Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Που πάει η Ευρώπη?

κι όταν όλη η Ευρώπη μπει στο "μηχανισμό στήριξης" (ο οποίος είναι απλά μηχανισμός τοκογλυφίας, παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και εξαθλίωσης) όπως είναι το βασικό σχέδιο, τότε θα έχει επέλθει και η ποθητή "παγκοσμιοποίηση", μία κυβέρνηση για όλους, οικονομική, ολιγαρχική, καταπιεστική, μεσαιωνική κι εκδικητική απέναντι στους αντιφρονούντες της. αυτό το μέλλον επιτρέπουμε με την τωρινή μας απάθεια να ετοιμάσουν για τα παιδιά μας τα διάφορα γραβατωμένα φασιστοειδή των ΔΝΤ/ και τα τσιράκια τους (ευρωπαϊκές κυβερνήσεις). ως πότε θα κοιτάμε να καταρρέει το σύμπαν γύρω μας μήν κάνοντας τίποτα για να το σταματήσουμε; ως πότε θα επιτρέπουμε σε θλιβερά ανθρωπάρια να ρυθμίζουν τη ζωή μας; κάποια στιγμή - όσο πιο σύντομα, τόσο καλύτερα - θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πλέον ΔΕΝ "έχει ο Θεός" ...

:grinning-smiley-043
 
Re: Απάντηση: Που πάει η Ευρώπη?

http://news247.gr/kosmos/news/ekstrateia_elvetikoy_kommatos_gia_metanastes.645541.html


Βρέ,βρέ τά Ελβετά............Αφού έχουν εξασφαλίσει ''ουδετερότητα'' ως τό κέντρο ξεπλύματος τού παγκόσμιου χρήματος(μαζί μέ διαφόρων ελλήνων ''πατριωτών'' βεβαίως-βεβαίως) τώρα προβαίνουν και σέ αισχρές προεκλογικές καμπάνιες ενός δεξιού τους κόμματος..
Απ´την μιά οι γκόμενες και απ´τήν άλλη οι ''άπλυτες''..

Γιά τέτοιες αθλιότητες πάντως τά δικά μας ευρωλιγούρια δέν προβαίνουν σέ καμιά καταγγελία μπάς και θιγεί ο φαντασιακός τους ευρωπαϊκός ''παράδεισος''.

Καλά αυτοί έχουν παρελθόν, δεν είναι φαινόμενα της εποχής σαν κάτι άλλους ντόπιους. Το '07 είχαν βγάλει την αφίσα με το μαύρο πρόβατο απέναντι στα λευκά, μετά είχαν ξεκινήσει καμπάνια ενάντια στο χτίσιμο τζαμιών (κάτι μου θυμίζει αυτό...:chinscratch:) και γενικά, εκφράζουν πάγια τη συντηρητική πλευρά της ελβετικής κοινωνίας. Έχουν άλλωστε μόνιμη συμμετοχή στα κυβερνητικά σχήματα. Οι ντόπιοι ελπίζουν να αποκτήσουν ακολουθώντας παρόμοιο δρόμο φαίνεται...
 
Re: Που πάει η Ευρώπη?

Κοίτα που γινόμαστε πολλοί σιγά-σιγά...

The ECB may not be the friend it seems

The Irish Times - Monday, November 22, 2010
JOHN McMANUS

Λογική και μετριοπαθής φωνή που δεν εκκινεί απο ιδεολογική, πολιτική αφετηρία γι' αυτό και απευθύνεται σε περισσότερους ανθρώπους. Η αντίθεση πλέον στα "Μνημόνια" είναι προιόν λογικής και μάλιστα λογικής που πατά στα θεμέλια του ίδιου του συστήματος και όχι κάποιας εξωτερικής, υπεράνω ανάλυσης που προέρχεται από εξω-συστημικά μέσα ενημέρωσης ή χρωματισμένα τέτοια.
Π.χ. Είδηση δεν είναι να γράψει για την τριάρα του Θρύλου το "Φως", είδηση θα είναι να γράψει η "Πράσινη"...
 
Απάντηση: Που πάει η Ευρώπη?

