Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

Αγαπητοι φιλοι να σας πω κι εγω το προβλημα μου μηπως και γνωριζει κάποιος κάτι. Λοιπόν έχω δορυφορική απο οτε και επιγεια που έρχονται με κοινό καλώδιο στόν τοιχο και μετά με εναν διαχωριστη παίρνει η τηλεόραση και ο αποκωδικοποιητής του οτε. Οταν κουμπωνω το καλωδιο τής κεραιας στον οτε τοτε χάνονται ολα τα καναλια της ΕΡΤ και μερικα ακομα μικρα καναλια. Τα υπόλοιπα ανεπηρέαστα καθως επισης και ο οτε τβ. Αν τραβηξω το καλωδιο απο το οτε τβ η το βγαλω απο την πριζα αμεσως επανερχονται τα ερτ και τα υπόλοιπα. Εχω κανει ελεγχο σε όλα τα καλωδια βυσματα κλπ. Τι μπορεί να φταίει??

Re: Απάντηση: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

Ενισχυση? Ειμαι περιοχη Ντραφι Πεντελης, βλεπω Υμητο καμπανα (χτυπαω τις κεραιες με σφεντονα), εχω κανουργια κεραια Ikushi HD και θελω και ενισχυτη?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ασφαλώς και δεν θέλεις ενίσχυση , απλά κάνεις λεπτομερή έλεγχο από την κεραία μέχρι τον διαχωριστή και μετράς με πεδιόμετρο την επάρκεια του επιγείου σήματος !!

να δείς τα spliter να είναι 5-2400MHz tv-sat

Δυστυχως δεν εχω οργανο να μετρησω. Ο διαχωριστης ειναι 5-2400.

Δυστυχως δεν εχω οργανο να μετρησω. Ο διαχωριστης ειναι 5-2400.

Εννοείται οτι διαχωριστή tv/sat έχεις πάνω κάτω έτσι και όχι μόνο κάτω?

combiner εχω πανω splitter κατω.

Το φίλτρο 4G LTE χρειάζεται;

Μένω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στον 1ο όροφο τετραόροφης πολυκατοικίας. Πρόσφατα το κρατικά κανάλια και τα ξένα δεν είχαν επαρκές σήμα, δοκιμάζοντας στην κεντρική εγκατάσταση κατάλαβα πως μάλλον χάλασε ο ενισχυτής της κεντρικής κεραίας, MATEL CA 434 -2UR, αφού συνδέοντας απευθύας την κεραία στον διακλαδωτή χωρίς τον ενισχυτή, η ποιότητα σήματος στα κρατικά κανάλια πηγαίνει στο 100%, ωστόσο χωρίς να έχω σήμα στα ξένα και στα ιδιωτικά HD.

Βλέποντας τις συχνότητες και τα μπουκέτα φαίνεται πως δεν έχουμε πρόβλημα στα κανάλια 24,27 και 30 δηλαδή στις συχνότητες 498-546 MHz αλλά έχουμε πρόβλημα στα κανάλια 36,38,43,48,55 και 56 με συχνότητες 594-754. Μοίπως το πρόβλήμα στις συχνότητες 594-754 Mhz οφείλεται σε παρεμβολές από κεραία LTE 800MHz. Επειδή το σήμα στα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια είναι 100% στον 1ο όροφο, που είναι και πιο μακριά από την κεραία, μοίπως δεν χρειαζόμαστε τελικά ενισχυτή; Η κεραία είναι τύπου πλέγματος και πέρνει σήμα από Χορτιάτη, αν και θα μπορούσαμε να πάρουμε και από Φιλλίπιο είναι 2,5 χλμ. μόνο.

Re: Το φίλτρο 4G LTE χρειάζεται;

Συνδεσα σήμερα μια τηλεόραση ακριβώς μετά τον διακλαδωτή και όλα τα κανάλια είχαν πολύ καλό σήμα οπότε μάλλον θα χρειαστεί ο ενισχυτής κεντρικής κεραίας. Το φίλτρο LTE μάλλον δεν χρειάζεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

combiner εχω πανω splitter κατω.

