Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Re: Απάντηση: Re: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο πολύ διαφωνώ... Απο προσωπική εμπειρία, οι διατάσεις - και μάλιστα ένα σωστό πρόγραμμα καθημερινών διατάσεων - είναι απο τα βασικότερα και ωφελιμότερα πράγματα που μπορεί να κάνει για τον εαυτό του ένας άνθρωπος που έχει περάσει κάποιο όριο ηλικίας/απραξίας/βάρους/κλπ... Αλλωστε όλες οι αθλητικές δραστηριότητες αρχίζουν - ακόμα και απο ενεργούς αθλητές - με ένα δεκάλεπτο διατάσεων (stretching δηλαδή)...

Το σκεπτικό που προσπάθησα να περάσω στον Μάνο (ο οποίος έχει κάποιες ιδεοληψίες στο αθλητικό κομμάτι, sorry Μάνο :smile:) είναι ότι οι διατάσεις δεν είναι πρώτης προτεραιότητας άσκηση. Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος πριν βάλει στην εκγύμνασή του τις διατάσεις. Ειδικά όταν κάποιος είναι κάποια ηλικίας (40+), είναι ασυγχώρητο και ένδειξη άγνοιας ή κακής καθοδήγησης, το να προτιμά τις διατάσεις από το να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης με αντιστάσεις (βάρη, λάστιχα, βάρος σώματος κλπ) ή/και ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης. Για τον μέσο 40άρη+ (που δεν είναι fitness freak) επιβάλλεται άσκηση τουλάχιστον 2-3 φορές /εβδομάδα που να στοχεύει σε μυική ενδυνάμωση και βελτίωση αερόβιας ικανότητας σε συνδυασμό με βελτίωση της διατροφής (άλλη πονεμένη ιστορία).
Τα τελευταία χρόνια ο ρόλος των διατάσεων έχει επανεξεταστεί και έχουν αναθεωρηθεί πολλά πράγματα, όπως ότι βελτιώνουν την μυική λειτουργία, προλαμβάνουν τραυματισμούς κλπ.
Προφανώς ένας ικανοποιητικός βαθμός ευκαμψίας είναι επιθυμητός, σε συνάρτηση όμως με ικανοποιητικού (για τον μέσο άνθρωπο) μυική δύναμη, αερόβια ικανότητα και χαμηλό ποσοστό σωματικού λίπους (η διατροφή που λέγαμε).
Η απραξία και η υπέρβαση βάρους που αναφέρεις δεν αντιμετωπίζονται με διατάσεις.
Η αερόβια ικανότητα δεν βελτιώνεται με διατάσεις.
Όσον αφορά την ηλικία, μετά τα 40 η μυική μάζα μειώνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς και αυτό δεν αντιμετωπίζεται με διατάσεις. Η ενδυνάμωση είναι ο μόνος τρόπος για να επιβραδυνθεί αυτή η απώλεια.

Εν κατακλείδι, αν κάποιος 40+ ακολουθεί ήδη πρόγραμμα ενδυνάμωσης και αερόβιας άσκησης (2-3 φορές /εβδομάδα) και θέλει να βελτιώσει και την ευκαμψία του, βεβαίως και να προσθέσει πρόγραμμα διατάσεων. Αν δεν κάνει τα δύο προηγούμενα και κάνει μόνο διατάσεις, κάπου έχει μπερδέψει τα πράγματα ή τον έχουν πληροφορήσει λάθος.

Στον Καναδα εχουν (η ειχαν) πολυκατοικιες με 50αρα πισινα στο ισογειο(-υπογειο).
Πω πωωωωωωωω, τι θα κανα εκει μεσα ...... λεπια θα χα βγαλει.
(ειχα παει, εκτη δημοτικου, στους θειους μου στο Τοροντο ... ΤΑ ΕΙΔΑ απο κοντα)

Κακα τα ψεμματα, εχω κανει την αναγκη φιλοτιμια (με τις διατασεις).
ΦΥΣΙΚΑ ... και δεν με γεμιζουν (ως ασκηση).

Δεν θα σε ωφελούσαν. Φίλη στην Ισπανία, μου λέει ότι στις απαγορεύσεις εμπίπτουν, τουλάχιστον για εκεί, και οι κοινόχρηστοι χώροι οικοδομών.

Ευτυχώς που έχω τον δικό μου χώρο και μπορώ να είμαι κάποιες ώρες την ημέρα μόνος, ούτε να την ακούω ούτε να με ακούει !

Απάντηση: Re: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Δεν θα σε ωφελούσαν. Φίλη στην Ισπανία, μου λέει ότι στις απαγορεύσεις εμπίπτουν, τουλάχιστον για εκεί, και οι κοινόχρηστοι χώροι οικοδομών.

Οι δε πισίνες είναι οι πρώτες που έκλεισαν.

Το σκεπτικο μου .... ΦΥΣΙΚΑ .... αφορα τα 40 χρονια που προηγηθηκαν ΠΡΟ της πανδημιας.
Ας ΜΗΝ κανω μπλουμ για δυο η για τρεις η για τεσσερεις μηνες. Δεν χαλιεμαι καθολου.

ΔΕΝ .... ΕΧΑΣΕ .... Η ΒΕΝΕΤΙΑ ..... ΒΕΛΟΝΙ !