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231068395

Νά πώς γίνεται ανάπτυξη απ´τά αντιτρομοκρατικά μέτρα..:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Πού πάνε οι ΗΠΑ είναι τό θέμα,αλλά σίγουρα θά βρεθούν και μιμητές στάς Ευρώπας..
Απο μαλθακία άλλο τίποτα..:shot::help::sheep:
 
Απάντηση: Που πάει η Ευρώπη?

Συνοπτικά πως έχουν τα πράγματα και τι μας ζητούν να κάνουμε μέσα απο το εκπληκτικό άρθρο που μας "δάνεισε" το Βαθύ Κόκκινο.....

Το βρώμικο μυστικό της Ευρώπης

Πηγή: Βαθύ Κόκκινο
Αναδημοσίευση - μετάφραση του ciaoant1 από το World Socialist Web Site

Σε μια αποκαλυπτική τους παραδοχή σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και των διεθνών οικονομικών συμφερόντων, οι Financial Times, αναφέρθηκαν σε άρθρο τους την Τρίτη στο «βρώμικο μυστικό της Ευρώπης».

Το συγκεκριμένο άρθρο ήταν εναντίον του σχεδίου της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ να δανείσουν στην Ιρλανδία δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διασφαλιστούν πλήρως οι επενδύσεις των διεθνών τραπεζιτών και των διάφορων επενδυτών, στο υπό καθεστώς χρεωκοπίας ιρλανδικό τραπεζικό σύστημα.
Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, η Ιρλανδία θα πρέπει να παραδώσει την εθνική της κυριαρχία σε οικονομικό επίπεδο στην ΕΕ και στο ΔΝΤ, και να συμφωνήσει να αποπληρώσει τα δάνειά της προς αυτούς, με το να επιβάλλει μια νέα και πιο απάνθρωπη επίθεση στα εισοδήματα και στο επίπεδο διαβίωσης της εργατικής της τάξης.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η βοήθεια των 440 δις ευρώ που θα δοθεί στα πλαίσια του νέου μηχανισμού για να καλυφτούν τα χρέη των τραπεζών, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία και άρα θα είναι "μοιραίο λάθος". Οι Times λένε ότι μια τέτοια πολιτική είναι κοντόφθαλμη και δεν οδηγεί πουθενά, αφού μια χρεοκοπία θα πυροδοτήσει νέο πανικό και περαιτέρω πτωχεύσεις.

"Θα κρατήσει", λέει η εφημερίδα, "τον ιρλανδικό λαό χρεωμένο σε όλους εκείνους που χρηματοδοτούν τις τράπεζες και θα τονίσει πλέον και επίσημα το βρώμικο μυστικό της ΕΕ, ότι δηλαδή: Τα δημόσια ταμεία κάνουν τα πάντα προκειμένου να μη ζημιωθούν οι ιδιώτες τραπεζίτες δανειστές".
Αυτό που οι Financail Times αποκαλoύν "βρώμικο μυστικό", δεν αποτελεί είδηση σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις από την εποχή της κατάρρευσης της Lehman Brothers, πριν από 26 μήνες. Αυτό που αποτελεί έκπληξη όμως, είναι η ωμότητα με την οποία αυτό το όργανο των βρετανικών οικονομικών συμφερόντων, παραδέχεται την ύπαρξη μιας δικτατορίας των τραπεζών επί των κυβερνητικών πολιτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κάτι βέβαια που ισχύει και στον υπόλοιπο κόσμο, στη Βόρεια ή στη Νότια Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία.

Η εφημερίδα παραδέχεται πως μια μικρή οικονομική ελίτ, την οποία περιγράφει ως "απερίσκεπτη", λεηλατεί τα δημόσια ταμεία έτσι ώστε να καλύψει τις κερδοσκοπικές της αποτυχίες, εξαθλιώνοντας παράλληλα ολόκληρους λαούς. Αυτή η εγωιστική επιδίωξη είναι που οδηγεί τις αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ.

Παρά τον κατ`όνομα ιδεολογικό χρωματισμό της οποιασδήποτε κυβέρνησης, είτε είναι κεντροαριστερά (όπως το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα και η κυβέρνηση Fianna Fail στην Ιρλανδία), είτε κεντροδεξιά (όπως ο κυβερνητικός συνασπισμός της Βρετανίας, και το Ντεγκωλικό καθεστώς στη Γαλλία), οι διαταγές τους προέρχονται από τις μεγάλες τράπεζες. Αυτή είναι η αληθινή έννοια του όρου «πραγματικότητες της αγοράς» που αναμασούν συνεχώς οι κυβερνώντες.

