songless_bird
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: Πού πάνε τα σουβλάκια και οι μπουγάτσες;
Φανταζομαι οτι οπως τα Θεσσαλονικιωτικα ειναι διπλασια απο τα Αθηναικα ετσι και τα Ξανθιωτικα απο τα Θεσσαλονικιωτικα...
Δεν υπαρχει μεγαλυτερη γεμιση. Υπαρχει η κανονικη (βορειοελλαδιτικη) και η λειψή. Εδω πανω ειτε νοστιμο ειτε αγευστο σε ποσοτητα ειναι ιδιο. Επισης αν πεις οτι δεν θελεις καποιο υλικο πχ πατατες, αυτο θα αναπληρωθει με επιπλεον γυρο.Γιατί θεωρείτε ότι μεγαλύτερη γέμιση σε πίτα (με σουβλάκι/γύρο ή ό,τι άλλο - δεν εξετάζω ονοματολογία εδώ) σημαίνει αυτόματα και καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα; Εδώ ταιριάζει (για μένα) το "ουκ εν τω πολλώ το ευ". Π.χ. τα καλύτερα σουβλάκια με πίτα που έχω φάει είναι σχεδόν... ανεμικά σε μέγεθος (σε σύγκριση με άλλα) αλλά μακράν καλύτερα σε γεύση σε σχέση με κάτι... μπουριά που έχω δοκιμάσει αλλού: σουβλάκι, ντομάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι και φοβερή πίτα (λαδωμένη και ξεροψημένη)! Για να χορτάσω βέβαια θέλω 3-4 εκεί που με άλλα σκάω με 2. Ε και; Το θέμα είναι η γεύση, όχι με πόσα μπουκώνεις. Όχι ότι δεν μπορεί η παραγεμισμένη πίτα να είναι και νόστιμη αλλά έτερον εκάτερον.
Τωρα κοιτουσα κατι καταλογους και ολα τα πιτογυρα κοστιζουν 2.5 + 0.20 η σαλατα.Μα είμαι, εδώ επάνω. Στην Ξάνθη, το σουβλάκι (πιτα-γύρος) - στην Φιλιώ, για όσους ξέρουν απο Ξάνθη - έχει 3.50 ή 3.60 (δεν θυμάμαι ακριβώς, γιατί παίρνω το γίγας που κοστίζει 4 Ε - αλλά αξίζει)) Και τα μισά κρέατα είναι απο δικά της ζώα, πέρα απο το οτι την προσέχουν οι προμηθευτές λόγω κατανάλωσης...
Φανταζομαι οτι οπως τα Θεσσαλονικιωτικα ειναι διπλασια απο τα Αθηναικα ετσι και τα Ξανθιωτικα απο τα Θεσσαλονικιωτικα...