Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Δημητρη

εαν αποφασιζα να επενδυσω με fibran ενα ερμαριο που θα καλυπτε ολες τις εξωτερικες σωληνωσεις
απο ΤΙ ΥΛΙΚΟ θα ηταν προτιμοτερο ? Για να κολλησει το fibran (απο μεσα) ! Γυψο, μεταλλο, ξυλο ?

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Δημητρη

εαν αποφασιζα να επενδυσω με fibran ενα ερμαριο που θα καλυπτε ολες τις εξωτερικες σωληνωσεις
απο ΤΙ ΥΛΙΚΟ θα ηταν προτιμοτερο ? Για να κολλησει το fibran (απο μεσα) ! Γυψο, μεταλλο, ξυλο ?

δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα την ερώτηση

το κουτί όπως είδες μπορείς να το φτιάξεις και μόνο από το fibran.
Πάντως το άλλο κουτί δεν παίζει ρόλο, κολλάει παντού σχεδόν το fibran

Κατι αλλο ...
αν τελικα φτιαξω ερμαριο
και βαλω πορτακι ακριβως κατω απο τον καυστηρα
ωστε σε μια επισκευη να αδειαζουν νερα και απονερα
χωρις να καταβρεχεται ο Διας και ο Ηλιας
ποση στεγανοτητα θα μου στοιχιζε
το ανοιγομενο της υποθεσης ?

Θα υπηρχαν χαραμαδες, ετσι δεν ειναι ?

Κατι αλλο ...
αν τελικα φτιαξω ερμαριο
και βαλω πορτακι ακριβως κατω απο τον καυστηρα
ωστε σε μια επισκευη να αδειαζουν νερα και απονερα
χωρις να καταβρεχεται ο Διας και ο Ηλιας
ποση στεγανοτητα θα μου στοιχιζε
το ανοιγομενο της υποθεσης ?

Θα υπηρχαν χαραμαδες, ετσι δεν ειναι ?

το ανοιγόμενο γενικά δεν κάνει καλό.
Θα πρέπει να σφραγίζει καλά.

Ίσως θα ήταν καλύτερα να φτιάξεις το κουτί και μετά να το κλείσεις με κατασκευή απ έξω που να μπαινοβγαίνει σαν καπέλο.
Γι αυτό προτείνω την κατασκευή μόνο από το μονωτικό.
Δες τη δική μου μπας και βγάλεις άκρη.

Επίσης η κατασκευή ερμαρίου θα σου κοστίσει.
Ερμάρια βέβαια υπάρχουν και έτοιμα στα 100-150 ευρώ.

Ας αποκλεισουμε (τελωσπαντων) οτι θα το φτιαξω εγω (οπως εκανες εσυ).
Θα τα ΠΛΗΡΩΣΩ ολα ! Υλικα + εργατικα !

Εαν δεν το κανω ανοιγομενο (απο κατω) για μεγιστη στεγανοτητα-μονωση
τα πηρα ολα στο χερι στην πρωτη διαρροη ?

εγώ προτείνω να πάρεις έτοιμο ερμάριο του εμπορίου που να ταιριάζει στον καυστήρα σου και βλέπεις.

Aπο το λιγο που κοιταξα, η εφαρμογη ΚΑΤΩ, εκει που βιδωνουν οι σωληνες,
ειναι ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ σε διαστασεις !!!

Δεν με ενδιαφερει μονο η καμπινα του καυστηρα.
Η EΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΩΛΗΝΩΣΗ με ενδιαφερει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ !

δεν μπαίνει σε αποθηκούλα. Στην κουζίνα μπαίνει, όπως το ψυγείο και ο απορροφητήρας.

Ο δικός μου Rotex υποτίθεται ότι έχει προδιαγραφές για να είναι εντοιχισμένος. Φανταζόμουν λοιπόν ότι θα τον έβαζα σε μια γωνιά στο ισόγειο και όλον τον υπόλοιπο χώρο θα τον είχα αποθήκη. ΟΧΙ, η εταιρία αερίου -και η πολεοδομία- απαιτούν τουλάχιστον μισό μέτρο ελεύθερο γύρω από τον καυστήρα... Πάει η αποθήκη!

Kαλα, συγνωμη δηλαδης :rolleyes: ...

τι αποθηκη ειναι αυτη που δεν εχει μισο μετρο αερα γυρω απο τον καυστηρα ?

Mηπως ηθελε ΔΥΟ μετρα αερα γυρω απο τον καυστηρα ?

Αυτή τη στιγμή έχει ένα μέτρο αριστερά και εμπρός και μισό μέτρο πίσω και δεξιά. Τυπικά όμως απαγορεύεται να έχεις τον χώρο του καυστήρα αποθήκη...

Δηλαδή εγώ υπολόγιζα κολλητά στους τοίχους με ένα μέτρο εμπρός (για να περνάς πίσω σε άλλο χώρο στην αποθήκη) ήτοι 2τμ. Τώρα όμως έχω χάσει 2,5 x 2,5 μέτρα, πάνω από 6 τμ.

Για ποιον λογο (η Πολεοδομια) απαγορευει καυστηρες σε αποθηκες ?

Γενικα μιλωντας !

Ποσο αφελης πρεπει να ειναι καποιος για να εχει μια βομβα ... στην κουζινα ?