Η παραδοχή λοιπόν των Financial Times, για την αστική πολιτική, αποκαλύπτει την απάτη της αποκαλούμενης δημοκρατίας σε συνθήκες καπιταλισμού. Όλες οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν αντί-κοινωνικές πολιτικές κόντρα στη θέληση των λαών. Το κράτος, όπως είπε και ο Μαρξ, είναι το εργαλείο του κεφαλαίου για να καταπιέζεται η εργατική τάξη.

Τον τελευταίο χρόνο, το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο εντατικοποίησε την επίθεσή του εναντίον των εργαζομένων. Οι εξελίξεις στην Ιρλανδία, που ακολούθησαν την ελληνική κρίση, σηματοδοτούν μια νέα φάση τόσο στην αντικειμενική κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού, όσο και στην αντίδραση της κυβερνώσας ελίτ στην κρίση αυτή.

Παίρνοντας το σειρά τους από τις ΗΠΑ, οι κυβερνήσεις αντέδρασαν αρχικά στην οικονομική κατάρρευση του Σεπτεμβρίου του 2008, χαρίζοντας τρισεκατομμύρια δημοσίου χρήματος στα τραπεζικά συστήματα, ώστε να στηρίξουν τους …τραπεζίτες. Αυτό ήταν στην ουσία το πρόγραμμα διάσωσης που εφαρμόσθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και για να κερδίσουν χρόνο, αποφεύγοντας την ανεξέλεγκτη μείωση της κατανάλωσης και το απότομο "σπιράλ του αποπληθωρισμού", η χρηματοπιστωτική αριστοκρατία προχώρησε σε κάποια ημίμετρα, ώστε να επιβραδύνει και τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Στο δεύτερο μισό του 2009 όμως, όταν ο κίνδυνος της άμεσης κατάρρευσης είχε πλέον αποφευχθεί, και όταν έγινε φανερό ότι οι τραπεζίτες και οι κερδοσκόποι δεν θα υποστούν καμία συνέπεια για τις σχεδόν παράνομες πράξεις τους, και πως δεν κινδυνεύει το σύστημα, οι αγορές και τα χρηματιστήρια επανήλθαν, μαζί με τα κέρδη των τραπεζών και των μεγαλοστελεχών τους.

Οι πλέον ισχυρές χρηματοοικονομικές φίρμες, επιτράπηκε από τις πολιτικές ελίτ να εξέλθουν από το πρώτο στάδιο της κρίσης, σαφώς πιο ισχυρές από ποτέ. Αποθρασυμμένο από αυτή του την αρχική επιτυχία, στο τέλος του 2009 το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο ενέτεινε την επιθετικότητά του βάζοντας στο στόχαστρο την Ελλάδα, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο πρότυπο κοινωνικών περικοπών και λιτότητας.

Την περασμένη άνοιξη, υπό την πίεση των τραπεζών και των χρηματαγορών, η ΕΕ υλοποίησε το πρόγραμμα λιτότητας της, ξεκινώντας ιστορικών διαστάσεων επιθέσεις ενάντια στα απομεινάρια του κοινωνικού κράτους και στις εναπομείναντες κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Η ιρλανδική κρίση αποτελεί το επόμενο στάδιο σε αυτό το πόλεμο.

Ο σκοπός του είναι ο επαναπροσδιορισμός των ταξικών σχέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος πρέπει να εξαφανιστεί. Οι μισθοί στα ανεπτυγμένα κράτη θα πρέπει να μειωθούν δραστικά για να συγκλίνουν με τους αντίστοιχους των αναπτυσσόμενων χωρών. Οι συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων θα πρέπει να επιστρέψουν στα πρότυπα των περασμένων αιώνων.

Ένας τέτοιος κοινωνικός μετασχηματισμός δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στα πλαίσια της παραδοσιακής αστικής διακυβέρνησης. Σε όλα σχεδόν τα κράτη, οι εργάτες και η νεολαία που κινητοποιούνται στους δρόμους, στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Αγγλία, κτλ, χτυπιούνται από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής.

