Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

μπαλκόνι;

Αστο, Βλασση !
Προς το παρον, κανω πληρωση νερου καθε εξι ωρες !
Προν το παρον ...

Nα με συμπαθάς Μάνο μου αλλά κάτι τέτοιοι βρίσκουν και τα κάνουν. Να του τύχει κάτι τη μέρα που'χατε κανονίσει, να το καταλάβω (αν και αν ήταν επαγγελματίας θα σ'ενημέρωνε ή θα έστελνε κάποιον άλλον να κάνει την προεργασία). Αν το'κανε και δεύτερη μέρα, θα του'λεγα καλά Χριστούγεννα και θα άνοιγα τον Χρυσό Οδηγό.

23 μέρες;

Ιασωνα, τον αφηνω να με κανει λαστιχο για εναν ΠΟΛΥ σοβαρο λογο.
ΟΤΑΝ ηρθε, εκανε λυση τριτου κλιμακιου και εριξε δυο διαφορετικα οξεα μεσα
κατι που ΚΑΝΕΙΣ απο τους υπολοιπους δυο (και πιο ευκαιρους) εκανε ποτε !
Εφαγε τεσσερεις ολοκληρες ωρες και εκανε και μετρηση καυσαεριων στον καπναγωγο.
Οι αλλοι, οι υπευθυνοι στην ωρα ... ειναι ολιγον ανευθυνοι στην εμπειρια.
Λυνουν το καπακι, καθαριζουν το πλαστικο δοχειο συμπυκνωματων απο τα αλατα ...

... ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ !

Και οι δυο (προηγουμενοι). Το ιδιο ΟΜΩΣ αμοιβονται και οι τρεις !

Οσον αφορα Χρυσο Οδηγο ... τι σε κανει να πιστευεις οτι η ποικιλια επιλογων
συνεπαγεται και ποιοτητα επιλογων ? Δεν ειναι USA εδω. Να δουλευει ο ανταγωνισμος.
Τα χουν μιλημενα μεταξυ τους και ας ειναι χιλιοι. Και σε τιμες και σε ποιοτητα υπηρεσιας.
Για να μην χαλανε την πιατσα μεταξυ τους. Που και που, βρισκεται καποιος που ΔΕΝ εχει φτιαξει
ακομα πελατεια (για να καθεται) ... και εκεινος ... ΟΤΑΝ τον πετυχεις ... ΣΚΙΖΕΤΑΙ να σε εντυπωσιασει !

Μεχρι να δει οτι σε εντυπωσιασε ..... μετα .... σκιζεσαι ΕΣΥ να τον ξαναβρεις !

Τεσπα ...

καθαρισε το φιλτρο συμπυκνωματων και οταν τον ρωτησα τι του ωφειλω μου ειπε
"τιποτα ακομη, ας ερθει το καινουργιο δοχειο διαστολης και θα σε χρεωσω για το δοχειο ..."
Το οποιο δοχειο το παρηγγειλα ΕΓΩ, και δεν προκειται να βγαλει απο κει καποιο κερδος.

Επειδη συζηταω κατι τετοια με τον ξαδελφο απο Αριζονα ...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ USA.
Περασε, δρασκελισε την πορτα .... ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ !

But ... the price HERE is ... unpunctuality !

Λοιπον,

οποιος χαιρεται με την κακοδαιμονια του SR71B ας διαβασει παρακατω :nounder: ...

- Σας παιρνω απο Θεσσαλονικη. Μιλησα με καποιον υπαλληλο σας, την Παρασκευη, και μου ειπε οτι εστειλε
ενα δοχειο διαστολης για τον καυστηρα μου. Ομως δεν με πηρε κανεις τηλεφωνο, και σημερα ειναι Δευτερα.
- Τι καυστηρα ? Αεριου ?
- Ναι !
- Πειτε μου σας παρακαλω το μοντελο.
- TermoMax INKA 24K.
- Αφηστε μου και ενα κινητο ...
- 69Χ-ΧΧΧ-ΧΧΧΧ
- Θα σας παρουμε σε λιγο.

