Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Moυ συνεστησαν να ΜΗΝ πειραξω την πιεση ... γιατι "κανει τα δικα του" ο κομπιουτορας στον καυστηρα.
Αν θες να την πειραξω .... θα ρθεις μετα να φτιαξεις τυχον δυσλειτουργια (γιατι ΕΤΣΙ παει το πραμα !!!).

τι σου λενε βρε Μάνο, μισοζεσταίνεται ένα σώμα και θα το δει ο hal?
εξαέρωσέ το να τελειώνουμε

Moυ συνεστησαν να ΜΗΝ πειραξω την πιεση ... γιατι "κανει τα δικα του" ο κομπιουτορας στον καυστηρα.
Αν θες να την πειραξω .... θα ρθεις μετα να φτιαξεις τυχον δυσλειτουργια (γιατι ΕΤΣΙ παει το πραμα !!!).

Βρε δεν αλλάζεις καμιά πίεση.

Κάθε χρόνο όταν πρωτοάναβα καλοριφέρ κάνω βόλτα σε όλα τα σώματα με το κλειδάκι. Και κάθε χρόνο βεβαιώνομαι ότι καλά έκανα, γιατί βγαίνει σοβαρή ποσότητα αέρα.

Τώρα στο Αμέρικα έχω τα φσου φσου σε όλα τα δωμάτια και ξέχασα τα καλοριφέρ. Για καλό ή για κακό.

Φσου φσου (εξαεριστηρακια) εχουν και οι σωληνες που διατρεχουν το σπιτι.
Ακριβως πανω απο τα καλοριφερ (εαν ειναι το ιδιο πραγμα με τα δικα σου).

Αυτη την στιγμη, ο εγκεφαλος μου εχει τραβηξει χειροφρενο.
Δεν ακουω κανεναν (μεχρι να ξανακανω reboot σε μερικες μερες).

Κάθε χρόνο όταν πρωτοάναβα καλοριφέρ κάνω βόλτα σε όλα τα σώματα με το κλειδάκι. Και κάθε χρόνο βεβαιώνομαι ότι καλά έκανα, γιατί βγαίνει σοβαρή ποσότητα αέρα.

Τώρα στο Αμέρικα έχω τα φσου φσου σε όλα τα δωμάτια και ξέχασα τα καλοριφέρ. Για καλό ή για κακό.

τι ακριβώς έχεις στο αμέρικα?

τι ακριβώς έχεις στο αμέρικα?

Αντλία θερμότητας και diffusers σε όλα τα δωμάτια.

Πλεονεκτήματα: Έχεις άμεσα ζέστη τη στιγμή που το ανάβεις.

Μειονεκτήματα: Χάνεις άμεσα τη ζέστη τη στιγμή που το σβήνεις. :BDGBGDB55:

Βέβαια εδώ μιλάμε για τρομακτικές διαφορές εξωτερικού και εσωτερικού, ειδικά το χειμώνα. (-20 έξω, 20 μέσα).

Απο υγρασια πώς πας Ιασωνα? Σε εμας εχει κλιματισμο με φυσικο αεριο, και βεβαια χρειαζεται..."υγραντηρας" γιατι ευκολα πεφτει κατω απο 40%

καλά και δουλεύουν οι αντλίες σε -20?
κανονικά μπλοκάρουν λόγω παγετου

Όταν πάρει μπρος ο εγκέφαλος (σου) κάνε μια εξαέρωση και επίσης μια και όχι τόσο απίθανη περίπτωση είναι να πήγαν βρομιές και άλατα κάπου στις βάνες του σώματος.

Αν έχει γίνει αυτό υπάρχει 50-50 περίπτωση ανοιγοκλείνοντάς τες (βίδωσε ξεβίδωσε) να μετακινηθούν τα άλατα και να ζεσταίνεται κανονικά.

Συμβαίνει πολλές φορές όταν δεν λειτουργεί για καιρό ένα σύστημα ή έχεις ένα σώμα κλειστό και όταν το ανοίγεις δεν δουλεύει ή μισοδουλεύει. Ξέρω δεν είναι αυτή η περίπτωσή σου αλλά τα συμπτώματα από τυχόν βούλωμα είναι ίδια.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Όταν πάρει μπρος ο εγκέφαλος (σου) κάνε μια εξαέρωση και επίσης μια και όχι τόσο απίθανη περίπτωση είναι πήγαν βρωμιές και άλατα κάπου στις βάνες του σώματος.

Αν έχει γίνει αυτό υπάρχει 50-50 περίπτωση ανοιγοκλείνοντάς τες (βίδωσε ξεβίδωσε) να μετακινηθούν τα άλατα και να ζεσταίνεται κανονικά.

Συμβαίνει πολλές φορές όταν δεν λειτουργεί για καιρό ένα σύστημα ή έχεις ένα σώμα κλειστό και όταν το ανοίγεις δεν δουλεύει ή μισοδουλεύει. Ξέρω δεν είναι αυτή η περίπτωσή σου αλλά τα συμπτώματα από τυχόν βούλωμα είναι ίδια.

Mπορει ... δεν ξερω ... θα δω !

Κάνε εξαέρωση Μάνο.