Με ένα άρθρο που έχει τίτλο «Η ευρωζώνη αντιμετωπίζει κρίση δημοκρατίας», η Wall Street Journal σημειώνει πως η έλευση της τρόικας στα ιρλανδικά οικονομικά πράγματα σημαίνει πως η ανεξαρτησία της χώρας είναι πλέον εικονική. Το άρθρο προειδοποιεί για τον κίνδυνο των κοινωνικών αναταραχών αφού «ο σχεδιασμός μιας νέας μορφής διακυβέρνησης που δεν έχει στον πυρήνα της τη δημοκρατία, θα εξοργίσει τους ψηφοφόρους και θα ενθαρρύνει τους εξτρεμιστές». (!!!)

Κανένα από τα ληφθέντα μέτρα δεν μπορεί να λύσει την κρίση του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Μετά από δύο χρόνια, η κρίση αποδείχθηκε ότι δεν είναι συγκυριακή αλλά συστημική κρίση. Και όπως τη δεκαετία του 1930, η ύφεση και η λιτότητα συνοδεύονται πάντα από διεθνείς οικονομικές συγκρούσεις, και οδηγούν και σε παγκόσμιους πολέμους.

Η παγκόσμια οικονομική ελίτ επιτίθεται όχι διότι η εργατική τάξη δέχεται τους όρους της. Οι εργάτες σε όλες τις χώρες έχουν δείξει τη διάθεση τους να παλέψουν, με απεργίες και αγώνες. Οι αγώνες τους όμως σαμποτάρονται από τα προδοτικά συνδικαλιστικά τους όργανα και τους «συμμάχους» τους μέσα στα επίσημα "αριστερά" πολιτικά κόμματα και τους λοιπούς ψευτο-αριστερούς σχηματισμούς.

Νέοι και μεγαλύτερες αγώνες έρχονται. Το κρίσιμο ζήτημα είναι η οικοδόμηση μιας νέας ηγεσίας και νέων οργανώσεων, για τον αγώνα για ένα σοσιαλιστικό και διεθνιστικό πρόγραμμα καθώς και για την ανάπτυξη της επαναστατικής συνείδησης της εργατικής τάξης. Αυτό είναι το κλειδί για την κινητοποίηση της εργατικής τάξης σε παγκόσμιο επίπεδο για να σπάσει τη δικτατορία των τραπεζών και την καθιέρωση γνήσιας δημοκρατίας και κοινωνικής ισότητας σε διεθνή κλίμακα.
 
Απάντηση: Που πάει η Ευρώπη?

Το ελληνο-ιρλανδικό «θαύμα»

Τον θυμάστε τον «κέλτικο τίγρη της οικονομίας»; Ετσι αποκαλούσαν την Ιρλανδία στο ΠΑΣΟΚ επί εποχής Σημίτη.

*

Μετά ήρθε η ΝΔ. Ηταν τότε, το 2007, που ο υπουργός οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, μιλώντας στο Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, δήλωνε:

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Ιρλανδία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Συχνά τίθεται το δίλημμα σχετικά με το ποιο οικονομικό μοντέλο είναι το πιο κατάλληλο: είναι εκείνο που προβλέπει υψηλή φορολογία και υψηλές δημόσιες δαπάνες ή είναι εκείνο που επιδιώκει μικρότερο κράτος με χαμηλότερη φορολογία; Πιστεύω ότι στην περίπτωση της χώρας μας πρέπει να ακολουθήσουμε τη δεύτερη κατεύθυνση», ήταν τα λόγια του κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος σε άλλες δηλώσεις, αυτή τη φορά στο ΙΟΒΕ, δεν είχε αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνειών:

«Ενα μοντέλο που θεωρώ ότι είναι πολύ κατάλληλο για να το μελετήσει κάποιος στα ελληνικά πλαίσια, είναι αυτό της Ιρλανδίας», τόνιζε...

*

Ηδη δε επί διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας από τον κ. Λουκά Παπαδήμο, τον σημερινό στενό συνεργάτη και σύμβουλο του πρωθυπουργού Παπανδρέου, οι τραπεζίτες είχαν δείξει τις προτιμήσεις τους.

