Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Αυτό είναι που λεν φυσσάει και το γιαούρτι μετά από αυτά που έπαθες...
Αν θες ρίξε μια ματιά.
https://www.google.gr/search?client=opera&q=armaflex+ρολο&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

Κλασσική περίπτωση ντάλα καλοκαίρι με τέτοια υλικά. Τα μαστόρια βάζουν στο βράδι στην κατάψηξη μπουκάλια νερό που το πρωί είναι πάγος.
Την άλλη μέρα τους φοράν τέτοια σωλήνα πάχους περίπου 2cm και έχουν τα μπουκάλια μέσα στο αυτοκίνητο, ο πάγος δεν λειώνει. Πρέπει να έχουν το νου τους να τα βγάλουν στον ήλιο νωρίς για να πιούν νερό κρύο με το φαγητό...

Και δεν ξέρω τι την θες τη γυψοσανίδα έξω στην υγρασία της πόλης.

Δεν καταλαβα τιποτα ... :hmmmm:

Η γυψοσανιδα θα ειναι αφυγρη (γραφω πραγματα που δεν κατεχω :laugh:)
και σιγουρα δεν θελω να σπαω τσιμεντοσανιδες (αν κατι προκυψει ...)

Last edited:
Σου έφερα παράδειγμα "ανορθόδοξης" χρήσης αυτού του υλικού. Πως μπορεί να κρατήσει τον πάγο σε ένα μπουκάλι νερό μέσα στο καλοκαίρι εντός αυτοκινήτου για πολλές ώρες.
Στοιχείο που δείχνει την πολύ μεγάλη του ικανότητα μόνωσης.

Αν αυτό δεν σε εμπνέει δεν ξέρω τι άλλο να πω..

------
τα ίδια μπάζα θα βγάλεις με την τσιμεντοσανίδα, λίγο δυσκολότερα σπάει απλά. Όχι ότι είναι και αλεξίσφαιρη.

Aααααααα ....

Τωρα καταλαβα. -bye-

Kαποια ανθεκτικοτερη σωληνα απο χαλκοσωληνα ... υπαρχει ?
Kατι πιο ευκαμπτο σε διαστολες/συστολες. Για πες :ears: ....

Επισης, θα θελα να αντικαταστησω ενα τριστηλο καλοριφερ (15 x 60 x 90) που μου χει σπασει τα νευρα
(και τον υπνο) απο τους τριγμους καθε φορα που διαστελλεται/συστελλεται. Δεν παλευεται η φαση ...
και μου υπενθυμισε γιατι και πως ξεκινησα να κλεινω την θερμανση το βραδυ > για να κοιμηθω !!!!!
Τα υπολοιπα πεντε σωματα ειναι κατι τουρκικα (μισοτιμη) που μαλλον κανουν την δουλεια τους
χωρις τριγμους και θορυβο. Το ΕΝΑ που εμελλε να βαλω στο υπνοδωματιο με τσακισε ...
"στο σφυροκοπημα" !

(ειμαι ψιλοαϋπνος ... δυο μερες τωρα ... επειδη απαγορευεται να σβησω την θερμανση :icon15:)

Γιατί απλά δεν κλείνεις το συγκεκριμένο σώμα τη νύχτα; Χάνω κάτι;

Προφανώς μέχρι να το αλλάξεις..

Aααααααα ....

Τωρα καταλαβα. -bye-

Kαποια ανθεκτικοτερη σωληνα απο χαλκοσωληνα ... υπαρχει ?
Kατι πιο ευκαμπτο σε διαστολες/συστολες. Για πες :ears: ....

Όπως είπαμε οι "πράσινες" που έχεις και αλλού. Το θέμα παγώματος παραμένει στις εκτεθειμένες βάνες. Με όλα αυτά που σκέφτεσαι να κάνεις ούτε αυτά θα έχουν θέμα και εφόσον λειτουργεί η αυτόματη έναυση.
Μου την έχει δώσει και εμένα η ιστορία με τις χάλκινες που βάζουν σε τέτοια συστήματα τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι σιδερένια (σώματα κτλ)
Έχουμε και την γαλβανική διάβρωση στη μέση. Γιατί να ανοίγουμε δουλιές με τμήματα δυκτίου από χαλκό όταν μπορούμε να το αποφύγουμε εύκολα?

