Pro Onkyo PR-SC886 στο "μαύρο δωμάτιο"...

Το sub πως θα το συνδεσης με rca γινεται !

Το sub δεν θα συνδεθεί με xlr στον τελικό, αφού εκτός του ότι ο συγκεκριμένος τελικός δεν έχει xlr σύνδεση γιά sub άσχετα με το εαν έχει....που δηλαδή έχει ο Pro.Eκτός αυτού το sub δεν χρειάζεται ενίσχυση απο τελικό, αφού είναι ενεργό.Ετσι θα συνδεθεί με rca καλώδιο γιά sub μόνο στον προενισχυτή.

Χθές απο νωρίς το απόγευμα μέχρι τις 4 το πρωί ήμουν κλεισμένος στο μαύρο δωμάτιο συνδέοντας τον ONKYO με τα πάντα και δοκιμάζοντας τα πάντα.....ακόμη δεν έχω τελειώσει με το σετάρισμα ούτε έχω αποφασήσει εαν θα ακολουθήσω τα βήματα του Οδυσσέα η θα πορευτώ μόνος μου.......πάντως έχει πολύ ψάξιμο το θέμα και χρειάζεται επιμονή και υπομονή μαζί....

Σου είπα Νεος θα πήξεις.
ΧΕΧΕ, οχι μονο εγω , εχω φάει βιβλία manuals , ιντερνετ, set up, κόντρα set up , ρυθμίσεις , ξανα ρυθμίσεις , ακροάσεις και πάλι ρυθμίσεις.
Ηγγικεν η ώρα και για σένα λεβέντη μου.

Μιά βοήθεια παιδιά, γιά όποιον γνωρίζει.....
Μέχρι να πάω σε άλη καθαρόαιμη πηγή BR έχω συνδέσει με hdmi στον onkyo το ps3.
Γνωρίζει κανείς τι θα πρέπει να επιλέξω στο menu του ps γιά να έχω τα νέα format ήχου απο τον προενισχυτή;....Εαν έχω καταλάβει καλά θα πρέπει να ορίσω στο ps LINEAR PCM και όχι BISTREAM .Επίσης έχω ακόμη διαβάσει ότι ίσως χρειαστεί να ορίσω στο ps/ DVD audio output : bitstream και μονο στην BD audio output :linear pcm ...
Τι θα πρέπει να αναγράφεται στην οθόνη του προενισχυτή εαν παίζεται μιά ταινία 5,1 η 7,1 PCM;
Οποια βοήθεια θα μου ήταν πολύ χρήσιμη, γιατί με ενδιαφέρει αυτό που είναι το πιό σωστό να γίνει και απο ότι έχω καταλάβει υπάρχει αρκετό μπλέξιμο και διχασμένες απόψεις...
Ευχαριστώ πολύ....

Γειά σου Γιάννη -bye-

Απ' το manual του ps3:

BD / DVD Audio Output Format (HDMI)

Set the audio output format to use when playing a BD or DVD containing audio recorded in Dolby Digital or DTS format. This setting is used when an audio output device is connected to the system via an HDMI cable.

- Bitstream Set to output audio with the original digital signal prioritized.
- Linear PCM Set to output audio by converting the digital signal to Linear PCM format.

Λογικά την επιλογή bitstream πρέπει να επιλέξεις, αλλά και πάλι στον ONKYO μάλλον θα βλέπεις PCM, αφού το ps3 δίνει μόνο πολυκάναλο PCM στον ενισχυτή.

Ας μας πει και κάποιος που έχει ps3......

Λογικά την επιλογή bitstream πρέπει να επιλέξεις, αλλά και πάλι στον ONKYO μάλλον θα βλέπεις PCM, αφού το ps3 δίνει μόνο πολυκάναλο PCM στον ενισχυτή.

Ας μας πει και κάποιος που έχει ps3......

