Που υπηρετήσατε?

277 ΕΣΣΟ πυροβολικο / 2 μηνες θηβα και μετα 12 μηνες(ως παραμενων) ΡΟΔΟ (ΤΣΑΜΠΙΚΙΑ οπως συνηθως αναφεροταν) ΠΑΣΤΙΔΑ 95ΤΕ ...φυλακιο πυρομαχικων ροδου αξεχαστες εποχες...βολες ΚΑΤΑΒΙΑ με τα απαρχαιωμενα 155αρια. Ημουν και σκοπ.πηροβ. και καθομουνα πανω στο σκελος στις βολες. Εκει να δεις βοηθα παναγια μου !

Να πω κι εγώ.
ΚΕΔΒ 93Α, 222 σειρά.
4 μήνες Χαϊδάρι, 5 μήνες Ουγκάντα (Σάμο) και 10 μήνες σύνορα (Γουδί-Ζωγράφου)
Ξαναπήγαινα χαλαρά

Αυτό που θυμάμαι από την Αυλώνα είναι όταν είχες έξοδο. Έφευγες από την 3η επιλαρχία... και προχωρούσες... και προχωρούσες... μετά από κανένα 20λεπτο γρήγορο περπάτημα, έφτανες στην πύλη, σε άλλο ένα 5λεπτο έφτανες στον σταθμό. Και το βράδυ που επέστρεφες από Χαλκίδα, ξαναμανα τα ίδια.

Απάντηση: Re: Που υπηρετήσατε?

Αυτό που θυμάμαι από την Αυλώνα είναι όταν είχες έξοδο. Έφευγες από την 3η επιλαρχία... και προχωρούσες... και προχωρούσες... μετά από κανένα 20λεπτο γρήγορο περπάτημα, έφτανες στην πύλη, σε άλλο ένα 5λεπτο έφτανες στον σταθμό. Και το βράδυ που επέστρεφες από Χαλκίδα, ξαναμανα τα ίδια.

Εμείς είχαμε πούλμαν που έμπαιναν μέσα στο στρατόπεδο...
Το πρωί, για επιστροφή, έφευγαν από πεδίον Άρεως, μπροστά στο άγαλμα.

Αυλώνα... 9 ώρες σκοπιά με πλήρη εξέρτηση στον όρχο... Ντάλα μεσημέρι...
Δεν φυλάγαμε 2-ωρες σκοπιές, φυλάγαμε 3-ωρες. Οι βραδυνές ήταν 12-3 και 3-6 το πρωί. Κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα, για να μην χάνουμε χρόνο με αλλαγές κλπ, αυτός που φυλάει το νούμερο 3-6 το πρωί να μην αλλάζεται αλλά να συνεχίζει μέχρι 12 το μεσημέρι. Δεν "έβγαινε" με τίποτε λέμε, να έχει συντήρηση στον όρχο, όλο το στρατόπεδο να είναι εκεί, κι εσύ να μην μπορείς να κουνηθείς. Καλά, για τσιγάρο δεν το συζητάω...απίστευτο πήδημα...
icon9.gif
Καλή βόλτα ήταν και τα περίπολα στα καύσιμα... Και πήγαινες... και πήγαινες...
Για να μην θυμηθώ τους μαμάκες που μας πήγαιναν όλη την ανηφόρα από την ίλη στα μαγειρεία στα γόνατα, πάνω στο γαρμπίλι. Κάθε φορά ήθελες καινούριο παντελόνι. Μαγκιές...

Είναι πως θα σου τύχει...

Επιφυλακή το '91 λόγω Κόλπου.
Αόρκιστος στο κέντρο σκοπιά πλήρης πυρμαχικών...
Μετά στο Ελληνικό χτυπούσαμε 12ωρα ημερισίως...
Πολλές ήταν διπλοσκοπιές με λοκατζήδες.:ADFADF1:
Πάλι πλήρεις πυρομαχικών...
Τα Α/Α παρεταγμένα και λειτουργικά μην μας την πέσουν τα Ιρακινά βλήματα...:Banane0:
Και όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας!
Διπλα δε στην Αμερ. Βάση δεν έβλεπες ψυχή...
Ούτε Α/Α, ούτε τίπτα...
Υπήρχε η φήμη: "Α, μάγκες αυτοί έχουνε κάμερες"...
Η αλήθεια όμως ήταν πως πήζαμε στο νούμερο αλλά βγαίναμε συχνά...
Το ίδιο και στην 110ΠΜ.
Τρίωρο ήταν το μικρότερο νούμερο.
Τα ημερίσια γινόντουσαν και 5ωρα για να βγαίνει όξω περισσότερος κόσμος.
ΠΣΚ ή όλο μέσα ή όλο έξω.
Όχι σπαστό ΠΣΚ και παπαριές...
Παντα ήταν μπροστά η ΠΑ σε αυτά σε σχέση με τον ΕΣ.
Μετά ήρθανε τα ντόγκια και άρχισαν να κόβονται οι περισσότερες νυχτερινές.
Βέβαια τα σύρματα είχανε μονίμως τρύπες για να την κοπανάνε οι Λαρισαίοι που πεταγόντουσαν για έναν καφέ...
Λέγανε τότες πως παλαιότερα επειδή επισκευάζανε τις τρύπες, κάποιοι σμηνίτες δέσαν ένα βραδάκι το σύρμα με το απέναντι δέντρο.
Πέρασε το τραίνο και ξήλωσε 500 μέτρα περίφραξη του στρατοπέδου! :fahne90:

Πολύ σημαντικό αυτό, άν βγαίνεις ξαλεγράρεις, γεμίζεις μπαταρίες....
Εμείς στα Γιάννενα πραγματικοί "μαύροι". Όταν πρωτοπήγα μας πήγαινε 28-1, 28 μέσα μία έξω.
Κι είχαμε έναν υπίλαρχο Λευκαδίτη που αντί να μας ρίξει 5 μέρες φυλακή (χίλες φορές καλύτερα) μας έλεγε "3 στερήσεις εξόδου φαντάρε"...
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό, έ;

Re: Απάντηση: Re: Που υπηρετήσατε?

