πρόβλημα με ολοκαίνουριο ADVANCE MAP 305 DA

Τί έγινε βρε παιδιά;
Θα συστήσουμε σύλλογο κατόχων προβληματικών μηχανημάτων της Advance;:D
Υπάρχει κανένας άλλος με προβληματικό ενισχυτή ή cd-player;
Με προβληματικό ενισχυτή είμαστε εγώ και ο George_Kitsos;
Κανένας άλλος;
Μήπως να κανονίζαμε πλάκα πλάκα να ανεβούμε όλοι μαζί προς το Μενίδι στην αντιπροσωπεία;
Άλλωστε εν τη ενώσει η ισχύς!

Καντε και συλλογο "κατοχοι προβληματικων συσκευων αναπαραγωγης ηχου".
Παιδια περα απο τη πλακα τελικα μαλλον υπαρχει προβλημα και καλο θα ηταν να δραστηριοποιηθειτε γρηγορα πριν ο αντιπροσωπος παρατησει την εταιρεια.

Πάντως είναι κρίμα τελικά, μια εταιρία που τόσο προωθήθηκε από τον τύπο, και που όλοι μίλησαν με τα καλύτερα γι' αυτή, και που έχει χαμηλές τιμές για εμάς τους επίδοξους hi-endαδες να απογοητεύει έτσι. Μου φαίνεται μεγάλο το ποσοστό προβληματικών συσκευών, δεν ξέρω... Με βάζει σε σκέψεις..

Απάντηση: Re: πρόβλημα με ολοκαίνουριο ADVANCE MAP 305 DA

Πάντως είναι κρίμα τελικά, μια εταιρία που τόσο προωθήθηκε από τον τύπο, και που όλοι μίλησαν με τα καλύτερα γι' αυτή, και που έχει χαμηλές τιμές για εμάς τους επίδοξους hi-endαδες να απογοητεύει έτσι. Μου φαίνεται μεγάλο το ποσοστό προβληματικών συσκευών, δεν ξέρω... Με βάζει σε σκέψεις..

Δες όμως και την άλλη πλευρά του νομίσματος :

Οταν ένα ακριβό Ηi-End μηχάνημα παρουσιάζει λειτουργικό πρόβλημα, οι κύκλοι σιωπούν και ως δια μαγείας ελάχιστοι είναι αυτοί που το μαθαίνουν. Κάθε φορά όμως που ένα αξιόλογο και ταυτόχρονα οικονομικό μηχάνημα παρουσιάζει το παραμικρό πρόβλημα, γίνεται το έλα να δεις.
Αυτό εμένα με βάζει σε περισσότερες σκέψεις.

Re: Απάντηση: Re: πρόβλημα με ολοκαίνουριο ADVANCE MAP 305 DA

Οταν ένα ακριβό Ηi-End μηχάνημα παρουσιάζει λειτουργικό πρόβλημα, οι κύκλοι σιωπούν και ως δια μαγείας ελάχιστοι είναι αυτοί που το μαθαίνουν. Κάθε φορά όμως που ένα αξιόλογο και ταυτόχρονα οικονομικό μηχάνημα παρουσιάζει το παραμικρό πρόβλημα, γίνεται το έλα να δεις.

Το καταλαβαίνω αυτό που λες, και το συμμερίζομαι, αν όντως είναι έτσι. Αλλά μήπως όντως τα πιο ακριβά hi-end μηχανήματα παρουσιάζουν αισθητά μικρότερη συχνότητα βλαβών? Πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ το MCD-203 να αποδεικνυόταν σκυλί στους πρώτους 5-6 μήνες, θα πήγαινα να το αγοράσω. Τώρα κρατιέμαι...

Παραθέτω το e-mail το οποίο έστειλα στην Advance Acoustic και την απάντηση την οποία έλαβα:

>> Delivered-To: [email protected]
>> Date: 8 Jan 2007 15:22:18 -0000
>> To: [email protected]
>> Subject: Contact : P..... Dionyssis
>> From: ……@hol.gr
>>
>>
>> Contact from P….. Dionyssis (……@hol.gr)
>>
>> Dear sirs,
>> On December 20 th 2006 I purchased one of your products , the amplifier
>> ADVANCE ACOUSTIC MAP305 DA and from the very first moment of use I noticed
>> a very annoying noise (like hhhhrrrtzzzzz) when I try to increase or
>> decrease the volume.This noise is coming mainly from the right speaker and
>> it happens usually at low levels of volume. To be more specific I could say
>> that it happens between position 6 until position 9 of the potentiometer (if
>> we think the potentiometer as an analogue clock).
>> The local distributor told me that the reason for this malfunction might be
>> the excessive quantity of oil in the poteniometer and the wrong (vertical)
>> position of the amplifiers during their transportation. He also told me
>> that maybe after some days of use, the problem should disappear.
>> Unfortunately after 20 days of use the problem remains the same.
>> I suppose I could ask the replacement of the amplifier with a new one (from my local
>> distributor) but I am afraid that the new one might have the same problem
>> as well.
>> Today (January 8th 2007 ) the distributor told me that he is expecting from
>> day to day new potentiometers from you in order to replace the
>> malfunctioning potentiometer of my amplifier.
>> Needless to say that I am quite disappointed from the whole matter
>> especially from a new company that it's trying to find its way in the hi-fi
>> market.
>> I would like to know what is your opinion of all these.
>> I am waiting for your answer.
>> Thank you
>>
>> P..... Dionyssis
>> Athens
>> Greece
>> e-mail address: [email protected]
>>
>> --
>> Language: en
>> From IP : 89.210.35.74
>> Sent at : Mon, 08 Jan 2007 16:22:18 +0100

Dear Mister P..... Dionyssis,

First of all we wish you and your family a Happy New Year.

Thanks a lot for your Advance Acoustic products interest.

Our Greek Advance Acoustic Distributor asked for MAP305DA potentiometers and they will be shipped today, so they inform you as soon as they receive them.
We are very happy to work with the Spectrum Company, a very serious company and we know that everyday they are working very hard to the development of the Advance Acoustic brand and satisfaction of their customers.
So we are very sorry for the inconvenience you met, and be sure that all the Advance Acoustic team ( Greece and France) is doing the maximum to satisfy you as soon as possible.

Your MAP305DA has apparently a faulty potentiometer. So it will be changed now very quickly and after we are sure that you could appreciate the product.

As we are a french brand, our products are first introduced on our market and this permits us to be informed very quickly if one of our products have a problem or not. At this time, it’s a positive situation for us in this matter. Quality of the products and satisfaction of customers are our aim priorities. So we are day after day working on product improvements .

Thanks a lot for your support.

Remaining at your disposal for any question,

Best regards

Juliette SHIGO
ADVANCE ACOUSTIC
13, Rue du Coq Gaulois
77 257 Brie Comte Robert Cedex
France
Tél : 0033 160 625 849
Fax : 0033 160 625 841
Mail : [email protected]

Le 8/01/07 17:50, « [email protected] » <[email protected]> a écrit :

Μήπως όλοι οι ατυχήσαντες αγοραστές θά'πρεπε να στείλουν κάποια e-mail έστω και μόνο για ενημέρωση;

Re: Απάντηση: Re: πρόβλημα με ολοκαίνουριο ADVANCE MAP 305 DA

Δεν είναι αναμενόμενο τις βλάβες που αφορούν ένα μικρό αγοραστικό κοινό όπως αυτό του HiEnd να μην τις μαθαίνουν οι εκτός των άμεσα ενδιαφερομένων τόσο εύκολα?
Δηλαδή ποια βλάβη θα κοινοποιηθεί ευρύτερα και γρηγορότερα, αυτή που αφορά την Carrera 4 ή το Corrola?
Μην φτάνουμε σε θεωρίες συνομοσίας, δεν κινείται όλος ο κόσμος γύρω από το HiEnd.

"Quality of the products and satisfaction of customers are our aim priorities"

Ναι ξεσκιστηκατε στο ποιοτικο ελεγχο.

Re: Απάντηση: πρόβλημα με ολοκαίνουριο ADVANCE MAP 305 DA

O McZab επειδή δεν συμφωνεί κανείς μαζί του κάνει quotes τα δικά του λόγια για να συμφωνήσει με αυτά στη συνέχεια.

:flipout: Τα ορθογραφικά μας πρέπει να τα διορθώνουμε "Βασιλιά" μου...

