Πριονοκορδέλες Ξύλου

Aρχοντας ο Χιωτης με το feather loc

Μπορεις να φτιαξεις diy οδηγο για την proxxon

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλα Νικο, κατσε να κανεις resawing καμμια ντουζινα σκληρα ξυλα υψους 15εκ, και μετα τα λεμε.
Αμα εχεις απαιτησεις απο την λαμα την πληρωνεις, οπως ολα τα καλα αναλωσιμα.

Αν ειναι να χρησιμοποιεις την κορδελα ως επι τω πλειστον σαν επιτραπεζια σεγα οπως ο Κωστας, παω πασο, εκει δεν ζοριζεται η κορδελα οσο οταν κοβεις εναν κορμο οξιας διαμετρου 15+ εκατοστων και τον κανεις σανιδες.

Επισης γιατι επαναλαμβανεις λανθανσμενα οτι οι επωνυμες εταιρειες βαζουν μονο την σταμπα?? Τεκμηριωσε το!
Aλλο το ατσαλι και οι προδιαγραφες της metabo αλλο αυτο που αγοραζεις απο τον εμπορα της γειτονιας. Read about it.

Μα ως επί το πλείστον Resawing κάνω και μάλιστα στο τέρμα των δυνατοτήτων της κορδέλας. Επιπλέον θα σου πω μόνο ότι η metabo κορδέλα έκοψε 3-4 κούτσουρα και τα τίναξε.
Σήμερα ξέσκισα 2 μεγάλα κομμάτια φρέσκιας φτελιάς με ρόζο μέσα και η κορδέλα δεν έκανε κιχ. Το δισκοπρίονο ακόμα και σε κομμάτια με ύψος 3 εκατοστα ακουγόταν άσχημα...
Θα κόψω και άλλα όμως για να σε πείσω.

Δείξε μου τα εργοστάσια κατασκευής κορδέλων metabo, holzmann, dewalt, boston κ.λπ. και θα σου βγάλω το καπέλο.

Ειπαμε οτι οι μανισιες ειναι μαπα, τι το λες και το ξαναλες. Nα συγκρινεις εαν θες, μια ανταλλακτικη metabo με την no name που εχεις τωρα.

Για τις επωνυμες που δηθεν βαζουν την σταμπα σε noname, περιμενω την απαντηση σου, αλλα βλεπω οτι διακριτικα υπεκφευγεις...δεν πειραζει :)))

Ειπαμε οτι οι μανισιες ειναι μαπα, τι το λες και το ξαναλες. Nα συγκρινεις εαν θες, μια ανταλλακτικη metabo με την no name που εχεις τωρα.

Για τις επωνυμες που δηθεν βαζουν την σταμπα σε noname, περιμενω την απαντηση σου, αλλα βλεπω οτι διακριτικα υπεκφευγεις...δεν πειραζει :)))

Αν την βρω με 12 ευρώ φυσικά και θα το κάνω.

Τις no name τις παράγουν και αυτές εργοστάσια. Αντιθέτως τις metabo, dewalt κ.λπ. τις παράγουν τα ίδια εργοστάσια με τα λογότυπα των εταιρειών που τους λένε (catering). Απλά αλλάζουν οι διαστάσεις και το τσαπράζι.

Εγώ περιμένω την δική σου απάντηση για να σου βγάλω το καπέλο.
Θύμησε μου λίγο αν η πριονοκορδέλα (το μηχάνημα) Dewalt βγαίνει από την ίδια την dewalt ή εργοστάσιο που έχει αγοραστεί από την dewalt και παλαιότερα έβγαζε αποκλειστικά πριονοκορδέλες.

Eυχαριστω Σωφρον αλλα δυστυχως το αυλακι της προξον ειναι πολυ μικρο για να κανεις κατι πρακτικο και αντιστοιχο του βιντεο.
Παιρνει μονο ενα μικρο γωνιομετρο για να κοβεις λοξοτομες. Το θεμα ηταν η μεγαλη κορδελα που ηδη τακτοποιηθηκε.

Νικο δεν ξερω δυστυχως αυτο που ρωτας για την παραγωγη της πριονοκορδελας Dewalt.
Eπισης δεν με απασχολει καθολου που παραγουν τα αναλωσιμα τους οι επωνυμες εταιρειες.

Αυτο που ξερω ειναι οτι οπου και να τις παραγουν, οποιος και να τους τις φτιαχνει ακολουθει αυστηρα τις δικες τους προδιαγραφες αναφορικα με την ποιοτητα του ατσαλιου, την επεξεργασια του τσαπραζιου και ιδιαιτερα τον ποιοτικο ελεγχο που γινεται.

Αυτος ειναι και ο λογος που καποιος προτιμα κατι επωνυμο. Η σφραγιδα δεν μπαινει ετσι αβασανιστα απο μια Dewalt η μια Metabo.
Οι σοβαρες εταιρειες δεν ρισκαρουν να σταμπαρουν no name προιοντα για δικα τους. Ετσι απλα ειναι τα πραγματα.

