Που υπηρετήσατε?

Σε εσας που έβγαινε το φάντασμα ή ο τρελός? Για εμας ήταν στο Σεδες δίπλα (φυσικά) στην βορινή σκοπιά με τα άδεια βαρέλια και στην Μίκρα δίπλα απο το καμένο αεροπλάνο (για ασκήσεις της πυρασφάλειας).

Απάντηση: Re: Που υπηρετήσατε?

Σε εσας που έβγαινε το φάντασμα ή ο τρελός? Για εμας ήταν στο Σεδες δίπλα (φυσικά) στην βορινή σκοπιά με τα άδεια βαρέλια και στην Μίκρα δίπλα απο το καμένο αεροπλάνο (για ασκήσεις της πυρασφάλειας).

Στην Κομοτηνη δεν υπηρχαν φαντασματα και τρελλοι,απλα <γειτονες>.Και οταν εκανες περιπολια και εβλεπες τον αλλον στη σκοπια να ροχαλιζει ,σε επιανε τρέλλα

Απάντηση: Re: Που υπηρετήσατε?

Ε, καλά. Μιλάμε για στρατό... :flipout:
Εγώ ήμουν στο Λαγό (κοντά στην Ορεστιάδα), και υπήρχε κανονική αναφορά μετά την επιστροφή των εξοδούχων, και δεν γύρναγε κανείς μετά τις 22:30.

Στη Κομοτηνη οταν ηταν υπηρεσια στρατοπεδου ενας καραβανας ανθυπολοχαγος Καρακιτσος [καλη του ωρα εκει που ειναι],μας εβαζε στη γραμμη οσους δεν ειχαμε υπηρεσια εκεινη την ωρα και μας πηγαινε στη διπλανη ταβερνα και μας κερνουσε[εννοειτε οτι δεν πιναμε αλκοολ].
Ανθρωπος πανω απ ολα ηταν και μας ειχε σαν παιδια του

Είχα τη χαρά να ρίξω βολές με σχεδόν όλα τα όπλα του πυροβολικού (255mm, 155mm, 105mm, ΠΕΠ κλπ)....

Καλά σε είχα κόψει για στρατό...λο (τρεις τελίτσες).
Από τότε σου έμεινε το κουσούρι με τους τηλεφακούς; :BDGBGDB55:

Ερώτηση προς τους (νεώτερους) μαυροσκούφηδες:

Μπας καί "συναντηθήκατε" με τον Τελεμέ? :grandpa:

Ποιος είναι ο Τελεμές?

Αν θυμάμαι καλά ήταν ίλαρχος καί κουβαλούσε πολύ τρέλλα - αρκεί να σου πώ ότι έβαζε τους δόκιμους καί έκαναν τροχάδην καί εμείς τα φανταράκια καθόμασταν καί τους χαζεύαμε!

Αν θυμάμαι καλά ήταν ίλαρχος καί κουβαλούσε πολύ τρέλλα - αρκεί να σου πώ ότι έβαζε τους δόκιμους καί έκαναν τροχάδην καί εμείς τα φανταράκια καθόμασταν καί τους χαζεύαμε!

Εμείς είχαμε μόνο τον Ανχη "Μούντι". Κάτι ηρωϊκό φημολογείτο πως είχε κάνει επί Ιμίων και έφαγε μείωση βαθμού

Εμείς είχαμε μόνο τον Ανχη "Μούντι". Κάτι ηρωϊκό φημολογείτο πως είχε κάνει επί Ιμίων και έφαγε μείωση βαθμού

Επί Ιμίων ήταν Αυλώνα (και εγώ μαζί), οπότε μύθος μάλλον. Τον είχα στην 3-3. Παρέα με τον "Άγγελο" για υπόδικα.

Μάλλον θα τον ..................... στείλανε!!!!

Υπήρχε κι άλλος ένας ονόματι Καννέλος (μας έλεγε ότι δεν ήθελε να γίνει αξιωματικός, αλλά ο πατέρας του επέμενε) .......... συνάντησε κανείς?

Επί Ιμίων ήταν Αυλώνα (και εγώ μαζί), οπότε μύθος μάλλον. Τον είχα στην 3-3. Παρέα με τον "Άγγελο" για υπόδικα.

