίτη θέση (στο 16,4% από 22,9% το 2009) και έχασε 12 έδρες από τις 41 που είχε στο κοινοβούλιο, θεωρείται από τους νικητές της εκλογικής αναμέτρησης, αφού θεωρείται από τους επικρατέστερους εταίρους της Σόλμπεργκ για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η Σόλμπεργκ ή αλλιώς «Μέρκελ του Βορρά», όπως την αποκαλούν, άρχισε σήμερα επαφές με τα κεντροδεξιά κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, μια διαδικασία που, όπως προειδοποίησε, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη, με δεδομένες τις διαφορές απόψεων που εκφράζονται σε πολλά θέματα.

«Όλοι έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν πλήρως το (προεκλογικό) πρόγραμμά τους», είπε η αποκαλούμενη και «Σιδηρά Έρνα».

«Όλοι θα διαπραγματευτούμε. Θα είναι ένα πάρε-δώσε», συμπληρωσε η 52χρονη εντολοδόχος πρωθυπουργός σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή της με τους ηγέτες των άλλων τριών κομμάτων, υπενθυμίζοντας ότι θα περάσουν πέντε εβδομάδες μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, τα τέσσερα κόμματα της κεντροδεξιάς, οι Συντηρητικοί, οι Φιλελεύθεροι, οι Χριστιανοδημοκράτες και το Κόμμα της Προόδου, καταλαμβάνουν 96 από τις 169 έδρες στο κοινοβούλιο.

Ορισμένοι πάντως αρνούνται ότι το Κόμμα της Προόδου έχει σχέση με τον μακελάρη της Ουτόγια: «Δεν έχει καμία σχέση με όσα έκανε ο Μπρέιβικ. Είναι άσχετο θέμα. Κανένας Νορβηγός με ελάχιστη νοημοσύνη δε συνδέει τον Μπρέιβικ με το κόμμα σήμερα», δήλωσε ο Κέτιλ Κόλσρουντ της συντηρητικής εφημερίδας Aftenposten.

Τρομοκρατημένοι από την εξέλιξη δηλώνουν από την πλευρά τους, επιζώντες του μακελειού στο νησί της Ουτόγια: «Με τρομοκρατεί το γεγονός ότι το Κόμμα της Προόδου μπορεί να αναλάβει εξουσία. Κάποια από τα πιο σημαντικά στελέχη του ακολουθούν ακόμα σκληρή ρητορική κατά της μετανάστευσης. Αυτού του είδους η ρητορική θα οδηγήσει σε ακόμα πιο εχθρικό κλίμα», δήλωσε ο 29χρονος επιζών Βέγκαρντ Γκρόσλι Βενεσλαντ.

Η επικεφαλής του Κόμματος της Προόδου Σιβ Γιένσεν απαντά ότι το κόμμα της δεν είναι ακροδεξιό, αλλά «φιλελεύθερο» και απορρίπτει την ετικέτα του «λαϊκισμού».

http://www.iefimerida.gr/news/12132...ορβηγία-το-κόμμα-του-μακελάρη-άντερς-μπρέιβικ
 
BT3vK4_IYAA1-8b.jpg:large


Έξωση στην Ισπανία....
 
Δυο ζωές ρημαγμένες κάτω από δυο χάμπουργκερ και μια πατάτες...


Μια χαρούλα είμαστε...
ΕΓΩ ελπίζω να τη σκαπουλάρω...
 
Το σκοτάδι φαίνεται πως απλώνεται με γοργούς ρυθμούς πάνω από την Ευρώπη...
Αφού στη Νορβηγία οι ακροδεξιοί είναι με το ένα πόδι στην κυβέρνηση, σε δημοσκόπηση στη Γαλλία "ένας στους τρεις Γάλλους αισθάνεται κοντά στις ιδέες της Μαρίν Λεπέν".

Παρίσι
Έξι μήνες πριν από τις γαλλικές δημοτικές εκλογές, το ένα τρίτο των Γάλλων (ποσοστό 34%) δηλώνει πως αισθάνεται «κοντά στις ιδέες» της επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop για το εβδομαδιαίο περιοδικό Valeurs Actuelles, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, το 25% των ερωτηθέντων που δηλώνει ότι συμπαθεί την ακροδεξιά πολιτικό απάντησε πως αισθάνεται «αρκετά κοντά» στις ιδέες της Λεπέν, και το 9% «πολύ κοντά».

Αντίθετα, από εκείνους που δηλώνουν ότι δεν συμμερίζονται τις ιδέες της, το 66% απάντησε ότι «είναι πολύ μακριά» από όσα πρεσβεύει η Λεπέν, το 38% «πολύ μακριά» και το 28% «αρκετά μακριά».

Σύμφωνα με την έρευνα της Ifop, το 38% όσων δηλώνουν ότι ψηφίζουν το κόμμα της δεξιάς αξιωματικής αντιπολίτευσης UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) και το 11% των αριστερών ψηφοφόρων, δηλώνουν ότι αισθάνονται πλησίον της ιδεολογίας της ακροδεξιάς πολιτικού. Από τους ψηφοφόρους του ακόμη πιο αριστερού Ζαν-Λικ Μελανσόν, η Λεπέν αποσπά θετικές γνώμες ενός 21%.

Επίσης, μεγάλη είναι η απήχηση των ιδεών της Λεπέν σε όσους δηλώνουν πως δεν έχουν πολιτική άποψη: το 28% συμμερίζεται τις ιδέες της, ενώ το 39% τις κατανοεί.

Το 60% όσων συμμετείχαν στην έρευνα θεωρεί πως η Μαρίν Λεπέν «επιθυμεί πραγματικά να αλλάξει τα πράγματα», για το 44% αυτή «κατανοεί τα προβλήματα του κόσμου» και το 31% πιστεύει πως «έχει λύσεις για να βγει η χώρα από την κρίση».

Η έρευνα διαπιστώνει πως οι ιδέες της Λεπέν έχουν την ίδια απήχηση τόσο στους άνδρες (36%), όσο και στις γυναίκες (33%), ενώ η αποδοχή τους είναι μεγαλύτερη στους κόλπους των εργατών και των εργατοϋπαλλήλων (39%), απ' ό,τι στους δημοσίους υπαλλήλους και στους ελεύθερους επαγγελματίες (26%).

Παράλληλα, η Λεπέν διεύρυνε τη απήχησή της σε πιο νεαρές ηλικίες, εξασφαλίζοντας θετικές απαντήσεις για το πρόσωπό της και τις ιδέες της τόσο από το ένα τρίτο των νέων (18-24 ετών), όσο και των γηραιότερων (άνω των 65 ετών).

Η έρευνα, που δημοσιεύεται λίγες ημέρες πριν από την πρώτη εξόρμηση της Λεπέν, που προβλέπεται για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Μασσαλία, πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 4-6 Σεπτεμβρίου, με δείγμα 1.014 ενηλίκους, που αντιπροσώπευε όλες τις κοινωνικές ομάδες άνω των 18 ετών. Το περιθώριο σφάλματος της έρευνας είναι ±1,8%.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Η λιτότητα διαλύει την Ευρώπη: 146 εκατομμύρια φτωχοί έως το 2025



Έως και 25 εκατομμύρια περισσότεροι ευρωπαίοι (όσοι ο πληθυσμός Αυστρίας και Ολλανδίας αθροιστικά) θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της φτώχειας αν δεν ανακοπούν οι πολιτικές της λιτότητας προειδοποιεί η διεθνής οργάνωση κατά της φτώχειας «Oxfam» - οι φτωχοί της γηραιάς ηπείρου θα φτάσουν τα 146 εκατομμύρια



- See more at: http://left.gr/news/i-litotita-dial...tommyria-ftohoi-eos-2025#sthash.smYF4HMd.dpuf
 
Η Μέρκελ ,όπως αναμενόταν κέρδισε τις εκλογες στην Βαυαρία ,παραδοσιακή ακροδεξιά περιοχή της Γερμανίας..

Αυτο που δεν ξέρουν βέβαια οι εγχώριοι νεοφιλελέδες είναι οτι η δεξιά κερδίζει την Βαυαρία σταθερά από το 1957! Ακόμα και όταν σε ομοσπονδιακό επίπεδο η δεξιά παίρνει τα κάτω της, στην Βαυαρία έχει ντούρασελ, διαρκεί! Ένας από τους λόγους είναι ότι η τοπικιστική CSU ("αδελφό" κόμμα της CDU με βαυαρική αποκλειστικότητα) έχει διαμορφώσει ένα άκρως πελατειακό και συντεχνιακό κράτος, το οποίο διανέμει "εξυπηρετήσεις", συστήνει δίκτυα και μετράει κεφάλια. Τον αναφέρω, επειδή κάποιοι που έχουν κάνει την έννοια του "πελατειακού κράτους" αναλυτικό πασπαρτού στα μέτρα τους, θα το αποκρύψουν για ακόμα μία φορά!

Εδρα της Siemens και έδρα των σκανδάλων του μεγαλο-κομματάρχη Edmund Stoiber, τα οποία μετά από μερικούς μήνες διαρρηγμένων ιματίων και σχετλιασμών κρύφτηκαν επιμελώς κάτω από τα παχιά χαλιά τoυ συστήματος CSU, διότι "είναι πολλοί οι μεγατόνοι, Άνγκελα"! (*σε μια χώρα, βέβαια, που τα "διεθνή" γράφονται από ομοτράπεζους, αυτά δεν γίνονται ποτέ αντικείμενο δημόσιας ενημέρωσης για το τι κάνει η γερμανική "ευρωπαϊκή κεντροδεξιά"*)


........

Επειδή οι Μανδραβέληδες αυτά δεν θα τα πούν ποτέ.
 
Σε δημοσκόπηση της Le Parisien 80% των γάλλων συμφωνουν στην απέλαση ρομά βουλγαρικής και ρουμανικής προέλευσης....εάν δεν ενσωματώνονται στην γαλλική κοινωνία, σύμφωνα με την πρόταση του Υπ. Εσωτερικών.

Παμαλ...