Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

Πρόβλημα λήψης Λεπτοκαρυά Πιερίας

Καλημέρα σας
Έκανα προχθές μία εγκατάσταση κεντρικής κεραίας για το εξοχικό σπίτι το οποίο βρίσκετε στην Λεπτοκαρυά Πιερίας χρησιμοποιώντας καινούργια κεραία (Evology Easy Pro 80 - http://www.leroymerlin.fr/v3/p/produits/antenne-exterieure-tnt-hd-evology-80-vhf-e36773) κεντρικό ενισχυτής της Alcad CA-310 (http://www.alcad.net/uploads/fichas/9040060ti.pdf) και έναν κεντρικό διακλαδωτή ο οποίος δίνει σε 4 τηλεοράσεις (http://www.leroymerlin.fr/v3/p/produits/connecteur-f-evology-femelle-femelle-e165588).Να σημειώσω ότι οι οικία είναι έξω από τον κύριο οικισμό και ο ορίζοντας είναι καθαρός

Το πρόβλημα που παρουσιάζετε είναι το παρακάτω. Ενώ η κεραία «στοχεύει» προς Θεσσαλονίκη, (Χορτιάτης ή Φιλίππειο είναι τα κέντρα εκπομπής) συντονίζω τον επίγειο ψηφιακό δέκτης στις συχνότητες 23 (Κρατικά κανάλια), 24 (Digea) και 29 (Digea) και έχω ένταση και ποιότητα σήματος γύρο στο 85%. Ξαφνικά εκεί που παρακολουθούμε τα κανάλια της συχνότητας 24 (Alpha, Ant1 mTV, Alter) ο δέκτης λέει ασθενές σήμα και η εικόνα παγώνει. Ταυτόχρονα όμως τα υπόλοιπα κανάλια από τις άλλες συχνότητες 23 & 29 τα βλέπουμε κανονικά και η ποιότητα και η ένταση του σήματος είναι στο 85% περίπου. Τι θα μπορούσα να κάνω στην προκειμένη περίπτωση για να διορθωθεί το παραπάνω;

Απάντηση: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Δοκίμασε τις νεότερες εκδόσεις οδηγών και της εφαρμογής από την εταιρία https://www.elgato.com/en/eyetv/eyetv-dtt/support
Συνήθως όμως οι εφαρμογές των εταιριών δεν είναι ότι καλύτερο, οπότε καλύτερα να κοιτάξεις κάποια άλλη για DVB-T.
Ρίξε μια ματιά στο ίντερνετ γαι αυτό το πρόβλημα, είναι πολύ συνηθισμένο και είναι σχεδόν πάντα θέμα εφαρμογής και codecs.

Re: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Εχετε σημα στο καναλι 22 απο υμηττο με τα καναλια tv5, nova cinema, novasport, nerit??

αρνητικο δεν υπαρχει σημα στο 22 απο υμηττο ουτε τα καναλια που αναφερεις

μαλλον εχει να κανει με τον "επανασυντονισμο" που ελεγαν απο την DIGEA για την αττικη (αθηνα)

ο επομενος ειναι 1η αυγουστου και τοτε θα ξερουμε τις τελικες συχνοτητες των καναλιων και τι θα βλεπουμε (φανταζομαι...)

Απάντηση: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

Σταμάτησε να εκπέμπει η Netmed σε όλη την Ελλάδα από χτες το πρωί. Διακόπτεται δηλαδή το εξ ημισίας μπουκέτο της Nova επίγεια με τη ΝΕΡΙΤ για πάντα!

Προβλημα με ψηφιακα καναλια στο Νεο Ηρακλειο!!!

Καλησπέρα σε όλους!!

Εδώ και 2 μέρες δεν εχω καθόλου σήμα στα ψηφιακά κανάλια (mega, ant1,star, skai klp)

Μαύρη οθόνη στην τηλεόραση!!

Έκανα αυτόματο συντονισμό απο την αρχή μήπως και στρώσει αλλα τίποτα!!!

Μήπως έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει???

Ευχαριστώ!!

Απάντηση: Προβλημα με ψηφιακα καναλια στο Νεο Ηρακλειο!!!

ίσως να φταίει η κεραία ''να βλέπει αλλού'' ,το καλώδιο, η πρίζα, οι συνδέσεις, η ο δέκτης να τ' έπαιξε, αν πιάνουν τα χερια σου πρέπει να το ψάξεις βήμα-βήμα αλλιώς καποιος φίλος που ξέρει να σε βοηθήσει

Re: Απάντηση: Προβλημα με ψηφιακα καναλια στο Νεο Ηρακλειο!!!

