Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

Απάντηση: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Συνδρομή εννοείς σε ΟΤΕ ή Νοβα;
Αν έχεις πρόσβαση, σου προτείνω να αλλάξεις καλώδιο από ταράτσα στο σπίτι σου. Ούτως ή άλλως καλώδιο θα πρέπει να κατεβάσεις για την δορυφορική. Οπότε τράβα ένα καλώδιο από την ταράτσα μέχρι να μπεις στο δωμάτιο και βάλε το κουτί που; αγόρασες.
Δεν ξέρω τι δυσκολίες θα αντιμετωπισεις αλλά είναι κρίμα να βάλεις δορυφορική για αυτόν τον λόγο.. Δεν είσαι και σε καμία δύσβατη περιοχή φίλε.

Last edited:
Δεν εννοώ καμία συνδρομή, δεν έχω δει ποτέ μου τηλεόραση ούτε πρόκειται αν εξαιρέσουμε παιχνίδια C.L. και Μουντιάλ για το οποίο γίνεται όλο αυτό. Καλώδιο υποτίθεται έχω πάρει τούμπανο, αποκωδικοποιητή το ίδιο, κεραία θα προσπαθήσω να φτιάξω αύριο και σας λέω... τα νεύρα μου :(

Φυσικά, μην ξεχνιόμαστε, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια :) Θα σας πω αύριο!

Last edited by a moderator:
Re: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Δεν βλέπω νεριτ καλά. Κάνει σπασίματα ή κολλάει. Τα άλλα επίγεια ψηφιακά τα βλέπω μια χαρά. Τι να κάνω; Μένω Αθήνα.

σημειωτέον η τηλεόραση του γείτονά μου πιάνει οκ τα ψηφιακά και πολύ μέτρια τα αναλογικά
Αυτό σημαίνει πως στα ψηφιακά έχει οριακή λήψη.

κεραία θα προσπαθήσω να φτιάξω αύριο και σας λέω
Είμαι σίγουρος πως θα έχεις αποτέλεσμα.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Ερώτηση: αν πάρω πιάτο θέλει άλλο αποκωδικοποιητή; Αλλά θα πιάνει σίγουρα, σωστά;
Αν βάλεις πιάτο δεν θα έχεις επίγεια λήψη, αλλά δορυφορική λήψη. Αυτό σημαίνει ότι πρώτον, χρειάζεσαι άλλον, δορυφορικό δέκτη. Και δεύτερον, εδώ ομολογώ ότι είμαι λίγο άσχετος με τα δορυφορικά. Υπάρχουν τα ελληνικά κανάλια ελεύθερα σε δορυφορικά, ή πρέπει να έχεις συνδρομή σε ΟΤΕ ή NOVA; Δεν το ξέρω αυτό, οπότε ας απαντήσει κάποιος που ξέρει.
Ξεφεύγει λίγο το πράγμα, και μάλιστα και σε κόστος, αν θέλεις μόνο τα ελληνικά κανάλια. Μία απλή (αλλά καλή) επίγεια κεραία θέλεις. Και προσοχή σε καλώδιο και συνδέσεις για να μην έχεις απώλειες.

Μόνο η Βουλή εκπέμπεται ελεύθερα δορυφορικά. Για τα υπόλοιπα χρειάζεσαι συνδρομή σε Νόβα ή ΟΤΕ.

Δηλαδή υπάρχει η ΝΕΡΙΤ στα δορυφορικά και ελεύθερη; Και όταν λέμε ΝΕΡΙΤ εννοούμε και το Ν Sports; Μπορεί κάποιος να πιάσει δορυφορικά και ελεύθερα το N Sports για να δει Μουντιάλ; Γιατί σε άλλα thread διαβάζω ότι σε πολλά μέρη της Ελλάδας προσπαθούν να πιάσουν την ΝΕΡΙΤ ανάμεσα από αναλογικά χιόνια, με τον αναλογικό δέκτη των παλιών βίντεο που έχουν κτλ. Τα έχουν κάνει θάλασσα στην ΝΕΡΙΤ και δεν υπάρχει πανελλήνια κάλυψη. Μπορούν να την πιάσουν δορυφορικά;

Στον Eutelsat 3D @ 3.1° East ,η ΝΕΡΙΤ είναι ελεύθερη. Οι ΝΗD,N1,NSPORT, δεν υπάρχουν στον δορυφόρο προς το παρόν . Στη ΝΕΡΙΤ άλλες φορες δείχνει μουντιάλ άλλες όχι

Re: Απάντηση: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Για την ακρίβεια είναι το μπουκέτο της Nova. Κωδικοποιημένα τα 2 κανάλια της Nova και ελεύθερα το ΝΕΡΙΤ (που ταυτίζεται με το Ν1) και το TV5 Monde.

