Που υπηρετήσατε?

Re: Απάντηση: Που υπηρετήσατε?

Πολλοί στραταίοι μαζευτήκατε.. για να φτιάξουμε ποικιλία.. :smile:

Πολεμική Αεροπορία, σειρά ΣΤ' 2000 (μας έλεγαν "η τελευταία σειρά millennium" :p)

Βασική εκπαίδευση στην Τρίπολη, εκπαίδευση ειδικότητας (Αναλυτής / Προγραμματιστής) στο Πεντάγωνο, μετά εξάμηνο στην 111 Π.Μ. στην Αγχίαλο, και μετά ξανά Πεντάγωνο μέχρι να τελειώσει το 20μηνο..

Αεροπορία, ο bro το 86, Τρίπολη βασική και το υπολοιπο της θητείας στο ΣΕΠΑ στο Ελληνικό. (Πολιτικά ρούχα, ωρες καταστημάτων, κλπ.) Απ όλους τους γνωστούς μου, το πιο μεγάλο βύσμα.
Εγω αντιθέτως , μετά απο μερικά χρόνια, πεζικό και γύρος της Ελλάδας...

Πολεμικότατη Αεροπορία Γ' 2000

Τρίπολη, Χανιά 115 ΠΜ., 126 ΣΜ.

Οδηγάραααα...!!! :driver:

Α ναι ξέχασα!Η πρώτη μου μετάθεση μετά το κέντρο ήταν ΕΛΔΥΚ αλλά κόπηκε η μετάθεση και τελικά κατέληξα στην 50στη Ταξιαρχία στο Σουφλί σε τάγμα ανεπιθύμητων (κομμένοι Ελδυκάριοι και όλο το καλό συναπάντημα).Για διαβιβαστής μιλάμε για την απόλυτη μαυρίλα αλλά όλη η Ταξιαρχία πέταγε.

250-97Ε ΕΣΣΟ Καλαμάτα – Χαϊδάρι – ΕΛΔΥΚ.
Παντελή μαζί θα ήμασταν αν δεν κοβόταν η μετάθεση σου. Αντίθετα από ότι πίστευα για Κύπρο, τα πράγματα ήταν πολύ καλά κάτω. Κρύο δεν έκανε ποτέ, έξοδος Λευκωσία, οι κύπριες αστέρια, έπαιρνες και ένα επίδομα ικανοποιητικό σε σύγκριση με την Ελλάδα. Σε όποιον ξέρω που πήγαινε φαντάρος μετά από έμενα του έλεγα όχι μόνο να μην προσπαθεί να κόψει μια τέτοια μετάθεση αλλά να την επιδιώκει. Μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσεις κάποια όμορφα μέρη της Κύπρου.

Ti να πώ ρε σεις που ξαναματα-υπηρετώ μετά απο 26 χρόνια;
Εκεί που η πολιτεία είναι ανεπερκής.
Και θα το κάνω όσο βαστάνε τα πόδια μου, όταν δείς μέτωπο πυρκαγιάς μήκους 20χλμ να περνά 30 μέτρα απο το σπίτι σου αναθεωρείς πολλά....

μέτωπο πυρκαγιάς 20χλμ αν φτάσει 30 μέτρα από το σπίτι σου το έχει κάψει ήδη!

μέτωπο πυρκαγιάς 20χλμ αν φτάσει 30 μέτρα από το σπίτι σου το έχει κάψει ήδη!

:offtopic:Είναι πέτρινο Στέργιο.
Η πυρκσγιά ήταν έρπουσα και είχε μεγάλη ταχύτητα..
Εννοείται πως στον κήπο δεν έμεινε τίποτα λογω της υψηλής θερμοκρασίας.

Πολεμικό Ναυτικό.

Προπαίδευση ΚΕ.ΠΑΛ.
Εκπαίδευση Ναύσταθμος Σαλαμίνας.
Θητεία . Κελευστής - Σχολή Εξασκήσεως Ναυτικής Τακτικής. (Σ.Ε.Ν.Τ.) Σκαραμαγκάς.

και εγω στο τιμημενο Π.Ν.
σειρα 91Δ,εκπαιδευση και θητεια στο Κεντρο Εκπαιδευσης Πορος ως Κελευστης Μηχανικος.
περασα σχετικα καλα και ο τελευταιος μηνας πριν την απολυση ηταν σουπερ(καθε μερα εξοδου).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Που υπηρετήσατε?

250-97Ε ΕΣΣΟ Καλαμάτα – Χαϊδάρι – ΕΛΔΥΚ.
Παντελή μαζί θα ήμασταν αν δεν κοβόταν η μετάθεση σου. Αντίθετα από ότι πίστευα για Κύπρο, τα πράγματα ήταν πολύ καλά κάτω. Κρύο δεν έκανε ποτέ, έξοδος Λευκωσία, οι κύπριες αστέρια, έπαιρνες και ένα επίδομα ικανοποιητικό σε σύγκριση με την Ελλάδα. Σε όποιον ξέρω που πήγαινε φαντάρος μετά από έμενα του έλεγα όχι μόνο να μην προσπαθεί να κόψει μια τέτοια μετάθεση αλλά να την επιδιώκει. Μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσεις κάποια όμορφα μέρη της Κύπρου.
Την μετάθεση την έκοψα λόγω οικογενειακού προβλήματος υγείας,βέβαια στον Έβρο ''καλοπέρασα''.Κάθε 3-3,5 μήνες με έβλεπαν οι δικοί μου.
Το καλό με τις διαβιβάσεις ήταν ότι εκπαιδεύτηκα στους ασυρμάτους κάτι που μου άρεσε από μικρός.

