Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Δεν σε ειχα για τετοιο χιουμοριστα :grinning-smiley-043

ούτε εγώ με είχα, στα σοβαρά το έγραψα :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

:laugh::flipout:

εύχομαι με την καινουργια εγκατασταση να χάσει το νήμα το λόγο ύπαρξης

Δεν θα θελα να χασει.
Απλα δεν θα ειμαι εγω το main event (.... το ευχομαι δηλαδη, κατσε μην γινει καινουργια στραβη).
Καποιος αλλος με προβλημα στον καυστηρα ... ενδεχεται να γραψει !

Off topic mode on:

Έχω την εντύπωση ότι το νήμα ακολουθεί την ίδια πορεία με το παρακάτω ανέκδοτο:

Ήτανε κάποτε ένας κυνηγός αρκούδων και πάει στο δάσος να κυνηγήσει. Βλέπει πίσω από έναν θάμνο το πόδι μιας αρκούδας. Βγάζει την καραμπίνα, σημαδεύει και αρχίζει να πυροβολεί συνεχώς μέχρι να αδειάσει το όπλο. Μετά κοιτά για πτώμα αρκούδας αλλά τίποτα. Ξαφνικά κάτι του χτυπά την πλάτη, γυρίζει και βλέπει την αρκούδα που του λέει:
-Γι αυτό που έκανες θα μου πάρεις π.... αλλιώς θα σε σκοτώσω.
Τι να κάνει ο άνθρωπος, το έκανε και έφυγε νευριασμένος, ορκιζόμενος ότι θα εκδικηθεί. Την άλλη μέρα ξαναπήγε, στο ίδιο μέρος, κουβαλώντας αυτή τη φορά πολυβόλο. Πίσω από ένα θάμνο βλέπει το αυτί της αρκούδας, βγάζει το πολυβόλο και αρχίζει να ρίχνει μέχρι που άδειασε η γεμιστήρα. Κοιτά για πτώμα αρκούδας αλλά δυστυχώς τίποτα. Ξαφνικά του χτυπά πάλι την πλάτη, γυρίζει και βλέπει πάλι την αρκούδα που του λέει αυτή τη φορά:
-Επειδή ξαναπροσπάθησες να με σκοτώσεις αυτή τη φορά θα στήσεις κ*λο αλλιώς θα σε πετσοκόψω.
Τι να κάνει ο άνθρωπος το κάνει και φεύγει, πραγματικά νευριασμένος, απειλώντας την αρκούδα ότι κάποτε θα καταφέρει να την σκοτώσει. Αφού ανάρρωσε, μετά από 1 εβδομάδα, έρχεται με ένα μπαζούκα και ψάχνει την αρκούδα. Πίσω από κάτι φυτά διακρίνει το περίγραμμα της, οπότε σημαδεύει και ΜΠΑΜ. Σίγουρος πλέον ότι την σκότωσε ψάχνει για το πτώμα της, αλλά τίποτα. Γυρίζει όλο τρόμο πίσω του και βλέπει την γνωστή αρκούδα, που του πιάνει το αυτί και του λέει:
-Έχω την υποψία ότι δεν έρχεσαι στο δάσος για να κυνηγήσεις........

Οff topic mode off. :)

Δηλαδη,
επειδη επιλεγω θερμανση με Φυσικο Αεριο (και οχι αντλια θερμοτητας η κλιματισμο απο A/C)
μ'αρεσει ο βιασμος ?

Η μ'αρεσει ο βιασμος επειδη 4 χρονια επεμενα στην επιδιορθωση μιας μαρκας-με-εκαψες ?
Για καντο μου ταληρακια ....

Όχι βρε, απλώς λατρεύεις την υπέρ ανάλυση και γενικά είσαι λίγο του δράματος και της θυματοποιησης, χωρίς ο σκοπός σου καθαυτος να ειναι η λύση του θέματος σου.

Αν ήθελες λύση θα την έβρισκες άμεσα, κουβεντούλα θελεις να κανεις.

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

O καυστηρας αλλαχτηκε (μετα απο 10 χρονια).
Μπηκε ο Ariston Genus One Net (Ext) 24K, με μαγνητικο φιλτρακι της Fernox
και πολυστρωματικες σωληνες (με ινες γιαλιου κλπ κλπ) και εξωτερικη μονωση (απλη).

