Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Εγώ κάνω room eq.... φτιάχνω δηλ. Τον ήχο στο δωμάτιο που ακούω μουσική.
Ειναι πολύ ενδιαφέρον...ήθελα πολύ καιρό να το κάνω και βελτιώνει πολύ την ακουστική.

Σα να πήρα νέο σύστημα....

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Εγώ ανεβοκατεβαινω τους έξι ορόφους της πολυκατοικίας μου.
Έχω φτάσει σε καλό επίπεδο.
Πλέον μου λείπουν μόλις τρία σκαλοπάτια ως που να προλάβω πριν σβήσουν τα φώτα στις σκάλες.
Κάνω κόντρα με τον αυτοματο κλιμακοστασίου λέμε....
Ποιος να μου το'λεγε.

Θεωρώ ότι επειδή δεν θα είναι για πάντα αυτή η κατάσταση και ανάλογα τις ιδιαιτερότητες ας το πούμε του κάθε ενός δεν υπάρχει συνταγή για το τι μπορείς και τι όχι
Μου έλεγαν φίλοι διάβαζε κανα βιβλίο πχ. Οκ το τελευταίο «βιβλίο» που διάβασα ήταν πριν 15 χρόνια όταν τελείωσα το μεταπτυχιακό. Μετά πάνω από ένα άρθρο δεν μπορώ..
Μου λένε κάνε μίνι γυμναστική... Από μικρός έχω να κάνω
Βασικά δεν κάνω απολύτως τίποτα... Κάθομαστε αρκετή ώρα στο μπαλκόνι και γενικά προσπαθώ να περνάω καλές στιγμές με την γυναίκα μου..
Είμαι από τη φύση μου κλειστός και γενικά δεν πολύ έβγαινα ούτε μου κακοφαίνεται η όλη φάση ιδιαίτερα. Τότε είχα τη δουλειά. Τώρα που δεν δουλεύω όπως είπα τίποτα... Απλά λιώνω σε παιχνίδια στον υπολογιστή και ταινίες αφού κοιμηθεί η σύζυγος και ξυπνάω κατά τις 12:30-13:00.

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Re: Απάντηση: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Πλέον μου λείπουν μόλις τρία σκαλοπάτια ως που να προλάβω πριν σβήσουν τα φώτα στις σκάλες.
Ποιος να μου το'λεγε.

Μπράβο σου Ανδρέα!
Να βλέπουν κι άλλοι το παράδειγμά σου.
Απ'όποιο επίπεδο κι αν ξεκινάει κάποιος την προπόνησή του σε οτιδήποτε (έστω και από το 0) μόνο βελτίωση θα δει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Μπράβο σου Ανδρέα!
Να βλέπουν κι άλλοι το παράδειγμά σου.
Απ'όποιο επίπεδο κι αν ξεκινάει κάποιος την προπόνησή του σε οτιδήποτε (έστω και από το 0) μόνο βελτίωση θα δει.
Ευχαριστώ...
Επίσης αν πιάνουν τα χέρια σας να μια καλή ευκαιρία να κάνετε μερεμετακια στο σπίτι τώρα που η ώρα κυλά αργά.
Πράγματα που είχα σταματήσει να κάνω εδώ και χρόνια τώρα ξανά ασχολουμε.
Για να πω την αμαρτία μου με είχε βολέψει η σύζυγός μου που επίσης πιάνουν τα χέρια της και κάνει σχεδόν τα πάντα εκτός από υδραυλικά και ηλεκτρολογικα.

Ποιος να μου το'λεγε.

Με έβαλες στην πρίζα τώρα ,μαζί με τον Διονύση και θα αρχίσω αύριο.

Εντάξει ,εμείς έχουμε 8 ορόφους αλλά δεν με τρομάζει.

Εχω ήδη μειώσει το φούμο..

Σε ευχαριστώ Διονύση,θα το έχω υπ όψιν μου.

Εχω την περίεργη συνήθεια να ανεβαίνω δυό δυό τα σκαλιά,αλλά απ το ισόγειο ως τον δεύτερο που μένω.Δεν δοκίμασα παραπάνω ποτέ.

Φαντάζομαι δεν είναι σωστό,'ε ?

Εμάς έχει 4 ορόφους, 66 σκαλοπάτια σύνολο. Τους ανεβοκατεβαίνω 3 φορές.
Πάλι 10.000 βήματα στην ταράτσα, σαν τον Ομάρ Σαρίφ, σήμερα 2 φορές από 4 γύρους τζόγκινγκ. Περίπου 170 μέτρα ο γύρος. Αλλά σαν να με έπιασε λιγάκι η μέση... ξέχασα να πω ότι η μισή ταράτσα (η πλευρά μας) είναι στρωμένη με χαλίκι. Τα παπούτσια μου είναι κοινά αθλητικά, όχι τρεξίματος, να πάρω κάτι ιδιαίτερο; Ή καλύτερα να βγω στον δρόμο.

Το πλεϊλιστ σήμερα είχε Γαλλικές Σουΐτες από Γκουλντ. Αλλά ήρθε να μου κάνει παρέα μετά ο μεγάλος και πιάσαμε την κουβέντα. Δεν καταλαβαίνεις πότε περνάει η ώρα.
Πραγματικά, αυτές τις μέρες, από Παρασκευή έχω δει σύνολο μόνο 2 ταινίες και 6 επεισόδια σειράς.

