πρόβλημα με 40pfl5605h (clouding?)

Σαν το φυσιολογικό Luma- και Chroma-noise μου φαίνεται, που υπάρχει σε όλα τα αναλογικά σήματα composite. Προφανώς, κάποια από τις επεξεργασίες της τηλεόρασης ή συνδυασμός τους, το κάνει να φαίνεται πιο έντονα.

Για δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τη δυναμική αντίθεση και την προηγμένη ευκρίνεια, για αρχή... Παίξε λίγο και με τη βελτίωση χρώματος και το gamma.

edit: Γιώργο, μαζί γράφαμε... :flipout:

Last edited:
λοιπον πριν ειχα μεια samsung 37'' hd ready mpeg2. την εδωσα σε εναν γνωστό με 200 και πήρα την philips απο ενα μαγαζι που εκλεινε 300 (δηλαδή 100 ). Δεν θα την ειχα πάρει αν δεν εκανε τόσο....Θα μιλήσω το πρωι με την philips να δω τι θα κάνουμε....
Δεν υπαρχει ρε παιδεια κάποιος με τηλεόραση αυτης της σιειράς να πεί τι ρυθμίσεις έχει να τις δοκιμάσω?

Αν την πηρες 300 ευρω παω πασο , με τοσα χρηματα δεν αγοραζεις ουτε 32".

Παρε τηλ το σερβις μηπως και καταφερεις κατι αλλα δεν το βλεπω.

Απάντηση: Re: πρόβλημα με 40pfl5605h (clouding?)

λοιπον πριν ειχα μεια samsung 37'' hd ready mpeg2. την εδωσα σε εναν γνωστό με 200 και πήρα την philips απο ενα μαγαζι που εκλεινε 300 (δηλαδή 100 ). Δεν θα την ειχα πάρει αν δεν εκανε τόσο....Θα μιλήσω το πρωι με την philips να δω τι θα κάνουμε....
Δεν υπαρχει ρε παιδεια κάποιος με τηλεόραση αυτης της σιειράς να πεί τι ρυθμίσεις έχει να τις δοκιμάσω?

Τς-τς-τς..... Καλά που υπάρχουν οι γνωστοί για να ξεφορτονόμαστε τις χλέμπες.Επίσης οι μαγαζάτορες που βαράνε κανόνια,όλοι στη γειτονιά σου είναι....!!! Αλλά κι εσύ με 100 ευρώ κόστος,βρε παιδί μου.Δεν ντράπηκες μ' αυτό σου το deal...??? Εκκλησίες κλέβεις.....:bandit:
Κι εγώ πλήρωσα 550 για το 32αρι "υπνοκούτι" μου......:frusty:

ΥΓ. Συμφωνώ,και κυρίως πιστεύω,αυτό που λες,ότι αν δεν σου στοίχιζε 100 ευρώ δεν θα την αγόραζες.Να σου "δώκω" εγώ 500 ευρά,να σ' απαλλάξω απ' τη "μπουρούχα" ???
ΥΓ. 2 Ως Gastone που,απ' ότι φαίνεται, είσαι εσύ θα βρείς... σφραγισμένη kuro στο carrefour :joker:

casper όλα αυτά τα λές για να βοηθήσεις??? δεν βαρεθηκες να γράψεις τόσα μονο και μονο για κοροιδεψεις ρε @@!%$!!%???
Τέλοσπάντων για όσους ξέρουν η τηλεόραση αγοράστηκε απο την fnac..... Αν ψήνεσαι με 600 ειναι δικια σου να παω να παρω καμια samsung να βρω ξανα την υγεια μου....

Κοίταζα τις φωτογραφίες. Από πιο κανάλι είναι; Έχεις μόνο αναλογική λήψη ή πιάνεις και digea; Το παρατηρείς σε όλα τα κανάλια ή μόνο σε 1;

σε όλα ρε φίλε και μπορω να σου πω μάλλον περισσότερο στα ψηφιακα της digea....και σήμα καλο.98 ισχύ και 100 ποιότητα. Τι να πω δεν ξέρω, τα πράγματα είναι τραγικα. Δεν έχω και καμια εσωτερική να την δοκίμαζα.....

Σαν το φυσιολογικό Luma- και Chroma-noise μου φαίνεται, που υπάρχει σε όλα τα αναλογικά σήματα composite. Προφανώς, κάποια από τις επεξεργασίες της τηλεόρασης ή συνδυασμός τους, το κάνει να φαίνεται πιο έντονα.

Για δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τη δυναμική αντίθεση και την προηγμένη ευκρίνεια, για αρχή... Παίξε λίγο και με τη βελτίωση χρώματος και το gamma.

edit: Γιώργο, μαζί γράφαμε... :flipout:

JL με την βελτίωση χρωματος και το gamma τι να κάνω? να τα κλείσω??? το gamma εχει απο -4 εως 4...