Μετα απο μια ωρα (δηλαδη ειχε ηδη παει 3 το μεσημερι)

- Ναι, ο κυριος Παπαρακης ?
- Ο ιδιος !
- Κυριε Παπαρακη, πρεπει να σας ενημερωσουμε οτι ΔΕΝ εχουμε διαθεσιμο δοχειο διαστολης για το μοντελο σας.
Ειναι αρκετα παλιο. Με ποιον συνεννοηθηκατε την Παρασκευη ?
- Δεν μου ειπε ονομα αλλα ΗΤΑΝ υπαλληλος σας. Μου ζητησε μαλιστα, πολυ ευγενικα, αν μπορουσα να κανω εμβασμα 50 ευρω
σε λογαριασμο σας (Eurobank) και οχι αντικαταβολη στο courier, οταν θα το παραλαμβανα απο κει.
- Γιατι ?
- Γιατι τις πληρωμες απο courier τις εισπραττετε ενα μηνα μετα.
- Ναι εχει δικιο σ'αυτο. Εσεις κανατε το εμβασμα ?
- ΟΧΙ ... ηθελα πρωτα να σιγουρευτω οτι το εμπορευμα εχει φτασει Θεσσαλονικη και το χει καποιος courier.
- Πολυ καλα κανατε και δεν προχωρησατε με το εμβασμα ... γιατι ΠΟΤΕ δεν ξεκινησε δοχειο διαστολης απο μας
στο συγκεκριμενο ονομα, προς Θεσσαλονικη.
- Ευτυχως, δεν λετε τιποτα, γιατι απεφυγα απιστευτη ταλαιπωρια να ψαχνω πως θα επαιρνα τα χρηματα μου πισω.
- Θα τα παιρνατε, αλλα θα ειχατε μια μικρη καθυστερηση. Ειμαστε αξιοπιστη εταιρια απο το 1972. Δεν θα τα χανατε.
- Πειτε μου σας παρακαλω, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ?
- Κλειστε και θα σας παρουμε ...

Στις 4 παρα τεταρτο ...

- Ναι, κοιταξτε, το εργοστασιο στην Ουγγαρια ΕΠΑΨΕ να υποστηριζει το συγκεκριμενο μοντελο ΙΝΚΑ 24Κ.
Μηπως μπορουμε να σας προτεινουμε καποιο δοχειο διαστολης που να μπαινει εξωτερικα ? Εχετε καποιον
τεχνικο διπλα σας ?
- Δεν μου βρισκετε ευκαιρος αυτην την στιγμη. Αλλα το προβλημα ειναι οτι το δοχειο διαστολης εχει
και εναν αισθητηρα που το ελεγχει. Χωρις μετρηση απο ΟΛΟΥΣ τους αισθητηρες μεσα στον καυστηρα,
το κομπιουτερακι θα μου βγαλει κωδικο σφαλματος και ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙ.
- Το υποθετετε η σας το ειπε καποιος τεχνικος ?
- Μου το ειπε ενας τεχνικος πριν απο αρκετο καιρο, και μου το εδειξε κιολας.
- Μηπως ειναι καλυτερο να σας στελναμε εναν εξειδικευμενο δικο μας τεχνικο ? Απο Θεσσαλονικη.
- Ποτε μπορειτε να μου τον στειλετε ?
- .... απο τις 4 του μηνος, οποτε σας βολεψει ....
- Αρα θα μπω στο 2020 και ο καυστηρας δεν θα δουλευει ....
- Το καλυτερο που μπορω να σας εξυπηρετησω ειναι στις 4 του μηνος.
- 4 του μηνος πεφτει Σαββατο.
- Ε, συγνωμη ... απο τις 6 του μηνος.
- Αν θυμαμαι καλα, 6 του μηνος ειναι των Θεοφανειων.
- .... εχετε δικιο ! Απο τις 7 του μηνος.
- .... αφηστε καλυτερα, θα σας παρω εγω τηλεφωνο. Ευχαριστω πολυ και Καλη Χρονια.