ίσως να φταίει η κεραία ''να βλέπει αλλού'' ,το καλώδιο, η πρίζα, οι συνδέσεις, η ο δέκτης να τ' έπαιξε, αν πιάνουν τα χερια σου πρέπει να το ψάξεις βήμα-βήμα αλλιώς καποιος φίλος που ξέρει να σε βοηθήσει

Τα χερια μου πιανουν! Αλλα με ποιο τροπο μπορώ να δω πιο ακριβώς ειναι το προβλημα!! Μην παω και αγοραζω τσαμπα ανταλακτικα!!!

Τελικά το βρήκα το πρόβλημα!! ο ενισχυτής τα έπαιξε!!

Ξέρετε κα ποιον καλό να μου προτείνετε???

Καλησπέρα, στην περιοχή Αγ. Μαρίνα Κορωπίου εδώ και λίγες μέρες '' χάσαμε'' ΝΕΡΙΤ και λοιπά κρατικά κανάλια με το αντίστοιχο μήνυμα. Η Κεραία βλέπει προς Υμηττό. Να θεωρήσω ότι πρέπει να την γυρίσω προς Αίγινα ή από 1 Αυγούστου θα επανέλθουν?

Καλησπέρα,

Έχω και εγω ενα περίεργο πρόβλημα με λήψη καναλιών, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Μένω έξω απο τη Χαλκίδα, έχω μια 55αρα lg στο σαλόνι που πιάνει όλα τα ψηφιακά άψογα, και μια 27αρα samsung στο υ/δ η οποία εχει προβλημα (τα πιάνει μεν αλλα με συνεχή "σπασίματα") στα κανάλια mega, skai, star, στο κανάλι 25 δηλαδή, συχνότητας 506 όπου το πέρασα και χειροκίνητα αλλα δεν βρίσκει κανάλια! Πως ειναι δυνατόν στην ίδια εγκατάσταση η μια tv να ειναι οκ και η άλλη να μην πιάνει;

Ευχαριστω προκαταβολικά...

Καλησπέρα, στην περιοχή Αγ. Μαρίνα Κορωπίου εδώ και λίγες μέρες '' χάσαμε'' ΝΕΡΙΤ και λοιπά κρατικά κανάλια με το αντίστοιχο μήνυμα. Η Κεραία βλέπει προς Υμηττό. Να θεωρήσω ότι πρέπει να την γυρίσω προς Αίγινα ή από 1 Αυγούστου θα επανέλθουν?
To έχω βάλει σαν πρόβλημα εδώ και μέρες, αλλά δεν είδα απάντηση από κάποιον που να το έλυσε ...μάλλον θα πρέπει να πειραματιστούμε με το γύρισμα της κεραίας ...Εν τω μεταξύ, συνδέω εσωτερική κεραία και τα πιάνει και μόλις βάλω το καλώδιο της κανονικής κεραίας (γυρισμένη προς Υμηττό) χάνονται.

Καλησπέρα,

Έχω και εγω ενα περίεργο πρόβλημα με λήψη καναλιών, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Μένω έξω απο τη Χαλκίδα, έχω μια 55αρα lg στο σαλόνι που πιάνει όλα τα ψηφιακά άψογα, και μια 27αρα samsung στο υ/δ η οποία εχει προβλημα (τα πιάνει μεν αλλα με συνεχή "σπασίματα") στα κανάλια mega, skai, star, στο κανάλι 25 δηλαδή, συχνότητας 506 όπου το πέρασα και χειροκίνητα αλλα δεν βρίσκει κανάλια! Πως ειναι δυνατόν στην ίδια εγκατάσταση η μια tv να ειναι οκ και η άλλη να μην πιάνει;

Ευχαριστω προκαταβολικά...

