Πρόβλημα λήψης καναλιών / σήματος: Τί να κάνω;

Καλημέρα σας. Αντιμετωπίζω απο τη στιγμή που μπηκε το alpha HD στη περιοχή μου (κέντρο πάτρας) το εξής πρόβλημα : Ολες τις πρωινές ώρες όλα τα κανάλια εχουν 0% ποιότητα και full σπασίματα φυσικά,μετά τις 6-7 το απόγευμα τα κανάλια επάνερχονται χωρίς προβλήματα και με πολύ υψηλα σήματα. Εχω τσεκάρει κεραία ειναι οκ , καλωδια ειναι οκ, ενισχυτής καινούργιος. Λέτε να εχω τίποτα παρέμβολες από κάτι ;;;

Δεν εχω καταλάβει αν το πρόβλημα το δημιουργεί στο συγκεκριμένο κανάλι μονο η σε όλα; Αν είναι σε όλα πριν μπει αυτό το κανάλι έπαιζαν ολα κανονικά;

Καλησπέρα, έχω μπερδευτεί λίγο με την ποιότητα του σήματος.
Στην TV (Samsung J6200) μου έχει 2 πεδία, Ισχύς σήματος και Ποιότητα σήματος. Η ποιότητα είναι πάντα στο 100% ενώ η ισχύς σε όλα τα HD κανάλια είναι 60% εκτός της ERT HD που είναι 90%. Όλα τα SD έχουν επίσης 90% ισχύ.
Επειδή σκέφτομαι να αλλάξω κεραία και να τη βάλω σε καινούργια θέση και κατεύθυνση, αξίζει; Θα δω διαφορά στην ποιότητα των HD;

Τέλος, δοκίμασα να πειράξω τα gain του ενισχυτή αλλά δεν είδα κάποια διαφορά. Η ισχύς έμεινε ίδια όποια ρύθμιση και αν έκανα.

Ευχαριστώ

Καλησπέρα, έχω μπερδευτεί λίγο με την ποιότητα του σήματος.
Στην TV (Samsung J6200) μου έχει 2 πεδία, Ισχύς σήματος και Ποιότητα σήματος. Η ποιότητα είναι πάντα στο 100% ενώ η ισχύς σε όλα τα HD κανάλια είναι 60% εκτός της ERT HD που είναι 90%. Όλα τα SD έχουν επίσης 90% ισχύ.
Επειδή σκέφτομαι να αλλάξω κεραία και να τη βάλω σε καινούργια θέση και κατεύθυνση, αξίζει; Θα δω διαφορά στην ποιότητα των HD;

Τέλος, δοκίμασα να πειράξω τα gain του ενισχυτή αλλά δεν είδα κάποια διαφορά. Η ισχύς έμεινε ίδια όποια ρύθμιση και αν έκανα.

Ευχαριστώ

Περιοχή που μένεις και κέντρο εκπομπής που κοιτάζει η κεραία ?

Κομοτηνή μένω, θέλω να βάλω καινούργια και να κοιτάζει προς κέντρο εκπομπής Πλάκα http://greektv.pbworks.com/w/page/44924284/ΠΛΑΚΑ
Αυτή τη στιγμή η παλιά κεραία κοιτάζει Θάσο.
Σίγουρα με μια κεραία νέας τεχνολογίας και αλλάζοντας το κέντρο εκπομπής απο θάσο σε πλάκα αν δεν έχεις και φυσικά εμπόδια μπροστά θα έχεις αρκετά καλύτερη λήψη. Ο ενισχυτής ειναι πολυ παλιός? το καλώδιο εξωτερικά σε τι κατάσταση ειναι?

Σίγουρα με μια κεραία νέας τεχνολογίας και αλλάζοντας το κέντρο εκπομπής απο θάσο σε πλάκα αν δεν έχεις και φυσικά εμπόδια μπροστά θα έχεις αρκετά καλύτερη λήψη. Ο ενισχυτής ειναι πολυ παλιός? το καλώδιο εξωτερικά σε τι κατάσταση ειναι?

Ο ενισχυτής νομίζω είναι 5ετίας, μπορεί και παραπάνω και μάλιστα είχε καεί πρόσφατα αλλά τον έφτιαξε ένας ηλεκτρονικός.
Η κεραία δε, τουλάχιστον 20ετίας.. :P
Είχαμε δοκιμάσει πιο παλιά να τη γυρίσουμε προς Πλάκα αλλά δεν έπιανε καθόλου καλά. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν έφταιγε η κεραία ή λόγο λάθος κατεύθυνσης/γωνίας/κλπ. Ο ιστός είναι γύρω στα 3-4 μέτρα.

