Πρόβλημα με Pioneer VSX-422?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Pioneer VSX-422?

Επειδή έχω απογοητευτεί πλήρως με το θέμα θα ήθελα την βοηθειά σας, μίλησα χτες με το service τους ανέφερα το πρόβλημα και ο τεχνικός τους άρχισε να μου αναφέρει ότι υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα ηχεία, στην εύλογη απορία μου γιατί να φταίνε τα ηχεία αφού την ένταση την είχα ανεβάσει σταδιακά εώς την μέση και πιο κάτω και στο φινάλε αντε και τα ηχεία δεν τα σηκώνει ο ενισχυτής γιατί δεν κάηκε κάποιο από αυτά αλλά παρουσίασε πρόβλημα ο av , απάντηση δεν πήρα.
Παραθέτω λοιπόν τα στοιχεία των ηχείων μπας και έχετε κάποια απάντηση, σημειώνω δε ότι με πολύμετρο μέτρησα τα ηχεία , το κεντρικό και τα πίσω έδειχναν 8+ Ω και τα μπροστά 6+ Ω .
Επίσης εκάνα και την κίνηση να βγάζω ένα ένα τα ηχεία για να δω αν θα ανοίξει χωρίς να κλεισει ο ενισχυτής και μέχρι που έμεινε σκέτος παρουσιάζει το ίδιο θέμα , δηλαδή ανοίγει και μετά από 3'' κλείνει.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΧΕΙΟ AV-988C
50W, 2 woofer 4" + 1 tweeter 3/4", 8Ω, 100Ηz-20KHz, 84-88dB.

ΗΧΕΙA ΔΟΡΥΦΟΡΟI AV-988S
30W, 1 woofer 4" + 1 tweeter 3/4", 8Ω, 100-20KHz, 82-86dB.

Ηχεία Βάσης Koda EX-566T
•Μέγιστη ισχύς 120W 8Ω.
•Σχεδίαση 2 δρόμων με Bass reflex
•Woofer: 1×6,5’’
•Tweeter: 1×3/4’’
•Απόκριση συχνότητας: 42Hz – 20KHz.
•Ευαισθησία: 88db±3db

τα ηχεια ειναι οντως δυσκολα αλλα απλα θα ζοριζοταν και δεν θα τα δουλευε σωστα ''κουναγε''.
τωρα κανονικα θελουν μπομπα εκει....

Η οδύσσεια ενός ταλαιπωρημένου.....ευτυχώς που υπάρχει και ο μάνατζερ της Pioneer Europe ο οποίος μου απάντησε σήμερα ότι θα με καλύψουν με εγγύηση, το θέμα είναι ότι με βλέπω σήμερα που θα πάω στον Μανωλοπουλο να έχουμε "ομορφιές":D

Η οδύσσεια ενός ταλαιπωρημένου.....ευτυχώς που υπάρχει και ο μάνατζερ της Pioneer Europe ο οποίος μου απάντησε σήμερα ότι θα με καλύψουν με εγγύηση, το θέμα είναι ότι με βλέπω σήμερα που θα πάω στον Μανωλοπουλο να έχουμε "ομορφιές":D

Μπράβο περιμενουμε ευχάριστα νέα!!!!

Δραμα η Pioneer τελευταια...

Δραμα η ποιότητα κατασκευης + καπάκι οι τραγικοι Intersys / Μανωλοπουλος....

Τι να πεις, κριμα....

Update,
o ενιχυτής χθες πήγε Μανωλόπουλο πάλι, το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι είχαν ήδη ενημερωθεί για το όλο θέμα ! Το κυριότερο όμως ήταν ότι κατέβηκε και ο τεχνικός και μου μίλησε και η διάγνωση είναι ότι πάλι χρειάζεται αντικατάσταση η πλακέτα εξόδου, μάλιστα τώρα έχει κάψει την έξοδο του μπροστά δεξιού ηχείου και μου είπε ότι αυτό είναι από εξωγενή παράγοντα, δηλαδή ή οφείλεται στο ηχείο ή οφείλεται στην καλωδίωση. Εγώ του εξήγησα ότι όσο και γκαου και αν είμαι το να συνδέσω ένα καλώδιο κόκκινο μαύρο από το ενισχυτή προς τα ηχεία μπορώ να το κάνω, τα καλώδια είναι όλα μονοκόματα χωρίς ματίσεις κλπ και ότι δεν διαπίστωσα πρόβλημα με το ηχείο ή τα ηχεία. Μάλιστα μου είπαν να τους πάω τα μπροστινά ηχεία εκεί καθως και τα καλώδια ώστε να τα τσεκάρουν και αυτοί ότι είναι οκ.
Το θέμα μου λοιπόν είναι και ζητώ την βοήθεια σας εγώ πως μπορώ να τσεκάρω αν έχουν τα ηχεία πρόβλημα τώρα έτσι όπως είναι χωρίς να έχω άλλη πηγή να τα κουμπώσω επάνω? Με κάποιο πολύμετρο μπορώ ως άσχετος να κάνω ένα τσεκ? Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να πιστέψω τόσο εύκολα ότι οφείλεται σε ηχείο το πρόβλημα ( καλά για τα καλώδια δεν το συζητώ ) και θα ήθελα λοιπόν την βοηθειά σας ώστε να μην πάω εκεί απροετοίμαστος

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με Pioneer VSX-422?

