Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

ΑΥΤΗ ειναι η παλια πλακετα ...

Αυτη που ποσταρω στις φωτο.

Η "καινουργια" βρισκεται μεσα στον καυστηρα !

Την παλιά θα την κάνεις <δώρο> σε ένα καλό παλληκάρι που λέγεται Σάββας ,κάποια στιγμή μέσα σε μερικούς μήνες θα κοιτάξει αν διορθώνεται ,έτσι ώστε να την έχεις σε εφεδρεία

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Πως ακριβως θα αφαιρεσει τα αλατα ? ....
H, ακομα, και τις οξειδωσεις ? ...

(ερωτηση μπουφου :p ....)
Μάνο το πρόβλημα δεν είναι τα άλατα ,αλλά κάτι πού έχει παραδώσει το πνεύμα και που πιθανόν κοστίζει ελάχιστα ευρώ

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Μάνο το πρόβλημα δεν είναι τα άλατα ,αλλά κάτι πού έχει παραδώσει το πνεύμα και που πιθανόν κοστίζει ελάχιστα ευρώ

Έτσι ακριβώς!

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στην εγκατάσταση καυστήρα φυσικού αερίου στο σπίτι που μένω.

Υπάρχουν 3 θερμοστάτες Siemens αναλογικοί, ένας για κάθε όροφο του σπιτιού, οι οποίοι ελέγχουν το ρεύμα που πηγαίνει σε 3 ηλεκτροβάνες. Όταν ο θερμοστάτης είναι ανοιχτός, επιτρέπει να περνάει ρεύμα στην αντίστοιχη ηλεκτροβάνα. Οι ηλεκτροβάνες τώρα θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να στέλνουν σήμα στον καυστήρα να ξεκινήσει να δουλεύει όταν αυτές ενεργοποιούνται. Δυστυχώς τέτοιο σήμα δεν υπάρχει και τα αντίστοιχα δύο καλώδια που έρχονται από τον καυστήρα είναι βραχυκυκλωμένα. Αυτό έχει συνέπεια, με το που γυρίσεις τον καυστήρα σε ρύθμιση χειμώνα, να ξεκινά να ζεσταίνει νερό. Φυσικά αφού οι ηλεκτροβάνες είναι κλειστές, δεν υπάρχει κυκλοφορία και άρα η ποσότητα νερού που ζεστένεται είναι μικρή. Παρ' ολ' αυτά αυτό αποτελεί μία σπατάλη ενέργειας ενώ δε ξέρω κατά πόσο είναι θεμιτό να δουλεύει συνέχεια σχεδόν ο καυστήρας.
Ο τεχνικός που ήρθε και είδε την εγκατάσταση, είπε πως οι ηλεκτροβάνες θα έπρεπε να είχαν επιπλέον έξοδο σήματος για μετρητή/καυστήρα - και πως τότε θα υπήρχε ένας πίνακας με τα σχετικά ρελέ. Κατά συνέπεια πρότεινε την αλλαγή στις ηλεκτροβάνες. Δεν υπάρχει κάποια άλλη πλακέτα που θα μπορούσαμε να βάλουμε ώστε από την παρουσία ή όχι ρεύματος σε τουλάχιστον 1 από τις 3 ηλεκτροβάνες να κλείνουμε κύκλωμα στο σήμα εκκίνησης καυστήρα; Ή κάποια άλλη συνδεσμολογία που να μην απαιτεί την αλλαγή στις ηλεκτροβάνες;

Σημερα, εβγαλα την γραμμη (ηλεκτρικη) του καυστηρα μεσα απο τον τοιχο (πριζα) και την καλωδιωσα στο UPS.

Aντε να δουμε :icon15: ...... (που, τι να δουμε, αν ειναι να παθει εγκεφαλικο μια πλακετα ... δεν την σωζεις
oυτε μεσα σε αυτονομο κυκλωμα μπαταριας).

Σημερα, εβγαλα την γραμμη (ηλεκτρικη) του καυστηρα μεσα απο τον τοιχο (πριζα) και την καλωδιωσα στο UPS.

Aντε να δουμε :icon15: ...... (που, τι να δουμε, αν ειναι να παθει εγκεφαλικο μια πλακετα ... δεν την σωζεις
oυτε μεσα σε αυτονομο κυκλωμα μπαταριας).