Ο καυστηρας εντωμεταξυ, ειναι ΗΔΗ σε ημιθανη κατασταση γιατι βγαινω εξω καθε 3 ωρες να κανω πληρωση νερου.
Δεν τολμω να πεσω για υπνο γιατι ξερω οτι στις 4 ωρες ΣΙΓΟΥΡΑ θα σταματησει η καυση αφου η πιεση θα εχει πεσει
κατω απο τα 0.5 bar, γιατι ειναι τρυπιο το δοχειο διαστολης. Δεν τολμω να κανω μπανιο, αν δεν βγω εξω πρωτα
να δω που βρισκεται η πιεση. Ειμαι με το ενα ματι στον καυστηρα .... ακομα και αν βγω εξω για καφε με φιλους.

Αυτα .... :icon15:

Μάνο ,δεν το τραβάς φωτό το δοχείο και κάνε μια ερώτηση στη κατηγορία με τα εργαλεία μήπως μπορεί να κολληθεί αυτό που έχεις.

Η τρυπα ειναι στη μεμβρανη εσωτερικα Πετρο.αλλα σε μενα οποτε εχει χρειαστει δοχειο, εξωτερικο εχω βαλει. Και στο παλιο μου σπιτι, και στης μανας μου. Τα εσωτερικα και μικρα ειναο, και προβληματα βγαζουν και ειναι πανακριβα. Τυπου 120 ευρω. Οταν διαβασα για πενηνταρικο μου εκανε εντυπωση. Και οπως φαινεται...
Τωρα για αυτο που λες μανο, δηλαδη στο δοχειο σου εχει καλωδιακια που συνδεονται καπου; παραξενο μου φαινεται.

NAI, αυτο ειπε και ο (αγαλι-αγαλι στ'αρματα) καυστηρατζης μου, οτι η τρυπα ειναι ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ.
Eχει εναν αισθητηρα (κατι σαν πολυ μικρο ελασμα) που "γατζωνει" στην πανω δεξια ακρη του (δοχειου).
Το υπολοιπο δοχειο (που εχει σχημα πολυ στενου μαξιλαριου) ειναι λειο μεταλλο (δεν εχει τιποτα να κοπλαρει πανω του).

Πετρο, ΔΕΝ σκεφτομαι να συνεχισω την Οδυσσεια μου εδω μεσα.
Οταν (πια) το δοχειο θα χανει ΑΜΕΣΑ το νερο (μετα την πληρωση) η τον αερα (η whatever) θα αναψω τα air-conditions.
Στο δωματιο με τον υπoλογιστη (που περναω και τις περισσοτερες ωρες) το A/C ΔΕΝ ειναι inverter. Moνο στο σαλονι ειναι.
Θα δω τι θα κανω (ισως κανα καλοριφερακι ηλεκτρικο, λαδιου) για το διαστημα που χρειαζομαι για να καταληξω σε
ΝΕΟ καυστηρα και τεχνικο.

Το απεραντο γαμωτο ειναι οτι ολα αυτα ΕΠΡΕΠΕ να ξεκινησουν 23 μερες πριν ... ΟΧΙ προπαραμονη Πρωτοχρονιας.

Και τι σκ@τ@ μπορει ναφειχνει ο αισθητηρας εκει; περιεργο μου φαινεται. Την πιεση του συστηματος; μπορεις να τη δωσεις απο αλλο σημειο αν ητ χρειαζεται ο λεβητας. Τεσπα. Δε βγαζεις ακρη με δαυτους. Sime να παρεις. Εχω καλο καυστηρατζη να σου συστησω. Και ειναι φτηνοι και αυτοι και τα ανταλλακτικα τους. Και τους φερνει εισαγωγη μεγαλο μαγαζι υδραυλικων.