Στην έκθεση της ΤτΕ για την ανταγωνιστικότητα, το 1999, η Ιρλανδία (μαζί με τη Σουηδία) καταγραφόταν ως «παράδειγμα χώρας».

Τελικά, τα κατάφεραν: Εκαναν την Ελλάδα σαν την Ιρλανδία (ή μήπως το αντίστροφο;)...

***

Το «πάθος», πάντως, με την Ιρλανδία, αποδεικνύεται διαρκείας. Πριν μια δεκαετία μάς την εμφάνιζαν εδώ στην Ελλάδα ως υπόδειγμα χώρας για το πώς θα ...ευημερήσουμε. Τώρα, μέχρι πριν λίγους μήνες, μας την εμφάνιζαν πάλι ως υπόδειγμα χώρας, αλλά αυτή τη φορά για το πώς θα... σωθούμε.

*

«Το παράδειγμα της Ιρλανδίας πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση», δήλωνε ο φύλακας άγγελος της χώρας μας, ο επικεφαλής της ΕΚΤ κ. Τρισέ, στις 7/12/2009 σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Λίγες μέρες αργότερα, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος είχε αναλάβει να διακινήσει πιο εύγλωττα τη συνταγή του ευρωτραπεζίτη για τη «σωτηρία» της Ελλάδας : «Τρισέ: Βήματα ανάλογα της Ιρλανδίας» («Εθνος», 25/1/2010).

*

Οπως, μάλιστα, διαβεβαίωνε ο καλός αυτός άνθρωπος, αν η Ελλάδα έπρεπε να μιμηθεί ένα μοντέλο για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της προβλημάτων αυτό ήταν το μοντέλο της Ιρλανδίας, αφού - κατά τον Τρισέ πάντα - οι επιλογές της Ιρλανδίας αναγνωρίζονταν από όλους τους εταίρους.

Είναι οι ίδιοι εταίροι που τώρα οδηγούν και την Ιρλανδία, η οποία ακολούθησε τις συνταγές τους, στο ΔΝΤ...

*

Ποιο, όμως, είναι το «θαύμα» της Ιρλανδίας, τόσο την περίοδο των «παχέων αγελάδων» όσο και την τρέχουσα περίοδο της κατάρρευσης; Πώς από κέλτικος τίγρης μετατράπηκε σε «τιγράκι του τσίρκου», για να ασελγούν πάνω της οι «θηριοδαμαστές» του κεφαλαίου, όπως προσφυώς έχει γραφτεί;

*

Το «θαύμα» της Ιρλανδίας στηρίχτηκε στη μετατροπή της χώρας σε ένα φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές που εξασφάλισαν φορολογικό συντελεστή επί των κερδών τους με όριο το 12,5% (αυτό δεν είναι το αίτημα του ΣΕΒ;)...

Το «θαύμα» συνίστατο στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην πλήρη αποδόμηση των κοινωνικών κατακτήσεων, στην κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικής προστασίας, στη μετατροπή της χώρας σε ένα Ελ Ντοράντο για το διεθνές κεφάλαιο.

Ετσι προέκυψε η «ανάπτυξη».

Μόνο που δίπλα στους αριθμούς που ευημερούσαν, ο λαός της Ιρλανδίας είχε, ήδη, περιπέσει σε κατάσταση φτώχειας και μαζικής ανέχειας, ανασφάλειας και τραγικής υποβάθμισης της ζωής του.

*

Τώρα, η Ιρλανδία βιώνει την άλλη όψη του νομίσματος του ίδιου «θαύματος».

Αφού οι πολυεθνικές τη ρήμαξαν, η «φούσκα» έσκασε, τα δημοσιονομικά εκτροχιάστηκαν και μετά από μπόλικες δόσεις τρομοκρατίας περί χρεοκοπίας (σας θυμίζει κάτι;)

ο ιρλανδικός λαός βλέπει τα παιδιά του να παίρνουν μαζικά το δρόμο της μετανάστευσης (υπολογίζονται σε πάνω από 40.000 ετησίως), το μισθό του να μειώνεται έως και 30%, το βασικό συντελεστή του ΦΠΑ να εκτινάσσεται στο 21,5%, τις ασφαλιστικές εισφορές να αυξάνονται κατά 7,5% εις βάρος του βασικού μισθού, τα επιδόματα ανεργίας να περικόπτονται, το ΑΕΠ να κατρακυλά κατά 7%, οι κρατικές δαπάνες να συρρικνώνονται στο 36% του ΑΕΠ.

