Προβλημα με γειωση και θορυβο πικαπ.

gnfnrs6sic6

New member
17 January 2015
8
Αγαπητοι συμφορουμιτες,
αντιμετωπιζω προβλημα με τον κλασσικο θορυβο-βομβο που εχει να κανει προφανως με την γειωση του πικαπ.
Τα μηχανηματα μου ειναι ενισχυτης Denon pma-520ae καινουργιος του κουτιου,ηχεια Sherwood DSS400 και πικαπ Marantz tt240.
Το πικαπ εχει περασει σερβις προσφατα αλλα πιθανον να χρειαζεται βελονα την οποια και θα αλλαξω προληπτικα.

Ακουγεται απο το ενα ηχειο το σπαστικο βουητο που δειχνει οτι δεν κανει δουλεια η γειωση...
τα μηχανηματα τα εχω στο γραφειο του υπολογιστη σχετικα κοντα ολα μαζι δηλαδη και στο ιδιο πολυμπριζο.Επισης το πολυμπριζο ειναι συνδεμενο σε σταθεροποιητη τασης ο οποιος εχει βιδουλα για γειωση.

Να βγαλω την γειωση απο τον ενισχυτη και να την βαλω στον σταθεροποιητη ?
Μηπως ειναι λαθος εξ'αρχης η τοποθετηση ολων μαζι σχετικα κοντα ?
Να δοκιμασω να αγορασω καινουργιο πολυμπριζο με γειωση ? η να βγαλω τον σταθεροποιητη τασης ?

Θα ηθελα το feedback σας γιατι εχω πονοκεφαλιασει !

Απλα,εβαλα τα καλωδιο τροφοδοσιας του πικαπ και του ενισχυτη με αναποδη φορα(τα ειχα λαθος,με αποτελεσμα να μην γειωνεται μεσω της σουκο) και το προβλημα λυθηκε κατα ενα μεγαλο ποσοστο. Ενας πολυ μικρος βομβος παραμενει αλλα εχει να κανει με το δικτυο της ΔΕΗ και την τοποθεσια που βρισκομαι...Που δεν μπορει να γινει κατι.

Ναι εχουν δικλωνο καλωδιο οπως αναφερεις φιλε μου.
Αν παρατηρησεις στα 2 pins του καλωδιου το ενα γραφει Ν (συνηθως) και το αλλο S (συνηθως...)
Αυτα προφανως πρεπει να τοποθετηθουν στις αντιστοιχες υποδοχες στο πολυμπριζο για να δουλεψει η γειωση σωστα.
Αυτα μου τα ειπε φιλος ηλεκτρολογος.Αν καποιος εχει να συμπληρωσει κατι,θα ηταν πολυ χρησιμο.

Τα Ν & S στα βύσματα είναι σημάδια από πιστοποιητικά ασφαλείας Νορβηγίας και Ελβετίας αντίστοιχα (http://www.dbicorporation.com/internat/internat.htm#sheetc7).

Υπάρχουν αναφορές ότι πρέπει οι συσκευές να συνδέονται κατάλληλα στην φάση και στον ουδέτερο, το έχω παρατηρήσει και εγώ με κάποιες, όχι με όλες.
Αφού λύθηκε το πρόβλημα, όλα ΟΚ τότε.

Επισης να συμπληρωσω οτι απομακρυνα το πικαπ απο το ηχειο,επισης ενας παραγοντας που επηρεαζει στον θορυβο.

Re: vinyl Poll: leave or stay ?

Βόμβος ειναι πιθανόν να προέρχεται επίσης απο κακή επαφή των βιωμάτων των καλωδίων ,είτε απο κακή Επαφη των θηλυκών rca της εισόδου του πικαπ στον ενισχυτή .πιθανολογω οτι δεν πατούν σωστά οι επαφές των rca στην πλακέτα του phono .

@ bower
Ανεφερες "βομβο" και "ζζζζζζζ"
Και τα δυο συμβαινουν σε ενα πικαπ/συστημα αλλα ειναι διαφορετικα πραγματα με διαφορετικες αιτιες.
Μπορεις να το περιγραψεις πιο καθαρα?