EDIT: Τελικά μάλλον ο ενισχυτής ή η καλωδίωση έχει θέμα. Πήγα την TV στο πρώτο δωμάτιο που παίρνει σήμα από την κεραία και η ισχύς σε όλα τα κανάλια είναι 100% όπως και η ποιότητα.
Πρέπει να αλλάξω ενισχυτή; Την κεραία να την αφήσω όπως είναι; Πως μπορώ να καταλάβω ότι δεν φταίει η καλωδίωση;

Last edited:
Δες την φωτογραφία

Α: Καλώδιο κεραίας
Β: Καλώδιο προς τις πρίζες του σπιτιού
Γ: Καλώδιο προς ΜΙΑ πρίζα του 1ου ορόφου

Επίσης το σήμα μου το βγάζει 100% επειδή έρχεται απλά ενισχυμένο, έτσι;
Για να καταλάβω αν όντως πιάνω καθαρό και καλό σήμα θα πρέπει να βάλω το καλώδιο της κεραίας στο splitter και να το τσεκάρω έτσι;

Manual ενισχυτή: http://www.fte.it/Media/FileDocumenti/Manuali/MA3550.pdf

Attachments

• 20160722_195247.jpg
    20160722_195247.jpg
    103.7 KB · Views: 86
Last edited:
Εννοείτε οτι αν φεύγει απο τον ενισχυτή το σήμα ειναι και ενισχυμένο κάποια db ανάλογα πως ειναι ρυθμισμένος. Πρώτη γνώμη όπως βλέπω την φωτογραφία ειναι οτι τα καλώδια Α και Β ειναι φαίνονται αρκετά φθαρμένα ομοίως και όλα τα φις τύπου F που βιδώνουν στον ενισχυτή και το splitter. Θες σίγουρα αλλαγή καλωδίου απο κεραία μέχρι ενισχυτή σε πρώτη φάση αλλαγή όλα τα φις τύπου F. Να υποθέσω οτι τα καλώδια Γ και Β φεύγοντας απο ταράτσα μπαίνουν σε τοίχο η κινούνται εξωτερικά? αν κινούνται εξωτερικά το Β θέλει σίγουρα αλλαγή. Αυτά σε πρώην φάση.

Last edited:
Εννοείτε οτι αν φεύγει απο τον ενισχυτή το σήμα ειναι και ενισχυμένο κάποια db ανάλογα πως ειναι ρυθμισμένος. Πρώτη γνώμη όπως βλέπω την φωτογραφία ειναι οτι τα καλώδια Α και Β ειναι φαίνονται αρκετά φθαρμένα ομοίως και όλα τα φις τύπου F που βιώνουν σε ενισχυτή και splitter. Θες σίγουρα αλλαγή καλωδίου απο κεραία μέχρι ενισχυτή σε πρώτη φάση αλλαγή όλα τα φις τύπου F. Να υποθέσω οτι τα καλώδια Γ και Β φεύγοντας απο ταράτσα μπαίνουν σε τοίχο η κινούνται εξωτερικά? αν κινούνται εξωτερικά το Β θέλει σίγουρα αλλαγή. Αυτά σε πρώην φάση.

Μόνο το Γ πάει εξωτερικά για 4-5 μέτρα, το οποίο δεν μας ενδιαφέρει.
Το Β μερικά εκατοστά πιο πάνω μπαίνει στον τοίχο (δεν βγήκε στη φώτο), αν δώ ότι έχει σαπίσει το καλώδιο θα το αλλάξω καθώς βγαίνει ακριβώς από την άλλη μεριά του τοίχου. Οπότε θα είναι σχετικά εύκολο.

Όσον αφορά τη δοκιμή της πραγματικής ποιότητας σήματος να το κάνω όπως έγραψα προηγουμένως;
Επίσης ποια τύπου κεραία προτείνεις για την περίπτωση μου; Το κέντρο εκπομπής Πλάκα απέχει 27.50 χιλιόμετρα σε υψόμετρο 560 μέτρα. Το ύψος που βρίσκεται η κεραία μου είναι περίπου 50 μέτρα (με σημείο αναφοράς την θάλασσα).