Update,
o ενιχυτής χθες πήγε Μανωλόπουλο πάλι, το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι είχαν ήδη ενημερωθεί για το όλο θέμα ! Το κυριότερο όμως ήταν ότι κατέβηκε και ο τεχνικός και μου μίλησε και η διάγνωση είναι ότι πάλι χρειάζεται αντικατάσταση η πλακέτα εξόδου, μάλιστα τώρα έχει κάψει την έξοδο του μπροστά δεξιού ηχείου και μου είπε ότι αυτό είναι από εξωγενή παράγοντα, δηλαδή ή οφείλεται στο ηχείο ή οφείλεται στην καλωδίωση. Εγώ του εξήγησα ότι όσο και γκαου και αν είμαι το να συνδέσω ένα καλώδιο κόκκινο μαύρο από το ενισχυτή προς τα ηχεία μπορώ να το κάνω, τα καλώδια είναι όλα μονοκόματα χωρίς ματίσεις κλπ και ότι δεν διαπίστωσα πρόβλημα με το ηχείο ή τα ηχεία. Μάλιστα μου είπαν να τους πάω τα μπροστινά ηχεία εκεί καθως και τα καλώδια ώστε να τα τσεκάρουν και αυτοί ότι είναι οκ.
Το θέμα μου λοιπόν είναι και ζητώ την βοήθεια σας εγώ πως μπορώ να τσεκάρω αν έχουν τα ηχεία πρόβλημα τώρα έτσι όπως είναι χωρίς να έχω άλλη πηγή να τα κουμπώσω επάνω? Με κάποιο πολύμετρο μπορώ ως άσχετος να κάνω ένα τσεκ? Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να πιστέψω τόσο εύκολα ότι οφείλεται σε ηχείο το πρόβλημα ( καλά για τα καλώδια δεν το συζητώ ) και θα ήθελα λοιπόν την βοηθειά σας ώστε να μην πάω εκεί απροετοίμαστος

αν εχεις πολυμετρο το βαζεισ στις ακρες των καλωδιων κοκκινο - μαυρο και βλεπεις ποσα ωμ ειναι το ηχειο.αν δεν δειχνει τοτε καμενο.αν δειξει 0 τοτε βραχυκυκλωμενο.
αλλιως με πιο παλιο τροπο με μια μπαταρια παλι στα καλωδια και βλεπεις αν το ηχειο κουνιεται και κανει καποιο τικ.αν δεν κανει τιποτα τοτε ειναι καμενο.το ιδιο ισχυει και για το πολυμετρο.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα με Pioneer VSX-422?

Σταύρο, εχω αυτό το πολύμετρο, λοιπόν αν κατάλαβα καλά ένα καλώδιο στο κέντρο, ένα δεξιά και το κουμπάκι το γυρνάω στην ένδειξη Ω και ακολουθώ τις ενδείξεις σύμφωνα με αυτά που πόσταρες......http://imageshack.us/photo/my-images/812/20130403071.jpg/

ακριβως.βαλε το στην κιτρινη ενδειξη στα ωμ και βαλε τουσ ακροδεκτες στα καλωδια και δες τι αντισταση σου δειχνει....

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με Pioneer VSX-422?

Οκ Σταύρο, thanks, θα το δω το απόγευμα και θα ποστάρω αποτελέσματα !
Πάντως μου κάνει τρομερή εντύπωση, πως είναι δυνατόν πριν την 1η βλάβη να δουλευει με αυτά τα ηχεία για κανά 3μηνο απροβλημάτιστα και μετά για 1,5 μήνα πάλι χωρίς πρόβλημα και ξαφνικά να καίει την έξοδο, αν ήταν από κάποιο ηχείο το θέμα δεν θα υπήρχε πρόβλημα από την 1η στιγμή που συνδέθηκε επάνω στον ενισχυτή ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με Pioneer VSX-422?

Οκ Σταύρο, thanks, θα το δω το απόγευμα και θα ποστάρω αποτελέσματα !
Πάντως μου κάνει τρομερή εντύπωση, πως είναι δυνατόν πριν την 1η βλάβη να δουλευει με αυτά τα ηχεία για κανά 3μηνο απροβλημάτιστα και μετά για 1,5 μήνα πάλι χωρίς πρόβλημα και ξαφνικά να καίει την έξοδο, αν ήταν από κάποιο ηχείο το θέμα δεν θα υπήρχε πρόβλημα από την 1η στιγμή που συνδέθηκε επάνω στον ενισχυτή ?