Απάντηση: Re: vinyl Poll: leave or stay ?

@ bower
Ανεφερες "βομβο" και "ζζζζζζζ"
Και τα δυο συμβαινουν σε ενα πικαπ/συστημα αλλα ειναι διαφορετικα πραγματα με διαφορετικες αιτιες.
Μπορεις να το περιγραψεις πιο καθαρα?

βασικά ζζζζ είναι.
ο βόμβος πώς μπορεί να περιγραφεί/ποια διαφορά έχουν αυτά τα δύο?
update: χθες ένα απόγευμα όλο στο πικαπ.
ξανά ρυθμίσεις, VTA, κλπ. το ζζζζ μειώθηκε αλλά δεν εξαφανίστηκε. τεσπα, θα το τραβήξω κανένα βίντεο να δούμε.
υπάρχει περίπτωση να φταίει το ότι το καλώδιο του βραχίονα είναι αρκετά μακρύ και φέρνει 3 κουλούρες πριν συνδεθεί στα θυληκά rca του πικαπ?
θα μπορούσα να τα καταργήσω (θυληκά rca του πικαπ) και να βγάλω το καλώδιο του βραχίονα με αρσενικά rca κατευθείαν στο phono.

Re: Απάντηση: Re: vinyl Poll: leave or stay ?

βασικά ζζζζ είναι.
ο βόμβος πώς μπορεί να περιγραφεί/ποια διαφορά έχουν αυτά τα δύο?
update: χθες ένα απόγευμα όλο στο πικαπ.
ξανά ρυθμίσεις, VTA, κλπ. το ζζζζ μειώθηκε αλλά δεν εξαφανίστηκε. τεσπα, θα το τραβήξω κανένα βίντεο να δούμε.
υπάρχει περίπτωση να φταίει το ότι το καλώδιο του βραχίονα είναι αρκετά μακρύ και φέρνει 3 κουλούρες πριν συνδεθεί στα θυληκά rca του πικαπ?
θα μπορούσα να τα καταργήσω (θυληκά rca του πικαπ) και να βγάλω το καλώδιο του βραχίονα με αρσενικά rca κατευθείαν στο phono.

Συνηθως ο βομβος ειναι βουητο (hum) , το "ζζζζζζζ" θα ελεγα ριναι το "buzz" και ειναι πιο ψηλη συχνοτητα απο τον βομβο.
Το καλωδιο του βραχιωνα ξετυληξε το και δες αν κανει διαφορα.Προσεξε να μην περνα κοντα απο ρευματα η μετασχηματιστες αλλων μηχανηματων.Ποσο μακρυ ειναι δηλαδη?

Εφάρμοσε την μέθοδο της εις άτοπων απαγωγής, ξεκινά να αποσυνδέεις μέχρι να καταλήξεις που σταματά ο θόρυβος έτσι θα βρεις τον υπαίτιο.

Μια χαρα το μηκος,απλα ξετυλιξε το και δες αν βοηθα

τυλιγμένα καλώδια σε κουλούρες = πηνία

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επίσης προσπάθησε καλώδια σήματος να μην τρέχουν δίπλα σε ρεύματος. Προσπάθησε να τα τέμνουν κάθετα.

Απάντηση: vinyl Poll: leave or stay ?

Έβλεπα χθες το ματς και στην οθόνη το “Bar – MC” το διάβαζα “Barcelona – Moving Coil”, είμαι σοβαρά;;;:flipout:

Προχθές, αν και μετά την εξαρχής ρύθμιση το πρόβλημα παρέμενε, χθες -ως διά μαγείας- σχεδόν εξαφανίστηκε. «Και πέντε» με «και δέκα» μπροστά από το ηχείο για να ακουστεί αρκετά οπότε δεν ενοχλεί. Κάτι θα παίζει με τα ρεύματα ή τις συνδέσεις που θα κουνήθηκε. Θα μπορούσε να οφείλεται σε «βρώμικη» παροχή ρεύματος?