Γιατί απλά δεν κλείνεις το συγκεκριμένο σώμα τη νύχτα; Χάνω κάτι;
:bang: ....

Eξι χρονια .... ουτε καν ως σκεψη ! :icon15:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όπως είπαμε οι "πράσινες" που έχεις και αλλού.

Μου κανει εντυπωση ....
Πριν εξι χρονια που τα αλλαξα ολα (ολικη ανακαινιση) τους ειπα "δεν θελω να μεινει τιποτα παλιο,
ιδιως αν ειναι χαμηλου κοστους". Οταν βγηκαμε στο μπαλκονι να εγκαταστησουμε τον TermoMax
τους ξαναρωταω "τωρα, αυτες οι σωληνες, ετσι θα ναι ?"

Η απαντηση που ελαβα .... "Δεν εχουν προβλημα !!!! Κοιτα ... αν κατι προκυψει εδω ειμαστε".

ΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΕΔΩ) .... :icon15: .... OΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ! :angry: ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ....

Μονο εγω δεν το ξερα !

Απο τον λεβητα μεχρι την παροχη νερου (ζεστου-κρυου) εχω αποσταση 12μ. Περασα (δηλ ο μαστορας) λαστιχο (οχι χαλκο) το καλυψα με ενα ειδικο υλικο αφρωδες και ως καλυψη των δυο σωληνων με λαμαρινα. Με -19 προχθες δεν επαθαν τιποτα!
Για το σωμα αλλαξε το με πανελ (υποθετω οτι εχεις παλαιο σιδερενιο)

Μα και εγω ... μεσα στο σπιτι δεν εχω θεμα.
Εξω ειναι ... το πατιρντι. Μεσα εχουμε οργανωση και ταξη.

Γιατι πανελ ?
Δεν το εχω επισημανει αλλα ... μπροστα απο το τριστηλο
(και σε αποσταση 70 εκατοστων) υψωνεται ντουλαπα.
Οποτε η διασπορα θερμοτητας ΔΕΝ ειναι βελτιστη.
Μονο προς τα πανω και προς τα αριστερα απλωνεται
η θερμοτητα απ´το σωμα (και 70 εκατοστα, μπροστα).

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Τι ειναι το νταου ?

dow-blue-board.jpg

wallmate.jpg

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Πανελ γιατι δεν εχει τις διαστολες του σιδερενιου - ουτε και τη διαρκεια/διασπορα δυστυχως, μονο την ταχυτητα θερμανσής του

Oταν γεμισα με νερο τον λεβητα (πριν 3 μερες) .... επειδη δεν δουλευε το εξωτερικο μανομετρο
η πιεση αφεθηκε να σκαρφαλωσει στα 2.1 bar (χωρις να "καιει" ο καυστηρας) επειδη η ενδειξη
της πιεσης στο ηλεκ. καντραν δεν ενημερωνει ανα δευτερολεπτο. Οποτε και αναγκαστηκα να
την ριξω λιγο, αδειαζοντας νερο (στα 1.7 bar, παλι χωρις καυση). Οταν ξεκινησε η καυση,
το ηλεκ. καντραν εδειξε 2.1 bar. Το οποιο κρινω μαλλον λογικο ....

Και ετσι δουλευε μεχρι χθες !

Επειδη ομως το prospectus λεει η πιεση (ανευ καυσης) να μην ξεπερναει το 1.5 bar, ο yours trully
Κυρος Γραναζης (-bye-) το κατεβασε και αλλο .... απο 1.7 bar στο 1.5 bar. Μετα απο μερικες ωρες
και ενω δεν δουλευε ο καυστηρας, η πιεση εδειξε ..... 1.1 bar. Θορυβηθηκα λιγο :icon15: ...........
Γιατι τοσο χαμηλα ? Στο 1.5 επρεπε να κατεβει. Δεν το πειραξα. Οταν ξεκινησε η καυση, βγηκα εξω
και η πιεση ηταν στα 1.8 bar. Αναμενομενο, αφου δουλευει ο καυστηρας.

