Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Πήγα σε έναν γνωστό που είχε πάθει ζημιά πέρυσι και μου είπε ότι έβαλε πολυστρωματική σωλήνα. Αυτή ήταν άσπρη, ιταλική, και είχε από μέσα προς τα έξω:
1. πλαστική σωλήνα ανοιχτό γκρι, πάνω-κάτω έμοιαζε σαν τις συνηθισμένες πλαστικές.
2. περίβλημα με μεταλλική εμφάνιση, θα μπορούσε να είναι αλουμίνιο.
3. περίβλημα πλαστικό, με διαφορετική όψη από το εσωτερικό.
4. μόνωση

Και λέει ότι είναι η καλύτερη λύση.

Έτσι έμοιαζε:
26138b2a591cbb24b443370d7eb556e104ce1350.jpg

Τhanks. -bye-

Ειμαι εντελως σιγουρος οτι το δικο μου (μονωτικο γυρω απ´την σωληνα) εχει το ΜΙΣΟ παχος. :rolleyes:
Xωρια οτι ΟΥΤΕ το παχος ειναι πανακεια ... ειναι το υλικο μονωσης (ΚΥΡΙΩΣ αυτο !)

Τώρα που το θυμήθηκα να επανέλθω με τα αποτελέσματα του πειράματος όπου κράτησα 24/7 όλο το χειμώνα την θερμοκρασία στους 21 βαθμούς.

Τα δεδομένα είναι πως πρόκειται για σπίτι κατασκευής 2005 στον δεύτερο όροφο. Επάνω και κάτω κατοικούνται τα σπίτια (αν και οι κάτω λείπουν όλη μέρα και πιστεύω μόνο για κάποιες ώρες το βράδυ που γυρνάν έχουν μια υποτυπώδη θέρμανση.)

Στο όροφό μας συνορεύω ή με άλλα σπίτια-από την μια πλευρά είναι κολλητά άλλη οικοδομή και αυτή καινούργια-ή με το ασανσέρ και τον διάδρομο, και οι εκτεθειμένες επιφάνειες που απομένουν είναι προστατευμένες από τον αέρα. Η "πίσω" μόνο πλευρά πάσχει λίγο που είναι ψιλοβόρεια και το σώμα εκεί δεν ζεσταίνεται σωστά λόγο προβληματικής (σε γνώση μου) μεταστροφής από κεντρική θέρμανση σε αυτόνομη. Το σπίτι είναι καθαρού εμβαδού περίπου 65 τετραγωνικών.

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στην διάρκεια της ημέρας η εξωτερική θερμοκρασία ήταν 10-12 βαθμούς κάτω από την εσωτερική σχεδόν σταθερά. Με αυτή την διαφορά θερμοκρασίας έκανα ένα ψιλουπολογισμό με ένα πρόγραμμα απωλειών που μου έβγαλε πως έχω γύρω στα 2-2+ αν θυμάμαι καλά κιλοβάτ/ώρα απώλειες.

Με βάση την θερμογόνο δύναμη αν κυβικό μέτρο αερίου, βαθμό απόδοσης του λέβητα κτλ, οι μετρήσεις που έπαιρνα σε κατανάλωση προέκυπταν λογικές όσο θυμάμαι.
Έτσι έκαψα αυτόν τον χειμώνα (που δεν ήταν χειμώνας δλδ) τα παρακάτω:

Δεκέμβριος όπου ακόμη δεν είχα εφαρμόσει το 24/7 ---- 72 κυβικά
Ιανουάριος ---- 127
Φεβρουάριος --- 88
Μάρτιος --- 67

Σύνολο σε αυτούς τους μήνες δλδ 354 κυβικά.

*Να συμπληρώσω ακόμη μια πληροφορία που έπρεπε να τη γράψω στην αρχή. Τον προηγούμενο χειμώνα που πάγωσαν όλα, εκείνο τον καιρό έλειπα συνεχόμενα για πάνω από ένα μήνα με την θέρμανση φυσικά κλειστή. Όταν γύρισα και αφού είχε περάσει το πολύ κακό, βρήκα στο σπίτι θερμοκρασία...15 βαθμών.

Last edited:
Πως πάνε φέτος τα πράγματα ρε παιδιά? Εμένα η σεζόν πάλι δεν μπήκε καλά...

Πάω να το βάλω μπρος και έκανε σαν τρακτέρ...το κοιτάω καλύτερα, αναμενόμενο κάτι δεν πήγαινε καλά με τον κυκλοφορητή.
Σε αυτό δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή έχει αέρα μέσα και μπορεί να κάνει σαν να κοπανάει η φτερωτή στα τοιχώματα αλλά απλά κοπανάει στον αέρα και δεν λειτουργεί ομαλά "βουτηγμένη" ολόκληρη στο νερό, ή βάρεσε κανένα ρουλεμάν.

