Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Μεγάλο τσουβάλι αυτό. Όλοι είναι δυτικός πολιτισμός και όλοι είναι ένοχοι. Για όλα. Και μετά αναρωτιούνται οι αριστεροί γιατί εξαφανίζονται από την πολιτική σκηνή.

Έχει πλάκα όμως.

Αν ρωτήσεις κάποιον από αυτούς που κατηγορούν για όλα τη Δύση σε ποια άλλη εκδοχή πολιτισμού θα ήθελαν να ζουν, πάλι κάποια δυτική υποομάδα θα επιλέξουν.
Δεν νομίζω να τους άρεσε να ανήκουν σε χαμηλή κάστα ή να έχουν μειωμένα δικαιώματα σε σχέση με άλλους, ή ακόμη ακόμη και να θεωρούν το εργοστάσιο που δουλεύουν τρόπο προσωπικής και κοινωνικής αναγνώρισης.

H Ινδία "δυτικοποιείται", αλλά η Δύση δεν "ινδικοποιείται" γιατί η Ινδία δεν μπορεί να επιβληθεί της Δύσης.

Και οποιοδήποτε "τριτοκοσμικό" κράτος, σε καθεστώς "δυτικοποίησης", δε μπορεί παρά να "εξελίσσεται" σε σύγχρονο καταναλωτικό κράτος...

Βλέπεις πόσα "" αναγκάζομαι να βάλω? :)

Καλα , υποτιθεται οτι η ανατολη,κρυβει μια πνευματικοτητα , ενα μυστικισμο ντε και καλα , που μπορει να υπερβαινει τα υλικα αγαθα και ετσι.Αρες μαρες , πακετο με το εοκ και νατο το ιδιο συνδικατο.

Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

H Ινδία "δυτικοποιείται", αλλά η Δύση δεν "ινδικοποιείται" γιατί η Ινδία δεν μπορεί να επιβληθεί της Δύσης.

Αμ τι μας λες. Κάποτε δα ήταν και μόδα
image.jpg

Η Κινα και η Ιαπωνια εχουν αγορασει ολα..τα ομολογα της Αμερικης , ακομα η καταναλωτικη Δυση και η Ανατολη λεμε εμεις , λες και ειναι ακομα ο Σταλιν και ο Μαο :)

Παγκοσμιοποιημένος πολίτης είναι ο άθεος, με κοσμικό (μόνο) φρόνημα, ο τιμών την "ισότητα των ανθρώπων" σε όλα τα επίπεδα, ο λατρεύων τη "διαφορετικότητα", ο γκρεμίζων τα παραδοσιακά ήθη και αξίες... :)

Μεγάλο τσουβάλι αυτό. Όλοι είναι δυτικός πολιτισμός και όλοι είναι ένοχοι. Για όλα.

Βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα. Αυτό που είπα είναι ότι θεωρώ απρέπεια να κατηγορείς κάποιον άλλο για πράγματα που έχεις κάνει κι εσύ ο ίδιος και, συχνά, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και για πολύ περισσότερο χρόνο.
Αυτό το "ανθρώπων έκαστος, δύο πήρας φέρει...", γνωστό απο αρχαιοτάτων χρόνων.
Και μη με ..."κουκουεδιάζεις": αν λέω κάτι, με κάθε μου post, στην ομήγυρη εδώ μέσα, αυτό είναι η κατακλείδα, σε κάθε στροφή, του πρώτου από τα τραγούδια του Das Lied von der Erde:

"Dunkel ist das Leben, ist der Tod."

Δεν είπα να ...πεθάνουμε.
Αλλά να ζούμε Ξέροντας.
Χωρίς παραμυθίες.
Και το ξέρω πως ώρες ώρες είναι αφόρητο.

Βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα. Αυτό που είπα είναι ότι θεωρώ απρέπεια να κατηγορείς κάποιον άλλο για πράγματα που έχεις κάνει κι εσύ ο ίδιος και, συχνά, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και για πολύ περισσότερο χρόνο.
Αυτό το "ανθρώπων έκαστος, δύο πήρας φέρει...", γνωστό απο αρχαιοτάτων χρόνων.
Και μη με ..."κουκουεδιάζεις": αν λέω κάτι, με κάθε μου post, στην ομήγυρη εδώ μέσα, αυτό είναι η κατακλείδα, σε κάθε στροφή, του πρώτου από τα τραγούδια του Das Lied von der Erde:

"Dunkel ist das Leben, ist der Tod."

Δεν είπα να ...πεθάνουμε.
Αλλά να ζούμε Ξέροντας.
Χωρίς παραμυθίες.
Και το ξέρω πως ώρες ώρες είναι αφόρητο.

"καλος" δεν ειναι αυτος που δεν κανει το κακο, αλλα αυτος που ενω μπορει να το κανει δεν το κανει.

Η Δυση μπορει να εξαυλωσει οτιδηποτε θεωρει εχθρικο ; Μπορει...κι ομως δεν το κανει.

Οι μαυριδεροι που λες, μπορουν να εξαυλωσουν ολους τους απιστους και εχθρους κλπκλπ ; Οχι. Δεν μπορουν. Αλλα αν μπορουσαν ; Ο καθεις ελευθερος να σκεφτει τι θα γινοταν.