Αυτό είπα! Θες πάνω-κάτω combiner!!! Το combiner κάνει μίξη του δορυφορικού σήματος με του επίγειου και οδηγεί και τα 2 σήματα σε ένα καλώδιο. Αυτά τα 2 σήματα πρέπει να τα απομιξάρεις πάλι με combiner (ναι κάνει και την αντίστροφη δουλεία) ή με πρίζα TV/SAT. Με splitter μοιράζεις το δορυφορικό σήμα στα 2 και προς την επίγεια τηλεόραση και προς τον δορυφορικό δέκτη!!! Μπορεί να κάψεις και το LNB έτσι!!! Ομοίως και με το επίγειο σήμα γι' αυτό έχεις αυτό το πρόβλημα!

Μένω στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στον 1ο όροφο τετραόροφης πολυκατοικίας. Πρόσφατα το κρατικά κανάλια και τα ξένα δεν είχαν επαρκές σήμα, δοκιμάζοντας στην κεντρική εγκατάσταση κατάλαβα πως μάλλον χάλασε ο ενισχυτής της κεντρικής κεραίας, MATEL CA 434 -2UR, αφού συνδέοντας απευθύας την κεραία στον διακλαδωτή χωρίς τον ενισχυτή, η ποιότητα σήματος στα κρατικά κανάλια πηγαίνει στο 100%, ωστόσο χωρίς να έχω σήμα στα ξένα και στα ιδιωτικά HD.

Βλέποντας τις συχνότητες και τα μπουκέτα φαίνεται πως δεν έχουμε πρόβλημα στα κανάλια 24,27 και 30 δηλαδή στις συχνότητες 498-546 MHz αλλά έχουμε πρόβλημα στα κανάλια 36,38,43,48,55 και 56 με συχνότητες 594-754. Μοίπως το πρόβλήμα στις συχνότητες 594-754 Mhz οφείλεται σε παρεμβολές από κεραία LTE 800MHz. Επειδή το σήμα στα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια είναι 100% στον 1ο όροφο, που είναι και πιο μακριά από την κεραία, μοίπως δεν χρειαζόμαστε τελικά ενισχυτή; Η κεραία είναι τύπου πλέγματος και πέρνει σήμα από Χορτιάτη, αν και θα μπορούσαμε να πάρουμε και από Φιλλίπιο είναι 2,5 χλμ. μόνο.

Συνδεσα σήμερα μια τηλεόραση ακριβώς μετά τον διακλαδωτή και όλα τα κανάλια είχαν πολύ καλό σήμα οπότε μάλλον θα χρειαστεί ο ενισχυτής κεντρικής κεραίας. Το φίλτρο LTE μάλλον δεν χρειάζεται.

Μάλλον ο ενισχυτής κεντρικής εγκατάστασης που έχετε είναι παρωχημένης τεχνολογίας υψηλής στάθμης θορύβου, που δημιουργεί προβλήματα στα ψηφιακά ή τον έχετε ρυθμισμένο στη τσίτα. Ο ενισχυτής κεντρικής εγκατάστασης αναλαμβάνει να οδηγήσει όλες τις πρίζες της πολυκατοικίας. Αν τον αφαιρέσεις θα δημιουργηθούν προβλήματα σε κάποιους ενοίκους. Για να έχεις ποιότητα 100% στις τελευταίες πρίζες (1ος όροφος) σημαίνει ότι ή είναι στη τσίτα ο ενισχυτής ή περνάει θόρυβος στους τελευταίους ορόφους (πρώτες πρίζες).