Μετά τα περσινά με το σούπερ σέρβις είπα να κάνω την καρδιά μου πέτρα και να δοκιμάσω να τον ανοίξω.

Ο κυκλοφορητής έχει και άλλα που κουμπώνουν επάνω του και βγαίνει και πωλείται ολόκληρο το μπλοκ, σε τιμή που έβλεπα γύρω στα 180 ευρά τουλάχιστον.
Κατάφερα να βγάλω μόνο την κεφαλή να δω τι γίνεται και όντως ήταν ρουλεμάν...

Το βάζω πίσω και τα ίδια. Αφού όμως τα κατάφερα χωρίς να έχω διαρροές λέω θα τον παραγγείλω. Γιατί αλλιώς, να θα μου πουν κάνει 250 και τουλάχιστον 50 που θα ήθελαν αυτοί πάμε στα 300 σίγουρα.
Ας δοκιμάσω την τύχη μου λοιπόν να μαθαίνω. Έρχεται ο κυκλοφορητής με 172 ευρώ τελικά, και αν και πολύ απλό να αλλάξεις όλο το μπλοκ, μετά την προηγούμενη επιτυχία άλλαξα ξανά μόνο τον κινητήρα, μου έμειναν τα υπόλοιπα ανταλλακτικά (αχρείαστα να είναι) και προς το παρών όλα δείχνουν καλά.

Λέβητας Ariston με κυκλοφορητή Wilo που δεν δούλεψε και πολύ είναι η αλήθεια, υποψιάζομαι μπορεί επίτηδες να είναι μάπα τα ρουλεμάν. Τι να πεις?...

Εχω BAXI luna. Μετα απο 10 χρονια, αλλαξα πλακετα και σενσορα πιεσης κυκλωματος νερου.

Επισης απο την αρχη της λειτουργιας του ειχε χαλασμενο και τον σενσορα ρυθμισης θερμοκρασιας και δουλευε
συνεχεια με 60 βαθμους στα νερα χρησης. (max) Επρεπε δλδ να εχω αρκετα ανοιχτο και το κρυο νερο
στα νερα χρησης.

Παρακαλουσα χρονια τους συντηρητες, το επισημο service, την αντιπροσωπεια και οποιον
αλλο εβρισκα να μου αλλαξουν ενα σενσορα και ολοι μου ελεγαν το κλασικο "ετσι δουλευει",
"δεν εχει σενσορα το μηχανημα" "η βρυση φταιει που δεν ειναι αναμικτικη" και αλλες τετοιες φιλοσοφιες.
Δλδ παντου εβρισκα σταθερα και επανηλλειμενα τοιχο.

Ευτυχως καλιο αργα παρα ποτε ο σενσορας θερμοκρασιας προσφατα παρεδωσε το πνευμα
και μου τον αλλαξανε υποχρεωτικα. Κοστος ....10 ευρω και 2 λεπτα δουλεια, η θερμοκρασια του νερου καρφωμενη
πλεον γυρω στους 40 και εγω επι χρονια τσουρουφλιζομουνα γιατι ..... πραγματικα δεν ξερω το γιατι.
Τραγικες καταστασεις με τα σερβις και τους αντιπροσωπους. Για να χτυπας το κεφαλι σου στο τοιχο.

Θυμηθηκα τωρα και το αυτοκινητο που επι χρονια τους ελεγα οτι σφυριζει ο ιμαντας,
και προσφατα ενα σαινι μηχανικος ανακαλυψς οτι φορουσε απο την μανα του μεγαλυτερο νουμερο ιμαντα απο το κανονικο.
(Υστερα -λεει- δεν λειτουργει καλα ο δημοσιος τομεας)

Γιατί οι λέβητες αερίου είναι μηχανήματα που απαιτούν καταρτισμένο τεχνικό αυτοματισμών, αυτόν που στη βιομηχανία λέγεται instrumentation technician και όχι "υδραυλικό" που έχει σπουδάσει με τη μέθοδο της φάπας κοντά σε "μάστορα" που με δυσκολία γράφει το όνομά του.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

andre74 σωστά, όμως από την άλλη μελετώντας τον δικό μου λέβητα τουλάχιστον, άσε που σχεδόν τα πάντα αλλάζουν και ασφαλίζουν με περόνες σε μερικά λεπτά ή δευτερόλεπτα, ό´τι βλάβη βγει σε αυτοματισμό θεωρητικά βγάζει κωδικό σφάλματος, και μετά είναι απλή η αλλαγή, ακόμη και αν ξέρεις να γράφεις μόνο το όνομα σου.

