Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Είναι προφανές ότι δεν έχει τη σημερινή άκρως μειωτική σημασία όταν ο όρος χρησιμοποιούνταν ακόμη και για τους Πέρσες, τους οποίους από πολιτιστικής τουλάχιστον απόψεως οι Έλληνες τους έβλεπαν μάλλον με θαυμασμό. Εάν κάπου υπήρχε περιφρόνηση, ήταν για τη μη τήρηση του ελληνικού αξιακού κώδικα ανδρείας, σεβασμού προς τα ιερά, υποταγής για το κοινό καλό κλπ. Θέμα καθαρά ηθών, όχι πολιτιστικής ανάπτυξης. Εξ όσων τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι από τον Ηρόδοτο ή τον Ξενοφώντα.

Πάντως πουθενά δεν προκύπτει να είχαν για τον εαυτό τους εικόνα "περιούσιου" ή ανώτερου λαού οι Έλληνες. Τουλάχιστον όχι σε βαθμό μεγαλύτερο ή μικρότερο σε σχέση με τους γειτονικούς τους λαούς.

Ακριβώς έτσι.

Απάντηση: Re: Που πάει η υφήλιος?

Κάποιος βάρβαρος θα έλεγε..

Prejudice!

Everyone thinks (he) knows what someone else is gonna reply, so when reading what's actually written the message itself is so weakened it doesn't have enough credence to change any preconceived opinion.

Προσωπικά Χρήστο μου, προσπαθώ όσο μπορώ να μένω-σχολιάζω-επιχειρηματολογώ σε αυτά τα οποία ο συνομιλητής μου γράφει. Αν θέλω να ανοίξω άλλο ''μέτωπο'', θα το κάνω μετά. Δεν χωνεύω τους αχταρμάδες στην συζήτηση. Αντιλαμβάνομαι την έννοια του διαλόγου με μια αίσθηση τάξης (ωραία..συζητήσαμε αυτό, εκείνο, το άλλο? Εκθέσαμε τις απόψεις επί συγκεριμένων θεμάτων και εννοιών? Είδαμε που και πως διαφωνούμε ή συγκλίνουμε? Θαύμα...πάμε παρακάτω). Αυτό το πράγμα να μιλάει ο ένας για έτσι, ο άλλος για γιουβέτσι και ο τρίτος για κοκορέτσι, με ξεπερνάει.

Δεν είναι διαγωνισμός ο διάλογος για να κερδίζουμε ρούμπους. Κουβέντα είναι από την οποία μόνον ωφέλεια μπορούμε να έχουμε και την έχουμε ευτελίσει σε βαθμό κακουργήματος με επιμύθιο: Και γαμώ δεν του την είπα?

Συμφωνώ Γιάννη, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι δεν απαντούν σε αυτό ακριβώς που έγραψες, αλλά σε αυτό που υποθέτουν ότι εννοείς ή σκοπεύεις.

Συγνωμη αλλα εγω δεν εβαλα το λινκ του Σαραντακου να κανω καμια αντιπαραθεση και ξερω πολυ καλα τι εγραψες,το βαλα σαν προσθετη πληροφορια στην κουβεντα,εννοειται θεμιτο εαν δεν σε ενδιαφερει,αλλα μην κανουμε θεμα απο το πουθενα και με διαλογο με τριτους...ελεος
το πας μη ελλην βαρβαρος να φανταστεις και γω το χω αναφερει πιο πισω..ανατρεξε και θα δεις...οπως καταλαβαινεις δεν ειχα κανεναν σκοπο να στην πω η αντιπαραθεσης...
μα γιατι να στην πω αλλωστε για κατι που συμφωνω σε γενικες γραμμες μαζι σου..

Συγνωμη αλλα εγω δεν εβαλα το λινκ του Σαραντακου να κανω καμια αντιπαραθεση και ξερω πολυ καλα τι εγραψες,το βαλα σαν προσθετη πληροφορια στην κουβεντα,εννοειται θεμιτο εαν δεν σε ενδιαφερει,αλλα μην κανουμε θεμα απο το πουθενα και με διαλογο με τριτους...ελεος
το πας μη ελλην βαρβαρος να φανταστεις και γω το χω αναφερει πιο πισω..ανατρεξε και θα δεις...οπως καταλαβαινεις δεν ειχα κανεναν σκοπο να στην πω η αντιπαραθεσης...
μα γιατι να στην πω αλλωστε για κατι που συμφωνω σε γενικες γραμμες μαζι σου..

