Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Δε ψαχνεσαι και με crypto mining να γλυτώσεις? Εγώ με κάτι 1080ti ήμουν καλυμενος 😀

Tιποτα.
Πρεπει να βρω ανθρωπο να μου εξηγησει επιγραμματικα τα ΒΑΣΙΚΑ σε Θερμοδυναμικη.
(δεν ηξερα ΚΑΝ, πριν δυο τερμινα, οτι ο αγωγος φυσικου αεριου ΔΕΝ χρειαζεται να εχει σοβαρη μονωση
γιατι περναει αεριο απο μεσα και ΟΧΙ υγρο .... οποτε καθομαι και ψαχνω τι ακριβως ο δυσμοιρος και καψερος ...
γκαου-μπιου ειμαι :nounder:)

Να φρασει το κατω στομιο (της απορροης υδρατμων συμπυκνωσης) απο το νερο που μαζευεται στον κουβα .... η να μην φρασει ?
Επι 10 χρονια, το ειχα να χυνεται στο δαπεδο του μπαλκονιου .... χυμα ! Προχθες ..... εβαλα κουβα (διοτι ποτισε η πλακα !!!!!)

5 σαιζον σηριαλ γυρναμε με τον λεβητα σου.

Τοσες εργατοωρες που εχεις αναλωσει να συζητας για δαυτον θα τον ειχες αγορασει 20 φορες εξαρχης καινουργιο.

Δεν ξερω αν διαβασες μερικες σελιδες πισω ... ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΑ ... με ολοκαινουργιο.
Το θεμα ειναι οτι ποτισε η πλακα (του μπαλκονιου) με τα χυμα νερακια, και μου
βαλαν φωνες οι απο κατω (εχει φυγει λιγο υδροχρωμα). Οποτε .... κουβας !!!!

Ομως τι γινεται οταν αρχιζει να ανεβαινει το νερο στον κουβα (και φραζει το στομιο) ?
10 χρονια, δεν με προβληματισε αυτο !

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Δεν ξερω αν διαβασες μερικες σελιδες πισω ... ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΑ ... με ολοκαινουργιο.
Το θεμα ειναι οτι ποτισε η πλακα (του μπαλκονιου) με τα χυμα νερακια, και μου
βαλαν φωνες οι απο κατω (εχει φυγει λιγο υδροχρωμα). Οποτε .... κουβας !!!!

Ομως τι γινεται οταν αρχιζει να ανεβαινει το νερο στον κουβα (και φραζει το στομιο) ?
10 χρονια, δεν με προβληματισε αυτο !

Μήπως παίζει να συνδέσεις εύκαμπτο σωλήνα αποχέτευσης μέχρι το πεζοδρόμιο ; Ή από τη χύμα έξοδο στό μπαλκόνι στο σιφώνι δαπέδου του;

Καλύτερη λύση αν υπάρχει εξωτερικό λούκι δίπλα από το μπαλκόνι είναι η σύνδεση της απορροής του λέβητα με το λούκι απευθείας. Φέρνεις ένα μάστορα, σου τσιμπάει 15-20 για τον κόπο του και είσαι άρχοντας μετά.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Πατεντακης ! :proud:

Image1.jpg

Πηρα τον καυστηρατζη και μου ειπε ... "κοψε 30-40 εκατοστα" :icon15:
Τι λε ρε φιλε !!!! :angry: .... το ωραιο το μαυρο το πλαστικακι στο στομιο ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΒΩ !
Ειμαι πνευμα που αφοσιωθηκε στο Καλλος (αμα λαχει, οποτε λαχει, γιατι να μην λαχει
... και στην Λειτουργικοτητα ... που και που ..... σαν την αλεπου :flute:).

Το θεμα ΒΕΒΑΙΑ ειναι .... οτι πρεπει να κοβω σπαγκακι (καθε φορα που θα πεταω νερα).
ΑΥΤΟ .... δεν ειναι καθολου λειτουργικο. Το ακομα πιο ασχημο ειναι ο ιδιος ο κουβας.
Τωρα εχουμε θερμοκρασιες ΑΝΩ των 0 C .... τον χειμωνα που θα κατεβουν παρακατω ?
Το νερο στον κουβα θα παγωσει ! Θα τον σπασει (ραγισει, whatever ...)

