Που θα παιξει η eurovision για να δοκιμασουμε το dolby...XD

Χθες βράδυ είδα τη eurovision από το πρώτο κρατικό κανάλι της Ρωσίας (Express AM140Ε) που έχει στερεοφωνικό ήχο γιατί ήθελα να γράψω το τραγούδι της Κύπρου που μου αρέσει.
Πάντως πρόσεξα ότι και η ΝΕΤ επίγεια αλλά και δορυφορικά (μέσω Nova) είχε αξιοπρεπεί εικόνα προφανώς της έδωσαν περισσότερη χωρητικότητα ,αλλά με μονοφωνικό ήχο .

Παιδιά, με βάση τα σημερινά δεδομένα της αναλογικής επείγειας λήψης από τη ΝΕΤ, δεν νομίζω ότι η εικόνα είναι και τόσο κακή. Ασφαλώς βέβαιαα όλοι θα θέλαμε να υπάρχει σε κάποιο κανάλι υψηλής ευκρίνειας και μάλιστα σε ελεύθερη μετάδοση. Είναι όμως απαράδεκτο, πως ένα τόσο μεγάλο μουσικό γεγονός όπως το Φεστιβάλ της EUROVISION δεν μεταδίδεται σε εικόνα HD έστω και αππό κάποια συνδρομητικά κανάλια, όπως θα συμβεί με τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στη Ρώμη.

Καταλαβα!!!!!

Και μαλιστα αυτο που καταλαβα πολυ καλα ειναι η ,κατα καποιο τροπο ,κοροϊδια που μας ταϊζουν αυτοι που μας πουλανε τους δεκτες, και ενω στην αρχη εχουν αρκετες "ευκολιες" με την παροδο λιγου χρονου παυουν να ισχυουν και βεβαιως βεβαιως, φταινε παντα οι αλλοι!!!

Αλλα φυσικα πρεπει να πουληθουν και "αλλα" πραγματα!!

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Μιχάλη. Όλοι όσοι πωλούν δέκτες ποντάρουν στην επιθυμία που έχουμε όλοι, ή σχεδόν όλοι, να έχουν κάποιες ¨ευκολίες¨, καθώς και στο ότι το μικρόβιο αυτό το κολλάμε συνήθως ο ένας με τον άλλο. Αλλά νομίζω ότι αυτό συμβαίνει και σε άλλες χώρες, για να μη αδικούμε ή κατηγορούμε συνεχώς τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα, που έτσι κι´ αλλοιώς συμβαίνουν και θα συμβαίνουν σε όλους τους τομείς. Πάντως, νομίζω ότι το ¨αθλημα¨ έχει πολύ ενδιαφέρον για όλους μας. Ευχαριστώ.

Μα η ενσταση μου ειναι οτι τους πουλαν με βασικο ατου τις ευκολιες ,οι οποιες μετα απο λιγο (και ενω σε εχουν βαλει στο τριπακι) δεν ισχυουν και δεν μπορουν να κανουν κατι γι αυτο (ενω πριν πως μπορουσαν??)

Το μαθαμε βεβαια τωρα το ποιημα, οποτε η επομενη αγορα μας θα βασιστει σε αλλα κριτήρια.

Ο έμπορος της γειτονιάς, δεν μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις (να "ανοίξει" ή να κλείσει πακέτα) μπορεί όμως να τις εκμεταλλευτεί για όσο διαρκεί η περίοδος των παχιών αγελάδων..

να χουμε το νου μας σημερα παιδια απο feed απο συχνοτητες και γενικα
οτι μπορει να εμφανιστει
αν και δεν ειμαι λατρης του θεσμου καλο ειναι να πουμε οτι συμβει:operator: κι αν συμβει

Seems not many FTA HD channels show Eurovision. BBC HD does but it is out of reach for most of us. However, if you have appropriate equippment you might want to try the EBU feed. It was today on:

Eutelsat W1, 10E
Frequency 11099 H,
SR 19200
MPEG-2 4:2:2, DVB-S2

The 4:2:2 part most probably means you need a satellite card in your computer to see the feed. The show is almost over now but I am pretty sure semifinal 2 and the final will be on this frequency aswell
Πηγη.http://www.sat-universe.com/