Σημειωτεον...ο Μαντελα μολις πηρε την εξουσια απο τα πρωτα πραγματα που εκανε ηταν να απενεργοποιησει - καταστρεψει το πυρηνικο οπλοστασιο της Νοτιου Αφρικης.
Κατι ηξερε...

Και οποιοδήποτε "τριτοκοσμικό" κράτος, σε καθεστώς "δυτικοποίησης", δε μπορεί παρά να "εξελίσσεται" σε σύγχρονο καταναλωτικό κράτος...

Βλέπεις πόσα "" αναγκάζομαι να βάλω? :)

Φυσικά και δεν μπορεί να επιβληθεί άλλος πολιτισμός στον Δυτικό.
Γιατί είναι ο ανώτερος όλων.
Πως να το κάνουμε, αν πεινάσω θα τη φάω τη γελάδα.
Δεν θα την έχω ιερή να περιφέρεται στους δρόμους της πόλης κοπρίζοντας.

Και οι πολιτισμοί επιβάλλονται όχι με τα όπλα αλλά με την ουσία που έχουν.
Όπως για παράδειγμα κατέκτησε ο Ελληνικός πολιτισμός την Ρώμη.
Και ας είχε χάσει στα πεδία των μαχών.

Αν θεωρείς εσυ τον ινδικό ανώτερο, δεν σου απαγορεύει κανένας (στη Δύση) να τον ακολουθήσεις.
Σε άλλους μη δυτικούς πολιτισμούς είναι που θα σου το απαγορεύανε.

Tα " " τα βάζεις γιατί δυσκολεύεσαι να εκφραστείς, δεν έχει σχέση με την ουσία.

Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Αμ τι μας λες. Κάποτε δα ήταν και μόδα
image.jpg

Μετά βαρέθηκαν και τους πείραζε και το φαγητό. Εξ' άλλου δεν πολυέλεγε και τίποτε διαφορετικό ο Maharishi Mahesh Yogi. Υπερβατικό διαλογισμό είχαμε κι εδώ γύρω από πολύ παλιά.

Και τώρα είναι μόδα. Τι μόδα δηλαδή, εκ των πραγμάτων μέχρι και το imdb έχει βάλει ξεχωριστή κατηγορία για τις ινδικές ταινίες. Για να μην θυμίσω ότι τα ινδικά τραγούδια που έγιναν ελληνικά υπολογίζονται σε 108. Πολλά από αυτά τεράστιες επιτυχίες.

Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Έχει πλάκα όμως.

Αν ρωτήσεις κάποιον από αυτούς που κατηγορούν για όλα τη Δύση σε ποια άλλη εκδοχή πολιτισμού θα ήθελαν να ζουν, πάλι κάποια δυτική υποομάδα θα επιλέξουν.
Δεν νομίζω να τους άρεσε να ανήκουν σε χαμηλή κάστα ή να έχουν μειωμένα δικαιώματα σε σχέση με άλλους, ή ακόμη ακόμη και να θεωρούν το εργοστάσιο που δουλεύουν τρόπο προσωπικής και κοινωνικής αναγνώρισης.

Η Δύση τους δίνει την ευκαιρία-δικαίωμα, να μιλούν και να εναντιώνονται σ'αυτήν

Η Δυση μπορει να εξαυλωσει οτιδηποτε θεωρει εχθρικο ; Μπορει...

Ναί; και τότε ποιός θ αγοράζει τα iPhone, τις BMW, τα οπλικά συστήματα, τις Ferrari;
Γιατί, απ όσο ξέρω, ο δυτικός πια, όλο και πιο...δύσκολα - και πού είσαι ακόμα... Ενω εκεί, υπάρχει ακόμα μιά κάστα που έχει ...ξύγκι.
Το συμβόλαιο για τα 100 AirBus που θ αγοράσει από τους ευρωπαιους η Κίνα, το ξέρεις;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Η Δύση τους δίνει την ευκαιρία-δικαίωμα, να μιλούν και να εναντιώνονται σ'αυτήν

Μόνο η Δύση για να είμαστε ακριβείς.

Ναί; και τότε ποιός θ αγοράζει τα iPhone, τις BMW, τα οπλικά συστήματα, τις Ferrari;
Γιατί, απ όσο ξέρω, ο δυτικός πια, όλο και πιο...δύσκολα - και πού είσαι ακόμα... Ενω εκεί, υπάρχει ακόμα μιά κάστα που έχει ...ξύγκι.

Δεν ξέρω πως βγάζεις αυτό το συμπέρασμα.

Μην κρίνεις από τα δικά μας για να δεις τι συμβαίνει αλλού.

Καθόλου άσχημα δεν περνάει ο Δυτικός.

Τα Iphone και οι BMW δεν θεωρούνται τίποτε σπουδαίο όπως εδώ (πλέον).

Και οι Ferrari δεν είναι μέτρο κρίσης μιας κατάστασης.
Ακόμη και αν σβήσει η ferrari και κάθε ferrari δεν θα πάθει και τίποτε ο δυτικός πολιτισμός.

Ούτε ο καταναλωτισμός -γιατί σε αυτόν αναφέρεσαι- είναι ταυτόσημος με την Δύση/Δυτικό πολιτισμό.

Status
Not open for further replies.