Θαναση

Θελω να παρω τον καλυτερο (δηλαδη τον πιο αξιοπιστο) λεβητα.
Eχω πελαγοδρομησει αλλα καποια στιγμη θα καταληξω (οχι εγω, :rolleyes: ο διερευνητικος μου οιστρος).
Ariston, BAXI, Vaillant, Bosch, Buderus, CosmoGas, ImmerGas .... και ο κακος χαμος.
Αυτος που με τρελλαινει ειναι ο λεβητας του γειτονα που και αγνωστη μαρκα ειναι
και ΔΕΝ του κανε συντηρηση ουτε μια φορα (δεκα χρονια τωρα). Και καθε φορα που τον ρωταω
μου πουλαει και τρελλιτσα "α, δεν ξερω τι μαρκα ειναι, σαμπως βγαινω στο μπαλονι !" και οντως
δεν ειναι ανθρωπος της τεχνολογιας (ουτε καν της περιεργειας).

ΔΕΝ ξερω τι κανει εκεινο το ελασμα (ουτε καν ρωτησα, απλα μου ειπε ο καυστηρατζης ... λες να ειπε παπαντζα ?)

......
Ο καυστηρας εντωμεταξυ, ειναι ΗΔΗ σε ημιθανη κατασταση γιατι βγαινω εξω καθε 3 ωρες να κανω πληρωση νερου.
Δεν τολμω να πεσω για υπνο γιατι ξερω οτι στις 4 ωρες ΣΙΓΟΥΡΑ θα σταματησει η καυση αφου η πιεση θα εχει πεσει
κατω απο τα 0.5 bar, γιατι ειναι τρυπιο το δοχειο διαστολης. Δεν τολμω να κανω μπανιο, αν δεν βγω εξω πρωτα
να δω που βρισκεται η πιεση. Ειμαι με το ενα ματι στον καυστηρα .... ακομα και αν βγω εξω για καφε με φιλους.

Αυτα .... :icon15:

Γιατί δεν βάζεις εναν

https://www.skroutz.gr/c/969/accessory_kentriki_thermansi.html?keyphrase=αυτοματος+πληρωσης

Να το γεμίζει αυτόματα
Για να μην τρέχεις
Και το έχεις εάν θέλεις και για το καινούριο

Ο καυστηρας δεν χρειαζεται και το δοχειο διαστολης (σε λειτουργια) ?
Μπορει να δουλεψει και ΧΩΡΙΣ το δοχειο διαστολης ?
Νομιζω, οτι καθε καυστηρας συμπυκνωσης ... χρειαζεται οπωσδηποτε
αυτο το μαραφετι. Αλλιως ... δεν ειναι συμπυκνωσης ! Ειναι κατι αλλο.

Με αυτό αντί να τρέχεις να συμπληρώσεις νερό θα το συμπληρώνει αυτό μόνο του.
Κάθε φορά που θα χρειάζεται συμπλήρωμα.
Ναι το δοχείο διαστολής το χρειάζεται.

Mα αυτο λεω και γω.
Απο την καθε μια βδομαδα που χρειαζοταν πληρωση νερου ... τωρα φτασαμε καθε 3 ωρες (μεσα σε ενα 6μηνο).
Μηπως ειναι χαμενη υποθεση ακομα και τα 27 ευρω (για το αυτοματακι). Το δοχειο χανει ολοενα και γρηγοροτερα νερο.

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους

Άστο να χάνει
Τουλάχιστον θα έχεις ζεστό νερό και ζεστό σπίτι χωρίς να αγχώνεσαι και να τρέχεις
Έτσι και αλλιώς μέχρι να αλλάξεις λέβητα ή δοχείο δεν υπάρχει λόγος να κρυώνεις
Τηλέφωνο στον τεχνικό σου να το περάσει(υπάρχουν και πιο φθηνά)

3 στους 5 που ρωτησα (μεχρι στιγμης) μου προτεινουν ειτε BAXI ειτε Viessmann.
Την τελευταια (φιρμα) ΠΡΩΤΗ φορα την ακουω. Ομως ειναι καυστηρες προορισμενοι για
... ΡΩΣΙΑ ... ! Παιρνουν υποψιν και χαμηλη ποιοτητα αεριου (οτι καταλαβατε, καταλαβατε)
αλλα και αυξομειωσεις στην ταση δικτυου. Το ιδιο ισχυει και για τον BAXI ... ομως !

