Πρόβλημα με την τηλεφωνία στο 2 play HOL

Α! και τώρα που περιμένουμε να πω ότι το πρόβλημα το δικό μου ειναι με τη forthnet. Αλλά τόσο ίδιο...

Οι αποσυνδέσεις είναι κάτι που δεν με "ξέχασε" ποτέ στο 2play της HOL,όμως εδώ και ένα μήνα περίπου είναι πολύ πιο συχνές με αποκορύφωμα το περασμένο Σαββατοκύριακο που έμεινα χωρίς τηλέφωνο και Internet για 3 ημέρες.
Θα δοκιμάσω κι εγώ αύριο το "κόλπο" του Αλέξη.

Υ.Γ.
Δεν έχω Panasonic.

Λοιπόν, κάτοχος 2πλέι ΗΟΛ από 1/11/07, και εχω να πω τα εξής για να πάρετε την καλύτερη λειτουργία της γραμμής σας:
1) τον ρούτερ στην κεντρική μπρίζα
2) Βγάλτε από τις υπόλοιπες μπρίζες ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μπορεί να έχετε (μεχρι και ξεχασμένο) συνδεδεμένο: παλιά τηλέφωνα, συναγερμούς, φαξ κλπ. Συνδέστε τα τηλεφωνα σας ΜΟΝΟ πανω στο ρούτερ(δοκιμάστε με on/off να δείτε διαφορες σε συνχρονισμό, αλλά και σε γράφημα του fritz, αν βελτιώνεται)
3) βγαλτε σπλίτερ / φίλτρα / καλώδιο Υ, και συνδέστε με ένα απλό κοντό τηλεφωνικό καλώδιο, το οποίο κουμπώνει κανονικά παρά την υποδοχή τύπου "δικτύου" που έχει ο φρίξος (δοκιμάστε με on/off να δείτε διαφορες σε συνχρονισμό, αλλά και σε γράφημα του fritz, αν βελτιώνεται)
4) Αν θέλετε τηλέφωνα και σε άλλες μπρίζες, μην κανετε την πατέντα της ΗΟΛ, αλλά ακολουθήστε τον οδηγό αυτόν: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=170808 (τον έχει γράψει η αφεντιά μου :HTEHETH63: ).
5) Ακόμα και αν δεν σας ενδιαφερει να εχετε τηλέφωνα στις άλλες μπρίζες, ανοίχτε την κεντρική που συνήθως διακλαδίζεται το καλώδιο (που παραλληλίζεται στο εισερχόμενο από τον κατανεμητή) και φευγει για τις υπόλοιπες, και αποσυνδέστε τα υπόλοιπα καλώδια αφού δεν χρειάζονται!

υγ. Καποια στιγμή η ΗΟΛ θα δώσει ΠΟΤΣ, οπότε τα σπλίτερ φίλτρα κλπ κρατήστε τα στην άκρη, αν κάποιος μεταβεί σε ΠΟΤΣ θα τα χρειαστεί...

Last edited:
Απάντηση: Re: Πρόβλημα με την τηλεφωνία στο 2 play HOL

υγ. Καποια στιγμή η ΗΟΛ θα δώσει ΠΟΤΣ, οπότε τα σπλίτερ φίλτρα κλπ κρατήστε τα στην άκρη, αν κάποιος μεταβεί σε ΠΟΤΣ θα τα χρειαστεί...

τι είναι το POTS; το NETFASTER/PIRELLI που δίνει πλέον η HOL - ΦΡΙΤΖ τέλος είπαμε - το γράφει στη συσκευασία του: NETFASTER IAD (POTS). περιμένω σύνδεση με τη HOL εδώ και 50 μέρες, κι έχω παραλάβει το ως άνω router εδώ και 45 μέρες. τη σύνδεση δεν παρέλαβα ...
icon10.gif

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα με την τηλεφωνία στο 2 play HOL

τι είναι το POTS; το NETFASTER/PIRELLI που δίνει πλέον η HOL - ΦΡΙΤΖ τέλος είπαμε - το γράφει στη συσκευασία του: NETFASTER IAD (POTS). περιμένω σύνδεση με τη HOL εδώ και 50 μέρες, κι έχω παραλάβει το ως άνω router εδώ και 45 μέρες. τη σύνδεση δεν παρέλαβα ...
icon10.gif

H HOL όντως δίνει πια -συνήθως- Netfaster IAD, όμως εχουν αναφερθεί και κάποια fritz 7140, ειδικά σε όσους πανε για ενεργοποιηση σε annex B...