Μεχρι εδω καλα ?

ΣΚΑΤΑ !

1) Δεν εβαλαν μονωση παντου ! Αφησαν 10 εκατοστα κατω απο το καυστηρα, σε δυο σωληνες, ακαλυπτα.
Και τους το επισημανα στο τελος να μην το ξεχασουν .... "Ναι βρε, δεν το ξεχναμε ...."
2) Τυρρανησαν τον καυστηρα (τον ανοιξαν) επι 1μισυ ωρα για ενα εξαρτημα που ΔΕΝ δουλευε (ο Genus ηρθε του κουτιου,
εγω τον εβγαλα απο τα αφρολεξ) και τελικα αναγκαστηκαν να πανε στην αντιπροσωπεια να παρουν αλλο ανταλλακτικο
με το οποιο ο καυστηρας δουλεψε (αλλα τον σβαρνισαν καλα επι 1μισυ ωρα ... ΣΧΙΣΤΗΚΕ η ψυχη μου, πανακριβο
ολοκαινουργιο πραγμα .... που ΔΕΝ πρεπει να ανοιξει παρα μονο για την συνδεσμολογια ... πεσαν νερα μεσα,
πεσαν νερα εξω .... της πουτ@ν@ς .... εκλαιγα μεσα στο σπιτι απο τα νευρα μου και την κακοδαιμονια μου)
3) Ξεχασαν να βαλουν ενα κυκλικο πλαστικο εκει που ενωνεται ο καπναγωγος με τον καυστηρα που τον στεγανοποιει
(ισως να τους καλεσω αυριο ... αλλα ειμαι τοσο χαλασμενος ψυχολογικα που δεν ξερω αν το κανω, θα δουμε)
4) Ο καυστηρας δεν εφαπτεται ΠΛΗΡΩΣ απο την αριστερη πλευρα, υπαρχει χασμα πλατους 1.5 εκατοστου και
υψους 70 εκατοστων απο οπου ..... μπαζει κανονικα ο εξωτερικος αερας (και κανει και παρτυ μεσα στην καμπινα).
5) το ενα απο τα εξι καλοριφερ ΚΑΙΕΙ μονο η πανω πλευρα, οχι η κατω (εδω και 4 ωρες, μου ειπαν οτι σε 1 ωρα
θα θερμανει ολοκληρο, δεν εγινε κατι τετοιο, το νερο δεν κυκλοφορει σε ολο το καλοριφερ και ειναι το μεγαλο
του σαλονιου .... δεν ζεσταινεται το σαλονι !)

Τους πληρωσα 1650 ευρω (1320 ευρω ο καυστηρας και 120 ευρω το φιλτρακι).

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ..... ΜΙΑ δουλεια ΤΕΛΕΙΑ σ'αυτον τον κοσμο δεν μπορει να γινει ! ΟΧΙ για μενα !

1. έλα να σε δώσω λίγη μόνωση έχω περίσσεια.
2. είναι σαν τα αυτοκίνητα. Αμα φύγει από την αντιπροσωπεία μετά του αγίου ανταλλακτικού. Και εγώ τους παιδεύω κανα μήνα τώρα με καινούργιο μηχάνημα γιατί δείχνει πίεση μόνο όταν θέλει αλλά δεν το κάνω και θέμα.
4. βάλε κάτι εσύ εκεί. Τί στο καλό πιά...
5. Εξαέρωση θέλει

(έλα στην πίτα και θα σου πω μυστικά)

Θα τους βαλω να τα κανουν .... δεν θα περασει ετσι !
Δεν παζαρεψα τιμη, οσα μου ειπαν ΤΟΣΑ τους εδωσα.
Εγραψα τα παντα σε χαρτι, οσα πρεπει να γινουν, και τους εδωσα και φωτοτυπια.
Και με ανταμοιβουν με μισοτεχνιες και μισοδουλειες ?

Υπαρχει μια ελαχιστη αξιοπρεπεια ! ΕΛΑΧΙΣΤΗ !

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Αργείς αλλά μαθαίνεις. Εύγε νέε μου.

