Πριονοκορδέλες Ξύλου

Αν έχει missfires Ναι!

Χεχεχεχε

Λοιπόν κύριοι.

Με την αγορά του holzman ο Ιωσιφιδης μου έδωσε ένα κατάλογο με μηχανήματα επεξεργασίας ξύλου και οι πριονοκορδελες που έχει είναι εντυπωσιακές σε χαρακτηριστικά και τιμές.
Αξίζει να την δει κανείς αυτή την μαρκα.

Ξεκίνα την περιήγησή σου απο εδώ Νικόλα.
Δεν είναι Holzmann είναι Holzstar... Εμένα μου φαίνονται ίδια μηχανήματα, κάποια μάλιστα απόλυτα ίδια, όπως και με τα Boston και κάμποσες άλλες μάρκες.
Αυτοί ισχυρίζονται οτι τα κατασκευάζουν διαφορετικά εργοστάσια, μάλιστα έχουν και κάποιες μικροδιαφορές, κυρίως στα specs, κι αυτό το χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα.
Δεν ξέρω με βεβαιότητα τι ακριβώς συμβαίνει αλλά εγώ νομίζω οτι μιλάμε για ψωμί απ´ τον ίδιο φούρνο.

Κι εδώ τα Holzmann

Last edited:
Πάντος γιά τά Holzmann από μιά ματιά πού τούς έριξα αυτό τό τριβείο πάγκου λειαντήρας
μοιάζει μέ τό Boston ,αλλά σαφώς υπερτιμημένο τό Holzmann.
Kαί ένα άλλο μοντέλο Holzmann μοιάζει καρμπόν μέ τό Einhell υπερτιμημένο πάλι.

Καί γιά νά μήν είμαι off-topic μέ τά τριβεία,άς πάρουμε καί μιά πριονοκορδέλα Holzmann

Που μοιάζει στήν Einhell αλλα αρκετά πιό ακριβή,τό μόνο πού έχει παραπάνω είναι ο οδηγός γωνίας,καί 1 cm παραπάνω ύψος κοπής,βέβαια είναι καί 100 watt παραπάνω 350 έναντι 250 τής Einhell,αλλά δέν ξέρω άν δικαιολογεί τήν διπλάσια τιμή.

Last edited:
κάπου είχα βρει μια πληροφορία για το κινέζικο εργοστάσιο που τα φτιάχνει , scm το όνομά του ή κάπως έτσι . Ένα εργοστάσιο είναι που δουλεύει φασόν για όλους . Απλά μερικοί αλλάζουν ελαφρώς τον σχεδιασμό για να ξεχωρίζουν. Απλά πράματα δηλαδή , γιατί ριζική αλλαγή σχεδιασμού δεν μπορεί να γίνει λόγω οικονομιών κλίμακος . Μόνο οι επώνυμες που παράγουν Κίνα έχουν δικά τους εργοστάσια εκεί , π.χ. Metabo , stihl κλπ.

Re: Απάντηση: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Οπως φαινεται οι κινεζικες εκδοχες Βoston της Ελλαδος ειναι Αxminster στην Αγγλια και Holzmann στην Αυστρια. Απλα η Boston δεν εχει ολο το ευρος εργαλειων που εχουν οι αλλοι. Για παραδειγμα holzmann Υπαρχουν πλανες στα 75 και 150 κιλα με χυτοσιδηρα τραπεζια που ειναι μηχανηματα δαπεδου ενω η boston φτανει μεχρι 42 κιλα και μονο παγκου.
Αν δεν γινει ομως και 1 προς 1 συγκριση δεν μπορεις να εισαι σιγουρος αν ειναι ακριβως ιδια. Π.χ. τα κραματα γραναζιων, τα μοτερ, οι βιδες Inox ή οχι. Το παχος στα τραπεζια και καποιοι αυτοματισμοι ασφαλειας.

Ετσι ειναι, εαν δεν γνωριζουμε τις λεπτομερειες κατασκευης δεν μπορουμε να πουμε οτι ειναι ακριβεις κλωνοι με αλλο μονο χρωμα και ονομα.
Εχω μια σεγα παγκου boston που ειναι αρκετα ακριβοτερη απο τους υπολοιπους κινεζικους κλωνους αλλα ειναι καποια κιλα βαρυτερη και ποιος ξερει τι αλλη διαφορα μπορει να εχει.

εγώ , "υποπτεύομαι" ότι γίνεται κάτι αντίστοιχο όπως στους επεξεργαστές . Όσα "βγαίνουν¨ καλύτερα από την γραμμή παραγωγής (καλύτερα λιωμένα μέταλλα , καλύτερο τελικό φινίρισμα κλπ ) πιάνουν το πάνω κομμάτι της αγοράς , όσα δεν βγαίνουν τόσο καλά , τους κόβουν κάποια specs και πάνε στο κάτω ράφι . Γιαυτό και οι διαφορές τιμών . Πάντως το εργοστάσιο είναι ένα για όλους , κάτι σαν την foxcon (ελπίζω να γράφω σωστά το όνομα) .Πάει το φασόν , του φασόν ,ω φασόν , σύννεφο.
Έχω μια σέγα πάγκου ,καμιά διετία περίπου , holzstar , αγορασμένη από ebay στα 120 ευρώνια , πιο τραγικό μηχάνημα δεν έχω ξαναματαδεί. Περιττό να πω ότι έχει πιάσει αράχνες . Την ανοίγεις και αρχίζει και χορεύει (καρσιλαμά , καλαματιανό ....θα σας γελάσω) .
ΑΝ ποτέ αγοράσω επιτραπέζια σέγα , άξια λόγου , μόνο Hegner .Αν και δεν το βλέπω , γιατί δεν ασχολούμαι με μικροξυλουργική - δεν την γουστάρω καθόλου .

H αληθεια ειναι οτι αν δεν γουσταρει καποιος κατι, ακομα και το καλυτερο μηχανημα να διαθετει δεν προκειται να κανει καμμια διαφορα.
Εχω δει με τα ματια μου ανθρωπους στην ρουμανια να κανουν 'αγγελους' με αρχεγονες, ταπεινες σεγες απο το πρωην ανατολικο μπλοκ. Aπλα ειχαν μερακι και αγαπη για το χομπυ τους και τα εργαλεια τους.

Την ανοίγεις και αρχίζει και χορεύει (καρσιλαμά , καλαματιανό ....θα σας γελάσω) .
ΑΝ ποτέ αγοράσω επιτραπέζια σέγα , άξια λόγου , μόνο Hegner .Αν και δεν το βλέπω , γιατί δεν ασχολούμαι με μικροξυλουργική - δεν την γουστάρω καθόλου .

Καί Σπρώξον Βαγγέλη καί Σπρώξον,αξίζει καί χωρίς να κάνεις μικροκατασκευές,μόνο καί μόνο γιά νά τήν βλέπεις. :flipout::grinning-smiley-043

Δημήτρη ,
από Proxxon θα έπαιρνα μόνο την 460 , που είναι στα ίδια επίπεδα με Hegner . Μια και καλή και τέρμα . Βέβαια , για να είμαι ειλικρινής , γενικά δεν βλέπω κάποια γενικότερη χρησιμότητα σε αυτές τις .........ραπτομηχανές Ξύλου , εκτός από Μικροξυλουργική ,που ούτως ή άλλως δεν ασχολούμαι , οπότε κουβέντα να γίνεται . Εσείς που ασχολείστε το βλέπετε από άλλη ματιά .
Γκούντ μόρνινγκ μπόις , χεβ α ναις ντεϊ .

Ετοιμη! Η αληθεια ειναι οτι με μπερδεψαν λιγο οι οδηγιες συναρμολογησης και η αλήθεια ειναι οτι περισσεψαν κατι βιδες, θα δουμε..
Στιβαρη κατασκευη εξ'ολοκληρου μεταλλικη με βαρυ σταθερο τραπεζι. Απο κραδασμους περναει σχετικα ευκολα το τεστ του ευρω.
Αυτα σε πρωτη γνωριμία με το μηχανημα.
Ερωτηση: στις οδηγίες λεει max 12mm φαρδος κορδελας, στα μαγαζια βρηκα 13. Εχουμε θεμα αν μπει;
57ab6bfd6994c9b5b1ef0bc8c160f31c.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Πριονοκορδέλες Ξύλου

Ετοιμη! Η αληθεια ειναι οτι με μπερδεψαν λιγο οι οδηγιες συναρμολογησης και η αλήθεια ειναι οτι περισσεψαν κατι βιδες, θα δουμε..
Στιβαρη κατασκευη εξ'ολοκληρου μεταλλικη με βαρυ σταθερο τραπεζι. Απο κραδασμους περναει σχετικα ευκολα το τεστ του ευρω.
Αυτα σε πρωτη γνωριμία με το μηχανημα.
Ερωτηση: στις οδηγίες λεει max 12mm φαρδος κορδελας, στα μαγαζια βρηκα 13. Εχουμε θεμα αν μπει;
57ab6bfd6994c9b5b1ef0bc8c160f31c.jpg

Αντε καλοδουλευτη! Ξερεις τωρα, θελουμε ρεβιου χρησης!

Μην της βάλεις ακόμα 13 mm.

Ξεκίνα μέσα στο όρια του κατασκευαστή, μάθε τα κόλπα της & βήμα - βήμα προχωράς.

Δεν είναι ακριβώς 13mm οι κορδέλες του εμπορίου , είναι 12,7 mm , αλλά συμφωνώ με τον Costas 1965 , δούλεψέ την με 6mm και πολλά δόντια ή 10mm και 4 TPI (για χοντρό και γρήγορο κόψιμο) .

Μινι review:
Αγοραστηκαν χθες κουτσουρακια δρυ 30-35cm μηκος και 11-12cm διαμετρο με σκοπο να κοπουν ολα στην καινούργια πριονοκορδελα. Αφου πλανιστηκε λιγακι περιμετρικα για να ερθει στις επιθυμητές διαστασεις αρχισε το φιλεταρισμα σε παχος 2cm.
Σαν πρωτη εμπειρία νομίζω τα πηγε αρκετα καλα με τη μαμα κορδελα των 8mm. Το καθαρο κοψιμο δεν πρεπει να πηρε πανω απο 10 λεπτα.
Το ξυλο οπως φαίνεται ειναι αρκετα υγρο (δεν ξερω σαν καυσοξυλο αν ειναι καλο το επίπεδο υγρασιας).
Τελος, αποθηκευτηκαν μεχρι να πεσει η υγρασια στο 8-10%
cd96c300babf55dcd1f568caa9964630.jpg
fc7e4858f3bc814f03ac16ddca895620.jpg
b78f52eb813334e913100b712da448b1.jpg
8435ad3509f9b1f72f17e49e62b5cdf4.jpg
4744a4c42277fdc9bfa26462c7f95194.jpg

Καλά τα πήγε κ καθαρές σχετικά κοπές. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς πάντα σπρωχτήρια ξύλου.
Καλορίζικη κ πάλι.