Συγκεκριμενα ... τα μοντελα ειναι :
1) Viessmann Vitopend 100-W A1HB003, και
2) ΒAXI Eco Four 1.24 F

Ομως ... κανενα απο τα δυο δεν βρισκεται στο Skroutz. :nounder:
Ουτε μπορεσα να μαθω σχετικες τιμες :nounder:

(Εχω ακουσει και για Vaillant, καλα λογακια ... oμως ΧΩΡΙΣ αναφορα σε συγκεκριμενο μοντελο)

Aκουσα επισης και για εναν γερμανικο καυστηρα ονοματι ... Wolf !
Aπο εναν μηχανικο ΑΠΘ (το μαγαζι του βρισκεται εκει στην παλια σου γειτονια, πανω στην Ολγας).
Ειχε και ολες τις αλλες (αξιοσεβαστες) φιρμες (Baxi, Bosch, Wilo, Sime) αλλα εχει μια αδυναμια στους Wolf.

Ισως να τον ηξερες ...

Μάνο σου είπα και άλλη φορά, θα βρεις να βάλεις λέβητα που έχει υποστήριξη, ανταλλακτικά και ευκολία συντήρησης.
Σ αυτά τα μηχανήματα που δέχονται τέτοια απίστευτη καταπόνηση οι βλάβες είναι στην καθημερινότητα.
Στις δυό εγκαταστάσεις που έκανα (μάλλον τρεις αν υπολογίσω και συγγενικό πρόσωπο) δυό βλάβες είχα, στα 10 χρόνια στους γερμανικούς Wiessmann.
Στο σπίτι που μένω τώρα προτίμησα τη λύση της υποστήριξης κλπ που σου λέω.

Αλλά γενικά θέλει φροντίδα το μηχάνημα. Δεν είναι επ ουδενί Plug and play.
Ιδίως με τον τρόπο που εγκαθιστούμε στην Ελλάδα σε παγωμένα εκτεθειμένα μπαλκόνια λέβητες εσωτερικού χώρου, επειδή βαριούνται και αποφεύγουν οι εγκαταστάτες μας να κάνουν μελέτη για εσωτερικό χώρο. Διότι μέχρι να "περάσει" η μελέτη τους θα ιδρώσουν και δεν θέλουν. Θέλουν να χρεώσουν 100 ευρώ μελέτη και να είναι στρωμένη ροδοπέταλα γι αυτούς και εσύ....τρέχα μετά.

Τεσπά...
παραθέτω την σχεδόν ολοκληρωμένη κατασκευή προφύλαξης του λέβητα που έφτιαξα.
Είναι εξ ολοκλήρου από fibran 5άρι και 2άρι.
Εχει θυρίδες πρόσβασης στις παροχές και στο φίλτρο. Το επάνω μέρος μπορεί να αφαιρεθεί, ενώ είναι ελεύθερο στο σημείο της καπνοδόχου-για κάποιο λόγο δεν θέλησα να το κλείσω εντελώς.
Εννοείται όλο αφαιρείται πολύ εύκολα.
Υπάρχει και άλλο καπάκι που αφήνει μόνο να φαίνονται οι ενδείξεις.
Μένει για την ώρα να βρώ έναν άλλο τρόπο να το αναρτώ στον τοίχο για την ώρα είναι με τα κορδόνια.
Το ενδιαφέρον μέχρι στιγμής είναι οι μετρήσεις θερμοκρασίας που έχω κάνει, που στη φάση λειτουργίας ο μονωμένος χώρος δείχνει +7 έως 8 βαθμούς περισσότερους όταν έχεις πχ 3. Αυτη την διαφορά την διατηρεί μειούμενη φυσικά μέχρι να ξαναχρειαστεί να ανάψει ανάλογα με τον εσωτερικό θερμοστάτη. Τα μεγάλα κρύα δεν ήρθαν ακόμα, το πιό χαμηλό που είχα φέτος είναι 0/-1 αλλά γενικά αυτή διαφορά στον περιβάλλοντα χώρο των ήδη μονωμένων σωλήνων σου δίνει μια σιγουριά.
Τώρα φτιάχνω μια κατασκευή για την απορροή, διότι βγάζει απίστευτο νερό.
Και εδώ είναι που τσατίζομαι ξανά με τους εγκαταστάτες που δεν σου λένε τι να περιμένεις.
Σου λενε..."α εδώ θα βάλεις ένα κουβαδάκι γιατί θα βγάζει νερό" Δεν σου λέει ότι σε κανονική λειτουργία θα πρέπει σε μια μέρα να αδειάζεις 3 φορές τον κουβά, αλλιώς θα είναι λούτσα όλο το μπαλκόνι.
Ό,τι τους βολεύει,
"α θα το βάλουμε εδώ"
-ρε παιδιά αυτόν τον σωλήνα να τον πάμε πιό εκεί, μη δείχνει άσχημα.... "αααα δεν γίνεται"
-ρε παιδιά αυτον το σωλήνα να τον σπρώξουμε λίγο πιό μέσα, πίσω από τον άλλον...."ααα δεν γίνεται"