Ομως εγω (:rolleyes:) αφησα λιγο νερακι να τρεξει και το ξανανεβασα στα 1.5 bar (απο 1.1 bar).
Η επομενη εναυση καυσης εδειξε .... 1.8 bar :blink::blink::blink:. Δηλαδη, ειτε απο 1.1 ειτε απο 1.5 bar
η πιεση, της ωρα της καυσης, ταβανιαζει στα 1.8 bar. Δεν ειναι λιγο κουφο ?
Σημερα, χωρις να κανω κατι αλλο (...) η πιεση κατεβηκε στα 1.3 bar .... οταν ξεκινησε η καυση .... 1.7 bar.

Τι συμβαινει ? :chinscratch:

(o λογος που αρχισα να τα πειραζω ολα αυτα .... ειναι γιατι στα 1.2 bar, μου σβησε ο λεβητας το προηγουμενο
Σαββατο, αρα πρεπει με καποιο τροπο να φροντισω ... ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙ η πιεση ποτε κατω απο 1.5 bar ... σωστα ?)

Last edited:
Λέει κάπου το προσπεκτ, ή ακόμη καλύτερα αν υπάρχει το εγχειρίδιο ρύθμισης προς τον εγκαταστάτη σε τι αρχική πίεση έρχεται το δοχείο διαστολής ή αν είναι εντελώς "ξεφούσκωτο'?

Η πίεση "χωρίς καύση" από μόνη της δεν λέει και πολλά. Θα πρέπει να γνωρίζεις την πίεση όταν όλο το σύστημα έχει κρυώσει.
Για αυτό κάποια στιγμή μπορεί να μην έκαιγε, αλλά πριν λίγο να είχε σβήσει και το νερό στο κύκλωμα να ήταν ακόμη αρκετά ζεστό πράγμα που σημαίνει και υψηλότερη πίεση από όταν είναι κρύο πχ στους 20 βαθμους.

Επίσης.
Αν δεχθούμε πως όλα τα άλλα είναι οκ, παραμένοντας αέρας στο σύστημα θα προκαλέσει αρκετά μεγάλη διαφορά πίεσης όταν το σύστημα είναι κρύο και όταν είναι ζεστό.
Απουσία αέρα μικρότερη. Το "ταβάνι" που λες μπορεί όμως να είναι ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.

Λέει κάπου το προσπεκτ, ή ακόμη καλύτερα αν υπάρχει το εγχειρίδιο ρύθμισης προς τον εγκαταστάτη σε τι αρχική πίεση έρχεται το δοχείο διαστολής ή αν είναι εντελώς "ξεφούσκωτο'?

Η πίεση "χωρίς καύση" από μόνη της δεν λέει και πολλά. Θα πρέπει να γνωρίζεις την πίεση όταν όλο το σύστημα έχει κρυώσει.
Για αυτό κάποια στιγμή μπορεί να μην έκαιγε, αλλά πριν λίγο να είχε σβήσει και το νερό στο κύκλωμα να ήταν ακόμη αρκετά ζεστό πράγμα που σημαίνει και υψηλότερη πίεση από όταν είναι κρύο πχ στους 20 βαθμους.

Επίσης.
Αν δεχθούμε πως όλα τα άλλα είναι οκ, παραμένοντας αέρας στο σύστημα θα προκαλέσει αρκετά μεγάλη διαφορά πίεσης όταν το σύστημα είναι κρύο και όταν είναι ζεστό.
Απουσία αέρα μικρότερη. Το "ταβάνι" που λες μπορεί όμως να είναι ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.

Noμιζω τα συζητησαμε.

Βγαινω και κοιταω πιεσεις οταν
1) εχουν περασει 15-20 λεπτα συνεχους λειτουργιας του καυστηρα, η οταν
2) εχουν κρυωσει αρκετα τα σωματα, και ο καυστηρας ειναι OFF για παραπανω απο 1 ωρα ....

Οποτε .... η αναγνωση πιεσης ειναι κατατοπιστικη (και οχι παραπλανητικη).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το δουλειά δεν έχει ο διάολος.....τα παιδιά του,το ξέρεις; :music-smiley-005:

Ναι αλλα ..... αφηνωντας την πιεση να πεσει στο 1.2 bar ... ξεκινησε ο γολγοθας μου, το Σαββατο.
Δεν μπορω να τα αφησω ολα .... ως εχουν. Γιατι θα ξαναζησω τα ιδια (και χειροτερα).