Δεν είναι από μόνο η Fuji, οι περισσότερες σχεδόν εταιρείες δεν σε καλύπτουν για grey market προϊόντα.
Η αλήθεια είναι πως μόνο για τη Sony έχω διαβάσει πως δεν τους ενδιαφέρει και επισκευάζουν τα πάντα κανονικά, για εκτός εγγύησης πάντα. Δεν ξέρω αν ισχύει απλώς το έχω διαβάσει αρκετές φορές. Για τη Fujifilm το ανέφερα καθώς έχω περισσότερη τριβή μιας και είμαι χρήστης του συστήματος και έχω διαβάσει στο αντίστοιχο forum του facebook κωμικοτραγικές ιστορίες.
Σα γενικό σχόλιο θα προτιμούσα να μην υπάρχει καν αντιπροσωπεία καμερών Fujifilm στην Ελλάδα - καταλαβαίνω πως η αντιπροσωπεία δεν ασχολείται μόνο με μηχανές φυσικά - και να υπαγόμασταν απευθείας στην Αγγλία. Έτσι και αλλιώς για σοβαρές επισκευές πάλι εκεί τις στέλνουν, διαθεσιμότητα για τα περισσότερα προϊόντα δεν υπάρχει, οι τιμές είναι ακριβότερες από τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. , προσφορές/cashback κλπ δεν κάνουν ποτέ, ακόμα και στις εκθέσεις τύπου Photovision έχουν τα λιγότερα διαθέσιμα κομμάτια για δοκιμή τουλάχιστον σε mirrorless ... Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο ύπαρξης του τμήματος αυτού στην Ελλάδα. Είναι εξαρχής "εχθρικό" για κάποιον να σκεφτεί να αγοράσει Fujifilm εγχώρια όταν βλέπει τις τιμές σε e-infinity και MPB. Βασικά ακόμα και εκτός gray market πιο πολύ με συμφέρει να ψωνίσω από το media markt Γερμανίας παρά εντός Ελλάδας.
Συγκριτικά δηλαδή με τις κύριες τρεις των full frame συστημάτων και λαμβάνοντας υπόψιν τις προσφορές που κάνουν, τουλάχιστον για ερασιτέχνες, αλλά και τη διαθεσιμότητα είναι αστείο.