Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Μηπως αν δουλευε συνεχεια ο καυστηρας δεν ειχε παγωσει ?

Ακριβως αυτο λεω ! -bye-

Για κακη μου τυχη .... τον εκλεισα .... την μια και μοναδικη στιγμη που δεν επρεπε !!!
Απο τα νερα που παγωσαν (και τους σταλακτιτες που κρεμονταν κατω απο την μοναδα)
ΣΙΓΟΥΡΑ υπαρχει παγωμενο νερο ΚΑΙ μεσα στην μοναδα. Γνωριζεις οτι ο παγος ....
μπορει να ραγισει ακομα και βραχο (ποσο μαλλον καποιο εξαρτημα λεβητα).

Μαλλον ειμαι ο λιγοτερο προνοητικος ατομος σε ολοκληρη την Ελλαδα. :icon15:

Μαλλον ειμαι ο λιγοτερο προνοητικος ατομος σε ολοκληρη την Ελλαδα. :icon15:

Δεν νομιζω.
Εγω γνωριζω επιβεβαιωμενα καμια δεκαρια σπιτια που ειτε δεν εχουν ζεστο νερα χρησης
ειτε εχουν παγωσει τελειως οι λεβητες.
Οι περιπτωσεις πρεπει να ειναι πολλες χιλιαδες στη Θεσσαλονικη.

Τοτε .... θα κανουμε πολλους καυστηρατζηδες ευτυχισμενους.
Εγω προσωπικα .... απο την τρομαρα μου .... δεν ακουμπαω τιποτα
μεχρι να ρθει ο καυστηρατζης μου και να ριξει μια ματια (στο εσωτερικο).

Πολλαπλασιασε 25 ευρω x Εκατονταδες Χιλιαδες (αχρηστευμενων μοναδων)
και εχεις μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ μπουκια απο τον συγκεκριμενο κλαδο.
Και αυτο .... στην περιπτωση που κατορθωσεις να τους φερεις
στις επομενες 7 με 10 μερες. Γιατι μπορει να παρει και παραπανω !!!!

Εγω μολις κουβαλησα ενα ηλεκτρικο καλοριφερ λαδιου (απο την μανα μου).
Κλιματιστικα την ημερα .... και καλοριφερακι το βραδυ (στο υπνοδωματιο).

Τα κλιματιστικα (κακα τα ψεμματα) δεν βγαζουν την ζεστη των καλοριφερ.
Δεν μου δοθηκε η αφορμη (πριν) να τα βαλω να δουλεψουν σε τετοιες συνθηκες.
Τωρα που τα βαλα ..... αφυσικη η ζεστη τους (και υποδεεστερη των καλοριφερ).

Παλι καλα (να λεμε) .... :rip:

Υπαρχει συστημα αυτοματης εναυσης κατω απο 4 βαθμους Κελσιου.
Αυτο καλυπτει τους σωληνες της εξοδου προς τα καλοριφερ και της επιστροφης στο λεβητα.

Το προβλημα ομως παραμενει στις εκτεθιμενες σωληνωσεις
της εξοδου νερου χρησης και στην εισοδο του νερου της υδρευσης.
Αυτο λυνεται μονο εαν αφεθει καποια βρυση να σταζει.

Εαν η βρυση απλως σταζει, η ροη δεν επαρκει για να ενεργοποιηθει η βαλβιδα νερων χρησης
και η θερμανση λειτουργει κανονικα.

Εισαι πολυ κατατοπιστικος, αλλα μου δημιουργουνται αποριες..

Πρωτον: πως στο διαλο ξεκινησε η μοδα τους λεβητες να τους εχουμε εξω. Ελληνικη πονηρεια - μαγκια? Κανενας δε μου προτεινε να τον βαλω μεσα. Ουτε ο τεχνικος ουτε ο "ειδικος-προισταμενος" Πριν 2 μηνες πηγα στην Riello κ ο τυπος μονο σεμιναριο δε μου κανε για τον λεβητα που βαλαμε. Ας μου προτειναν την εσωτερικη λυση κ να λεγα οχι. Δε θα τους εκραζα..

Δευτερον: παρα πολλοι ειχαν το θερμοστατη στους 18,20, 22 κ παγωσαν τα παντα :νερα, καλοριφερ. Αιτια ηταν η πιεση που επεσε κ δεν ειχε να αναπληρωσει νερα. Η πιεση γιατι να πεσει ομως? Οκ υπαρχει διαφορα θερμοκρασιας αλλα τοτε σε ολους θα πρεπε να χρειαστει αναπληρωση. Η θερμοκρασια δεν επεσε απο τους 10 στους -10. +2 +3 πανω απο το μηδεν ηταν..