Καληπερα σας έχει ένας φιλος μου Προβλημα με HD κανάλια σε Samsung tv καινούργιες. Μόλις τις πήρε , σε δωμάτιο και σαλόνι το ίδιο. Κάναμε πολλές φορές συντονισμό αλλά πάλη τα ίδια. Γνωρίζει κάποιος τι μπορώ φταίει ;
Ευχαριστώ

Να σημειώσω ότι είναι καινούργια πόλυκατοικια και στα αλλά διαμερίσματα ποιανούν από τι μ είπε ο φιλος τα HD ! Μόνο το ERTHD ποιανει και στις 2 tv. Τα αλλά δεν τα ποιανει π.χ ant1hd-starhd- Skaihd-ehd-alpha hd

Last edited:
Καληπερα σας έχει ένας φιλος μου Προβλημα με HD κανάλια σε Samsung tv καινούργιες. Μόλις τις πήρε , σε δωμάτιο και σαλόνι το ίδιο. Κάναμε πολλές φορές συντονισμό αλλά πάλη τα ίδια. Γνωρίζει κάποιος τι μπορώ φταίει ;
Ευχαριστώ

Να σημειώσω ότι είναι καινούργια πόλυκατοικια και στα αλλά διαμερίσματα ποιανούν από τι μ είπε ο φιλος τα HD ! Μόνο το ERTHD ποιανει και στις 2 tv. Τα αλλά δεν τα ποιανει π.χ ant1hd-starhd- Skaihd-ehd-alpha hd

Δεν μας λες το βασικότερο ομως, την περιοχή που ειναι ο φίλος σου.

Καρδιτσα

Αν και οι υπόλοιποι στην πολυκατοικία τα κατεβάζουν κανονικά κατι παιζει με την καλωδίωση στο σπιτι του φίλου σου. Αν ομως κανένας στην πολυκατοικία του δεν τα πιάνει τότε πολυ φοβάμαι ότι η κεραία της πολυκατοικίας ειναι συντονισμένη στο κέντρο εκπομπής του Πηλίου και θα πρεπει κάποιος να την γυρίσει αν υπάρχει οπτική επαφή στο κέντρο εκπομπής δοβρούτσι.

απ οτι μου ειπε οι αλλοι πιάνουν κανονικά , παντως σε γειτονικό φόρουμ φιλος εχει και αυτος samsung tv και εχει προβλημα στο συντονισμο στα HD καναλια οπως και ο φιλος μου,δεν ξερω αν μπορω να το παραθεσω εδω ,αλλα λύση δεν είδα να βρήκε προς το παρον και εκει ,εκτος και αν ξεχασε να το βαλει !
λετε να παιζει καποιο προβλημα με Samsung ? αλλα και οι δυο ομως να χουνε προβλημα ?

μήπως πρέπει να κάνω ένα ερώτημα στις "ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ " ?

απ οτι μου ειπε οι αλλοι πιάνουν κανονικά , παντως σε γειτονικό φόρουμ φιλος εχει και αυτος samsung tv και εχει προβλημα στο συντονισμο στα HD καναλια οπως και ο φιλος μου,δεν ξερω αν μπορω να το παραθεσω εδω ,αλλα λύση δεν είδα να βρήκε προς το παρον και εκει ,εκτος και αν ξεχασε να το βαλει !
λετε να παιζει καποιο προβλημα με Samsung ? αλλα και οι δυο ομως να χουνε προβλημα ?

μήπως πρέπει να κάνω ένα ερώτημα στις "ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ " ?

Μην κουράζεσαι η λύση είναι απλή, βρίσκετε μια άλλη τηλεόραση που αποδεδειγμένα παίζει άλλου κανονικά ας είναι και μια μικρή και την πατέ εκεί να κάνετε μια δόκιμη.

Αυτό του είπα και εγω να κάνει πρώτα, απλα δεν εχει καμια μικρη αυτην τη στιγμη κανενας μας !
να ρωτησω κατι αλλο στην ποιότητα σήματος ποσο πρεπει να ειναι το ποσοστό τις % ?

Αυτό που ρωτάς κάνεις δεν μπορεί να στο πει με ακρίβεια. Πολύ παράγοντες επηρεάζουν δε αυτό όπως ποιότητα καλωδίου κατάσταση κεραίας ο ενισχυτής της πολυκατοικίας και άλλα. Αλλά λογικά αν είναι από 85 έως 100 % είναι μια χαρά.