Αν και κανονικά αυτό που έπρεπε να κάνεις είναι να μην τους ξοφλήσεις μέχρι να τελειώσουν το 100% της δουλειάς που ανέλαβαν.

Νομίζω ότι έχεις το δικαίωμα υπαναχώρησης δηλ να τους τον δώσεις πίσω και να σου επιστρέψουν τα χρήματα .Ψαξτο λίγο .
Ισχύει για 14 μέρες

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

ΜΙΑ δουλεια ΤΕΛΕΙΑ σ'αυτον τον κοσμο δεν μπορει να γινει ! ΟΧΙ για μενα !

Α σε παρακαλω. Μη το λες αυτο. Και εγω δεν πεφτω παρακατω.
Ο ΒΑΧΙ που εβαλα το 2007 ειχε απο το κουτι του χαλασμενο
τον σενσορα θερμοκρασιας.
Ως αποτελεσμα παρα την χαμηλη ρυθμιση θερμοκρασιας του ζεστου νερου
ανεβαζε παντα 60 βαθμους.
Χρονια τσουρουφλιζομασταν στην προσπαθεια να ρυθμιζουμε το νερο σε αναμειξη με το κρυο.

Να μη πω σε ποσους "μαστορους" απευθυνθηκα, (τους μισώ) συμπεριλαμβανομενης και της αντιπροσωπειας.
Ολοι λεγανε "ετσι πρεπει να δουλευει".
Ευτυχως πριν 3 χρονια ο σενσορας τα'παιξε τελειως, και το νερο δεν ζεσταινοτανε.
Ετσι τον αλλαξανε υποχρεωτικα και απο τοτε κανω μπανιο μονο με το ζεστο νερο,
χωρις τσουρουφλισματα. με ρυθμιση στους 38 βαθμους.
(κοστος αλλαγης σενσορα ......10 ευρω)

To καλοριφερ του σαλονιου .... δειλα-δειλα .... ζεσταινει και την κατω πλευρα του.
ΟΧΙ οσο την πανω .... αλλα δεν ειναι εντελως κρυα η επιφανεια (οπως χθες).
Ισως θελει μερικα 24ωρα ακομα .... δεν ξερω, θα δουμε !

Ειμαι τοσο νικημενος ψυχολογικα που αναπολω τις εποχες που εβαζα την πριζα
ενα καλοριφερ λαδιου .... και πληρωνα 166 χιλιαδες δραχμες την διμηνια (!!!!).
Θελω μερικες μερες να επανελθει η μαχητικοτητα μου (σαν το καλοριφερ, ενα πραμα).

Ρε συ εξαερωσε το ρημάδι. Μία βίδα ειναι. Μισο λεπτο

Δώσε του λίγα 24ώρα ακόμα, μπορεί το καλοριφέρ να τον δει και να ζεσταθεί από μόνο του :)

Πάντως είναι μεγάλη ιστορία αυτή με τα μαστόρια, πραγματικά είναι να μην μπλέκεις...

Έχω και γω τον ίδιο χωρίς το νετ 4 χρόνια, όλα καλά. Μόνο το εξωτερικό αισθητήριο δείχνει +5 βαθμούς μόνιμα, μπορείς να το ρυθμίσεις +-3 :(

Τι είναι καρτα δικτύου και θα τον δει;

Moυ συνεστησαν να ΜΗΝ πειραξω την πιεση ... γιατι "κανει τα δικα του" ο κομπιουτορας στον καυστηρα.
Αν θες να την πειραξω .... θα ρθεις μετα να φτιαξεις τυχον δυσλειτουργια (γιατι ΕΤΣΙ παει το πραμα !!!).

Έχω και γω τον ίδιο χωρίς το νετ 4 χρόνια, όλα καλά. Μόνο το εξωτερικό αισθητήριο δείχνει +5 βαθμούς μόνιμα, μπορείς να το ρυθμίσεις +-3 :(

Και εγω γιαυτο τον αγορασα. Γιατι ΤΡΙΑ ατομα που ρωτησα ... ΜΟΝΟ καλα λογια ειχαν να πουν.
Εγω παντως ... ΔΕΝ μπορω να πω καλα λογια. Η καλυτερα ... δεν μπορω να πω ΜΟΝΟ καλα λογια.