Ο 2ος ημιτελικός ήταν όντως σ' αυτή τη συχνότητα, οπότε και ο τελικός σήμερα κατά πάσα πιθανότητα εκεί θα είναι! Πολύ ωραία, θα γεμίσει τελικά ο δίσκος! :D

δηλαδη μονο κανας az box καρφωμενος στις 10ανατολικα που δυσκολο το βλεπω
και καμια sky star κριμα:shakehands:

Αν η Skystar, είναι HD, HD2 σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα, αν είναι σκέτη Skystar 2 δεν γίνεται τίποτα μιας και η εκπομπή είναι σε DVB-S2. Αν κάποιος έχει AZbox HD, ας δοκιμάσει, αν και νομίζω ότι παρόλο ότι οι Azbox υποστηρίζουν το 4:2:2 δεν δουλεύουν ακόμα σε 4:2:2 και HD.

σωστα για την καρτα που λες την ΗD για τον azbox αυτην την λεπτομερεια δεν την ηξερα :a0210: thankς για την επισημανση

Γενικά, κατάφερε κάποιος να κάνει λήψη του HD feed στον 10Ε; Οι φήμες θέλουν και τις 3 βραδιές να μεταδίδονται από αυτό το feed. Αυτά τα feed είναι κωδικοποιημένα;
Πάντως εγώ με Τ90 δεν βλέπω να βγάζω τον 10Ε (είναι κεντραρισμένο στους 19Ε). Η στάθμη είναι γύρω στα 33%, και δεν έχω και πεδιόμετρο για ρύθμιση.
Έχω μια skystar HD2...

Αν κάποιος έχει AZbox HD, ας δοκιμάσει, αν και νομίζω ότι παρόλο ότι οι Azbox υποστηρίζουν το 4:2:2 δεν δουλεύουν ακόμα σε 4:2:2 και HD.
Οντως μέχρι και την προηγούμενη έκδοση λογισμικού δεν ήταν εφικτή η λήψη feed σε DVB-S2/HD. Σε σκέτο DVB-S2 δεν υπάρχει πρόβλημα.
Το παραπάνω feed δεν είναι είναι HD οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα λήψης.

Απάντηση: Re: Που θα παιξει η eurovision για να δοκιμασουμε το dolby...XD

Γενικά, κατάφερε κάποιος να κάνει λήψη του HD feed στον 10Ε; Οι φήμες θέλουν και τις 3 βραδιές να μεταδίδονται από αυτό το feed. Αυτά τα feed είναι κωδικοποιημένα;
Πάντως εγώ με Τ90 δεν βλέπω να βγάζω τον 10Ε (είναι κεντραρισμένο στους 19Ε). Η στάθμη είναι γύρω στα 33%, και δεν έχω και πεδιόμετρο για ρύθμιση.
Έχω μια skystar HD2...
Υπάρχει αναφορά για το παραπάνω ερώτημα? κατεβάζω με κοινό lnb 9 & 10 Ε με την πλευρά των 10 Ε σε οριακή λήψη. (σκόπιμα)

Άλεξ το feed στον W1 στην συχνόητα που ανέφερα ήταν σε HD, έγραψα και το τελευταίο μισάωρο του 2ου ημετελικού (περίπου 10GB). Υπήρχαν όμως και αρκετά ακόμα feed σε 4:2:2 σε SD.

Eutelsat W3A (7.0°E)
Fréquence: 11097 - Pol: V - SR: 6666 - FEC: -
Catégorie: Sport - Autres
Transmis en: MPEG-2 4:2:0 (PAL)
Infos: About Eurovision 2009 Moscow

Καλησπέρα παιδιά. Συγγνώμη για την αντιγραφή από άλλο τομέα και συγκεκριμένα αυτό των feeds, απλά το μετέφερα για να ρωτήσω αν είναι εφικτή η λήψη του και αν το έχει δει κανείς από τις 7* Ανατολικά.

Για την ώρα δεν βλέπω κάποιο ανοιχτό feed για την eurovision στον W1, έχει διάφορα άλλα άσχετα όμως...

(αν και γενικά ο W1 δεν είναι πλέον και τόσο εύκολος στην λήψη)

Καλά άστο άκυρο! Κόλλησα με τον W1!

Last edited:
Εδώ πάντως στην Αθήνα, αδύνατος με Τ90...
Και Από Γερμανία που δοκίμασε κάποιος, πάλι αδύνατο. Που βλέπει πια αυτός ο δορυφόρος;; :flipout: