Ευχαριστω Μιχαλη!
Δυστυχως τι βλεπω ομως μη διαθεσιμες οποτε τζαμπα η χαρα.
Ετσι ειναι οι οδηγοι της Scheppach Basa1, με εξαιρεση τον πισω οδηγο που ειναι ιδιος με τους πλαϊνους.
Bλεπουμε το κυλινδρικο εξαρτημα και την πλαστικη αποσπωμενη κεφαλη που μαζι με το αξονακι της μπαινει μεσα στον κυλινδρο.
![]()
Θεωρω οτι αυτη η διαταξη προσφερει πολυ καλυτερη και ουσιαστικοτερη στηριξη στην κορδελα απο το ρουλεμαν που κανει μονο σημειακη επαφη με την κορδελα.
Την αγκαλιαζει σε πολυ μεγαλυτερη επιφανεια κρατωντας την σταθεροτερη απο ενα ρουλεμαν. Η πλαστικη κεφαλη επισης γυριζει οταν ερχεται σε επαφη με την κορδελα.
Το ιδιο ισχυει επισης και για τους σταθερους οδηγους οπως της Dewalt η σαν αυτον που εδειξε ο Μπαμπης. Κρατανε την κορδελα πολυ πιο σταθερη εμποδιζοντας το στριψιμο της κορδελας.
Eδω οι πλαινοι και ο οπισθιος οδηγος της Dewalt DW738. Σαν ανταλλακτικο σετ κοστιζει λιγα ευρω.
![]()
Οι πλαινοι οδηγοι ειναι ιδανικα κομμενοι στις 45 μοιρες.
Ευχαριστω Μιχαλη!
Δυστυχως τι βλεπω ομως μη διαθεσιμες οποτε τζαμπα η χαρα.
Μάλλον επειδή είναι λεπτή και δεν κάνει για μεγάλο ύψος, 3,5 χιλιοστά, ενώ του τροχείου είναι 6,5 και είναι ντουρασελ.Γιατι μια κορδελα παει μπρος πισω κατα τη διαρκεια λειτουργιας της πριονοκορδελας?
Η κορδελα που ερχεται μαζι η metabo ειναι πιο λεπτη και διαπιστωσα και πιο ευελικτη στον εαυτο της με συνεπεια να ξεστρατιζει ευκολα κατατη κοπη. Δεν μπορουν ευκολα να τη κρατησουν οι κατω οδηγοι σε καθετη θεση. Οι κορδελες του troxeioshop δειχνουν πιο κοφτερες και κυριως ανθεκτικες απο τις μανισιες.
Επισης στη μεταβο ειναι μανικι η σωστη τοποθετηση μια στενης κορδελας, πχ 6mm, νομιζα ειχα βρει το κολπο αλλα ακομη δεν.
Εν καινο η κορδελα παει μπρος πισω.Στη φωτο παραπανω το πισω ρουμελαν εμποδιζει την κορδελα να πηγαινει πισω. Ετσι ειναι η σωστη διαταξη.
Εν καινο η κορδελα παει μπρος πισω.
Αν το ρυθμισω το ρουλεμαν το πισω να ακουμπαει αναλογα σε πιο μηκος της κορδελας ειμαι κατα τη κινηση ειτε θα απομακρυνθει αυτη ειτε θα ακουμπησει εφαρμοστα και θα τριβεται.
Νεκ πρεπει να το ρυθμισεις ωστε οταν το ακουμπαει η κορδελα τα δοντια της κορδελας να εξεχουν απο τα πλαινα ρουλεμαν.
Να μη τα κρυβουν δλδ.
Η κατω τροχαλια μεσα-εξω? Δεν εχω δει κατι τετοιο.Αυτο μου ακουγεται σαν να μην ειναι σταθερες οι τροχαλιες πανω στο σωμα του εργαλειου. Για λασκαρε την κορδελα και τσεκαρε τις τροχαλιες.
Το μυαλο μου παει κυριως στην κατω τροχαλια που εχει ρυθμιση για "μεσα εξω". Σφιγγεις την ειδικη βιδα αφου ρυθμισεις την κατω τροχαλια ωστε να μενει σταθερη στην ρυθμιση που της εκανες?
Κάτω απ´ τον πάγκο, όταν ανοίξεις το κάτω καπάκι δεν έχει τερματικό ρουλεμάν πίσω απ´ την κορδέλα;
Κανε κάτι πρώτα...
Άνοιξε το καπάκι της πάνω τροχαλίας και με το χέρι σου γύρισέ την αργά. Κινείται κατακόρυφα η κορδέλα ή τη μια βγαίνει μπροστά και την άλλη πάει πίσω;
Βοηθάει αλλά δεν είναι τόσο κρίσιμο να είναι απόλυτα αλφαδιασμένη, πιο πολύ μετράει να πατάει καλά για να μην δημιουργεί κραδασμούς. Δοκίμασε να τη ξαναρεγουλάρεις αλλά με υπομονή και πολύ μικρά βηματάκια στις διορθώσεις, κάποια λεπτομέρεια είναι στην κλίση της πάνω τροχαλίας.
Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει το αλφάδι. Εγώ την κορδέλα στο χωριό τη βγάζω στο χωράφι και κόβω, καμία αλφαδιά.
Η κάτω τροχαλία είναι σταθερή και κατακόρυφη, χωρίς κλίση. Το ρεγουλάρισμα γίνεται μόνο απο πάνω, απο κάτω τσεκάρεις μόνο τον ιμάντα να είναι τεντωμένος σωστά.
Θα σου έλεγα να βραχυκυκλώσεις το μπουτόν ασφαλείας του πάνω καπακιού και να τη ρεγουλάρεις σιγά-σιγά ως προς την κλίση ενώ δουλεύει για να βλέπεις πως κινείται η κορδέλα πάνω στην τροχαλία αλλά θέλει πολύ προσοχή, μην πλησιάζεις πολύ κοντά γιατί μπορεί να την πετάξει.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.