Και τριτον η μονωση που περναμε στους σωληνες, ποσο "μονωνει". Δηλαδη τωρα ξερω οτι στους -6 δε κανει δουλεια. Στο -2 κανει? Στο 0? Μηπως στους +2 να εχω κ το κεφαλι μου ησυχο??

Κ οπως λεει κ η γυναικα, οι λεβητες κ οι εγκαταστατες μονο για την Αφρικη κανουν...

Το πρόβλημα ξεκινά από τις προδιαγραφές της εταιρίας αερίου. Απαιτεί τον καυστήρα σε ξεχωριστό χώρο, με συγκεκριμένες προδιαγραφές αερισμού και αποστάσεις από τους γύρω τοίχους. Έτσι και ο δικός μου (που είναι μεγάλος και στις διαφημιστικές φωτογραφίες του φυλλαδίου είναι σε μια ντουλάπα μέσα στο σπίτι) τρώει 6 τ.μ. μηχανοστασίου. Αντιθέτως η εταιρία, δεν απαιτεί αισθητήρα διαρροής με αυτόματη βάνα στο αέριο, που φυσικά έβαλα.

Το πρόβλημα ξεκινά από τις προδιαγραφές της εταιρίας αερίου. Απαιτεί τον καυστήρα σε ξεχωριστό χώρο, με συγκεκριμένες προδιαγραφές αερισμού και αποστάσεις από τους γύρω τοίχους. Έτσι και ο δικός μου (που είναι μεγάλος και στις διαφημιστικές φωτογραφίες του φυλλαδίου είναι σε μια ντουλάπα μέσα στο σπίτι) τρώει 6 τ.μ. μηχανοστασίου. Αντιθέτως η εταιρία, δεν απαιτεί αισθητήρα διαρροής με αυτόματη βάνα στο αέριο, που φυσικά έβαλα.

Ναι αλλα αλλο να τον βαζω καπου που να τηρει ολες τις προδιαγραφες (και μαλιστα στο σπιτι μου υπαρχει τετοιος χωρος) και αλλο να τον βαζω εξω σκεπτομενος οτι δεν κανει κρυο στην Ελλαδα

Δευτερον: παρα πολλοι ειχαν το θερμοστατη στους 18,20, 22 κ παγωσαν τα παντα :νερα, καλοριφερ. Αιτια ηταν η πιεση που επεσε κ δεν ειχε να αναπληρωσει νερα. Η πιεση γιατι να πεσει ομως? Οκ υπαρχει διαφορα θερμοκρασιας αλλα τοτε σε ολους θα πρεπε να χρειαστει αναπληρωση. Η θερμοκρασια δεν επεσε απο τους 10 στους -10. +2 +3 πανω απο το μηδεν ηταν..

Για να πεσει η πιεση λογω ψυχους σε σημειο που σταματα η λειτουργια του λεβητα
θα πρεπει εκ των προτερων να ητανε οριακα χαμηλη, δλδ κακορυθμισμενη.

Αλλα και χαμηλη πιεση να ειχε, εαν δουλευε χωρις διακοπη ο λεβητας
δεν θα υπηρχαν προβληματα γιατι ουτως η αλλως η λειτουργια του λεβητα
διορθωνει την χαμηλη πιεση λογω του θερμου νερου μεσα στο κλειστο κυκλωμα.

Τα προβληματα λοιπον προκυπτουν απο την διακοπη χρησης του λεβητα, ειτε γιατι επιλεγει
ο χρηστης να τον σβησει ειτε γιατι επιλεγει πολυ χαμηλη ρυθμιση θερμοκρασιας.

Nαι, τωρα !
Οσες φορες ειχε πεσει (στην διαρκεια 6 ετων) .... ηταν στα 0.9 με 0.8 bar. Aνοιγα την στροφιγγα
πληρωσης και η πιεση ανεβαινε απροβληματιστα (οπου ηθελα). Παντως ΠΟΤΕ δεν επεφτε στα 0.5 bar !
Τωρα βεβαια που επεσε στα 0 bar ... δεν εχω κανενα αγχος ! :proud: Περιμενω να καλοκαιριασει :laugh: ....

Mανο πιθανον να χρειαζεσαι ενα δοχειο πιεσης να μπει αναμεσα στην παροχη και τον λεβητα.

Εμενα κατι τετοιο μου εβαλαν για να σταθεροποιησουν την πιεση. Προς το παρον δουλευει.....

