Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Service Manual Φακών... Ποιος/Που

Καλησπέρα,

Έπεσε στα χέρια μου ένας Carl Zeiss Flektogon ο οποίος χρειάζεται service. Δεν ανοιγοκλείνει το διάφραγμα είτε το βάλω στο Manual είτε στο Auto πιέζοντας το πινάκι (M42) και το focus ring είναι τόσο σκληρό που στην αρχή νόμιζα δε γυρίζει καθόλου .

Μπορείτε να προτείνετε κάπου να τον πάω για service σε αξιόπιστο και καλό μάστορα? Εκτός αν υπάρχουν έμπειρα μέλη στο forum που αναλαμβάνουν τέτοιες επιδιορθώσεις επι πληρωμής φυσικά.

Ευχαριστώ!

Καθαρισμός φακού

Έκανα μια γρήγορη αναζήτηση αλλά δεν βρήκα κάποιο υπάρχον θέμα, γι αυτό και ανοίγω νέο.

Όπως λέει και ο τίτλος, ηθελα να ρωτήσω σχετικά με το καθάρισμα των φακών στην εξωτερική επιφάνεια. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω, κάποιες ιδιαιτερότητες;
Ή είμαι οκ με το παραδοσιακό "χνώτισμα" του φακού και μετά καθαρισμό με απαλό και στεγνό πανί π.χ. γυαλιών (στην περίπτωση που ο φακός έχει δαχτυλιά και όχι σκόνη);

Re: πρόβλημα σε 18-55 is

μια και δεν βρέθηκε λύση ή χρόνος για λυση υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση για έναν νέο φακό στο εύρος αυτό ?

450 εδωσα τον 17-40 βρε...
Κατι μεχρι 200 αξιοπρεπες δεν παιζει?

Τσέκαρε τον tamron 17-50 αλλά χωρίς σταθεροποίηση. Βγαίνει πιο φτηνός. Μεταχειρισμένος μπορει και κατω από 250Ευρω.

θα τσεκάρω Φώτη

Βλάση, (πρόεδρος....laaaaast year), αυτός ο νέος φακός είναι συμβατός με παλιό μοντέλο?

θα τσεκάρω Φώτη

Βλάση, (πρόεδρος....laaaaast year), αυτός ο νέος φακός είναι συμβατός με παλιό μοντέλο?

ναι φυσικά φίλε μου, οι canon δεν έχουν μοτέρ μέσα στα σώματα, αλλά έχουν οι φακοί.

υστ. Μια φορά πρόεδρος, πάντα πρόεδρος.
υστ.2 Είμαι στη Σόφια θα επιστρέψω ΣΚ

ξαναφρεσκάρω το θέμα επειδή με πιέζει η θυγατέρα προς αγοράν νέου φακού.

Υπάρχουν προτάσεις πέραν του 18-55is της canon?

(υπενθυμίζω δεν είμαι ο Ωνάσης)

εναλλακτικές?
κάτι καλυτεράκι?
να διατηρήσουμε και το καλό όνομα στην κενωνία?

βέβαια δεν είναι και 90

ξεπερνάει τα 105 με ταχυδρομεία.
Αλήθεια γιατί τέτοιο εύρος?
οι τελευταίοι τον δίνουν 200...

Last edited:

Δες σε μτχ μεταξύ 200-300 θα βρεις κάτι με λίγο ψαξιμο-υπομονή στο ebay

Ειναι αυτος που σου ειχα στειλει, ε?
Τα εφτυσε...

μάλλον τι να πω....Δεν τον δούλεψα και πολύ εγώ.
αν και δεν πήγα κάν να δω σε σέρβις τι φταίει.

Re: Καθαρισμός φακού

Καλησπέρα παίδες.

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, τι λέτε να είναι αυτό? Σκόνη?

Και πως διάολο μπήκε μέσα (φακός 5-6 μηνών)...???

IMG_9330.jpg

Re: Καθαρισμός φακού

Καλο ειναι οταν αγοραζετε φακους αλλα και μηχανες να κανετε καμια ερωτηση για το ποιος αντιπροσωπευει το ειδος και καλυπτει την εγγυηση.

Αν δεν θελετε να τραβιεστε αδικα δηλαδη.....