Άσε που έχω βρει και κάνα-δυο που συμφωνούν οπότε αισθάνομαι ήδη καλύτερα...-bye-

Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα, συλλόγου ή γενικευμένης ανησυχίας. Αφού το θέμα το ξέρει η εταιρία θα το λύσει και ήδη απο ότι λέει ο skakinen το δρομολόγησε. Απο την άλλη αν πουλήθηκαν 25 ενισχυτές και είναι προβληματικοί οι 2 ε δεν έγινε και τίποτα απο την στιγμή που υπάρχει after sales support. Διότι υπάρχουν και συμφορουμίτες που απολαμβάνουν προιόντα της εταιρίας, χθες άκουσα σε φίλο τον προ me to DAC, πολύ καλή πολυμηχανή (τι δεν κάνει!) ειδικά για τα χρήματα που ζητάει. Και αντε ένα μηχάνημα των ΧΧΧ να στο ανοίξει και να σου αλλάξει ποτ, αμ σε μηχανή ΧΧ.ΧΧΧ να το θεωρεί φυσιολογικό να στην ανοίξει ο χασάπης και να σου την βάλλει χέρι!

Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη του εισαγωγέα.
Είμαστε 5-10 άτομα εδώ που γράφουμε το μακρύ μας και το κοντό μας και τον ψιλοδικάσαμε τον άνθρωπο ερήμην του.
Αν μπορεί κάποιος από τους διαχειριστές να επικοινωνήσει μαζί του έτσι ώστε αν δε γνωρίζει για το παρών forum-θέμα να πει και την άποψή του.

Αν θέλει βέβαια.

Η σωστή επικοινωνία μεταξύ "μαγαζιών"-"πελατών" είναι το καλύτερο για όλους.

Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη του εισαγωγέα.
Είμαστε 5-10 άτομα εδώ που γράφουμε το μακρύ μας και το κοντό μας και τον ψιλοδικάσαμε τον άνθρωπο ερήμην του.
Αν μπορεί κάποιος από τους διαχειριστές να επικοινωνήσει μαζί του έτσι ώστε αν δε γνωρίζει για το παρών forum-θέμα να πει και την άποψή του.

Αν θέλει βέβαια.

Η σωστή επικοινωνία μεταξύ "μαγαζιών"-"πελατών" είναι το καλύτερο για όλους.

Άσχετα αν είμαι παθών και το θέμα με καίει, η ιδέα του Στέργιου είναι καλή με το σκεπτικό ότι τέτοιες παρεμβάσεις δίνουν πιο σοβαρή υπόσταση στο forum.

περαστικά σου.

Θα σε παρακαλούσα όταν θες να αστειευτείς με κάτι από τα γραφόμενά μου να το δείχνεις με κάποιον τρόπο πιο σαφή. Υπάρχει κίνδυνος παρεξήγησης από ένα τέτοιο ύφος το οποίο εγώ σε κάθε περίπτωση δεν υιοθετώ.
Αν πάλι δεν ήθελες να αστειευτείς τότε τα πράγματα είναι πιο σοβαρά και μάλλον έχουμε αρχίσει να εκτροχιαζόμαστε.

Ο λογος που υπαρχει αντιδραση απο αρκετους τελικα ειναι η αντιμετωπιση που εχει η εταιρεια απο τον ειδικοτυπο στη χωρα μας που στη κυριολεξια αποθεωσε τις 4-5 συσκευες που δοκιμασε τους τελευταιους μηνες και αυτο ειναι κατι που προκαλει,για να μη πω τιποτα πιο βαρυ.
Και φυσικα δε νομιζω η ADVANCE να ασχοληθηκε με τους Ελληνες δοκιμαστες,αυτο ειναι κατι που αφορα τον αντιπροσωπο στη χωρα μας.
Δεν υπαρχει καμια συνωμοσια λοιπον αλλα απλη αντιδραση ανθρωπων (καταναλωτων-χομπιστες) που νιωθουν οτι καποιοι τους δουλευουν.

Last edited:
Καλημέρα.Ευχαριστώ για την φωτό.
Εγώ αγόρασα τον MAP305 όχι τον 305 DA.Αλλά νομίζω είναι τι ίδιο μηχάνημα
με μόνη διαφορά τον ψηφιακό μετατροπέα.
Το ίδιο πρόβλημα έκανε και το ντέμο μηχάνημα από το μαγαζί που τον
αγόρασα.
Πραγματικά δεν με ενοχλεί το χρατσ σε σχέση με τον ήχο που ακούω.
Το μόνο κακό είναι ότι τον ακούω με τα Roister emphasis 42 94db ευαισθησια
με αποτέλεσμα το χρατσ να είναι ακριβώς στο σημείο που μπορείς να ακούσεις
αργά το βράδυ χωρίς να ενοχλείς.
Σκέφτομαι σοβαρά την αλλαγή του με το Black buty ALPS και να το λύσω μια και καλή.( Μήμως ξέρει κανείς την αντίσταση του ποτ ?) .Έλεγα να μην τον
ανοίξω ακόμη αλλά δεν το βλέπω να την γλυτώνει !!!
Δοκίμασα και σπρέυ επαφών αλλα την επόμενη μέρα το έκανε πάλι.
Πάντως για να πούμε και του στραβού το δίκιο έχω κάνει τους παρακάτω συνδιασμούς
και πάντα ο 305 ακουγόταν καλύτερα.