αντίθεση-75
φωτεινωτητα-46
χρώμα-55
ευκρίνεια-5
μειωση θορυβου-καθόλου
αποχρωση-κανονικη,
pixelplus Hd - hd natural motion - μετρια
- 100hz clear lcd - ανοιχτο
- προηγμενη ευκρίνεια - ανοιχτο
- δυναμική αντίθεση - κλειστό
- δυναμικος οπίσθιος φωτισμός - βελτιστη εικόνα
- mpeg μειωση τεχνουργημάτων - κλειστό
- βελτίωση χρώματος - κλειστό
- gamma - 1
φωτοαισθητήρας - ανοιχτό

Εγώ θα πρότεινα να δοκομάσεις και τα εννέα preset mode (Personal, Vivid, Natural, Cinema, Game, Energy saving, Standard, Photo, Custom) που εχει με τις "μαμά" ρυθμίσεις και πες μας.

αντίθεση-75
φωτεινωτητα-46
χρώμα-55
ευκρίνεια-5
μειωση θορυβου-καθόλου
αποχρωση-κανονικη,
pixelplus Hd - hd natural motion - μετρια
- 100hz clear lcd - ανοιχτο
- προηγμενη ευκρίνεια - ανοιχτο
- δυναμική αντίθεση - κλειστό
- δυναμικος οπίσθιος φωτισμός - βελτιστη εικόνα
- mpeg μειωση τεχνουργημάτων - κλειστό
- βελτίωση χρώματος - κλειστό
- gamma - 1
φωτοαισθητήρας - ανοιχτό

Στο τελευταίο θα διαφωνίσω. Από την μια έχουμε "- δυναμική αντίθεση - κλειστό" και από την άλλη τον αισθητηρα ανοικτό?

casper όλα αυτά τα λές για να βοηθήσεις??? δεν βαρεθηκες να γράψεις τόσα μονο και μονο για κοροιδεψεις ρε @@!%$!!%???
Τέλοσπάντων για όσους ξέρουν η τηλεόραση αγοράστηκε απο την fnac..... Αν ψήνεσαι με 600 ειναι δικια σου να παω να παρω καμια samsung να βρω ξανα την υγεια μου....

Τη γνώμη μου ως κάτοχος,τη συμβουλή,αλλά και την πρότασή μου στην είπα(αν την είδες) στο post με νούμερο 14.Άρα δεν έχεις δίκιο,λέγοντας ότι δεν βοήθησα.Αν,τώρα,η συσκευή σου είναι demo "ραφιού" αυτό είναι κάτι που έπρεπε να αναφερθεί από το πρώτο σου post (και ίσως,έτσι,δικαιολογούνται τα 300 ευρώ της αγοράς,αλλά και η ύπαρξη του προβλήματος,παράλληλα)

ΥΓ. Δεν σε κορόιδεψα.Απλά ειρωνεύτηκα.Το ίδιο,όμως,θα έκανες και συ αν σου έλεγα ότι με 300 ευρώ πήρα καινούργια tv και μάλιστα μοντέλο 2010 (και μάλιστα μου ξύνιζε γράφοντας : "Δεν θα την είχα πάρει αν δεν έκανε τόσο")

casper σε ευχαριστώ για την συμβουλή. Αν δεν βαριεσαι γραψε και τα settings που εχεις στην 32αρα σου... Η τηλεόραση αγοράστηκε απο το συγκεκριμένο κατάστημα την τελευταία μέρα που έκλεινε και ήταν καινούργια, σφραγισμένη στο κουτί της. Ειλικρινά όμως δεν μπορώ να καταλάβω κάτι παλικαράκια σαν και σένα που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα... Απο που ακριβώς συμπέρανες πως έχω πάρει το δείγμα? Τι να πω ρε παλικάρι, ειλικρινά τι να πω?
Απλά σε παρακαλώ αν δεν έχεις να πεισ κάτι χρήσιμο πάνω στο πρόβλημα, σε παρακαλώ μην ξαναποστάρεισ....

φίλε μανώλη καστρούνη σε κάθε preset ενω διάφορα χαρακτξριστικά οπως χρώμα φωτεινότητα κλπ αλλά το πρόβλημα παραμένει, απλα μερικές φορές μικραίνει λίγο. Παρόλα αυτά παραμένει έντονο....

Re: Απάντηση: Re: πρόβλημα με 40pfl5605h (clouding?)

Στο τελευταίο θα διαφωνίσω. Από την μια έχουμε "- δυναμική αντίθεση - κλειστό" και από την άλλη τον αισθητηρα ανοικτό?

Ναι, γιατί; Στην 9731 είναι εντελώς ανεξάρτητα...

Aν και προσωπικα δεν εχω Samsung νομιζω οτι αυτη ειναι η καλυτερη κινηση.

Δεν ειναι θεμα ρυθμισεων.