αφού είσαι σε φάση αντικατάστασης

αν το διαμέρισμά σου είναι μικρό σχετικά και με καλή μόνωση σχετικά και έχεις άλλο τρόπο για ζεστό νερό πχ ηλιακό

εγώ θα εξέταζα και το ενδεχόμενο μικρής αντλίας θερμότητας

NAI ... μου το προτειναν !
Δυστυχως ΟΜΩΣ ... δεν εχω ηλιακο (ουτε αλλο τροπο για ζεστο νερο).
Ουτε θερμοσιφωνακι ειναι (συμφερουσα) λυση.

υπάρχουν τρόποι,
αλλά σε διαμέρισμα, το αέριο είναι προτιμότερο αν δεν υπάρχει ηλιακός
και συνήθως μονόδρομος
όπως το λες

Στο παλιο διαμερισμα (η καλυβα του μπαρμπα-Θωμα) ειχα θερμοσιφωνο χωρητικοτητας ... 120 λιτρων !
Μιλαμε για ΧΛΙΔΗ αλλα και ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. Σπανια (για να μην πω ποτε) δεν χρησιμοποιουσα και τα 120 λιτρα
ζεστου νερου σε ενα και μοναδικο μπανιο. Οποτε ... τι γινοταν μετα απο 24 ωρες ? ΚΡΥΩΝΕ παληκαρισια
ολο το περισσευουμενο νερο. Επρεπε να ξανακαψεις τις αντιστασεις για να ζεστανεις νερο.

ΟΡΙΣΜΟΣ σπαταλης !

Με το ΖΝΧ, στον καυστηρα Φ.Α, μεσα σε 7-10 δευτερολεπτα εχεις ΚΑΥΤΟ νερο και οταν κλεισεις
την παροχη ... η οικονομια εκτοξευεται σε ασυλληπτα επιπεδα (συγκριτικα με τον θερμοσιφωνα).
Το Φ.Α ειναι μονοδρομος σε πολλες, σχεδον ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΕΣ, περιπτωσεις. Η μανα μου εχει (απο το 86)
θερμοσυσσωρευση στο διαμερισμα της. Βεβαια, εχει και πολυ περισσοτερα τετραγωνικα απο μενα
(γιατι καποτε ζουσε 5μελης οικογενεια εκει μεσα και οχι ΕΝΑΣ ενεργειακος "Αλβανος" :proud: -bye-)

Τι πληρωσε την περσινη διμηνια Ιανουαριου-Φεβρουαριου (και με απολυτη συνεση στην χρηση
θερμανσης δωματιων που ΔΕΝ χρησιμοποιουσε) ....... ------->>>>>> ......... 480 ΕΥΡΩ !!!!!
Με την πρωτη αναγνωση αντιστοιχου λογαριασμου ... θα βλεπα τα θυμαρακια αναποδα ! :dead:
Αντιστοιχη διμηνια (περσι) σε μενα ...... --------->>>>>>>> ....... 135 ΕΥΡΩ !!!!!

ΑΕΡΙΟ .... ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ :BDGBGDB55:

Ναι ...
μολις τωρα θυμηθηκα (ο Aπατεωνας :rolleyes:) μια λεπτομερεια (ΑΠΕΙΡΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ).

Πανω, κατω, δεξια και αριστερα (του διαμερισματος μου) .... οι τοιχοι ειναι ΠΑΝΤΑ ζεστοι.
Γιατι κατοικουνται !!!!! Υπαρχουν μονο δυο πλευρες που δεν συνορευουν με διαμερισματα.
Η μπροστινη (του μπαλκονιου) που βλεπει τον δρομο και .... η πισω που βλεπει τον διαδρομο
της πολυκατοικιας (που σημαινει οτι ΟΥΤΕ αυτη κρυωνει οσο η μπροστινη).

Αρα εχω .... μονο μια πλευρα να ψυχεται ! .... ΜΟΝΟ ΜΙΑ !!!!!!! :flute::flute::flute:

Ακουγα κατι μηχανικους παλια να συζητανε για μονωτικα υλικα που χρησιμοποιουνταν στον ISS.
Γατακια ..... σαν την μονωση που προσφερουν (συνορευοντα) κατοικημενα διαμερισματα ....
NOTHING COMPARES ! :thrasher::thrasher::thrasher:

Ωπα, κατσε, εσυ σε ρευμα ποσο εκαψες το διμηνο εκεινο; δεν πρεπει να προστεθει; ενα 130αρι το διμηνο δεν ειναι;
Και οπως ειπες, μεγαλυτερο σπιτι, αλλος ενοικος... συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια.

480 ευρω η μανα μου ..... ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ .... (120 τμ, 105 τμ καθαρα)
135 ευρω εγω ............... ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ..... (75 τμ, 68 τμ καθαρα)
Και εγραψα κατι επιπλεον, παραπανω. Η μανα μου βρισκεται τελευταιο οροφο !!!

Το ξερω .... ποναει ΑΦΟΡΗΤΑ .... η συγκριση ! (το ΩΠΑ σου, μου αρεσε ιδιαιτερα Θαναση,
σημαινει οτι εξερραγης εσωτερικα ... απο αγανακτηση και πνιγμο αδικιας :rolleyes: ... sorry, life is unfair :nounder:)

A, τωρα προσεξα τι ρωτησες ... μισο να ψαξω !