Πριονοκορδέλες Ξύλου

Βρηκα ενα φυλλαδιο του Leroi στο γραμματοκιβωτιο μου σημερα και βλεπω οτι πουλαει απο σημερα την πριονοκορδελα Einhell TC SB 200, με 119 ευρω.
Και μια ενδιαφερουσα σεγα παγκου Dexter με ευκαμπτο βραχιονα που φωτιζει, με 99 ευρω.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ψαχνω να το βρω ιντερνετικα αυτο το φυλλαδιο αλλα δε το βρισκω.
Το ευχαριστο για εμενα ειναι οτι ειδα τα εργαλεια της WORX ερχονται πλεον στην Ελλαδα στο LEROY!
Και τα Makita MT. Με 12 ατοκες δοσεις ανω των 100 βαζει πολλα skroutzομαγαζα στον παγκο...

Το φυλλαδιο https://www.leroymerlin.gr/landing-page/fulladia/tehniko-fulladio-2018

Βρηκα ενα φυλλαδιο του Leroi στο γραμματοκιβωτιο μου σημερα και βλεπω οτι πουλαει απο σημερα την πριονοκορδελα Einhell TC SB 200, με 119 ευρω.
Και μια ενδιαφερουσα σεγα παγκου Dexter με ευκαμπτο βραχιονα που φωτιζει, με 99 ευρω.

Σωστά Μιχάλη
Πριν λίγη ώρα ήμουν Leroy-Merlin η επιτραπέζια σέγα φαίνεται καλή

Καλησπέρα μαστόρια, έφερε η μοίρα στα χέρια μου μια Metabo BAS261 Swift σε πολύ καλή κατάσταση και διαβάζω σιγά σιγά το θέμα εδώ για να εξοικιωθώ με τις κορδέλες πριν πιάσω να τη δουλέψω. Την έβαλα στη πρίζα και από ότι φαίνεται δεν έχει τρέμουλο και δουλεύει μια χαρά

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι λείπει ο μικρός οδηγός για κοψίματα σε γωνία και η ερώτηση είναι η εξής: μπορώ να βρω τέτοιο, ή να κάνω πατέντα;
Επίσης, κάτι που να διαβάσω απαραιτήτως; Οι γνώσεις και συμβουλές σας πολύ ευπρόσδεκτες!

Kαλοριζικη, παρα πολυ καλο εργαλειο!
Να κατεβασεις το manual και να το διαβασεις. Εκει εχει τα κυρια και βασικα που πρεπει να ξερεις.

Για οδηγο κοψιματος υπο γωνια σε πριονοκορδελα, εγω προσωπικα δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε, ουτε σε επιτραπεζια σεγα.

Το μοιρογνωμόνιο σπάνια θα το χρειαστείς κ το δικό μου η σκόνη το τρώει. Χαμηλά την μπάλα όσο μπορείς. Τον οδηγό με τα ρουλεμαν εννοώ. Μην αφήνεις σε μεγάλο μήκος ακάλυπτο το πριονι της κορδέλας. Προτίμησε ευθείας κοπές μέχρι να την μάθεις κ όχι δύσκολα (σκληρά) ξύλα.

Περισσότερο θα σου χρειαστεί οδηγός jig για να κόβεις κύκλους. Αλλά σιγά σιγά όλα θα έρθουν στην ώρα τους.

Ευχαριστώ παιδιά, θα διαβάσω το manual.
.... Jig για στρογγυλές κοπές.... Πωπω κόλλημα!

Κυριάκο τελικά τι έκανες με την πριονοκορδελα την einhell 305 ; Την είδες από κοντά;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν εχω ψαχτει ακομα Παυλο.
Αν πεσει στην αντιληψη σου καποιος που μπορει να εχει μην με ξεχασεις!

Αυτή μόνο στο χωριό σας το μεγάλο αν την δεις, εδώ μόνο σε φωτογραφία.

Βάζοντας σήμερα για δεύτερη φορά την πλατειά "γερμανική" κορδέλα (20 mm) για να κόψω οξυά κ ελιά στους 16 cm ήρθε η απογοήτευση. Η κορδέλα δεν προχωράει με τίποτα, καίει το ξύλο κ σταματάει το μοτέρ. Ρε καλή μου ρε χρυσή μου, ρε τεντωσε από δω ρύθμισε από εκεί ......μάντολες.
Είναι μαλακή, χάλασε το τζαπραζι της μάλλον κ πάει συνέχεια για να διπλωσει.

Κυριακής χαρά Δευτέρας λύπης για εμένα.

Έβαλα μεταχειρισμενη κορδέλα επάνω από την συμπρωτευουσα (18 mm) κ έκανα την δουλειά μου.

Κρίμα την (αρχική) χαρά μου.

Ρε παιδια,ειδα οτι η κορδέλα μου boston 250 έχει 2 ταχύτητες.Μπορεί να μου πει καποιος που την εχει πως αλλαζω ταχύτητα???

Συνηθως η ταχυτητα αλλαζει βγαζοντας το καπακι του μοτερ και αλλαζοντας την θεση του ιμαντα πανω στην τροχαλια κινησης.
Η μικρη τροχαλια ειναι για χαμηλες στροφες και η μεγαλη για μεγαλυτερη. Ολες οι κορδελες ερχονται ρυθμισμενες στην μικρη ταχυτητα.
Θα σου ελεγα να μην αλλαξεις ταχυτητα καθως η χαμηλη ταχυτητα ειναι γενικα οκ για ολες τις δουλειες.

Τσεκαρε το μανουαλ του εργαλειου για ακριβεις λεπτομερειες.

Ευχαριστώ,Μπορεί να την αλλαξω πιο πολυ για πειραματισμό,να κανω καμια δοκιμή!!

Η αργή ταχύτητα συνήθως είναι για όταν θες να κόψεις μέταλο.
Η δική σου, αφού έχει δύο ταχύτητες, παίρνει και bimetal κορδέλες.