Τον Σαραντάκο τον έγραψα, διότι επί του θέματος που θίγει ξωκείλει το αρχικό μας, οπότε υπήρχε κίνδυνος να μπούμε σε άλλη κουβέντα από 'κείνη που αρχικά είχαμε πιάσει. Αυτό κυρίως θέλω να θίξω με την παρέμβασή μου και όχι κατά πόσο το ρητό το γράφουν ή όχι οι αρχαίοι συγγραφείς. Συχνά πυκνά, ξεκινάμε μια κουβέντα σε μια ευθεία γραμμή και 99 φορές στις 100 θα καταλήξουμε να κάνουμε κύκλους διότι πετάγονται μέσα σε αυτή 100 παράδρομοι. Εκεί χάνεται η μπάλα.

Το δε τελευταίο ήταν γενική παρατήρηση για τον τρόπο που διεξάγουμε μια συζήτηση, δεν ήταν προσωπικό (...έπρεπε να το ξεκαθαρίσω).

Γιωργο, το 36 χρονια προσδοκιμο απο που προκυπτει? Οσους εχω δει "διασημους" της αρχαιότητας, μετα τα 60-70 πεθαιναν. Ακομα κι ο Λεωνιδας ηταν 60αρης στη μαχη των Θερμοπυλών (κι ας μας παραπλανα το ανιστορητο αγαλμα που εχεουν στησει εκει). Επισης για τον Καιαδα, η δοξασια ηταν για μωρα κλπ. Εκει εριχναν (στην...πηγαδα) τους προδοτες της Σπαρτης ή βαρύς εγληματιες

Οι διασημοι που βλεπεις ειναι διασημοι γιατι εφτασαν μεχρι τα 60-70.
Οχι μονο ο Λεονιδας, αλλα και αλλο παραδειγμα θα σου δωσω ακομα πιο "μαζικο" οι αργυρασπιδες για παραδειγμα...ηταν 60 χρονων μινιμουμ.
Πραγμα που σημαινει οτι ποιος ξεπερναγε αυτο που πιστευω εγω σαν ενα ξυραφι επιβιωσης, ειχ ελπιδες μακρας ζωης λογω υγειων (πιστευω) συνθηκων.
Το 36 το ειχα διαβασει σε σχεση με αφιερωσεις σε νεκροπολεις. Κανεις δεν εκανε μετρησεις την εποχη.

Τωρα ομως με την ευκαιρια της συζητησης που κανω μια αναζητηση η μπαρα πεφτει ακομα πιο κατω.... 27-30 χρονια

Αυτο βεβαια πειραμβανει και την θνησιμοτητα των παιδιων που ηταν μεγαλη. Αμα παρουμε το προσδοκιμο των ενηλικων και μονο (απο ερευνες ηλικιας στα κοκκαλα) κυμαινεται απο 36(γυναικες) εως 41,5

Το προσδοκιμο ζωης *κατά τη γέννηση* ήταν χαμηλό. Λόγω τεράστιας παιδικής θνησιμότητας. Το προσδόκιμο στην ηλικια πχ των 20 μπορει και να μη διέφερε τρελά από τα σημερινά. Θεωρητικώς θα μπορούσαν να έχουν προσδόκιμο ζωης κατα τη γεννηση το μισό του σημερινού, και ταυτόχρονα μεγαλύτερη αναλογία αιωνόβιων ανα χιλιαδα πληθυσμού.

"με τον ήλιο τα βάζω, με τον ήλιο τα βγάζω..." :hmmmm:

https://monde-diplomatique.gr/?p=3250

Μεγαλη βιβλιογραφια, αλλα απλα για να αναφερει επιφαινομενα ο Χαλιμι.
Δεν παει στο βαθος των πραγματων, στην ουσια του ντεραπρισματος, ουτε την γεννουσιοργο αιτια ολων των αιτιων...
Γιατι δεν του το επιτρεπει ουτε το πολιτικο-οικογενιακο του στατους, και ασε που θα πρεπει να χαρακτηριστει και "συνομοσιολογος".
Και για καποιον που ειναι στην αριστερη συστημικη φυλλαδα απο το 1992 και επιεφαλης σημερα δεν ειναι δυνατον...

Παντως το γεγονος το μη αμφισβητησιμο ειναι ενα : Ποτε μεχρι σημερα δεν πληρωναμε τοσους φορους (αβασταχτους) με τοσο λιγη ανταποδοση δημοσιας λειτουργιας και παροχων.

Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Με πρόλαβες με το Σαραντάκο.

Σε ό,τι αφορά τον Μεγαλέκο, νομίζω ότι καταδεικνύει με τον πιο... αρχέτυπο τρόπο ότι τελικώς το νόημα βρίσκεται στο να μοιράζεσαι και να προσθέτεις εντός του πολιτισμού σου ανθρώπους με βάση την αρετή και όχι κάτι άλλο, όπως φυλή, χρώμα δέρματος, παρελθόν, γλώσσα κλπ.
Κοινώς τους έκανε όλους Μακεδόνες και ησύχασε.