Αυλώνα (εννοείς στην 3η επιλαρχία, αν κι εγώ στην 3η ίλη ήμουν) τον πέτυχα κι εγώ, όμως αρκετά αργότερα (6=7 χρόνια). Περίεργη δεν είναι η στασιμότητα;

Αυλώνα (εννοείς στην 3η επιλαρχία, αν κι εγώ στην 3η ίλη ήμουν) τον πέτυχα κι εγώ, όμως αρκετά αργότερα (6=7 χρόνια). Περίεργη δεν είναι η στασιμότητα;

Αρχές του 1996 τον είχα εκεί (ναι 3η επιλαρχία, 3η ίλη, απέναντι από το ΚΨΜ). Σχεδόν 15-20 μέρες μετά τα Ίμια. Ήμουν ΙΛΥΒ στα Ίμια, χαμπάρι δεν πείραμε τι γινόταν έξω. Ελάχιστα πράγματα μας είπαν σε μια πρωινή αναφορά. Όταν μετά από μέρες βγήκαμε έξω καταλάβαμε τη σοβαρότητα των πραγμάτων.

Η βραδινή αναφορά γίνονταν μετά την ώρα που έπρεπε να γυρίσουν οι εξοδούχοι. Οπότε, αν ήταν στην βραδινή αναφορά οι εξοδούχοι, πώς γύρναγαν στις 3 & 4 το βράδυ; Είχαν βγει αδικαιολογήτως απών από τις 22:30...

τι είν αυτά που μου λες ....

λες και βλέπω ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Πρωϊνή αναφορά και (ενίοτε) και βραδυνή θυμάμαι μόνο στο Καβούρι στην δεύτερη εκπαίδευση.
Στην 124 δεν το συζητάμε καν, ο δόκιμος και ο σμηνίας ήξεραν ανα δευτερόλεπτο και ποιός κατουρούσε.
Στη Λάρσα.....
ξεχάστηκε το άθλημα.
Θυμάμαι για ένα φεγγάρι τον πρώτο καιρό, έξοδος μεσημεριανή, τραίνο Θεσσαλονίκη.
Επιστροφή με το τελευταίο τραίνο, κάπου στις 12 και, που ήταν και αργό έφτανε Λάρισα καλές 4.
Τον πρώτο καιρό από την τρύπα.
Μετά κανονικά απ την πύλη...Τι, να σκιστούμε σε κανα σύρμα...

Τί να λέμε τώρα...
να σου πω ότι πρώτο νούμερο μόλις ορκίστηκα (ούτε 30 ημερών) ήταν πύλη στην Τρίπολη, 12-2 και με κεράσανε και πίτσα τα καρακόλια...?

Μόλις έμαθε ο λοχαγός μου στη Χίο πως ήμουν γραφίστας, με έβαλε να βάψω τα παροπλισμένα φορτηγά του Τάγματος...

ΘΕΟΣ!

Εγω μπηκα Ναυπλιο Μαιο 2004.
Ενα εξαμηνο στο Κουφοβουνο Εβρου. Ευτυχως ειχε κοσμο και πολλους ΕΠΟΠ και περασα σχετικα χαλαρα. Η προηγουμενη σειρα ηταν ολοι σπουδασμενοι και μεγαλοι σε ηλικια οποτε ειχε καλη παρεα χωρις κουταμαρες. Το μερος τραγικο, προς το τελος αντι να βγουμε στο Διδυμοτειχο μεναμε μεσα. Πολυ καλα τα φυλακια με 4-5 ατομα, μονο που ηταν υπο διοικηση πεζικου και ηταν υπερβολικα προβλεπομενα.

Σε ενα απο τα φυλακια, τα Χριστουγεννα ηρθε ο διοικητης του Ταγματος Πεζικου και ο Ταξιαρχος να τους πουμε τα καλαντα. Ολη την εβδομαδα ειχαμε λιωσει στην προβα υπο τον διοικητη του λοχου. Τελικα ειπαμε τα καλαντα των Χριστουγεννων με τη μελωδια της Πρωτοχρονιας. Μεγαλη παρωδια. Ο λοχαγος ειχε ασπρισει, ο Ταξιαρχος γελουσε.