Μάλιστα. Το παραπάνω link έχει και αυτό το άρθρο που εξηγεί λίγο τι υπάρχει.
http://www.digitaltvinfo.gr/news/media-news/item/11952-telos-i-nerit-sports-apo-to-doryforo-eutelsat-3d
Δηλαδή βγήκε το Ν Sports από το μπουκέτο ακριβώς λόγω του Μουντιάλ, και από την Νεριτ ελεύθερο είναι μόνο το Ν1.
Και όπως λέει στο τέλος:
"Η ΝΕΡΙΤ Sports μεταδίδεται ελεύθερα πλέον μόνο όπου υπάρχει ψηφιακή εκπομπή και αναλογικά σε άλλες συχνότητες που διέθετε η ΕΡΤ, άγνωστο ωστόσο σε ποιες και με ποιό τρόπο."
Ο πατέρας μου πήρε την πρώτη του τηλεόραση το 1970 για να δει το Μουντιάλ και τον Πελέ που έπαιζε ακόμα τότε. Υπήρχε πολύς κόσμος ακόμα που δεν είδε εκείνο το Μουντιάλ επειδή δεν είχαν όλοι ακόμα τηλεοράσεις. Νομίζω είναι το πρώτο Μουντιάλ από τότε που πάλι δεν μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι Έλληνες, αν και για άλλον λόγο τώρα, αφού για πρώτη φορά από τότε δεν υπάρχει πανελλαδική κάλυψη.

Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Αγόρασα καινούρια κεραία, φαντάζομαι καλή, από όσο έψαξα, την έστησα χθες και πάλι τίποτα. Επειδή το στήσιμο έγινε σε 10 λεπτά και με φως από κινητό (νωρίτερα άκουγα ηχεία που τελικώς αγόρασα και ήρθαν εν μέσω του... στησίματος) θα τσεκάρω το μεσημέρι που θα γυρίσω από το γραφείο μην έχω κάνει καμιά βλακεία αλλά δεν το πιστεύω. Τελικώς, θα αλλάξω ακόμα και το καλώδιο μπας και. Είμαι να εκραγώ.

Φίλε μου δε κατάλαβα? Από τα ηχεία τι άκουγες τη λήψη των καναλιών?

Εδώ και λίγες μέρες, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Ο αποκωδικοποιητής μου λειτουργεί κανονικά, και όλα τα κανάλια είναι εντάξει...εκτός από το ΑΝΤ1, το ALPHA και το Μακεδονία TV. Αυτά τα 3 κανάλια άρχισαν να"πιξελιάζουν", και σήμερα δεν τα πιάνω καθόλου. Πραγματοποίησα μάλιστα και μια νέα αυτόματη αναζήτηση καναλιών στον αποκωδικοποιητή μου, αλλά δεν τα βρήκε καν.

Να σημειώσω ότι μένω Πάτρα, και ότι δεν υπάρχει γενικό πρόβλημα στην περιοχή, διότι ο γείτονας μου τα πιάνει κανονικά. Ίσως να φταίει η κεραία μου, και ο αποκωδικοποιητής να μην μπορεί να πιάσει αυτά τα κανάλια λόγω κακού σήματος. Αλλά, αν είναι έτσι, τότε γιατί πιάνει όλα τα υπόλοιπα εκτός από αυτά; Και γιατί τώρα ξαφνικά έχασε μόνο αυτά τα τρία (τα οποία μέχρι πρότινος έπαιζαν κανονικά);

Σκέφτομαι να δοκιμάσω να αλλάξω την κλίση της κεραίας, αλλά θα ήθελα και μια γνώμη από εσάς, μήπως έχετε καμιά καλύτερη ιδέα...

Να κάνεις ελεγχο σε ολο το σύστημα [κεραία επαφές βύσματα καλώδιο συνδεσμολογία πρίζες αν υπάρχουν ]
Αν υπάρχει πρόβλημα με τις επαφές, τα καλώδια, κτλ, τότε πώς γίνεται όλα τα υπόλοιπα κανάλια να παίζουν κανονικά;

Δεν έχουν όλες οι συχνότητες την ίδια "ενταση" και ποιότητα σήματος.

Δεν έχουν όλες οι συχνότητες την ίδια "ενταση" και ποιότητα σήματος.
ΟΚ παιδιά, ευχαριστώ, τελικά μάλλον το πρόβλημα ήταν σε κάποιο καλώδιο - τώρα όλα παίζουν μια χαρά!