Eυχαριστω Σωφρον αλλα δυστυχως το αυλακι της προξον ειναι πολυ μικρο για να κανεις κατι πρακτικο και αντιστοιχο του βιντεο.
Παιρνει μονο ενα μικρο γωνιομετρο για να κοβεις λοξοτομες. Το θεμα ηταν η μεγαλη κορδελα που ηδη τακτοποιηθηκε.

Νικο δεν ξερω δυστυχως αυτο που ρωτας για την παραγωγη της πριονοκορδελας Dewalt.
Eπισης δεν με απασχολει καθολου που παραγουν τα αναλωσιμα τους οι επωνυμες εταιρειες.

Αυτο που ξερω ειναι οτι οπου και να τις παραγουν, οποιος και να τους τις φτιαχνει ακολουθει αυστηρα τις δικες τους προδιαγραφες αναφορικα με την ποιοτητα του ατσαλιου, την επεξεργασια του τσαπραζιου και ιδιαιτερα τον ποιοτικο ελεγχο που γινεται.

Αυτος ειναι και ο λογος που καποιος προτιμα κατι επωνυμο. Η σφραγιδα δεν μπαινει ετσι αβασανιστα απο μια Dewalt η μια Metabo.
Οι σοβαρες εταιρειες δεν ρισκαρουν να σταμπαρουν no name προιοντα για δικα τους. Ετσι απλα ειναι τα πραγματα.

Για να το συνοψίσουμε λοιπόν μιας και που συζήτηση κάνουμε απλά, δεν υπάρχει περίπτωση η εταιρεία που κάνει την δική μου κορδέλα (Γερμανική που δεν θυμάμαι το όνομα της) να φτιάχνει και κορδέλα για την dewalt - metabo;

Επιπλέον για να ξέρεις, η κορδέλα από το εργοστάσιο έρχεται στο τροχείο σε λωρίδες, χωρίς τσαπράζι (δεν θυμάμαι αν έρχεται και τροχισμένη).
Το τσαπράζι, το κόψιμο καθώς κια η κόλληση της γίνεται στο τροχείο (ειδικά δε το τσαπράζι είναι πλήρως custom όπως το θες ανάλογα την δουλειά σου).

Η σφραγίδα σίγουρα δεν μπαίνει έτσι αλλά υπάρχει σοβαρή περίπτωση η κορδέλα να είναι ΙΔΙΑ με την δική μου με το όνομα της Dewalt - Metabo μιας και που καμία από αυτές δεν έχει δικό της εργοστάσιο κατασκευής κορδελών.

Τέλος σκέψου ότι τις αλυσίδες Husqvarna τις βγάζει η Oregon με στάμπα απλά (εκτός από μία φέτος που την φτιάχνει η ίδια σε δικό της εργοστάσιο στην Σουηδία).

Τωρα μιλας πιο λογικα:))

Oσο για το εαν ο γερμανος που αγορασες την no name φτιαχνει και για την mebabo η την dewalt, μπορεις να τον ρωτησεις.

Εαν πει ναι, δωσε μου το email του να του παραγγειλω για την Dewalt, με τις προδιαγραφες που φτιαχνει την κορδελα DT8482 QZ!!

Πληροφοριακα σημερα παραγγειλα μια τετοια με 7 ευρω απο amazon warehouse deals -as new. Mπορει να υπαρχουν και για metabo.
https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B0013LI6QK/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used

Τωρα μιλας πιο λογικα:))

Oσο για το εαν ο γερμανος που αγορασες την no name φτιαχνει και για την mebabo η την dewalt, μπορεις να τον ρωτησεις.

Εαν πει ναι, δωσε μου το email του να του παραγγειλω για την Dewalt, με τις προδιαγραφες που φτιαχνει την κορδελα DT8482 QZ!!

Πληροφοριακα σημερα παραγγειλα μια τετοια με 7 ευρω απο amazon warehouse deals -as new. Mπορει να υπαρχουν και για metabo.
https://www.amazon.de/gp/offer-listing/B0013LI6QK/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used

Θα μάθω την εταιρεία και θα σου πω.
Με αυτήν την τιμή καλα κάνεις αλλά η metabo βαράει 30άρια και πιο πάνω.

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Παιδιά μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος ποιά είναι ακριβώς η χρησιμότητα των feather lock;

τα "δοντια" που εχει προς τη μερια του κοπτικου μεσου εχουν μια καποια ελαστικοτητα και σπρωχνουν ισα – οσο το ξυλο προς τον φρακτη, ετσι ωστε το κομμενο ξυλο να βγει ισοπαχες.
Στην ουσια στριμωχνει "μαλακά" το ξυλο προς τον φρακτη.