Δεν ξερω τιποτα .... :proud:

Να ρθει με το καλο ο καυστηρατζης και ισως βαλω ολες τις σωληνες σε κουτι με μονωση.
Με την δικη τους (σωληνοειδη) μονωση ..... απλα δεν δουλεψαν. ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ !
Αυτη δεν ηταν δικη μου δουλεια για να προβλεψω.

Στην Γερμανια επεσε στους -25 C. Κρουσταλιασε το συμπαν ?

Στις περισσότερες χώρες της βόρειας Ευρώπης οι καυστήρες τοποθετούνται μέσα στο σπίτι και όχι στα μπαλκόνια όμως Μάνο.

Τι να κανω γιαυτο ?
Ακολουθησα οτι μου συστησαν.
Να γκρεμιζω τοιχους ΤΩΡΑ και να βαζω απο μεσα την μοναδα
οχι μονο δεν γινεται αλλα θα μπει αναμεσα σε ενα καλοριφερ και ενα κλιματιστικο
(αυτα που βρισκονται απο την μεσα πλευρα του τοιχου).

ΔΕΝ εχουμε ολοι απειρα τετραγωνικα με αψογες χωροταξικες διαρρυθμισεις :furious3:

Last edited:
Δεν φταις εσυ Μανο. Εδω οταν τους λες να στα βαλουν απο μεσα πριν ξεκινησουν την εγκατασταση.....γελαν οι μαστορες.....αυτα μονο στην Σιβηρια σου λενε.....ε να που αποδείχτηκε ότι χρειάστηκε και εδώ.

Ο άλλος απέναντί μας εφερε εναν μαστορα και αυτος κουβάλησε μαζι του φλογιστρο για το ξεπαγωμα αντι για σεσουαρ (επαγγελματικό)...να γίνει καμιά έκρηξη να ψάχνεσαι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...και το αστειο ειναι οτι και να το φτιαξεις σημερα κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθεί οτι δεν θα εχεις το ιδιο πρόβλημα αυριο. Άναψε το aircon μεχρι να ανέβει η θερμοκρασία λιγάκι και μετα βλέπεις τι θα κανεις.

Οριστε και πως ειναι η μεσα πλευρα του τοιχου.
Ακριβως απ'εξω, στο μεσοδιαστημα αναμεσα στο κλιματιστικο και το καλοριφερ,
βρισκεται καρφωμενη η μοναδα φυσικου αεριου.

Indoor wall.jpg

Ε .... ΔΕΝ προκειται να το βαλω εκει αναμεσα και απο μεσα. No sir .... :icon15:

Στην διπλανη πολυκατοικια παρκαρισε αυτοκινητακι της ΕΥΑΘ. :blink:
Αρα ... σπασμενα υδρομετρα. Γιατι οτιδηποτε αφορα φυσικο αεριο
ΔΕΝ ειναι στην δικαιοδοσια της EYAΘ.

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ :laugh:..... (με δυομισυ μερες παγετου !)

Οσο σκεφτομαι ..... τοσο αντιλαμβανομαι οτι τα Προβληματα .... ΔΕΝ εχουν ξεκινησει ακομα.
Γιατι τα συγκρατει ο παγος μεσα στις σωληνωσεις (εξωτερικες σωληνωσεις).

Μολις ανεβει η θερμοκρασια ..... και αρχισει να λιωνει ο παγος ...... ΜΠΑΑΑΑΑΜΜΜΜ.
Θα σπασουν απο την πιεση τα παντα απαντα. Να καθεσαι εξω να περιμενεις ποτε θα λιωσουν
οι παγοι .... δεν ! Να πεις οτι ακριβως στον 1 βαθμο θα αρχισει να ξεπαγωνει το συμπαν ....
παλι δεν !!! Να πεις κλεινω καθε βανα για να μην ορμησει με πιεση το νερο ....
οι βανες ΔΕΝ γυριζουν πια ... κολλησαν απ'τον παγο.

Οποτε .... τι κανεις για να αποφυγεις το μπαμ ? (δηλαδη, το σπασιμο των σωληνων !)

Δωστε καμια συμβουλη γιατι αρχιζω και τρελλαινομαι :icon15:

Με μηδέν πίεση δεν εχεις καμια ανησυχία Μικρέ κια νοητε padwan.
Ότι ζημιά ηταν να γίνει έχει ήδη γίνει.
Και μάλλον θα εχεις όντως θέμα.
Τώρα αν θα είναι μονο στα δίκτυα ή και μέσα στο λέβητα δεν ξέρω αλλα φοβάμαι οτι θα χρειαστείς ανταλλακτικά για τον λέβητα.