POTS (Plain old telephone service) είναι τηλεφωνία τύπου ΟΤΕ: τα τηλέφωνα με φίλτρα στις μπρίζες των τοίχων χωρίς να παρεμβάλεται το ρούτερ, και το ρούτερ να χρησιμεύει μόνο για adsl. Μεχρι τώρα η HOL έδινε καθαρή VOIP, τα τηλ. δλδ ήταν πάνω στο ρούτερ, και από εκεί και πέρα ιντερνετ (data) και μόνο. Τώρα η μετατροπή της τηλεφωνίας σε voip θα γίνεται πάνω στα multifunctional dslams της στα Α/Κ...

connected since 24 hours 49 minutes 2 seconds
βρε λες να λύθηκε το πρόβλημα ???

Στα λεγα εγώ ............ παίξε λίγο και το βράδυ όπως σου είπα
και θα πάρει φωτιά η γραμμή.

Αλέξη σ´ευχαριστώ!
Έβαλα κι εγώ χθες το βράδυ ένα απλό 20μετρο; τηλεφωνικό καλώδιο-αυτό βρήκα- και από τα 11...Mbps πήγα στα 14...Mbps!!!
Αύριο πάω στο Πλαίσιο για να βρω πιο κοντό.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα με την τηλεφωνία στο 2 play HOL

Αλέξη σ´ευχαριστώ!
Έβαλα κι εγώ χθες το βράδυ ένα απλό 20μετρο; τηλεφωνικό καλώδιο-αυτό βρήκα- και από τα 11...Mbps πήγα στα 14...Mbps!!!
Αύριο πάω στο Πλαίσιο για να βρω πιο κοντό.

Μπράβο ρε Σωκράτη .... χαίρομαι .....άντε γιατί σε είχαν τρελλάνει.

Προσπάθησε και αυτό που είπα στον Κώστα
να κάνεις reset πολύ αργα το βράδυ (κατά τις 2)
για να κλειδώσεις όσο το δυνατόν πιο ψηλά.

Προσπάθησε αρκετές φορές με βάλε βγάλε το πριζάκι.

Εκείνη την ώρα το έκανα.
Λες να τους πω να με ανεβάσουν στα 12Mbps,αφού αυτά με χρεώνουν παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου ότι με έχουν υποβαθμίσει στα 6 λόγω των πολλών αποσυνδέσεων;

Εκείνη την ώρα το έκανα.
Λες να τους πω να με ανεβάσουν στα 12Mbps,αφού αυτά με χρεώνουν παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου ότι με έχουν υποβαθμίσει στα 6 λόγω των πολλών αποσυνδέσεων;

Ρε φίλε κάτι δεν μου κολλάει ....

Για να έπιασες 14 Mbps πρέπει να σε έχουν αναβαθμίσει από μόνοι τους
στα 24 Mbps ..... δεν εξηγείται αλλιώς.

Για δε:

BEFORE AND AFTER.

Σωκράτη και στις δυο περιπτώσεις μου κάνει μεγάλη εντύπωση
η τεράστια διαφορά ανάμεσα στο Attainable data rate και στο
ΑΤΜ data rate.

Άμα παίζει καλά μην το σκαλίζεις.

Σωκράτη και στις δυο περιπτώσεις μου κάνει μεγάλη εντύπωση
η τεράστια διαφορά ανάμεσα στο Attainable data rate και στο
ΑΤΜ data rate.

Άμα παίζει καλά μην το σκαλίζεις.

Γιατί σου κάνει εντύπωση? Σε πακέτο 6/1 είναι. Και 24MBit να εχει attainable, αμα είναι σε πακέτο 6/1 πάντα 6/1 ATM data rate θα εχει.

Αν εβαζε και το extended tab πιθανότατα θα φαινόταν και η ρύθμιση του ορίου.

Γιατί σου κάνει εντύπωση? Σε πακέτο 6/1 είναι. Και 24MBit να εχει attainable, αμα είναι σε πακέτο 6/1 πάντα 6/1 ATM data rate θα εχει.

Αν εβαζε και το extended tab πιθανότατα θα φαινόταν και η ρύθμιση του ορίου.

Αν είναι έτσι τότε Ο Σωκράτης θα πρέπει να ζητήσει να τον πάνε
στο πακέτο των 24 γιατί θα πιάσει τουλάχιστον 13 MBit.