Εχω την περίεργη συνήθεια να ανεβαίνω δυό δυό τα σκαλιά,αλλά απ το ισόγειο ως τον δεύτερο που μένω.Δεν δοκίμασα παραπάνω ποτέ.

:eviltongue: ... μην ξεχασετε να ζητησετε μειωση στα κοινοχρηστα ... :eviltongue:

tenor.gif

Παμε Δημητρη !!! Αγερωχος !!

Τι προτείνετε για Διαδικτυακά παιγνίδια;

Και για να γίνω σαφέστερος:
Δεν εννοώ παιγνίδια, όπως αυτά που βρίσκονται κατά χιλιάδες στο ιντερνετ, αλλά αυτά που θα παίζαμε με τους πραγματικούς -όχι εικονικούς μας φίλους, αν βρισκόματαν από κοντά.
Π.χ Μπιρίμπα, κουμ-καν, δηλωτή, μπριτζ, πρέφα, μονόπολυ, κλπ.

Εννοώ, ότι με ενδιαφέρει να φτιάξουμε μιά παρέα με φίλους που θα έχουμε προσυνεννοηθεί και να στήσουμε ένα τραπέζι, όπου θα παίζουμε από απόσταση περίπου όπως και αν βρισκόμαστε από κοντά. Ήχος και συνομιλία επιθυμητά. Αν υπάρχει και εικόνα, ακόμα καλύτερα.

Κάτι δηλαδή που να συνδυάζει το παιγνίδι μαζί με τηλεδιάσκεψη.
Γίνεται; Υπάρχει κάτι τέτοιο;

Καλώς τον. :smile:
Νομίζω ότι στο Board game arena μπορείς να στήσεις κάτι τέτοιο.
Βέβαια έχει άπειρα παιχνίδια που μπορείς να παίξεις με φίλους.

Τι προτείνετε για Διαδικτυακά παιγνίδια;

Και για να γίνω σαφέστερος:
Δεν εννοώ παιγνίδια, όπως αυτά που βρίσκονται κατά χιλιάδες στο ιντερνετ, αλλά αυτά που θα παίζαμε με τους πραγματικούς -όχι εικονικούς μας φίλους, αν βρισκόματαν από κοντά.
Π.χ Μπιρίμπα, κουμ-καν, δηλωτή, μπριτζ, πρέφα, μονόπολυ, κλπ.

Εννοώ, ότι με ενδιαφέρει να φτιάξουμε μιά παρέα με φίλους που θα έχουμε προσυνεννοηθεί και να στήσουμε ένα τραπέζι, όπου θα παίζουμε από απόσταση περίπου όπως και αν βρισκόμαστε από κοντά. Ήχος και συνομιλία επιθυμητά. Αν υπάρχει και εικόνα, ακόμα καλύτερα.

Κάτι δηλαδή που να συνδυάζει το παιγνίδι μαζί με τηλεδιάσκεψη.
Γίνεται; Υπάρχει κάτι τέτοιο;

Μιχαλη μου καλως σε ξαναβρηκαμε φιλε!!!!!

Ότι εχει να κάνει με κοινά χαρτιά κουμ καν, μπιριμπα, δηλωτη μπριτζ ή κάρτες όπως η monopoly θα ειναι δυσκολο να στησεις μονος σου σε online version και με τον καθενα σε αλλο σπιτι , αλλα προσωπικα θα κοιταξω και θα σου απαντησω αν υπαρχει καποια τετοια παλτφοραμ

Re: Απάντηση: Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε σε καιρό καραντίνας

Σε ευχαριστώ Διονύση,θα το έχω υπ όψιν μου.

Φαντάζομαι δεν είναι σωστό,'ε ?

Το να ανεβαίνεις δυο-δυο τα σκαλιά έχει συν και πλην.

Συν
- οι μύες των ποδιών δουλεύουν πιο έντονα και σε μεγαλύτερο εύρος
- είναι πιο απαιτητικό όσον αφορά τον αερόβιο μηχανισμό

Πλην
- είναι πιο επιβαρυντικό για την άρθρωση του γόνατος

Για έναν αρχάριο ή μη συνηθισμένο σε τέτοιου είδους επιβαρύνσεις, το πιο ασφαλές είναι ένα-ένα σκαλοπάτι.

Έχε κατά νου ότι η μεταβλητή (και ο δείκτης προόδου) σε βάθος χρόνου πρέπει να είναι ο αριθμός των σκαλοπατιών (ή των ανεβοκατεβασμάτων) και η ταχύτητα ανάβασης. Εννοώ ότι αφού μετά από κάποιες μέρες (ή προπονητικές συνεδρίες), το ανεβοκατέβασμα χ σκαλοπατιών με ψ ταχύτητα ανάβασης προκαλεί α κόπωση, η ίδια κόπωση πρέπει να υπάρχει με ανεβοκατέβασμα χ+β σκαλοπατιών με ψ+γ ταχύτητα ανάβασης κοκ.

Αγαπημένος χώρος ηρεμίας περισυλλογής και επαναπροσδιορισμού μεγεθών , προτεραιοτήτων και εγωισμού συστηνεται ανεπιφυλακτα για εραστες της Αστρονομιας και του διαστηματος

https://www.youtube.com/channel/UCYhH65nE2M8rGwMWvAlVu2A