Οταν χαλασε τελειως ο σενσορας θερμοκρασιας νερων χρησης εβγαλε κωδικο βλαβης,
οποτε πριν φωναξω τον μαστορα με ενα search στο google ηδη ηξερα και εγω
το ειδος της βλαβης και της επισκευης.

Ομως δεν λυνονται τα παντα με κωδικους βλαβης.
Ετσι οταν ο σενσορας δουλευε fault σε max θερμοκρασια δεν εβγαζε κωδικο.

Αρα ο τεχνικος επρεπε να κανει αλλοιως την διαγνωση βλαβης.

Βασικα επρεπε να εχει ανοιχτα αυτια να ακουσει τον καταναλωτη, ελαχιστο μυαλο
και τουλαχιστον στοιχειωδεις γενικες γνωσεις ηλεκτρονικων,
τις οποιες γνωσεις δυστυχως ο wanna be συντηρητης λεβητων (λεγε με υδραυλικο) δεν κατειχε.

Είναι το πρόβλημα που ονομάζουμε "παραγωγικότητα" σε αλλά νήματα συζήτησης, να περιμένεις ότι ΟΛΑ θα τα κάνει ΈΝΑΣ άνθρωπος, και μάλιστα θα διδάξει τον εαυτό του πως να τα κάνει...
Έτσι στις περισσότερες των περιπτώσεων, πρέπει ένας άνθρωπος που βασική του δουλειά είναι να τρυπάει μπετόν με το κρουστικό, να κολλάει χαλκοσωλήνα και αυτό στο οποίο έχει πραγματικά εκπαιδευτεί είναι να στεγανώνει συνδέσεις με λινάρι και μίνιο, στο τέλος να είναι ικανός να κάνει διάγνωση σε ένα μίνι BMS σύστημα :-)
Όσο κι αν οι περισσότεροι είναι γάτες με πέταλα, ο κατασκευαστής δεν έχει προβλέψει πουθενά πετάλωμα...

Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Είναι το πρόβλημα που ονομάζουμε "παραγωγικότητα" σε αλλά νήματα συζήτησης,

Ετσι ειναι. Γι' αυτο και εγω δεν κρατησα κακια στον υδραυλικο-τεχνικο και τον θεωρω και λιγο φιλο.
Αφου δεν χανει απο καμια κοληση το κυκλωμα νερου ευχαριστημενος ειμαι.:operator:

Απο αυριο βραδυ, θα χουμε 24ωρα με ΟΛΙΚΟΥΣ παγετους σε ολη την χωρα
(η θερμοκρασια δεν θα ανεβει πανω απο τους 0 C ακομα και τα μεσημερια).

Φροντιστε τους καυστηρες σας !

Ακομα και μια κουβερτουλα (με τρυπα για να περνα ο καπναγωγος) δεν ειναι ασχημη ιδεα.
Ιδιαιτερη προσοχη στο σημειο που η μονωση των σωληνωσεων φτανει κατω απο τον καυστηρα
> να μην υπαρχει ουτε χιλιοστο ξεσκεπαστο ! Και μια βρυσουλα μεσα στο σπτι να σταζει
καμια σταγονα, ολο το βραδυ.

-bye-

Απο κατω, μεχρι αυριο βραδυ, θα εχω ριχτη την κουβερτα. Να "αναπνεει" ο καυστηρας.
Απο πανω η τρυπα για τον καπναγωγο δεν ειναι ακριβως στην διατομη του αγωγου.
Ειναι λιγο μεγαλυτερη. Οποτε καποια θερμοτητα θα απαγεται και απο πανω.
Γνωριζω οτι ειναι πατεντιαρικη συλληψη αλλα την εφαρμοσα προπερσι
και δεν καηκε καμια πλακετα.

Εσυ, απ'οτι ειδα, τα σφραγισες ολα μεσα στο "αρμαφλεξ" !

Όχι, ποτέ δεν το έχω κλειστό από κάτω, μετά την φωτογραφία πέρσι το άνοιξα. Είναι κουκουλωμένος πέρσι τον χειμώνα και φέτος. Μέχρι τώρα καλά.
Από πάνω δεν βγαίνει τίποτα και έτσι όπως διπλώθηκαν οι πλευρές και το έκλεισαν από πάνω έχει 3 στρώσεις των 9χιλιοστών έκαστη. Φούρνος.

Στους -10 παντως πριν 2 χρονια, με τις βρυσες στο ζεστο να σταζουν,
και το θερμοστατη στους 23, χωρις κουκουλες, ντουλαπια, κουβερτες
και τα συναφη, ο ΒΑΧΙ δεν επαθε τιποτα.