Αλλωστε η κουβεντα περι αθλησης αφορουσε συνολικοτερα (και διαρκεστερα) τις προτιμησεις μας
πανω στο θεμα. Ασχετα αν ειναι κατω απο τον τιτλο "τι μπορουμε να κανουμε σε καιρο καραντινας".
Η τουλαχιστον αυτη την αισθηση ειχα ....

Σιγα μην κανουμε 10.000 βηματα πανω σε ταρατσες για τα επομενα δεκα χρονια !
Προσωρινα ειναι ολα αυτα. Οταν ληξουν .... και οι δρομοι θα ναι ανοιχτοι και οι παραλιες
και τα γυμναστηρια και τα κολυμβητηρια και οι πλαζ .... και τα βουνα μεχρι τον Μυτικα πανω !

25,26 και 27/3 έχω ρεπό. δεν βγαίνω έξω που να με τραβάνε!!
θα προσπαθήσω να "σβήσω" τις νυχιές του γατούλη απο το καπάκι του πικάπ.
απλά πράγματα...

Bλαδιμηρε

Μακαρι να εβρισκα εναν τροπο αδερφε .... να ελιωνες στον υπνο
και καθε φορα που ξυπναγες να εβρισκες ενα νεο κολλαριστο 50ευρω
κατω απ'το μαξιλαρι σου.

Και ολα τα υπολοιπα (που σε χαροποιουν) ... απαραλλαχτα !

Τρίτη μερα, είπα να κάνω τη γυμναστική πρωί πριν φάω.

Μάνο το μεγαλύτερο κέρδος είναι στο ηθικό σου. Πέραν των αδιαμφισβήτητων οφελών στην υγεία.

Nαι .... δεν διαφωνω σ'αυτο !

Εγω ομως ειχα φτασει σε ενα μαλλον περιεργο ψυχολογικο σημειο, το καλοκαιρι
(οταν εγραφε το κοντερ μεσα στην θαλασσα, απο σημαδουρα σε σημαδουρα, και την γλωσσα εξω)
"τι κανεις ωρε φαντασμενε, κολυμπας για να πας να τα κανεις γυρους και πιτσες τον χειμωνα ?"

Το ηθικο μου ΔΕΝ μπορω (πια) να το ανεβασω μεσω αδρεναλινης.
Καταβαλω ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσπαθεια να την αφησω να με πλυμμηρισει.

Re: Απάντηση: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Nαι .... δεν διαφωνω σ'αυτο !

Εγω ομως ειχα φτασει σε ενα μαλλον περιεργο ψυχολογικο σημειο, το καλοκαιρι
(οταν εγραφε το κοντερ μεσα στην θαλασσα, απο σημαδουρα σε σημαδουρα, και την γλωσσα εξω)
"τι κανεις ωρε φαντασμενε, κολυμπας για να πας να τα κανεις γυρους και πιτσες τον χειμωνα ?"

Το ηθικο μου ΔΕΝ μπορω (πια) να το ανεβασω μεσω αδρεναλινης.
Καταβαλω ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσπαθεια να την αφησω να με πλυμμηρισει.

PLOT TWIST: η γυμναστική σε γεμίζει με ενδορφίνες.

Για να γεμίσεις με αδρεναλίνη πρέπει να κάνεις επικίνδυνα πράγματα. Αυτό κάνουν τα adrenaline junkies.

Καλύτερα να σου λείπει!

Σωστό.
Μιλάμε για την αερόβια άσκηση.

Για να γεμίσεις με αδρεναλίνη πρέπει να κάνεις επικίνδυνα πράγματα. Αυτό κάνουν τα adrenaline junkies.

Καλύτερα να σου λείπει!

Thanks for the correction ! -bye-

Οτι και αν ειναι ... δεν με πλυμμηριζει.
Απλα με επισκεπτεται.

IMG_20200325_110207.jpg

Από την ταράτσα μου.

Ο μόνος που είδα να αθλείται. Και μια χαρά, στους ψιλό-άδειους δρόμους. Εάν πιάσω ένα ανεκτό επίπεδο στις επόμενες δύο εβδομάδες εάν φυσικά κρατήσει παραπάνω η καραντίνα θα αρχίσω να το κάνω και εγώ.
Η κίνηση φυσικά ελάχιστη αλλά μέτρησα και καμιά δεκαριά μέσα στα τρία τέταρτα που δεν έδειχναν να αθλούνται.

View attachment 169775

Από την ταράτσα μου.

Ο μόνος που είδα να αθλείται. Και μια χαρά, στους ψιλό-άδειους δρόμους. Εάν πιάσω ένα ανεκτό επίπεδο στις επόμενες δύο εβδομάδες εάν φυσικά κρατήσει παραπάνω η καραντίνα θα αρχίσω να το κάνω και εγώ.
Η κίνηση φυσικά ελάχιστη αλλά μέτρησα και καμιά δεκαριά μέσα στα τρία τέταρτα που δεν έδειχναν να αθλούνται.

Λογω εποχης θα φουντωσει συντομα και η βλαστηση.

maxresdefault.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έκανα format επιτέλους το desktop που είχε 10 χρόνια να γίνει και ήταν αναβάθμιση από 7 σε 10 και σερνόταν! Πέρασα και το decrapyfying script και πεταει!