Πηγή:

Sony 9000ES SACD - DVD.
PIONEER CDR 609
TUNER NAD

ΕΝΥΣΧIΤΗΣ
DENON PMA 860
DENON AVR 3800

HXEIA

ROISTER EMPHASIS 42
MISSION 773
B&W LM1
ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 15lt ΚΑΜΠΙΝΑ ΜΕ ΜΕΓΑΦΩΝΑ SEAS CROSSOVER AUDAX KAI
ασημένιο καλώδιο για τις ενώσεις με τα μεγάφωνα.

INTERCONNECT
MONSTΕR
ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΒΥΣΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ WBT (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΜΑΡΚΑ ΤΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΝ !!!)

ΚΑΛΩΔΙΟ ΗΧΕΙΩΝ 4x2.5mm

Αυτά τα λίγα γιατί με την δουλεία δεν προλαβαίνω για περισσότερα
πειράματα .:Banane0:

Απάντηση: Re: πρόβλημα με ολοκαίνουριο ADVANCE MAP 305 DA

Σκέφτομαι σοβαρά την αλλαγή του με το Black buty ALPS και να το λύσω μια και καλή.( Μήμως ξέρει κανείς την αντίσταση του ποτ ?) .Έλεγα να μην τον
ανοίξω ακόμη αλλά δεν το βλέπω να την γλυτώνει !!!
Δοκίμασα και σπρέυ επαφών αλλα την επόμενη μέρα το έκανε πάλι.

Γιωργο το Θρυλικό μεταλλικό ποτ Black Beauty της Alps δυστυχώς δεν παράγεται πλέον. Υπάρχουν κάποια στο e-bay αλλά φοβάμαι είναι μούφες αντίγραφα ή προβληματικά. Εγώ πρόλαβα και εξασφάλισα δύο απο αυτά με αντίσταση 50ΚΩ. Εχουν περέσει κάποια χρόνια απο τότε που τα προμηθεύτητα από τον Βάλτερ στον Πειραιά. Ο ήχος του black beauty είναι μεγευτικός. Επειδή έχω και μερικά διακοπτικά τύπου Ladder θα έλεγα ότι δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με αυτά. Μάλιστα ο ήχος του black beauty είναι και ποιο φιλικός στο αυτί για τα δικά μου πάντα γούστα, με πολύ καλά δυναμικά καθώς και κάποια στοιχεία θα έλεγα μοναδικά που πρέπει να το ακούσεις για να καταλάβεις.
Πάντως θέλω να ξέρεις ότι από τη στιγμή που ένα μηχάνημα "πειράζεται ", χάνεται αυτομάτως και η εγγύηση.

Εαν δεν σε ενδιαφέρει η εγγύηση, θα μπορούσες να αλλάξεις το ποτενσιόμετρο με ένα κορυφαίο διακοπτικό ποτενσιόμετρο που φορούν προενισχυτές που κοστίζουν >> 3.000 ευρώ και βάλε.

Τα καλά διακοπτικά κοστίζουν από 150-400 Ε .

Παρεμπιπτόντως, όποτε αντικατέστησα μαμάτο ποτενσιόμετρο σε ενισχυτή, οι αλλαγές προς το καλύτερο ήταν ουσιαστικές. Ελαχιστοι κατασκευαστές τοποθετούν τα ακριβά διακοπτικά ποτενσιόμετρα σε ενισχυτές/προενισχυτές.
Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες επι του θέματος, στείλε μου p.m.

Υ.Γ Δεν γνωρίζω τον τύπο και τα χαρακρηριστικά του ποτενσιόμετρου που φοράει ο ενισχυτής σου οπότε δεν μπορώ να σου προτείνω συγκεκριμένη λύση. Ούτε σε συμβουλεύω να τον ανοίξεις για να το μετρήσεις με ένα πολύμετρο. Σου προτείνω να επικοινωνήσεις με το τεχνικό τμήμα του τοπικού αντιπροσώπου. Κι όπως είπαμε, από τη στιγμή που μπαίνει κατσαβίδι στο μηχάνημα από τρίτους, χάνετε αυτομάτως την εγγύηση.