Πριονοκορδέλες Ξύλου

Σχετικα ναι, εκτος απο καποια τοπικα σημεια που ηθελε πιο αργα. Το επόμενο τεστ θα γινει με 10mm 3H κορδελα

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mπραβο, ωραιο πραμα και φτηνο τα σανιδακια απο κουτσουρο! Καλοριζικη και παλι η κορδελιτσα!!

Βλεπω οτι η κορδελα δουλεψε στο οριο της και με σκληρο ξυλο. Εισαι βεβαιος οτι εκανες μονο 10 λεπτα για να βγαλεις ολα αυτα τα σανιδακια? Αυτος ο χρονος για μικρη κορδελα να κοβει 10 ποντους σκληρο ξυλο σε σανιδες ειναι πολυ καλος! Ιδιως με την οriginal κορδελα που ειναι με αρκετα δοντακια.

Εσύ να κοιτάξεις να τελειώσεις το εργαστήρι σου πρώτα κ μετά θα βρεις ποια θα ......σπιτώσεις.

Ό, τι και να πάρεις Νεκ αν δεν είναι καλή και κοφτερή η πριονοκορδέλα που θα χρησιμοποιήσεις θα πάρεις τον πούλο.
Το παιχνίδι εκεί παίζεται.
Αν πάρεις το καλύτερο κολωνάτο και βάλεις forstner του Lidl κι εγώ ένα Parkside αλλά forstner Wolfcraft θα τρώς τη σκόνη μου.

Ό, τι και να πάρεις Νεκ αν δεν είναι καλή και κοφτερή η πριονοκορδέλα που θα χρησιμοποιήσεις θα πάρεις τον πούλο.
Αν πάρεις το καλύτερο κολωνάτο και βάλεις forstner του Lidl κι εγώ ένα Parkside αλλά forstner Wolfcraft θα τρώς τη σκόνη μου.

+ 1

Εσύ να κοιτάξεις να τελειώσεις το εργαστήρι σου πρώτα κ μετά θα βρεις ποια θα ......σπιτώσεις.
Η μεταφορα τελειωσε, τα χονδρα ειναι ετοιμα. Τωρα θα παω ενα βημα παραπερα απο κει που ημουν με την οργανωση μιας και ολα ειναι μεν σε ενα χωρο αλλα πασχω λιγο στην ομαδοποιηση. Θα ανεβασω φωτογραφιες.
Μα εννοειτε θα εχω αριστο αναλωσιμο. Απλα αναρωτιεμαι αν αξιζει κατεμε η metabo σε σχεση με αυτη τη shepach. Ντροπη μου ισως που το αναφερω (λογω πχιοτητος) αλλα εχοντας και τη σπροξων, που δεν βλεπω ενδιαφερον για να φυγει, μια μεγαλυτερη σαν τη schepach ισως ειναι το ιδανικο.
ΥΣ ασε που θελω να συμπληρωσω και το καρνε με ενα οριτζιναλ παγκοπριονο.

Εξαρταται κατα κυριο λογο τι θες να κανεις με την κορδελα Νεκταριε.

Aν θες να κοβεις κυριως σανιδακια απο σανιδες 10 εκατοστα υψος, για μενα οι μικρες απλα δεν κανουν λογω μικρου μοτερ.
Αν ζορισεις συνεχως ενα μικρο μοτερ μιας ερασιτεχνικης κορδελας για κανα τεταρτο, ειναι θεμα χρονου ποτε θα το καψεις αν κοβεις σκληρα ξυλα στο οριο, 8-10 εκ.υψους.

Στις μεγαλυτερες και επωνυμες το μοτερ αντε θα ζεσταθει λιγο μετα απο ενα τεταρτο συνεχους ζορισματος.
Στη μεγαλη που εχω, το μοτερ ισα που ζεσταθηκε μετα απο κανα 20λεπτο συνεχους κοπης σκληρου ξυλου 10εκ υψους.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Εξαρταται κατα κυριο λογο τι θες να κανεις με την κορδελα Νεκταριε.

Aν θες να κοβεις κυριως σανιδακια απο σανιδες 10 εκατοστα υψος, για μενα οι μικρες απλα δεν κανουν λογω μικρου μοτερ.
Αν ζορισεις συνεχως ενα μικρο μοτερ μιας ερασιτεχνικης κορδελας για κανα τεταρτο, ειναι θεμα χρονου ποτε θα το καψεις αν κοβεις σκληρα ξυλα στο οριο, 8-10 εκ.υψους.

Στις μεγαλυτερες και επωνυμες το μοτερ αντε θα ζεσταθει λιγο μετα απο ενα τεταρτο συνεχους ζορισματος.
Στη μεγαλη που εχω, το μοτερ ισα που ζεσταθηκε μετα απο κανα 20λεπτο συνεχους κοπης σκληρου ξυλου 10εκ υψους.
Θελω να ανεβω κατηγορια σε σχεση με τη προξον. Να μπορω να κοψω τεμαχια πανω απο 5 ποντους γιατι οχι και 10. Αλλα οχι συνεχως. Για μικροκατασκευες ειναι μανουλα η προξξον, αλλα εχοντας μια μεγαλυτερη ισως προχωρησω στην αγορα σεγας παγκου για τις μικροκατασκευες.

Oποια κορδελα εχει μεγαλυτερο υψος κοπης απο μια μικροτερη, θεωρειται αναβαθμιση.
Απο κει και περα το μαξ. υψος που δινει ο κατασκευαστης ειναι μαλλον για μαλακα ξυλα.
Αν βαλεις σκληρο κοντα στο οριο, ειτε θα το κοψεις με χιλια ζορια με φοβο να σπασεις την κορδελα, ειτε θα ζορισεις επικινδυνα το μοτερ.

Aν θες να κοβεις και 10 εκατοστα σκληρο ξυλο πρεπει να πας σε κορδελα με μεγαλυτερο μαξ. υψος κοπης.
Απλα πραματα για να μην ταλαιπωρησαι αδικα:)

Αυτο που λεει ο Μιχαλης. Αφου υπαρχει η προξξονιτσα, δεν συντρεχει κανενας απολυτως λογος να παρεις αλλη μια επιτραπεζια. Η μικρη ειναι ιδανικη για λεπτομερειες, αλλα ακαταλληλη για να σκιζεις δοκαρακια κατα μηκος. Το συμπληρωμα της proxxon αλλα και του εργαστηριου γενικοτερα ειναι μια μεγαλη δαπεδου.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ χθες έκανα την πρώτη κοπή με την metabo. Βασικά δεν έχω ξανακόψει με κορδέλα ποτέ. Έκοψα δρύινο πάγκο 4εκ. και ένιωσα οτι έκοβα βούτυρο. Απίστευτη σταθερότητα. Νομίζω οτι η πριονοκορδέλα είναι απο τα πιο παρεξηγημένα εργαλεία.

Attachments

• IMG_20180114_175254.jpg
    IMG_20180114_175254.jpg
    131 KB · Views: 188