Σε καταλαβαίνω ύστερα από την ταλαιπωρεία που τράβηξες αλλά πιστεύω ότι απλά ήσουν άτυχος. Μπορεί να έλθουν τα πάνω κάτω και όμως να μην ξαναπάθεις ζημιά. Έπεσες στην περίπτωση. Τι στο καλό; Συνέχεια σε σένα;
Αισιοδοξία.:ernaehrung004:

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Δεν μπορεις να φανταστεις ποση αναγκη τα χω.
Θεωρω οτι ο καυστηρας "οδηγειται" ... απο μια ανωτερη υπερφυσικη δυναμη
που γελαει και ευφραινεται με την τυρρανια μου (η οποια ξεκινησε απο τον Ιουνιο).

Ας θεωρησουμε οτι θα ισχυσουν οι Νομοι των Πιθανοτητων (απο την καλη, αυτη την φορα).

Και .... 2 τα ξημερωματα ...
.... ο καυστηρας δεν δουλευει γιατι δεν εχω αρκετη πιεση (< 0.5 bar).

Αλλα μαλλον ΔΕΝ φταιει ο ιδιος ο καυστηρας (η η πλακετα).
Εστριψα την στροφιγγα αναπληρωσης (νερου) και ..... καινουργιο νερο δεν εισερχεται
στον καυστηρα. Προφανως, ολοκληρη η διαδρομη απο το ισογειο μεχρι τον 3ο οροφο

.... ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ ! :laugh:

(και ποιος περιμενει να ξεπαγωσει τωρα :icon15: .... καλη Τριτη το τρεχουμενο νερο ! )

Μάλλον έχει παγώσει τοπικά στις νάνες και στα σημεία που δεν έχει μόνωση. Πολλοί βγαλανε άκρη με πιστολάκι στα σημεία εκείνα. Εγω εκανα μ@λ@κια και πίσσα πολύ μια βάνα να γυρίσει και έσπασαν τη σωλήνα. Τρεχαμε άσχημα.
Ευτυχώς έχω θερμανση. Δεν έχω ζεστο νερο.
Μάλλον έχω όμως και βλάβη στο κομματι του νερου του λέβητα. Ελπίζω να είναι σωληνάκι και όχι ο εναλλάκτης ή ακόμα χειρότερα το κιτ διαχείρισης νερου.
Πάντως 0,5 είναι πολύ χαμηλά. Τώρα έγινε πρωτη φορά ή γενικά είχες διαρροες;
Καλό τουρτουρισμα φιλτατε.

Μάνο το ίδιο πρόβλημα έχω περίπου και εγώ Αυτό που έχει παγώσει είναι η είσοδος του νερού στον καυστήρα και μάλλον δύσκολα θα ξεπαγώσει Πιθανόν μόνο με επαγγελματικό πιστολάκι που ζεσταίνουν μονώσεις κλπ ,κλπ ,των μαλλιών δεν αρκεί .

Μια βρυση ζεστου νερου του σπιτιου πρεπει να την αφησουμε οπωσδηποτε να σταζει
σε αρκετα γρηγορο ρυθμο μεχρι να ανεβει η θερμοκρασια ανω του μηδενος.
Αλλοιως με -9 βαθμους δυσκολα θα γλυτωσουμε τα προβληματα απο τον παγετο.

Κι εδώ μία από τα ίδια, πάγωσαν οι σωλήνες του νερού δίπλα στον καυστήρα φυσικού αερίου. Μία ώρα με το πιστολάκι στο μπαλκόνι για να ξεπαγώσουν. Εμένα πάντως δε μου φαίνεται λογικό να συμβαίνει αυτό. Δηλαδή στις βόρειες χώρες που έχουν μόνιμα -10 με -20 τι κάνουν; Σίγουρα θα υπάρχει τρόπος να μη παγώνουν αλλά δε το εφαρμόζουν στην Ελλάδα οι εγκαταστάτες.

Βάζουν τους καυστήρες στο μπαλκόνι; Όχι βέβαια, είναι μέσα στο σπίτι, συνήθως στην κουζίνα.

Θέμα μόνωσης είναι. Το ιδεατό είναι πέραν της μονωμένης σωλήνας να γίνει κουτί με μόνωση γύρω απο τα υδραυλικά. Όταν με το καλό τελειώσει η κακοκαιρία θα φτιαξω κάτι τέτοιο.

Το Νοεμβριο βαλαμε φυσικο αεριο, ολοκαινουριος ο λεβητας αλλα τα βρηκε σκουρα με την παγωνια. Ζεστο νερο γιοκ! ( το πιστολακι δεν εκανε δουλεια). Με βλεπω να εντοιχιζω τους σωληνες να μην την ξαναπαθουμε