Εγώ ξανά λέω η πριονοκορδέλα είναι απίστευτα βολικό μηχάνημα.
Έκοψα 14 τεμάχια για έναν νέο stickman φωτιστικό, δώρο για την κόρη, μέσα σε 25 λεπτά.
Κ ευθείες κοπές κάνεις κ κοπές 45 μοίρες κ αυλάκια κ μισοχαρακτές.

Για έναν ερασιτέχνη όπως εγώ μια χαρά μηχανάκι είναι, ούτε σκόνη πολύ, ούτε θόρυβο ούτε ακριβά αναλώσιμα.

Το πιο αγαπημένο μηχάνημα, που με εξυπηρετεί τα μάλα, στο Εργαστήριο είναι η πριονοκορδέλα.

Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Εγώ ξανά λέω η πριονοκορδέλα είναι απίστευτα βολικό μηχάνημα.
Έκοψα 14 τεμάχια για έναν νέο stickman φωτιστικό, δώρο για την κόρη, μέσα σε 25 λεπτά.
Κ ευθείες κοπές κάνεις κ κοπές 45 μοίρες κ αυλάκια κ μισοχαρακτές.

Για έναν ερασιτέχνη όπως εγώ μια χαρά μηχανάκι είναι, ούτε σκόνη πολύ, ούτε θόρυβο ούτε ακριβά αναλώσιμα.

Το πιο αγαπημένο μηχάνημα, που με εξυπηρετεί τα μάλα, στο Εργαστήριο είναι η πριονοκορδέλα.

Δηλαδή Κώστα τό παγκοπρίονο τό έχεις "παροπλισμένο" ακόμα και σέ μεγάλα κομμάτια ?.
Σέ ευθείες τό παγκοπρίονο κόβει πολύ πιό γρήγορα από τήν πριονοκορδέλα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Δηλαδή Κώστα τό παγκοπρίονο τό έχεις "παροπλισμένο" ακόμα και σέ μεγάλα κομμάτια ?.

Καλημέρα. Το έχω παροπλισμένο λόγω του ότι κάνω μικρές κατασκευές το τελευταίο διάστημα.

Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Για μικροκατασκευές αλλά καμιά φορά και για μεγάλες η κορδέλα χρησιμεύει καλύτερα.
Το παγκοπρίονο είναι πιο πολύ για μισοχαρακτές, διάφορες ενώσεις και τεμαχισμό μεγάλων κομματιών και φύλλων.

Η πριονοκορδελα ειναι ενα εξαιρετικα ευκολο και βολικο κοπτικο, προσωπικα το χρησιμοποιω συνεχως για ολες τις κοπες που επιτρεπει ο λαιμος του (στο πλατος του ξυλου). Πιστευω οτι μια μικρη πριονοκορδελα ειναι ιδανικη, δεν χρειαζεται η μεγαλη εκτος να θελεις να κοβεις ξυλα παχους μεγαλυτερα απο 6-7 εκατοστα.

Αν δεν ηθελα να να κοβω κορμουδακια διαμετρου >10 εκατοστων σε σανιδες, θα ειχα παρει μια μικρη, μαλλον την μικρη metabo.

Η πριονοκορδελα ειναι ενα εξαιρετικα ευκολο και βολικο κοπτικο, προσωπικα το χρησιμοποιω συνεχως για ολες τις κοπες που επιτρεπει ο λαιμος του (στο πλατος του ξυλου). Πιστευω οτι μια μικρη πριονοκορδελα ειναι ιδανικη, δεν χρειαζεται η μεγαλη εκτος να θελεις να κοβεις ξυλα παχους μεγαλυτερα απο 6-7 εκατοστα.

Αν δεν ηθελα να να κοβω κορμουδακια διαμετρου >10 εκατοστων σε σανιδες, θα ειχα παρει μια μικρη, μαλλον την μικρη metabo.

Εύκολο δεν το λες, ειδικά οι μεγάλες θέλουν πολλές ρυθμίσεις για να αποδώσουν καλά.

Για μικρά μικρές, για μεγάλα μεγάλες!! :)

Σήμερα η boston δυστυχώς έβγαλε ζημιά,συγκεκριμμένα το θερμικό της (υποθέτω).Ο διακόπτης κλείνει στα καλά καθούμενα.Αύριο θα μιλήσω με unimac ή με Ντέτσικα απο όπου την πήρα και θα σας πω τα καθέκαστα.Έχει κανείς απο εσάς παρόμοια εμπειρία απο τέτοιους διακόπτες;

Ο κεντρικός διακόπτης είναι σε "μανδάλωση" με τους δύο διακόπτες των 2 θυρών των τροχαλιών (έτσι τουλάχιστον είναι στην Metabo).
Άνοιξε κ φυσηξε τους διακόπτες αυτούς κ κλείσε ξανά καλά τις 2 πόρτες μην τυχόν στο δημιουργεί από εκεί το πρόβλημα.