Fun fact, σήμερα το ίδιο πρόσωπο χρησιμοποιείται για τους ακριβώς αντίθετους λόγους από όσους τον επικαλούνται... .:o

Πολύ σωστά.
Γι'αυτό και ονομάστηκε Μέγας και όχι σκοταδιστής αιμοδιψής τρομερός κλπ.

Χθεσινο ...

https://www.cnn.gr/news/kosmos/stor...orati-kai-katapiesmeni-meionotita-tis-elladas

H πορεια προς την διαλλυση (ομοσπονδοποιηση) της χωρας μου ... ειναι πια αναποδραστη.
Το πουλοβερ ξεχαρβαλωνεται (απο τα εντελως κατευθυνομενα μηντια) και ο απολυτος κυριαρχος
(στο τελος της διαδρομης, που θα ειναι πολυ συντομοτερη απο το 2030) θα ειναι καποιο διπολο
Μερκελ-Σορος η Ερντογαν-Σορος σε ολοκληρη την νοτια βαλκανικη χερσονησο (και παραπανω).
Οι φιλοι μου οι αθηναιοι, θα σφραγιδωνουν καποιο διαβατηριο για να ρθουν να μας δουν
(το ιδιο και εμεις).

Παππου Μιχαλη ... τζαμπα πολεμισες ! Ολα επιστρεφονται διχως μια τουφεκια στον αερα.

"Nα δεις τι σου ´χω για μετα"

UK Bans Parents From Pulling Kids From ‛Obscene’ Transgender Sex Classes

UK-school-transgender-678x344.jpg

5c728721dda4c89e0c8b45f2-1.jpg

5c72873cdda4c8980c8b460b-1.jpg

https://newspunch.com/uk-parents-tr...ylxJsjVLG8MR1M5bWzfVYftd_T4C38FN9bDocqYJmcpvE

Οχι χωρις τουφεκια αλλα και στα τεσσερα σε λιγο.

"Nα δεις τι σου ´χω για μετα"

UK Bans Parents From Pulling Kids From ‛Obscene’ Transgender Sex Classes

UK-school-transgender-678x344.jpg

5c728721dda4c89e0c8b45f2-1.jpg

5c72873cdda4c8980c8b460b-1.jpg

https://newspunch.com/uk-parents-tr...ylxJsjVLG8MR1M5bWzfVYftd_T4C38FN9bDocqYJmcpvE

Οχι χωρις τουφεκια αλλα και στα τεσσερα σε λιγο.
Προλαβαίνεις να το κάνεις delete?
Το site αυτό είναι a fake newa company:

NewsPunch*is a*Los Angeles-based*fake news website*that frequently spreads*conspiracy theories*and political*misinformation*mixed in with real news stories.[1][2][3][4][5][6][7][8]Originally named*Your News Wire,[3][9][10]*it was founded in 2014 by Sean Adl-Tabatabai and Sinclair Treadway.[1][4][11]*In November 2018, it rebranded itself as*NewsPunch, and began redirecting yournewswire.com traffic to newspunch.com.[9]

https://en.wikipedia.org/wiki/NewsPunch

Αυτά είναι αντίστοιχης ποιότητας με αυτά που γραφείο το Russia Today για τη Νορβηγία.

Αυτά είναι αντίστοιχης ποιότητας με αυτά που γραφείο το Russia Today για τη Νορβηγία.

Αρθρα για την επιβολη της θεωριας των gender στα σχολεια θα βρεις και σε αλλα news, αυτα με την σφραγιδα της ορθοτητας... οπως το telegraphe η το dailynews.

Ο Πουτιν ξερει πολυ καλα τι λεει για την "επιλογη" της ΕΕ για την προωθηση της ομοφυλοφιλιας στα παιδια και μεσω των θεσμων.

Ασε τα fake news να υπαρχουν... ετσι για να μαθαινουμε τουλχιστο τα real ones.

A κατι που θυμήθηκα... Πριν τρια χρονια οταν λεγαμε οτι θα θεσμοποιηθουν οι οροι "Γονιος 1 και γονιος 2" στην Γαλλια καποιοι γελαγαν και τοτε και λεγαν... "συνομοσιολογιες"..." φεηκ Νιουζ".

Το οτι η θεωρια των genders δεν περασε στα σχολεια μας εδω, ειναι προς μεγαλη μας τιμη, και προς μεγαλη τιμη του Γαλλικου λαου. Οπου εκανε τις πιο μεγαλες σε αριθμο κινητοποιησεις με μεχρι 1 (ισως και δυο εκκατομμυριο κοσμο) στους δρομους... τοτε επι λαπα Ολαντ.
Και φυσικα τα εντιμα και σοβαρα νιουζ δεν περασαν ουτε στα ψιλα.

Αρθρα για την επιβολη της θεωριας των gender στα σχολεια θα βρεις και σε αλλα news, αυτα με την σφραγιδα της ορθοτητας... οπως το telegraphe η το dailynews.
.