Μετα Λουτρακι για τους τελευταιους 4 μηνες. Φανταστικο στρατοπεδο μεσα στα πευκα, παντα ειχε κοσμο κι εγω παλιος διπλα στο σπιτι μου. Αλλα ο διοικητης του λοχου διοικησεως ηθελε τρεις υπηρεσιες οδηγων τη μερα. Ημασταν 5 οποτε επρεπε να ειμαι πολυ συχνα μεσα και να μην κανω τιποτα.

Μερικες φορες προς το τελος εβγαινα κανονικα απο την πυλη, εκανα εκπομπη στο ραδιοφωνο (Λουτρακι FM 96,9) και ξανα μεσα. Τα πρωινα εκανα τον οδηγο και ταχυδρομο. Παρκαρα την καναδεζα στην Κορινθο εκει που απαγορευεται κι εκοβα βολτες στην πολη μου με την παραλλαγη. Ωραιες εποχες.

Σε τέτοια θέματα, ο αρχηγός έρχεται πάντα δεύτερος.. μπορεί και τρίτος.. ;)

όταν λέω "θείος" εννοώ παρατσούκλι.
Μιλάμε για μορφή.
Σμήναρχος ιπτάμενος παρασημοφορημένος από την Κορέα, που το στις αρχές της δεκαετίας του 80 είχε στη Λάρισα 4 πόστα.
Ήταν κυριολεκτικά πάνω από τον αρχηγό.
Όλοι τον φωνάζανε θείο.

Αποστρατεύτηκε αν δεν κάνω λάθος επι Οικουμενικής, αλλά επανήλθε ξανά επί Μητσοτάκη. Εξουσία λέμε.
Αφού θυμάμαι είχα πάρει τηλέφωνο 10 χρόνια αφού απολύθηκα γιά να ζητήσω μιά εξυπηρέτηση γιά έναν μουσικό στην ορχήστρα και προσπαθούσα να εξηγήσω πότε και με ποιόν διοικητή είχα υπηρετήσει και έπαθα πλάκα όταν μου είπαν "μα αυτός είναι ο διοικητής..."
:grinning-smiley-043

Του λέω έχω έναν κιθαρίστα.
Μου λέει "να με πάρει τηλέφωνο τώρα".
Σε 10 λεπτά τον είχε τσιμπήσει....

τι είν αυτά που μου λες ....

λες και βλέπω ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Πρωϊνή αναφορά και (ενίοτε) και βραδυνή θυμάμαι μόνο στο Καβούρι στην δεύτερη εκπαίδευση.
Στην 124 δεν το συζητάμε καν, ο δόκιμος και ο σμηνίας ήξεραν ανα δευτερόλεπτο και ποιός κατουρούσε.
Στη Λάρσα.....
ξεχάστηκε το άθλημα.
Θυμάμαι για ένα φεγγάρι τον πρώτο καιρό, έξοδος μεσημεριανή, τραίνο Θεσσαλονίκη.
Επιστροφή με το τελευταίο τραίνο, κάπου στις 12 και, που ήταν και αργό έφτανε Λάρισα καλές 4.
Τον πρώτο καιρό από την τρύπα.
Μετά κανονικά απ την πύλη...Τι, να σκιστούμε σε κανα σύρμα...

Τί να λέμε τώρα...
να σου πω ότι πρώτο νούμερο μόλις ορκίστηκα (ούτε 30 ημερών) ήταν πύλη στην Τρίπολη, 12-2 και με κεράσανε και πίτσα τα καρακόλια...?

Μάλλον στον Έβρο που ήμουν εγώ ήταν πολύ διαφορετικά από την Λάρισα... :flipout:
(Φαντάζομαι αν σου πω ότι στην επιθεώρηση της Παρασκευής μπορούσες να φας στέρηση εξόδου ακόμα και αν ο φάκελος στο κρεβάτι δεν ήταν στις προβλεπόμενες διαστάσεις, θα σου φανεί ακόμα πιο επιστημονική φαντασία, ε; :flipout:)