Εχεις πανω απο μια tv στην εγκατάστασή σου δηλαδή. 1) Καταρχήν η κεραία να κοιτάει σωστά προς το κέντρο εκπομπής της περιοχής σου, 2)τσέκαρε καλώδια αν ολα είναι οκ χωρις φθορές ή τίποτα κομμένα κ.λ.π..ότι θεωρείς οτι θέλει αλλαγή αλλαξε το... 3) να βάλεις και εναν ενισχυτή σήματος ikusi atp332. Αυτόν εχω εγώ και δίνω σε 4 τηλεοράσεις και πιάνω τα πάντα καμπάνα με τέλεια σήματα. Ο ενισχυτής είναι 1 εισοδου (καλωδιο κεντρικης κεραίας) και 2 εξόδων για 2 τηλεοράσεις.Αν εχεις πάνω από 2 τηλεοράσεις στην εγκατάστασή σου τότε παρε και 2 splitter για να δωσεις σημα μεσω του ενισχυτή και στις 4. Περιττό να αναφέρω ότι η κεραία μου δεν κοιτάει καν προς το κέντρο εκπομπής λόγω εμποδίων (ψηλά σπίτια) αλλά παρόλα αυτά...με τον ikusi όλα μια χαρα.Και full σκαναρισμα και χωρίς το παραμικρό σπασιμο ή πάγωμα η είκονα.
Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση..ακουστε με οσοι εχετε προβλημα με σπασίματα κ.λ.π. και θυσιαστε 24 ευρωπουλάκια για τον συγκεκριμένο ενισχυτή..

Είναι ακριβώς αυτός : http://www.antennashop.gr/?product=...c&utm_content=textlink&utm_term=IKUSI+ATP-332

Last edited:
Απάντηση: Re: Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τι να κάνω;

To έχω βάλει σαν πρόβλημα εδώ και μέρες, αλλά δεν είδα απάντηση από κάποιον που να το έλυσε ...μάλλον θα πρέπει να πειραματιστούμε με το γύρισμα της κεραίας ...Εν τω μεταξύ, συνδέω εσωτερική κεραία και τα πιάνει και μόλις βάλω το καλώδιο της κανονικής κεραίας (γυρισμένη προς Υμηττό) χάνονται.
Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι εσωτερικές κεραίες έχουν πιο αδύναμη λήψη (παρότι έχουν συνήθως και ενσωματωμένο ενισχυτή). Οπότε μάλλον η εξωτερική κεραία δίνει πολύ σήμα και κάτι μπουκώνει. Πάντως εγώ παλιότερα με εσωτερική κεραία έπιανα μία συχνότητα που τότε ερχόταν μόνο από Αίγινα, αλλά στη ίδια συχνότητα υπήρχε από τον Υμηττό και αναλογική εκπομπή άλλου καναλιού. Λόγω της σύγκρουσης δεν έπιανα την ψηφιακή συχνότητα. Με την εσωτερική κεραία, με την κατάλληλη γωνία αδυνάτιζα την αναλογική εκπομπή, και κατάφερνα να πιάσω την ψηφιακή.
Πάντως εσωτερική κεραία συνήθως σημαίνει πιο αδύναμο σήμα.
Αυτό ισχύει κανονικά. Υπάρχει και η πιθανότητα η εξωτερική κεραία να είναι κατεστραμμένη, σε εντελώς λάθος κατεύθυνση, να έχει σχεδόν κοπεί το καλώδιο, ή να υπάρχει χαλαρό φισάκι. Δηλαδή η εξωτερική κεραία να δίνει ελάχιστο σήμα. Αλλά αυτό μπορείς να το τσεκάρεις, και είναι πιο σπάνιο. Συνήθως εσωτερική κεραία σημαίνει πιο αδύναμο σήμα, οπότε σε εσένα αυτό θα σήμαινε ότι υπάρχει μπούκωμα λόγω υπερβολικού σήματος. Ή υπάρχει και σύγκρουση με άλλη αναλογική εκπομπή, όπως συνέβαινε με εμένα. Αλλά δεν ξέρω τι κανάλια και πομποί υπάρχουν στην περιοχή.

είναι φορητή κεραία με ενσωματωμένο ενισχυτή και μάλιστα μεγάλο (40 db λέει).
αν προσθέσεις και άλλο ένα ενισχυτή μετά, θα προσπαθήσει να ... απογειωθεί - αλλά δεν θα τα καταφέρει. :operator:

Στην περίπτωση που είσαι σε ψηλό όροφο, δοκιμάσε να χαμηλώσεις την ενίσχυση - αν υπάρχει τέτοιο ρυθμιστικό.

Last edited:
Εγω το πρόβλημα που ω ειναι ότι τν ημέρα παίζουν κανονικά όλα τα κανάλια και το βραδυ μετα τς 10 περίπου παίζει μόνο ο άλφα όλα τα αλλά τιποτα

ImageUploadedByTapatalk1408653375.924477.jpg

Υπάρχει κάποια λύσει;
Εχω βαρεθεί να βλέπω αστυνόμος μπεκας