Ti να πώ ρε σεις που ξαναματα-υπηρετώ μετά απο 26 χρόνια;
Εκεί που η πολιτεία είναι ανεπερκής.
Και θα το κάνω όσο βαστάνε τα πόδια μου, όταν δείς μέτωπο πυρκαγιάς μήκους 20χλμ να περνά 30 μέτρα απο το σπίτι σου αναθεωρείς πολλά....
Χα εμένα με καλέσανε 1,5 χρόνο μετά την απόλυση μου για επανεκπαίδευση στην Φλώρινα αλλά επειδή ήταν 48ωρη και δούλευα μπόρεσα και το απέφυγα ευτυχώς γιατί μόλις είχα βρει δουλειά.

Και μια και σε άλλα νήματα μιλάμε για τον ΟΤΕ να σας πω ότι μας έβαζαν με STAYER και κλέβαμε μπομπίνες των οτετζίδων που αφήναν για να περάσει το συνεργείο για τις κολώνες.Φυσικά τα λαμόγια μετά τιμολογούσαν αγορές και τσίμπαγαν τον παρά.

251!!!!

Πυροβολικό...

Θήβα-Ορεστιάδα-ΕΚΕΜΣ Αθήνα....

Πολύ χειρότερα στην Αθήνα....

Last edited:
ΚΕΜΧ - Ναυπλιο (Ιαν 1994) 228 ΕΣΣΟ
744 ΛΜΧ - Αμπελώνας Λάρισας
745 ΒΜΧ - Μενίδι

:offtopic:Είναι πέτρινο Στέργιο.
Η πυρκσγιά ήταν έρπουσα και είχε μεγάλη ταχύτητα..
Εννοείται πως στον κήπο δεν έμεινε τίποτα λογω της υψηλής θερμοκρασίας.

[off topic mode on]
Όταν είχε καεί το Σεϊχ Σου παραλίγο να καεί και το σπίτι μου.

Είχα πάθει πλάκα γιατί η φωτιά ήταν στα 300 και βάλε μέτρα αλλά η πυρά μας έκαιγε τα μούτρα!

Έβλεπα ξύλα να παίρνουν φωτιά χωρίς επαφή με τη φλόγα και είχα μείνει κάγκελο!

[off topic mode off]

Πολλοί στραταίοι μαζευτήκατε.. για να φτιάξουμε ποικιλία.. :smile:

Πολεμική Αεροπορία, σειρά ΣΤ' 2000 (μας έλεγαν "η τελευταία σειρά millennium" :p)

Βασική εκπαίδευση στην Τρίπολη, εκπαίδευση ειδικότητας (Αναλυτής / Προγραμματιστής) στο Πεντάγωνο, μετά εξάμηνο στην 111 Π.Μ. στην Αγχίαλο, και μετά ξανά Πεντάγωνο μέχρι να τελειώσει το 20μηνο..

Δημήτρη και εσύ Πεντάγωνο;
κρίμα είχα φύγει όταν πήγες !

Π.Α., σειρά Δ' 2004. 124 Π.Β.Ε. για ένα μήνα, 128 Σ.Ε.Τ.Η. για 45 ημέρες και τέλος 131 Σ.Μ. για κάτι παραπάνω από εννιά μήνες (δωδεκάμηνη θητεία).

Last edited:
Απέναντι από το στρατόπεδο στο Τυμπάκι δεν ειχε ανοίξει ενα ''καλλιτεχνικό'' μαγαζί?
χαχαχαχα!ναι Νικολα,οχι απεναντι απο το κυριως στρατοπεδο,απεναντι απο την πυλη του ΠΕΚ,ενα παραρτημα εφοδιασμου δηλαδη!NITRO το ξακουστο!

Ξεκίνησα από το Τεχνικό της Πάτρας (με απαράδεκτο ον έναν δεκανέα)
Πήγα Στεφανοβίκειο Αεροπορία Στρατού με ανθρώπινες καταστάσεις (εκτός από μια σκοπιά που είχε θέμα)
και μετά 16,5 μήνες στον Απαλό Αλεξανδρούπολης στο 24 ΛΑΣ (24 άτομα κολέγιο). Μάλιστα όποτε πηγαίνω Βόλο ανεβαίνω στο Κατηχώρι να δω τον υποδιοικητή που έχει εξαιρετικό φαγητό και τα λέμε ως συνήθως.
Είναι από τις λίγες φορές που θα ήθελα να ξαναβρεθώ με κάποια παιδιά και αξιωματικούς.