*

Οι κοινές πορείες Ιρλανδίας - Ελλάδας δε σταματάνε εδώ.

Οι Ιρλανδοί εργαζόμενοι μπορούν να «επαίρονται» ότι και εκεί ο κρατικομονοπωλιακός τους καπιταλισμός δουλεύει ρολόι.

Ετσι, στο όνομα της σωτηρίας των τραπεζών στην Ιρλανδία, τα πακέτα των 70 δισ. ευρώ που δόθηκαν στους τραπεζίτες (σας θυμίζει κάτι;)

είχαν ως αποτέλεσμα το έλλειμμα από 14% να έχει εκτιναχτεί στο 32% και το χρέος που το 2007 ήταν στο 28% του ΑΕΠ να εκτιμάται ότι το 2014 θα έχει φτάσει στο 135% του ΑΕΠ!

Κι όλα αυτά έγιναν για να αποφύγει η Ιρλανδία την... πτώχευση!

*

Με άλλα λόγια:

Η Ιρλανδία πήρε όλα εκείνα τα μέτρα που υποτίθεται δε θα την πτώχευαν, και τελικά πτώχευσε (σας θυμίζει κάτι;)...
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
 
Απάντηση: Που πάει η Ευρώπη?

Το ελληνο-ιρλανδικό «θαύμα»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Επίσης.....

Οι ιρλανδικοί όμφακες του κ. Σημίτη

Ποιος δεν θα ήθελε να είχαν όλα αυτά συμβεί και στην Ελλάδα, εκτός του κ. Πρωθυπουργού; Μήπως ο κ. Σημίτης αποδοκιμάζει το ιρλανδικό πρότυπο, όπως η αισώπεια αλεπού τούς δήθεν όμφακες, επειδή η κυβέρνησή του απλώς δεν μπορεί να το φτάσει;

Ο κ. Γιάννης Μαρίνος είναι ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=134500&dt=24/06/2001#ixzz163WZDlK8

Και επίσης....

Η φιλελεύθερη τίγρη που έγινε γατάκι: Το περίφημο «ιρλανδικό μοντέλο» οδήγησε τη χώρα ένα βήμα από τη χρεοκοπία​

Ακόμη, συμπαθούντες του ιρλανδικού μοντέλου υπήρχαν και στη σημερινή αντιπολίτευση. Την περίοδο 2001-2002 η τότε επίτροπος στην ΕΕ κυρία Αννα Διαμαντοπούλου είχε μιλήσει για την ανάγκη να δανειστούμε στοιχεία και μεθόδους από το ιρλανδικό παράδειγμα, για να εισπράξει μια μάλλον αποστομωτική απάντηση από τον τότε πρωθυπουργό κ. Κ.Σημίτη : «Εμείς δεν θα γίνουμε Ιρλανδία».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=257201&dt=28/02/2009#ixzz163X69hKH

-bye-
 
Re: Που πάει η Ευρώπη?

Ιρλανδός (και όχι μόνο φυσικά) τρόπος πειθούς...

Για την Ιρλανδία ρε γαμώτο!
 
Last edited:
Re: Που πάει η Ευρώπη?

Σιγά-σιγά θα τους "ξεθάψω" όλους...

Ευκαιρίες να γίνει η Ελλάδα «Ιρλανδία της Ν.Α. Ευρώπης»

«Ιρλανδία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» μπορεί να γίνει η Ελλάδα εκτίμησε χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με θέμα «Διαρθρωτική ανεργία, τάσεις απασχόλησης.

"Η" 12/6/2007
 
Re: Που πάει η Ευρώπη?

Το θαύμα της Ιρλανδίας ήταν γιά καιρό θέμα που το συζητούσε όλος ο πλανήτης.
Ξεκίνησε από την χαμηλή φορολογία βασικά με την αθρόα έλευση επιχειρήσεων που τώρα απειλούν να φύγουν.
Μιλάνε ότι παραπλανήσαμε με τα στατιστικά μας.
Greek statistics.
Γι αυτούς τι να πει κανείς τώρα?
Φίλος μου που δουλεύει σε μεγάλη Αμερικανική πολυεθνική στον τομέα του software από την Ολλανδία μεταφέρανε τα κεντρικά τους στην Ιρλανδία πριν μόλις δυό χρόνια και τον ίδιο επίσης.
Τώρα το ξανασκέφτονται.
Και μιλάμε γιά να μεταφέρεις κολοσσούς από χώρα σε χώρα και να συνυπολογίζεις κόστος μεταφοράς και προσωπικού και αποζημιώσεις και μπόνους κλπ φανταστείτε τι εξοικονομούν από τους φόρους.
Αντε να δούμε τι θα γίνει τώρα...
 
Re: Που πάει η Ευρώπη?

κάτσε τώρα μη γίνει τίποτα άλλο.

ο ΓΑΠ έλεγε ότι θα γίνουμε η Δανία του νότου.
Μήπως είναι η σειρά της?
 
Απάντηση: Που πάει η Ευρώπη?

η Ιρλανδία της ΝΑ Ευρώπης;
η Δανία του Νότου;

μπα ... η Ελλάδα του κ@λου ...(όπου κ@λος, όλοι όσοι διαφέντεψαν και διαφεντεύουν ετούτο τον τόπο) ...
 
Re: Που πάει η Ευρώπη?

Βέλγιο, Αμστερνταμ πάντως μια χαρά κυλάει ο τουρισμός και η οικονομία επίσης!!!
 
Re: Που πάει η Ευρώπη?

Κάνεις λάθος Δημήτρη..
Για δουλειά πήγα και ετυχε να γνωρισω μερικούς σπουδασμένους ''ντόπιους'' και μου είπαν πως εχει η κατασταση....!!!

Καλά, και βαυκαλίζεσαι όσον αφορά το αλλο θέμα.....αλλιως μου τα είπαν εμενα οι ''από μέσα''..!
 
Απάντηση: Re: Που πάει η Ευρώπη?

Κάνεις λάθος Δημήτρη..
Για δουλειά πήγα και ετυχε να γνωρισω μερικούς σπουδασμένους ''ντόπιους'' και μου είπαν πως εχει η κατασταση....!!!

Καλά, και βαυκαλίζεσαι όσον αφορά το αλλο θέμα.....αλλιως μου τα είπαν εμενα οι ''από μέσα''..!

Ε φαίνεται πως οι σπουδασμένοι έχουν ακόμα λεφτά.
Κι εμένα κάποιοι γνωστοί μου, μια χαρά περνάνε στην Ελλάδα.
Για το άλλο που λες, ντεν καταλαβαίνει....
 
Re: Που πάει η Ευρώπη?

Μόλις έλαβα το παρακάτω κείμενο σε e-mail. H πηγή μου είναι άγνωστη...

================

Γιώργο είδες ο Δημήτρης;
Γράφει η Κουκίδα
Ποιος το πίστευε. Και ξαφνικά η Κύπρος έγινε μεγάλος παίχτης. Εν μια νυκτί. Η γερμανική πρεσβεία στη Λευκωσία, ενημέρωσε το προεδρικό ότι η Άγγελα Μέρκελ θέλει να επισκεφθεί το νησί.
Αυτό λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Με το που κυκλοφόρησε το νέο, ο Σύριος πρόεδρος ειδοποίησε την δική του πρεσβεία να μεταφέρει στον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια «ότι επιθυμεί να τον δει πριν την κυρία Μέρκελ».

Προχθές ολοκληρώθηκε και η «έκτακτη» επίσκεψη του Λιβάνιου πρωθυπουργού. Η πλειονότητα των Κυπρίων πολιτών διερωτούνται «τι έγινε και ξαφνικά όλοι αυτοί μας θυμήθηκαν;». Οι πιο υποψιασμένοι ήξεραν.