απλα ζοριζεται λογο αδυναμου ενισχυτη και απαιτητικου ηχειου που εχει χαμηλη ευαισθησια και θελει ρευματα.και ετσι με τον καιρο αφου ρουφαγε πολυ το ηχειο τον γονατισε λογικα.δεν υπαρχει κατι αλλο να σκεφτω.εκτος αν ειναι στα τελευταια του το ηχειο και αρχιζει και βραχυκυκλωνει...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με Pioneer VSX-422?

Σταύρο δεκτό αυτό που αναφέρεις, αλλά είδες για τα ηχεία τις προδιαγραφές τους ? Δεν νομίζω να είναι ιδιαίτερα απαιτητικά, αν θες ρίξε μία ματιά , τις έχω ποστάρει στην προηγούμενη σελίδα

Συμφωνώ. Πρόβλημα θα υπήρχε αν ο ενισχυτής είχε μεγαλύτερο impedance από τα ηχεία. (πχ 8Ω ο ενισχυτής, 6Ω τα ηχεία) Σε αυτή τη περίπτωση θα υπήρχε ζόρι σε έντονα ηχητικά σκηνές. Από ότι είδα, ο 422 είναι στα 6Ω οπότε με ηχεία 6Ω και 8Ω δεν νομίζω να υπάρχει θέμα. Επειδή είμαι κι εγώ παθών με Pioneer, και κάνοντας κάποιες αναζητήσεις, μου κάνει εντύπωση ότι η ποιότητα κατασκευής τους πλέον είναι αρκετά χαμηλή. Ειδικά οι πυκνωτές τους είναι ΓΤΠΚ. Καλό είναι πάντως τα ηχεία να μετρηθούν.

Ξαναπάρε το σέρβις και πες τους το ότι δοκίμασες και χωρίς φορτίο πάνω στον ενισχυτή, εκεί να δούμε τι θα σου πει. Επειδή δεν το χω διαβάσει όλο το θέμα σου, είναι εντός εγγύησης;

Επειδή θα πάω τώρα στο σπίτι και θα κάνω μετρήσεις μόνος μου ,τα ηχεία αναφέρει ο κατασκευαστής ότι είναι 8 Ω , Εγώ λογικά αν δεν έχουν πρόβλημα θα δω έως 8Ω με μίνιμουμ αποδεκτό Πόσο;

Θεωρητικά θα πρέπει να σου δείξει μια τιμή που δεν απέχει πάρα πολύ από αυτό που υποτίθεται ότι είναι τα ηχεία. Επειδή έχω δει ηχείο να δείχνει τιμή που είναι κοντά σε... κύκλωμα, δεν αποκλείεται τα ηχεία σου να έχουν κάποιο θέμα. Επρόκειτο για περίπτωση ηχείων που έβαζαν σε προστασία πολυκάναλο ενισχυτή όταν ανέβαινε η ένταση. Η μέτρηση έδειξε.... 0,6 ohm στο ένα από τα δύο ηχεία!
Όπως και να έχει, κάνε εσύ τη μέτρηση, τράβα και μια φωτό με το αποτέλεσμα για να τους τη δείξεις πριν μετρήσουν, και αν επιμένουν επέμενε κι εσύ να είσαι μπροστά όταν θα γίνει η μέτρηση.

τα ηχεία μετρήθηκαν με 2 διαφορετικά πολύμετρα και έδειξαν 5,7 με 5,8 (ονομαστική τιμή 6 Ω ) σύν ότι έπαίξαν κανονικά σε άλλον ενισχυτή, δεν έδειξαν ότι έχουν βλάβη δηλαδή. Παραδόθηκαν στο sevice αναφέροντας τις ενδείξεις αυτές για να τα ελέγξουν και αυτοί και αναμένω νέα τους

Επειδη με βαλατε σε σκεψεις, πηγα μετρησα κι εγω τα δικα μου ηχεια.
Αναφερονται ως 8Ω και ειναι τα klipsch ref 35.
Τα 3 μπροστα μου τα δειχνει 3,5Ω και τα 2 πισω 4Ω (πιθανον επειδη παιζουν με αλλα καλωδια τα οποια εχουν και μεγαλυτερο μηκος)
Θεωρειτε οτι υπαρχει προβλημα;

Εξαρτάται τον ενισχυτή, το τι βλέπεις, με τι ένταση κλπ. Ο ενισχυτής είναι που θα παιδεύεται. Αν δεν ζεσταίνεται και δεν κλείνει, μην αγχώνεσαι, απλά με το μαλακό η ένταση, όχι φουλ γκάζια.

Προτού αρχίζετε να μετράτε με τα πολύμετρα τα ηχεία σας, έχετε υπ' όψη ότι αυτός ο τρόπος μετράει την ωμική αντίσταση και όχι φυσικά τη σύνθετη αντίσταση, εκείνο που μας δείχνει δηλαδή πόσο εύκολο η δύσκολο φορτίο είναι ένα ηχείο κλπ.
Ο τρόπος αυτός χρησιμοποιείται για να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα στο ηχείο και όχι κάτι άλλο.