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

ΥΓ. Η κεραία που κύκλωσα είναι του γείτονα. Λίγο πιο πίσω από εκεί που έβγαλα τη φώτο βρίσκεται ο ενισχυτής και στην άκρη ο ιστός και η κεραία.

Attachments

• 20160722_173939.jpg
    20160722_173939.jpg
    83.3 KB · Views: 68
Η κεραία είναι κάτι που μένει για αυτό κατά την γνώμη μου πρέπει να είναι κάτι καλό. Η προτάσεις μου είναι: Fracarro Sigma 6HD , Ikusi HDT518V , Televes DAT-790LTE .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να προσέξεις πολυ καλά και το καλώδιο που θα πάρεις να αλλάξεις και απο την κεραία προς τον ενισχυτή και απο το splitter προς τα δωμάτια να ειναι καλώδιο δορυφορικού τύπου και όχι απλό, αν σου πουν για επίγεια λήψη ειναι πάρε το απλό το ίδιο ειναι μην το δεχτείς με τίποτα.

Η κεραία είναι κάτι που μένει για αυτό κατά την γνώμη μου πρέπει να είναι κάτι καλό. Η προτάσεις μου είναι: Fracarro Sigma 6HD , Ikusi HDT518V , Televes DAT-790LTE .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να προσέξεις πολυ καλά και το καλώδιο που θα πάρεις να αλλάξεις και απο την κεραία προς τον ενισχυτή και απο το splitter προς τα δωμάτια να ειναι καλώδιο δορυφορικού τύπου και όχι απλό, αν σου πουν για επίγεια λήψη ειναι πάρε το απλό το ίδιο ειναι μην το δεχτείς με τίποτα.

To RG6U κάνει; Επίσης διάβασα ότι η fracarro παίρνει και σήματα απο γύρω. Επειδή με πιάνει η Θάσος και ή Πλάκα δεν θα έχω θέμα; Η διαφορά γωνίας είναι γύρω στις 30-40 μοίρες νομίζω.

Last edited:
Θα προτιμούσα απο καλώδιο κάποιο της viocal vector sat 110 η 120. Όσο αφορά τα διπλανά κέντρα εκπομπής όλα εκπέμπουν τα κανάλια στην ίδια συχνότητα όποτε δεν θα έχεις πρόβλημα. Η δικιά μου η fraggaro βλέπει Υμηττό δεξιά εχει εκπομπή απο Αίγινα και απο πίσω αριστερά απο Πάρνηθα και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.

Καλησπέρα και πάλι, έχω μια τελευταία απορία. Απ'ότι βλέπω η fracarro και η televes έχουν ενεργό δίπολο. Πρέπει να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον ενισχυτή που έχω στη φώτο ή δεν χρειάζεται;

Last edited:
καλησπερα παιδια, βρισκομαι στην Αιγινα στη βορεια πλευρα και η κεραια λαμβανει απο Υμηττο - Παρνηθα στραμμενη (λογω αποστασης παλια πιαναμε και απο τα 2 βουνα ολα τα καναλια), και εχω παρατηρησει οτι καποια απογευματα στο STAR (συχνοτητα 27 ) υπαρχουν εντονα σπασιματα και βλεπω στον αποκωδικοποιητη οτι η ποιοτητα τρεμοπαιζει γυρω στο 14% με αποτελεσμα να το γυριζω στο STAR HD (συχνοτητα 30) για να δω STAR. Τι μπορει να φταιει εκεινη την ωρα; (φανταζομαι παρεμβολες η κατι αλλο). Γενικοτερα η ληψη με εξωτερικη κεραια ειναι τελεια και δεν υπαρχουν προβληματα

Το 14% ειναι πολυ χαμηλή ένδειξη. Η κεραία σου ειναι παλιά? Στην κεραία έχεις ενισχυτή? Το καλώδιο ποσά μέτρα ειναι απο κεραία σε ταράτσα και ποσό παλιό ειναι?

η κεραια ειναι Axil περυσι αγορασμενη και τοποθετημενη με σκετο καλωδιο , οχι γενικα ειναι η ληψη τελεια. Για τα αλλα καναλια που λεει ο Θανασης της ιδιας συχνοτητας δεν τσεκαρα αν μπορεσω και το πετυχω σημερα θα το κανω

Κάνοντας αναζήτηση για HD κανάλια εδώ στη Βάρη Αττικής, είδα ότι δεν μπορώ να πιάσω τίποτα πλην του ΕΤHD. Κάνω κάτι λάθος ή όντως δεν...................