ευχαριστωΩραία. Με γειά.
:2thumb22sup:Μπραβο καλοριζικη. Νομιζω η πιο ολοκληρωμενη πριονοκορδελα που κυκλοφορει!
μια χαρα κοβει,μεχρι στιγμης δεν αντιμετωπισα καποια αδυναμια.ειναι ρυθμισμενη στην αργη ταχυτητα(οπως ηρθε απο το εργοστασιο) και φοραει 12 αρα κορδελα.το πλεονεκτημα της για αυτη την κατηγορια πριονοκορδελας ειναι οτι μπορει να παρει μεχρι 25 αρα κορδελα.Με γεια η Bernardo!!!
Την ειχα και εγω στο στοχαστρο πριν καταληξω στην κιτρινουλα.
Δωσε μας και μια ιδεα για το πως κοβει!
Δεν μπορώ να βρω/θυμηθώ με τι καθαρίζουμε εκεί που πατάει η πριονοκορδελα. Έχω μια οδοντοβουρτσα αλλά δεν βγαίνουν με τίποτα. Πάνω στη προσπάθεια να τη δαμασω.... Παρατήρησα ότι κουνιοταν πολύ.... Μόλις την έσβησα έσπασε και τώρα είμαι σε φάση αλλαγής. Βέβαια βρήκα τον ένα οδηγό πεσμένο μέσα.... Ενώ τα είχα σφίξει καλά πριν κάνα δυο μέρες που την ρυθμισα![]()
Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
...ειναι ρυθμισμενη στην αργη ταχυτητα(οπως ηρθε απο το εργοστασιο)...
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες.... Πολύ χρήσιμες..... Αν προλάβω θα πάω να πάρω white spirit άοσμο και θα το εφαρμόσω γιατί είναι πολύ χάλια.... Και μετά με νερό. Θα πάω να κολλήσω και την κορδέλα και ο Θεός βοηθός. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος..... Και δεν έχω και κανέναν κοντά που να ξέρει. Πάντως ένα μείον πιστεύω ότι είναι το γεγονός ότι στα πλαϊνά στους οδηγούς δεν έχει ρουλέμαν όπως από πίσω αλλά σιδερακια.Οταν κοβουμε ξυλα με ρετσινι οπως πευκο και ελατο, το ρετσινι ξεραινεται και βγαινει δυσκολα απο το καουτσουκ του τροχου.
Το προβλημα ειναι πως θα καθαρισει το ρετσινι χωρις να χαλασει το καουτσουκ. Το λεω αυτο γιατι ολοι οι διαλυτες (νεφτι, ασετον, white spirit) κανουν δουλεια αλλα δεν ξερω ποσο επηρρεαζουν το λαστιχο του τροχου.
Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να χρησιμοποιησεις απαλα γυαλοχαρτο/λιμα νυχιων με grit 120-180 ειτε ατσαλομαλλο. Το ζητουμενο ειναι να το πας απαλα πανω στο λαστιχο.
Επειδη εγω βαριεμαι λιγακι, πολλες φορες οταν εχω κοψει πολυ πευκο και το λαστιχο ειναι καργα στο ρετσινι, χρησιμοποιω white spirit αοσμο με ατσαλομαλλο και οταν καθαρισει το ρετσινι το περναω με ενα βρεγμενο πανι νερο για να μην μεινει ο διαλυτης πανω στο λαστιχο. Δεν εχω δει καποια φθορα στο λαστιχο της κορδελας μεχρι στιγμης απο την χρηση νεφτιου/οινοπνευματος.