Τότε γιατί δεν ανεβάζεις αυτά, αντί να μας κάνεις να σπαταλάμε χρόνο και φαιά ουσία με σκουπίδια;

Στάλθηκε από το EML-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Ο Πουτιν ξερει πολυ καλα τι λεει για την "επιλογη" της ΕΕ για την προωθηση της ομοφυλοφιλιας στα παιδια και μεσω των θεσμων.

Ασε τα fake news να υπαρχουν... ετσι για να μαθαινουμε τουλχιστο τα real ones.

A κατι που θυμήθηκα... Πριν τρια χρονια οταν λεγαμε οτι θα θεσμοποιηθουν οι οροι "Γονιος 1 και γονιος 2" στην Γαλλια καποιοι γελαγαν και τοτε και λεγαν... "συνομοσιολογιες"..." φεηκ Νιουζ".

Το οτι η θεωρια των genders δεν περασε στα σχολεια μας εδω, ειναι προς μεγαλη μας τιμη, και προς μεγαλη τιμη του Γαλλικου λαου. Οπου εκανε τις πιο μεγαλες σε αριθμο κινητοποιησεις με μεχρι 1 (ισως και δυο εκκατομμυριο κοσμο) στους δρομους... τοτε επι λαπα Ολαντ.
Και φυσικα τα εντιμα και σοβαρα νιουζ δεν περασαν ουτε στα ψιλα.
Δεν ξέρω τι γίνεται στη Γαλλία, και νομίζω ότι είναι άσχετο με την αναδημοσίευση καραμπινάτων fake news.
Το συγκεκριμένο site είναι στη μαύρη λίστα της ΕΕ για διασπορά ψευδών ειδήσεων και όργανο της Ρωσικής προπαγάνδας.
Το NewsPunch έχει δημοσιεύσει μεταξύ άλλων ότι έστειλαν τη Νικολ Κιντμαν για επαναπρογραμματισμό (wtf), ότι έχει αυξηθεί ο αυτισμός στα σχολεία της Καλιφόρνια μετά από την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού και πάει λέγοντας.
Έχεις υπόψη σου τι γράφει το Russia Today για τη Νορβηγία ?

... θα ειναι καποιο διπολο Μερκελ-Σορος η Ερντογαν-Σορος ...

Επειδη καποιος με ρωτησε "καλα, ο Soros ειναι persona non grata στην Τουρκια και ο σουλτανος
οταν ειδε οτι οι ΜΚΟ περναν το πανω χερι εκει στα παραλια τους κυρηξε ανεπιθυμητους και
εξαφανιστηκαν σε μια μερα, αρα εστειλε μυνημα ΚΑΙ στον Soros .... πως θα γινουν διπολα ?"

Η απαντηση μου ...
Στις μπιζνες .... δεν υπαρχει ΑΙΩΝΙΑ φιλος αλλα oυτε και ΑΙΩΝΙΑ εχθρος !
Και ναι, δεν υπαρχει πολιτικη (ετσι οπως την νομιζουμε, με ακλονητα ιδεολογικα υποβαθρα)

... IT'S JUST BUSSINESS (among wolves) !

erdogan-kissinger.jpg

https://www.nationalturk.com/erdogan-henry-kissinger-ve-james-rothschildla-gorustu/

Oριστε και μια φωτο (απο 2016) αναμεσα σε εκπροσωπους της οικογενειας Rothschild
(James Rothschild) αλλα και Kissinger himself ...... και τον Ερντογανο. Εσεις τι λετε ?
Να μην ξερει ο Ερντογανος με τι φιδια κολοβα καθισε στο τραπεζι ? Μονο ο Μανος και
ο Χανος ξερουν ? Ειναι δυνατον ? ΟΧΙ ... και ΞΕΡΕΙ και ρισκαρει. Αλλα ρισκαρει για την
χωρα του (οπως την ποδοπατησε) ΟΧΙ για καποια μπουρδο-αερο-φιλοσοφια .....
που του αποκλειει επιλογες !

Εμεις εδω, ακομα ψαχνουμε ποτε θα αλλαξει λαστιχο ο Λενιν στο καρο του :icon15: ... ερχεται !
Μας πηδανε μεσα απο την εμμονη μας σε ιδεολογιες, σε αιωνια εχθρους και αιωνια φιλους !

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ !

Tετοιες συναντησεις, εδω περα, γιατι δεν τις βλεπει το φως της δημοσιοτητας ?
Γιατι δεν προβαλονται απο κανενα καναλι ? Εσεις τι λετε ? Οτι σεβονται τα ιδεολογικα μας
υποβαθρα και δεν μας πλησιαζουν ? ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ? Αγερωχοι και απειραχτοι ?

Status
Not open for further replies.