Έτσι θα υπάρχει νερό παντού στο σώμα. Η πίεση δεν θα αλλάξει.

Δεν θα πειράξεις το δοχείο διαστολής.

καλά και δουλεύουν οι αντλίες σε -20?
κανονικά μπλοκάρουν λόγω παγετου

Έχεις μεγάλο δίκιο, έχω φάει μεγάλη πίκρα με αντλίες box - unit που έχουμε στο εργαστήριο. Το μισό χειμώνα είναι off, ενώ το ίδιο έχω πάθει και σε Airbnb μια φορά στη ΝΥ και έψαχνα για ξενοδοχείο στη μέση της νύχτας.

Στο σπίτι όμως είναι μια χαρά, έχουν διάφορες πατέντες που κάνουν με ρεύμα κλπ. Δεν ξέρω τι ακριβώς γιατί στο διαμέρισμα δεν έχω καν πρόσβαση στο σύστημα, ούτε καν να το δω.

Απο υγρασια πώς πας Ιασωνα? Σε εμας εχει κλιματισμο με φυσικο αεριο, και βεβαια χρειαζεται..."υγραντηρας" γιατι ευκολα πεφτει κατω απο 40%

Υγραντήρα δεν έχω βάλει αλλά ναι, καμιά φορά νιώθω πως χρειάζεται. Γενικά βέβαια προτιμώ χίλιες φορές την ξέρα απ'την υγρασία.

Με την εξαερωση ειναι πιθανον να πεσει η πιεση του κυκλωματος εκτος και αν εχει αυτοματο πληρωτη
που σπανιως εως ποτε δεν υπαρχει στους ατομικους λεβητες αεριου.
Εαν η πτωση της πιεσης ειναι μεγαλη ο λεβητας σταματα να λειτουργει.
Μετα την εξαερωση απαιτειται ελεγχος της πιεσης και πιθανον χειροκινητο ξαναγεμισμα του κλειστου κυκλωματος .

Με την εξαερωση ειναι πιθανον να πεσει η πιεση του κυκλωματος εκτος και αν εχει αυτοματο πληρωτη
που σπανιως εως ποτε δεν υπαρχει στους ατομικους λεβητες αεριου.
Εαν η πτωση της πιεσης ειναι μεγαλη ο λεβητας σταματα να λειτουργει.
Μετα την εξαερωση απαιτειται ελεγχος της πιεσης και πιθανον χειροκινητο ξαναγεμισμα του κλειστου κυκλωματος .

+1

Δεν το'χα σκεφτεί έτσι. Τότε καλά κάνει ο άνθρωπος και δεν κάνει τίποτα.

Αλλά δε μπορώ να φανταστώ πως ένα σώμα που λέει ότι έχει πρόβλημα θα κάνει τέτοια διαφορά.

Πάντως 30 χρόνια που ζούσα με καυστήρια -πετρελαίου-, και εξαέρωνα κάθε αρχή χειμώνα, ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο. Ή τυχερός ήμουν, ή είχα αυτόματη πλήρωση χωρίς να το ξέρω, ή όντως ήταν αμελητέα η μεταβολή για να δημιουργήσει πρόβλημα.

Δεν το'χα σκεφτεί έτσι. Τότε καλά κάνει ο άνθρωπος και δεν κάνει τίποτα.

Αλλά δε μπορώ να φανταστώ πως ένα σώμα που λέει ότι έχει πρόβλημα θα κάνει τέτοια διαφορά.

Πάντως 30 χρόνια που ζούσα με καυστήρια -πετρελαίου-, και εξαέρωνα κάθε αρχή χειμώνα, ποτέ δεν έκανα κάτι τέτοιο. Ή τυχερός ήμουν, ή είχα αυτόματη πλήρωση χωρίς να το ξέρω, ή όντως ήταν αμελητέα η μεταβολή για να δημιουργήσει πρόβλημα.

είχες αυτόματη πλήρωση που ακόμα και να μην δούλευε καλά, ΟΛΑ τα σώματα θα ήταν χλιαρά.
Τώρα ο Μάνος έχει ένα. Αυτό σημαίνει εξαέρωση στο ένα. Θα πέσει η πίεση λίγο στον λέβητα, και θα πάει να κάνει λίγη πλήρωση.
2 λεπτά σύνολο.

Δημητρη

οσο επιμενεις να παρω την κατασταση στα χερια μου (οπως πραττεις ΕΣΥ στην ζωη σου)
τοσο περισσοτερο θα τα αφηνω στην τυχη τους. Εγω, δεν τελειωσα καμια σχολη
για να αποκτησω ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στον εαυτο μου πανω σε τετοια θεματα.
Η Θερμοδυναμικη για μενα ... ειναι κενο γραμμα. Το ιδιο και η Μηχανικη Ρευστων.

Αρα οσο περισσοτερο θα "σπρωχνεις" (με την καλη παντα εννοια) τοσο χειροτερα θα τα κανεις.
Δεν ξερω πως αλλιως να στο κανω ταληρακια .... ειλικρινα ....

Το αυτο ισχυει και για τον Νικολαιδη (που λιγα λεει ... ΠΟΛΛΑ εννοει !)