Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Δεν είναι από μόνο η Fuji, οι περισσότερες σχεδόν εταιρείες δεν σε καλύπτουν για grey market προϊόντα.

Η αλήθεια είναι πως μόνο για τη Sony έχω διαβάσει πως δεν τους ενδιαφέρει και επισκευάζουν τα πάντα κανονικά, για εκτός εγγύησης πάντα. Δεν ξέρω αν ισχύει απλώς το έχω διαβάσει αρκετές φορές. Για τη Fujifilm το ανέφερα καθώς έχω περισσότερη τριβή μιας και είμαι χρήστης του συστήματος και έχω διαβάσει στο αντίστοιχο forum του facebook κωμικοτραγικές ιστορίες.

Σα γενικό σχόλιο θα προτιμούσα να μην υπάρχει καν αντιπροσωπεία καμερών Fujifilm στην Ελλάδα - καταλαβαίνω πως η αντιπροσωπεία δεν ασχολείται μόνο με μηχανές φυσικά - και να υπαγόμασταν απευθείας στην Αγγλία. Έτσι και αλλιώς για σοβαρές επισκευές πάλι εκεί τις στέλνουν, διαθεσιμότητα για τα περισσότερα προϊόντα δεν υπάρχει, οι τιμές είναι ακριβότερες από τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. , προσφορές/cashback κλπ δεν κάνουν ποτέ, ακόμα και στις εκθέσεις τύπου Photovision έχουν τα λιγότερα διαθέσιμα κομμάτια για δοκιμή τουλάχιστον σε mirrorless ... Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο ύπαρξης του τμήματος αυτού στην Ελλάδα. Είναι εξαρχής "εχθρικό" για κάποιον να σκεφτεί να αγοράσει Fujifilm εγχώρια όταν βλέπει τις τιμές σε e-infinity και MPB. Βασικά ακόμα και εκτός gray market πιο πολύ με συμφέρει να ψωνίσω από το media markt Γερμανίας παρά εντός Ελλάδας.

Συγκριτικά δηλαδή με τις κύριες τρεις των full frame συστημάτων και λαμβάνοντας υπόψιν τις προσφορές που κάνουν, τουλάχιστον για ερασιτέχνες, αλλά και τη διαθεσιμότητα είναι αστείο.
 
Παιδες ολο φημες και ακουσα και διαβασα ειμαστε.

Ας το λυσουμε με ευθεως ερωτησεις στα εξουσιοδοτημενα σερβις το ερωτημα.

Εγω θα παρω την Canon της οποιας ειμαι σταθερα πελατης.

Ας παρετε και εσεις οποιας εταιρειας ειστε πελατες να το ξεκαθαρισουμε να υπαρχει και μια πληροφορηση στα μελη μας.
 
Παιδες ολο φημες και ακουσα και διαβασα ειμαστε.

Ας το λυσουμε με ευθεως ερωτησεις στα εξουσιοδοτημενα σερβις το ερωτημα.

Εγω θα παρω την Canon της οποιας ειμαι σταθερα πελατης.

Ας παρετε και εσεις οποιας εταιρειας ειστε πελατες να το ξεκαθαρισουμε να υπαρχει και μια πληροφορηση στα μελη μας.

Διάβασα = το διάβασα από μέλος σε κλειστή ομάδα του facebook από χρήστες που δεν έχουν λόγο να πουν ψέματα. Δεν έχει αλλάξει κάτι από το 2022 απ΄ όσο γνωρίζω. Ορίστε 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα με σβησμένα ονόματα για προφανείς λόγους

1723758276894.png
 
Δεν εχει σημασια.

Καλο ειναι να μαθουμε απο πρωτο χερι τι συμβαινει. Τουλαχιστον τι ισχυει τωρα στην χρονικη αυτη περιοδο.

Αν οι εταιρειες/ σερβις αποφυγουν να παρουν μια σαφη θεση ας κανουμε σαφες ερωτημα στην μητρικη εταιρεια γραπτως .
 
Μεταφερθηκαν εδώ τα σχετικά post για την αντιμετώπιση των service των φωτογραφικών εταιριών σε grey προϊόντα. Στις πρότερες σελίδες θα βρείτε υλικό με παλιότερες απαντησεις τωνα εταιριών σε σχετικά ερωτήματα όπως και απαντήσεις για τις εγγυήσεις , την χρονική περίοδο που καλύπτουν και αν αυτές είναι παγκόσμιες ή ανα region.

Οποιος θέλει να ανεβάσει κάτι φρέσκο καλό είναι να είναι copy paste από γραπτή απάντηση της ελληνικής αντιπροσωπιας κι όχι ραδιοαρβυλα τηλεφωνική. Μου έχει τύχει και εμένα και σε γνωστό άλλα να πουν αλλά στο τηλέφωνο και αλλα να ακολουθούν μετά στην πράξη
 
Κλειστο λογω εορτων το service της canon οποτε οψομεθα.

Σε ολα τα χρονια που τους ξερω ο λογος τους ακομα και ο προφορικος ειναι συμβολαιο αλλωστε.

Δεν ξερω τι εμπειρια εχει ο καθενας με τις τηλεφωνικες επικοινωνιες αναλογως και με ποιους μιλας αν ειναι αλεξιπτωτιστες στην αγορα κλπ.
 