Δυστυχως, η μοναδικη αποχετευση (λουκι) που στραγγιζει ολα τα νερα απο το μπαλκονι
απεχει (απο τον λεβητα). Απεχει πολυ .... καμια 5 μετρα (και παραπανω). Και υπαρχει και
κατι ακομα πιο θλιβερο. Η προεκταση σωληνας (αν βαλω και οποτε βαλω) θα κανει ... S.
Γιατι εχει κλιση προς τα κατω, προς το λουκι, και κλιση αναποδα προς τα κατω, προς τον
λεβητα (αν ημουν Φυσικος θα το εξηγουσα καλυτερα, sorry). AΥΤΟ, απαγορευεται ΡΗΤΑ.
Το γραφει ακομη και πανω στον λεβητα !!!!

Όπου..."κλίση ανάποδα προς τα κάτω" ; Μήπως αντίστροφη; Και αν δεν κατέβεις στο δάπεδο του μπαλκονιού, δεν το ξεπερνάς;

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Όπου..."κλίση ανάποδα προς τα κάτω" ; Μήπως αντίστροφη; Και αν δεν κατέβεις στο δάπεδο του μπαλκονιού, δεν το ξεπερνάς;

Πολυ χονδρικα (απο την μια ακρη του μπαλκονιου, καυστηρας, μεχρι την αλλη, λουκι).

Image2.png

Το πρασινο χρωμα .... ειναι το νερο που θα εγκλωβιζεται λογω κλισεων.
Aυτο ..... Α-Π-Α-Γ-Ο-Ρ-Ε-Υ-Ε-Τ-Α-Ι !

Γιατί απαγορεύεται? μόλις φτάσει στο ύψος από το πράσινο θα στάζει μετά, δεν θα ανεβαίνει μέχρι τον λέβητα.

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Πολυ χονδρικα (απο την μια ακρη του μπαλκονιου, καυστηρας, μεχρι την αλλη, λουκι).

View attachment 170323

Το πρασινο χρωμα .... ειναι το νερο που θα εγκλωβιζεται λογω κλισεων.
Aυτο ..... Α-Π-Α-Γ-Ο-Ρ-Ε-Υ-Ε-Τ-Α-Ι !

Το ότι απαγορεύεται το ξέρω αλλά αν ο σωλήνας (κίτρινος) δεν πατάει στο δάπεδο μέχρι τη γαλάζια κορυφούλα (πχ παρεμβάλεις κανένα τουβλάκι ή σανίδα) το ξεπερνάς....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Το ότι απαγορεύεται το ξέρω αλλά αν ο σωλήνας (κίτρινος) δεν πατάει στο δάπεδο μέχρι τη γαλάζια κορυφούλα (πχ παρεμβάλεις κανένα τουβλάκι ή σανίδα) το ξεπερνάς....

Σωστα !!!

Ομως για να δωσω μονοκοματη κλιση (χωρις S) θα σηκωσω τοσο πολυ την προεκταση της σωληνας
που βγαινωντας καμια νυχτα απο την μπαλκονοπορτα του δωματιου ... θα τα παρω ΟΛΑ ΣΒΑΡΝΑ !!!
H προεκταση θα περναει μπροστα απο ΔΥΟ μπαλκονοπορτες. Αντε, στην δευτερη, η σωληνα θα ειναι
τερμα στο δαπεδο (το πολυ-πολυ να την πατησω). Στην πρωτη μπαλκονοπορτα ?

Ειναι ενα θεμα αυτο ! :nounder:

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με καυστήρα φυσικού αερίου ... help !

Γιατί απαγορεύεται? μόλις φτάσει στο ύψος από το πράσινο θα στάζει μετά, δεν θα ανεβαίνει μέχρι τον λέβητα.

Τι να σου πω ? :nounder:
Ο καυστηρατζης (μηχανικος απο ΑΕΙ, οχι υδραυλικος) μου ειπε απαγορευεται !
Kατι παραπανω ξερει (για να το λεει !). Αλλιως, θα λεγε "αστο φραγμενο,
δεν επιστρεφει τιποτα μεσα στον καυστηρα". Ομως .... ΔΕΝ το πε ! :nounder:

Εγω παντως την αποχευτεση του κλιματιστικου μου χρονια τωρα την βαζω σε ενα ποτιστηρι πλαστικο μεγαλο για να μην τρεχει νερο χυμα και την ποτιζω μετα στα δεντρα.

Δεν μου το ειπε κανεις ουτε πηρα εγκριση :D

Δεν εχω δεντρα (για ποτισμα) :nounder:

Εαν φερεις κατι (σε γλαστρουλα) :rolleyes: .... (αφου πρωτα φας τις ψιλες σου για το Rise :angry:) ... ευχαριστως το υιοθετω -bye-