και πάει λέγοντας.

Attachments

• 20200102_163912.jpg
    20200102_163912.jpg
    141.3 KB · Views: 106
Oταν λες την λυση της Υποστηριξης ... τι εννοεις ?
Καποιος που να ειναι κοντα ωστε να ειναι ευκολο να τον καλω οποτε θελω ?
Καποιο μηχανημα που να εχει ευκολια στην προμηθευση ανταλλακτικων ?
Καποιο μηχανημα που να ειναι ευκολοσυντηρητο για τον καυστηρατζη ?

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ μπορω να κανω κατι.
Τωρα που το καλοσκεφτομαι, ουτε για το πρωτο.
Αυτος που βρισκεται διπλα μου ειναι "τα κανω ολα και ψαξε βρες αν τα εκανα σωστα".
Για τα αλλα δυο .... ουτε λογος να γινεται .... ΔΕΝ ειμαι Supersonic (και ουτε θελω να γινω).

Υποστήριξη σημαίνει:
1. υπάρχει το ανταλλακτικό άμεσα
2. Είναι λογικό σε τιμή
3. Υπάρχει στην πόλη σου

όλα τα παραπάνω φυσικά προϋποθέτουν μάστορα που να ξέρει.

Γενικά βρίσκεις αξιόπιστο μάστορα και διαλέγεις λέβητα που να βρίσκεις άμεσα ανταλλακτικά.
Ο υδραυλικός της γειτονιάς ...δεν παίζει.
Πως να στο πω.
Διαλέγεις πχ εταιρεία ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΟΑΕΡΙΟΘΕΡΜ Α.Ε.

Δυστυχώς σήμερα πολλοί ρωτάνε στον υδραυλικό της γειτονιάς που εκτός από βρύσες μπάνιου έβαλε στη βιτρίνα και έναν λέβητα.

όταν το 2017 πάγωσε η Θεσσαλονίκη, ο Wiessmann αν και γερμαναράς με έστησε 15 μέρες για να έρθει το ανταλλακτικό.
Αυτά τα ρωτάς πριν ψωνίσεις. Και δεν ρωτάς την εταιρεία που πουλάει λέβητες, ρωτάς 5 εγκαταστάτες.

Oταν λες την λυση της Υποστηριξης ... τι εννοεις ?
Καποιος που να ειναι κοντα ωστε να ειναι ευκολο να τον καλω οποτε θελω ?...

Ρε μπαγάσα SR, πριν 4 χρόνια άνοιξες το νήμα για πρόβλημα με τον καυστήρα σου. Ακόμα τραβιέσαι ? - Δεν έχεις βρει ακόμα λύση ?
Τουλάχιστον δώσε μάρκα και μοντέλο, αν χρειαστούμε καυστήρα, να προτιμήσουμε οποιονδήποτε άλλον αντι γι'αυτόν... :) :) :)