Αυτο δεν στεκει διοτι ποιος ο λογος του bitstream απο την στιγμη που στελνει τον ηχο αυτουσιο & δεν τον μετατρεπει σε PCM. Aν & εχω το PS3 δεν εχω απο τους καινουριους προ για να κανω Bitstream οποτε δινω PCM.Λογικα δεν πρεπει να εχεις προβλημα με Bitstream αν εχεις αναβαθμισει το PS3 & φυσικα το δισκακι εχει HD DTS ή Dolby & οχι PCM 5.1

Αυτο δεν στεκει διοτι ποιος ο λογος του bitstream απο την στιγμη που στελνει τον ηχο αυτουσιο & δεν τον μετατρεπει σε PCM. Aν & εχω το PS3 δεν εχω απο τους καινουριους προ για να κανω Bitstream οποτε δινω PCM.Λογικα δεν πρεπει να εχεις προβλημα με Bitstream αν εχεις αναβαθμισει το PS3 & φυσικα το δισκακι εχει HD DTS ή Dolby & οχι PCM 5.1

Στέλνει τον ήχο αυτούσιο ΜΟΝΟ όταν είναι dts ή Dolby digital.
Dolby TrueHD και dts HD-MA τα στέλνει στον ενισχυτή μόνο ως πολυκάναλο PCM.
Γνωστό πρόβλημα του ps3 εδώ και πολύ καιρό, και το οποίο δεν αναμένεται να λυθεί ούτε με μελλοντικό firmware upgrade, μιας και είναι πρόβλημα hardware.
-bye-

Γνωστό πρόβλημα του ps3 εδώ και πολύ καιρό, και το οποίο δεν αναμένεται να λυθεί ούτε με μελλοντικό firmware upgrade, μιας και είναι πρόβλημα hardware.
-bye-

Ακριβώς αυτό ισχύει. Το ps3 δεν μπορεί να στείλει ως bitstream (και ούτε πρόκειται) τα νέα φορμάτ ήχου. Υποχρεωτικά η αποκωδικοποίηση θα γίνεται από αυτό (είχα διαβάσει οτι δεν τα κατφέρνει και καλά στο DTS MA).

-bye-

Οπότε:
audio output -> bitstream όταν βλέπεις DVD με DD ή dts, και
audio output -> PCM όταν βλέπεις Blue Ray με Dolby True HD ή dts HD-MA

Απάντηση: Re: Pro Onkyo PR-SC886 στο "μαύρο δωμάτιο"...

Παιδια ευχαριστω για την εξακριβωση.(Αντε να παρουμε κανενα BR Player της προκοπης!)

Μάλλον έχεις δίκιο,αν και κατά βάθος ήξερα ότι γιά εμένα είναι πλέον θέμα χρόνου....
Ο χώρος του 'Παραδείσου" και τα υπόλοιπα μηχανήματα ήχου και εικόνας, κάπου δεν μου κάθονται καλά (όχι στο μάτι γιατί μέσα στην μαύρο της κόλασης δεν φαίνεται τίποτε...)με το Play station 3 ως βασική πηγή BR/DVD Player..
Γιά δες το θέμα που έχω συνεχίσει στην κατηγορία γιά το DENON 3800BD...

Last edited:
Παιδιά χθές βράδυ αργά, κατάφερα να κάνω τις πρώτες ακροάσεις προς δοκιμή...ένα θα σας πω.....η ο Denon Α1SE (Θηρίο και υπέρμηχάνημα στην εποχή του...)ήταν χαλασμένος!!!, η ήταν λάθος σεταρισμένος!!!η νέα τεχνολογία τα τελευταια χρόνια έχει κάνει τέτοια σημεία βελτίωσης που το χρονικό παρλεθόν των τελευταίων 3-5 χρόνων και οι τότε εποχές μοιάζουν σαν του 1821!!!!
Επειδή όμως ούτε άσχετος στο θέμα είμαι ,ούτε και κολημμένος με μηχανήματα..(εκτός του Hd Dila μέχρι στιγμής!!!)θεωρώ ότι ισχύει το τελευταίο, και απλά δεν το είχα πάρει και τόσο πολύ χαμπάρι....ίσως και ο συγκεκριμένος χώρος που έχω φτειάξει φανερώνει και την παραμικρή λεπτομέρεια,κάνοντας τις ακουστικές και οπτικές διαφορές πολύ εύκολα αντιλιπτές και απο μη έπειρους θεατές-ακροατές.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά ,ακόμη και με όχι ολοκληρωμένο setup.....