Το βράδυ της Παρασκευής έσκασε και η βόμβα: Ο κ. Χριστόφιας ειδοποίησε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν «ότι δεν έχει χρόνο να μεταβεί στην Νέα Υόρκη γιατί πρέπει να παρευρεθεί στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ και αμέσως μετά, θα υποδεχθεί τον Σύριο ομόλογο του, Μπασιάρ Αλ Ασσαντ». Προηγήθηκε επείγουσα πρόσκληση του Κι Μουν προς την κυπριακή κυβέρνηση και την τουρκοκυπριακή ηγεσία για τριμερή συνάντηση, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Τριάντα έξι χρόνια τώρα οι Κύπριοι χιλιοπαρακαλούσαν για μια τέτοια πρόσκληση. Και πανηγύριζαν όταν κάποιος έλληνας αξιωματούχος (ανεπίσημα πάντα για να μην. ενοχληθούν οι Τούρκοι) επισκεπτόταν την Λευκωσία. Σπανίως πήγαιναν στο νησί αξιωματούχοι από άλλες χώρες, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Και τώρα ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι είναι πολύ. busy για να δει τον γ.γ. του ΟΗΕ!! Τι μεσολάβησε;;;
Οι γεωτρήσεις έδειξαν πετρέλαιο. Πολύ πετρέλαιο. Στα ανοικτά της Κύπρου με την Συρία, τον Λίβανο και την Αίγυπτο. Μόνο που το μεγαλύτερο μέρος πέφτει εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Ρώσοι, Γερμανοί και λοιποί συνωστίζονται για να εξασφαλίσουν συμφωνίες προς όφελος εταιριών της χώρας τους. Τα οικονομικά συμφέροντα ανέκαθεν υπαγόρευαν την εξωτερική πολιτική. Γι' αυτό και η κ. Μέρκελ δεν διστάζει να επισκεφθεί την «μικρή» Κύπρο. Ο Δ. Χριστόφιας κατάλαβε που πάει το πράγμα και άνοιξε το παιχνίδι. Θέλετε κομμάτι από την πίτα; Βάλτε πλάτες να κλείσει το Κυπριακό, είπε. Την πρώτη επίσημη πλάτη έβαλε η Ρωσία. Αμέσως τσίμπησε και το Βερολίνο. Η Ουάσινγκτον, που παρακολουθεί τις εξελίξεις με ιδιαίτερη αμηχανία, χτύπησε την πόρτα της Λευκωσίας μέσω του Μπαν Κι Μουν. Μόνο που η Λευκωσία είπε no thanks guys, δεν βιαζόμαστε και άρχισε να στρώνει το χαλί βάζοντας τους δικούς της όρους.

Τα βλέπει αυτά ο Γιώργος; Έτσι θα μπορούσε να παίζεται το παιχνίδι. Όχι να μοιράζεται το Αιγαίο στα δύο. Ας πάρει κανένα μάθημα από τους «μικρούς».

ΥΓ: Α, και George. Και η Κύπρος είναι υπό επιτήρηση λόγω υψηλού ελλείμματος. Η Κομισιόν έστειλε ραβασάκι ότι «μέσα σε 3 χρόνια πρέπει να μειώσετε το έλλειμμα στο 3%». Η Λευκωσία απάντησε «εμείς είμαστε αριστερή κυβέρνηση και κάνουμε κοινωνική πολιτική. Δεν υπάρχει περίπτωση να κόψουμε μισθούς και συντάξεις. Θα μειώσουμε το έλλειμμα, αλλά σε 5 χρόνια». Και αμέσως ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα για όλους ύψους 300 ευρώ. Για να τους σπάσει τα νεύρα. Εκνευρίστηκαν οι Βρυξέλλες που πήγαν να απειλήσουν με κυρώσεις. Για να πάρουν την αποθεωτική απάντηση «εάν μας πιέσετε, θα βάζουμε βέτο σε όποια απόφαση πάει να περάσει η ΕΕ μέχρι την δευτέρα παρουσία». Φοβήθηκαν οι Βρυξέλλες ότι η «κομμουνιστική κυβέρνηση της Κύπρου» δεν το' χει και πολύ να αποφασίσει έξοδο από την ευρωζώνη και σιώπησαν. Βρε, τσαμπουκά οι μικροί!!!
Αλήθεια, με τις γεωτρήσεις στο Αιγαίο, τι γίνεται;
=================
Χωρίς άλλα σχόλια...
 
Status
Not open for further replies.