Κάνω πλάκα με το δαμαζω(γιατι την φοβάμαι να μην κοπεί) Έκοβα ξύλο 18mm με την κορδέλα που πήραμε από την ομαδική παραγγελία. Είχα κάνει τις ρυθμίσεις με βάση κάποια βίντεο που έχετε προτείνει κατά καιρούς. Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά.... Έκοψα σχεδόν τα πάντα μετά έκοψα 5επι5 δοκαρακια.... Κάποια στιγμή ένιωσα ότι κουνιοταν πολύ δεξιά και αριστερά. Έβγαλα ακουστικά και άκουσα αλλά δεν κάποιο ιδιαίτερα άσχημο θόρυβο. Μόλις πήγα να κόψω είδα ότι κουνιοταν πολύ... Την έσβησα και όταν μείωσε ταχύτητα απλά έσπασε.Δεν καταλαβα καλα πως σου εσπασε η κορδελα για να σε βοηθησουμε. Για ξαναπες πιο αναλυτικα πως ακριβως την δαμαζες και σου εκανε το προβλημα
Ξέχασα να πω ότι μόλις άνοιξα να βγάλω την σπασμένη κορδέλα ο οδηγός (το ρουλέμαν) στη κάτω μεριά ήταν πεσμένος. Μήπως είχα ρυθμίσει τον κάτω πιο μπροστά και το εσπρωχνε και έπεσε μετά από κάποια ώρα λειτουργίας; επίσης δεξιά και αριστερά δεν έχει ρουλέμαν στους οδηγούς της κορδέλας έχει σιδερακια....αν ακουμπάει σε ελαφρώς κυκλική φορά δεν αφήνει σημάδια στην κορδέλα;Κάνω πλάκα με το δαμαζω(γιατι την φοβάμαι να μην κοπεί) Έκοβα ξύλο 18mm με την κορδέλα που πήραμε από την ομαδική παραγγελία. Είχα κάνει τις ρυθμίσεις με βάση κάποια βίντεο που έχετε προτείνει κατά καιρούς. Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά.... Έκοψα σχεδόν τα πάντα μετά έκοψα 5επι5 δοκαρακια.... Κάποια στιγμή ένιωσα ότι κουνιοταν πολύ δεξιά και αριστερά. Έβγαλα ακουστικά και άκουσα αλλά δεν κάποιο ιδιαίτερα άσχημο θόρυβο. Μόλις πήγα να κόψω είδα ότι κουνιοταν πολύ... Την έσβησα και όταν μείωσε ταχύτητα απλά έσπασε.
Το λέω γιατί στα βιντεακια έχουν ρουλέμαν στο πλάι.... Μήπως και επηρεάζει. Βρήκα το service της einhel στη Λάρισα. Λέτε αμα πάω εκεί να με βοηθήσουν;Ολες οι επαγγελματικές ακομα κορδελες εχουν οδηγους απο σκληρο μεταλλο και οχι ρουλεμάν στον καθετο οδηγο Δεσποινα.
Αν καταφέρω και αποκτήσω σιγουριά για την πριονοκορδελα θα την έχω δαμασειχαχα, και γω πλακα εκανα γιατι μου αρεσε η χρηση της λεξης για το συγκεκριμενο θεμα
Το οτι κουνιοταν η κορδελα δεξια αριστερα και μετα εσπασε, μου λεει μαλλον οτι λασκαρε καποιος οδηγος. Δεν νομιζω οτι λασκαρε και η κορδελα.
Οι οδηγοι που λες παραπανω δεν φταινε. Μια απο τις πριονοκορδελες που εχω εχει παρομοιους οδηγους (steel blocks και οχι ρουλεμαν) και ποτε δεν ειχα θεμα.
Αν η κορδελα που σου εσπασε ηταν απο αυτες που ειχαμε παραγγειλει αρκετοι απο εδω μεσα, απο Γερμανια, νομιζω οτι ηταν κατω του μετριου. Και εμενα μου εσπασε μια χωρις λογο.

Αν εννοείς το τραπεζάκι της κορδέλας να είναι τελείως ίσιο και καλά βιδωμένο να μην κούνιεται.... τότε ναι όλα καλά..Το πρώτο πράγμα που πρέπει να τσεκάρεις, πρίν ξεκινήςεις να κόβεις, είναι αν το ξύλο πατάει καλά στο τραπέζι χωρίς να παλατζάρει.
Αν το ξύλο δεν έχει καλή βάση, ό,τι ρύθμιση και να κάνεις στο μηχάνημα, θα σου κόβει συνεχώς την κορδέλα σαν καρότο.
Αν εννοείς το τραπεζάκι της κορδέλας να είναι τελείως ίσιο και καλά βιδωμένο να μην κούνιεται.... τότε ναι όλα καλά..
Αν καταφέρω και αποκτήσω σιγουριά για την πριονοκορδελα θα την έχω δαμασει
Πήρα σήμερα μια κορδέλα αυθεντική της einhell και θα την περάσω λογικά την Δευτέρα. Θα πάω και την άλλη για κόλλημα. Δεν νομίζω να φταιει η κορδέλα γιατί έκοψε πολλά.... Το θέμα είναι πως έφυγε όλος ο οδηγός.... Θα σταματώ και θα κάνω έλεγχο ανά 15 με 20 λεπτά κοψιματος. Παίζει να τη ζεσταινω λογο χρήσης για πολύ ώρα και να σπάει πιο εύκολα;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.