Κι είχαμε έναν υπίλαρχο Λευκαδίτη που αντί να μας ρίξει 5 μέρες φυλακή (χίλες φορές καλύτερα) μας έλεγε "3 στερήσεις εξόδου φαντάρε"...
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό, έ;

Ε το λέει και η λέξη. Σ.ΕΞ.
Κυριολεκτικώς.

Re: Απάντηση: Re: Που υπηρετήσατε?

Είναι πως θα σου τύχει...

Επιφυλακή το '91 λόγω Κόλπου.
Αόρκιστος στο κέντρο σκοπιά πλήρης πυρμαχικών...
Μετά στο Ελληνικό χτυπούσαμε 12ωρα ημερισίως...
Πολλές ήταν διπλοσκοπιές με λοκατζήδες.:ADFADF1:
Πάλι πλήρεις πυρομαχικών...
Τα Α/Α παρεταγμένα και λειτουργικά μην μας την πέσουν τα Ιρακινά βλήματα...:Banane0:
Και όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας!
Διπλα δε στην Αμερ. Βάση δεν έβλεπες ψυχή...
Ούτε Α/Α, ούτε τίπτα...
Υπήρχε η φήμη: "Α, μάγκες αυτοί έχουνε κάμερες"...
Η αλήθεια όμως ήταν πως πήζαμε στο νούμερο αλλά βγαίναμε συχνά...
Το ίδιο και στην 110ΠΜ.
Μετά ήρθανε τα ντόγκια και άρχισαν να κόβονται οι περισσότερες νυχτερινές.
Βέβαια τα σύρματα είχανε μονίμως τρύπες για να την κοπανάνε οι Λαρισαίοι που πεταγόντουσαν για έναν καφέ...
Λέγανε τότες πως παλαιότερα επειδή επισκευάζανε τις τρύπες, κάποιοι σμηνίτες δέσαν ένα βραδάκι το σύρμα με το απέναντι δέντρο.
Πέρασε το τραίνο και ξήλωσε 500 μέτρα περίφραξη του στρατοπέδου! :fahne90:

Ρε συ Τζώνε, ο θείος ήταν στη 10 όταν ήσουν εκεί?

Εγώ πάλι ήμουν διαβιβαστής.
Παρουσιάστηκα στην Κόρινθο για 40 μέρες νομίζω (που να θυμάμαι ήταν 5 χρόνια πριν...), με έκαναν Ι4, και μετά σε ένα στρατόπεδο που λεγόταν Λαγός κοντά στην Ορεστιάδα για το υπόλοιπο (έκανα εννεάμηνο). Θυμάμαι μου έδωσαν και ένα μήνα απόσπαση στην Ξάνθη, χωρίς να το θέλω, και εκεί δεν μου άρεσε, γιατί το στρατόπεδο (νομίζω ήταν το Σώμα, είχε έναν στρατηγό ή κάτι τέτοιο) ήταν μπάχαλο. Ευτυχώς τους κατάφερα και με έστειλαν πίσω στην Ορεστιάδα... :flipout:

Ν'αμε και εγω....:D

92Γ' ΕΣΣΟ
3 μηνες Μ.Πευκο και 12 μηνες 35 ΜΚ (Σταυροβουνι/Κυπρος)...ειδικοτητα...Κ/Φ (καταστροφεας)2)

Τωρα...θελετε να μαθετε αν περασα καλα/ασχημα εε?.....χμ....:vroam:

226 σειρα,κεντρο σπαρτη, σεμιτζης (λογω σπουδων)μετα 1 μηνα εκπαιδευση στην ομβριακη και μετα 804 λ.ε.μ διδυμοτειχο.

Θήβα 2 μήνες, Χίος 12 μήνες και Γιάννενα 4 μήνες...

245 σειρά...

Έλα ρε πυροβολητή! Κι εγώ Θήβα κέντρο και Χίο όλο το υπολοιπο. Χιώτης γαρ. 269.

259 σειρά, δλδ 99 Β'εσσο. πεζικό ειδικότης ΤΦ, όπως με διαβεβαίωσαν η καλύτερη, και είχαν δίκιο. Βασική στην Κόρινθο, στον καταραμένο ΣΤ Λόχο που έκανε όλες τις αγκαρείες (είχαμε γλείφτη λοχαγό που ήθελε να κάνει καλή εντύπωση στον δίκα). Αξέχαστος θα μου μείνει ο υπόδικας, ο απίθανος Αντισυν/χης Τσακανίκας που μοίραζε τις φυλακές σαν να ήταν στραγάλια. Μετά Λήμνο 285 ΤΠ. Στην αρχή ήταν χύμα, μετά ψιλομαύρισε. Τέλος για τρισήμιση μήνες ΔΕΜΜΥ, νατοϊκό στρατηγείο στον Τίρναβο. Εγκαταστάσεις επιπέδου ξενοδοχείου, αλλά το χειρότερο κλίμα μεταξύ φαντάρων που συνάντησα στο στρατό.