Και κάτι όσον αφορά τις εγγυήσεις. Είχα καλέσει την αντιπροσωπεία της Fuji, για να τους ρωτήσω πότε λήγει η εγγύηση της μηχανής που είχα (fuji xt4) την οποία είχα αγοράσει από Κατάστημα εδώ (Ελλάδα). Η απάντηση που πήρα ( με πολύ τουπέ) ήταν ότι η εγγύηση ισχύει μόνο για έναν χρόνο!!!!!! Εγώ ξέρω ότι η εγγύηση σε τέτοια προϊόντα είναι τουλάχιστον 2 έτη, εκτός και αν κάνω λάθος.....
Αν λοιπόν η εγγύηση είναι για 1 έτος τότε θεωρώ ότι αξίζει ακόμα περισσότερο η αγορά από το e infinity....
 
Πηγα εδω στην αντιπροσωπεια εναν φακο αγορασμενο απο Amazon Ιταλιας γιατι δεν δουλευει το διαφραγμα και μου ειπαν στην αρχη οτι περιμενουν ανταλλακτικα τωρα με πηραν και μου ειπαν οτι δεν τον επισκευαζουν γιατι δεν ειναι αγορασμενος απο Ελλαδα.

Του ειπα οτι ειναι απο Ευρωπη και πως αφου ειναι εντος Ευρωπαικης ενωσης ειναι υποχρεωμενοι να λαβουν υποψιν την εγγυηση.

Περιμενω να μου απαντησουν.

Τι κανω σε περιοτωση που τελικα δεν τον φτιαξουν;
 
τοτε επικοινωνια αμεσα με το αμαζον ιταλιας ειτε τηλεφωνικα αν ξερεις ιταλικα ειτε με chat και μεταφραστη google και τους λες ακριβως τι συμβαινει και θελεις λυση .

Λογικα (βεβαιο βασικα) θα σου ζητησουν να το επιστρεψεις .

Ποιος ειναι αντιπροσωπος Ελλαδα για να ξερουμε ?
 
τοτε επικοινωνια αμεσα με το αμαζον ιταλιας ειτε τηλεφωνικα αν ξερεις ιταλικα ειτε με chat και μεταφραστη google και τους λες ακριβως τι συμβαινει και θελεις λυση .

Λογικα (βεβαιο βασικα) θα σου ζητησουν να το επιστρεψεις .

Ποιος ειναι αντιπροσωπος Ελλαδα για να ξερουμε ?
Με πηραν μολις και μου ειπαν οτι επισκευαζουν μονο αυτα που εχουν εισαγει αυτοι και τους λεω τοτε δεν ειστε εντιπροσωπεια απλα εισαγωγεας.

ΑΦΟΙ ΔΑΜΚΑΛΙΔΗ ΙΚΕ

Δεν γνωριζω καθολου Ιταλικα συν οτι πρεπει να παω να τον παρω τον φακο πισω.
 
Last edited:
ε καλα προφανως τι θα τον αφησεις εκει ?

Παντως στους distributors εγω δεν βλεπω τον Δαμκαλιδη δεν ξερω πως κατεληξες εκει ,

Εγω στην σελιδα της Samyang βλεπω αυτην την HDG HELLAS
 
ρκρι πηγα = εκει πηγα

Μιλησα με Αμαζον δεν τον δεχονται πρεπει να τους στειλει αυτος που τον αγορασε και εγω τον πηρα απο αγγελια στο Marketplace εχω τα στοιχεια του πανω στην αποδειξη δνε εχει καποιο κινητο για να τον παρω.
 
ε ενταξει δεν ειναι οτι δεν το παιρνει πισω. Τα παιρνει κανονικα αλλα πρεπει οντως να το κανει αυτος που εχει κανει την αγοραπωλησια ειδικα αν εχει και τιμολογιο.

Βρεστον.
 
Που να τον βρω δυσκολο δεν ειχει ουτε καν κινητο στην αποδειξη.

Βαση ονοματος και οδου βρηκα καποιον βρηκα το κινητο του τον πηρα και μου λεει μαλλον ο αδερφος του ειναι θα του δωσει το κινητο μου να με παρει.

Αν γνωριζα οτι το Amazon δεν θελει να εχεις απλα την αποδειξη θα ειχα κρατησει τα στοιχεια του.
 
Βρεθηκε ο ανθρωπος μιλησε με το Αμαζον θα βρεθουμε το απογευμα να του δωσω τον φακο να τον στειλει του κανουν αντικατασταση.
 
Λοιπον επειδη δεν πολυ καταλαβα στον ανθρωπο η Amazon εστειλε κατι ετικετες να τις κολλησουμε πανω στην συσκευασια για να στειλουμε το δεμα.

Το δεμα που θα το παω δεν θα επρεπε κανονικα να στειλει η Αμαζον κουριερ να το παρει;
 
σιγα μην σου σερβιρει και εσπρεσσο

η υπηρεσια αυτη ειναι η καλυτερη που διαθετουν, προπληρωμενο κοστος επιστροφης, σου βγαζουν ετικετα και το πας οπου σου πουν ειτε σε ελτα ειτε σε DHL και το παραδιδεις αφου παρεις αποδειξη και μετα απλα το αντικειμενο θα γυρισει στον παλιο ιδιοκτητη και θα λαβει ειτε full refund ειτε αντικατασταση ( οτι ζητησει εκεινος)

Οποτε να εχεις το νου σου και να εισαι σε επαφη μαζι του για το τι θα λαβεις γιατι εσενα δεν σε εξασφαλιζει τιποτα παρα μονον η καλη του πιστη και το φιλοτιμο του .