Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Re: Sigma φακοί

στον αντιπρόσωπο δεν ανέφερα τίποτα για warehouse deals κλπ, τον ρώτησα απλά αν καλύπτει με εγγύηση τους φακούς που είναι αγορασμένοι από το βρετανικό amazon και μετά την απάντησή του δεν μπήκα καθόλου σε λεπτομέρειες του τι και πώς

δεν περίμενα να καλύψει τον φακό αγορασμένο open box, αλλά περίμενα ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον... τέλος πάντων, δε θα επεκταθώ, προσωπικά έβγαλα τα συμπεράσματά μου, ο καθένας που διαβάζει θα βγάλει τα δικά του

επίσης έχω τον ίδιο φακό του κουτιού αγορασμένο με προ-παραγγελία όταν πρωτοκυκλοφόρησε, και αυτός με πρόβλημα


ο φακός είναι αγρατζούνιστος παντού, ειδικά το γυαλί
IMG_20181228_151925.jpg


και άλλο παράδειγμα, στο f/2.2 αυτή τη φορά
A6506647.jpg



αν αυτό δεν είναι flare αλλά κάτι άλλο, προσωπικά είμαι όλος αυτιά.....
 
Re: Sigma φακοί

Φιλε αν δεν δω τον φακο απο κοντα δεν μπορω να εκφερω αποψη.... αλλα κατι περιεργο ειναι αυτο.


Αθηνα εισαι ? Θα μπορουσες να τον πας και στο service της Sigma και της Canon στην πανεπιστημιου να σου πουν μια αποψη παντως για το τι μπορει να ειναι .Ισως να μην ειναι κατι σοβαρο ισως και να ειναι .
 
Απάντηση: Re: Sigma φακοί

το πιο πιθανό ειναι καποιο εσωτερικό οπτικο στοιχειο να μην έχει κάτσει καλά ή κατι να παιζει με τις επιστρωσεις του φακού. Απαραδεκτος ο Τσακναρίδης αν σου απάντησε έτσι πάντως χωρις να του πεις ότι ο φακος είναι open box, αν εχεις απόδειξη - τιμολόγιο απο Amazon UK και όχι απο τριτο πωλητη και ειναι αγορασμένος καινουργιος πρέπει να τον δεχθεί με εγγυηση min. 1 χρόνο. Μέσα δεν έχει κάρτα εγγυησης το κουτί όπου αναφέρει τους επίσημους ανα Ευρώπη αντιπροσώπους και πόσο σε καλύπτει ανα χώρα?
 
Re: Sigma φακοί

Περιμένω απάντηση από το amazon.co.uk, έκαναν escalate την περίπτωσή μου και θα μου απαντήσουν γραπτώς - το πιο πιθανό είναι να μου ζητήσουν να τον στείλω πίσω και να μου επιστρέψουν τα χρήματα.

O άλλος φακός (αυτός που δεν τον αναγνωρίζει σαν native μερικές φορές) που ήταν ολοκαίνουργιος είναι του γαλλικού amazon και θα ζητήσω αντικατάστασή του - ελπίζω η τρίτη κόπια να είναι ΟΚ διότι κατά τ'αλλα ήμουν ευχαριστημένος με την απόδοσή του, ιδιαίτερα για την τιμή του!

Και οι δύο φακοί είχαν μέσα το Sigma's European Limited Warranty φυλλάδιο που αναφέρει για εγγύηση στην ΕΕ (και την Ελλάδα προφανώς) για ένα έτος, αλλά δε θα μπω στη διαδικασία να ασχοληθώ περαιτέρω με την αντιπροσωπεία - απαράδεκτη ή όχι η συμπεριφορά τους, το κρίνει ο καθένας μας.

Να τους αναγκάσω να τον δεχθούν δεν το κάνω διότι θα μπλέξω και επίσης γνωρίζω ότι αν είναι αρνητικά προδιατεθειμένοι τη δουλειά μου είναι το πιο πιθανό να μην την κάνω στο τέλος.
 
Απάντηση: Sigma φακοί

Χαρακτηρίζοντας κι εγώ απαράδεκτη τη συμπεριφορά του αντιπροσώπου να αναφέρω ότι
την τελευταία φορά (το 2016, φαντάζομαι ισχύει και τώρα) που έκανα αγορά από το amazon.uk δηλώνοντας την διεύθυνσή μου
στην Ελλάδα η απόδειξη στο κάτω μέρος είχε το παρακάτω
.
amazon.PNG
.
που νομίζω ότι καταρρίπτει τα περί φόρων κλπ
.
Αλλά όπως έγραψες θα καθαρίσει το amazon και οι δικοί μας θα γκρινιάζουν για το χάλι τους.
 
Re: Sigma φακοί

καλά απαράδεκτος ο Τσακναρίδης. αυτό κανονικά πρέπει να αναφερθεί στη μαμά εταιρεία.
Τον sigma 16mm τον είχα πάρει κι εγώ πριν από 3-4 μήνες καινούριο από amazon και μου έκανε εντύπωση γιατί είχε μέσα μια τρίχα, πίσω από το πρώτο οπτικό στοιχείο. Τους το είπα και μου έστειλαν αμέσως αντικατάσταση
 
Re: Sigma φακοί

Δλδ ο Τσακναριδης καλύπτει μόνο ότι έχει αγοραστεί από αυτόν.
Από εμένα μαύρο

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
 
Re: Sigma φακοί

Τα μεταφορικα των φακων πηγαινε ελα μεχρι να ερθει ενα καλο δειγμα ποιος τα πληρωνει ? Ολα το αμαζον ?
 
Re: Sigma φακοί

τους στέλνεις φωτογραφία την απόδειξη πληρωμής (και στα Ελληνικά να είναι, των ΕΛΤΑ ας πούμε, μου την έχουν δεχτεί χωρίς κανένα πρόβλημα) και σου κάνουν refund το ποσό στην κάρτα σου σε λίγες ημέρες

αυτό βέβαια για όταν έχει υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα, όπως έγραψε και ο Δημήτρης

είναι τόσο καλοί σε κάτι τέτοια που χαμένος δε νοιώθεις ποτέ - αν μου είχε συμβεί αυτό το περιστατικό με άλλο μαγαζί, θα ανησυχούσα μήπως αρχίσουν τις ιστορίες - στο amazon δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση
 
Μου εχει τυχει φακος με ψηγματα σκονης εσωτερικα που σιγουρα δεν επηρεαζαν την εικονα αλλα φυσικα δεν ηθελα να εχω σε καινουργιο φακο.

Αυτο θεωρειται ας πουμε δικη μου παραξενια ή ειναι ελλατωμα του φακου πως το δεχονται στο αμαζον ? υπαρχουν καποια ορια στο που ειναι προβληματικος ενας φακος ? Γιατι και εγω και αυτοι θα εχουν ακουσει τα παντα ειμαι βεβαιος.
 
Re: Απάντηση: Re: Sigma φακοί

το πιο πιθανό ειναι καποιο εσωτερικό οπτικο στοιχειο να μην έχει κάτσει καλά ή κατι να παιζει με τις επιστρωσεις του φακού.


Κι εγω εκει συγκλινω παντως . Αλλα αν δεν εξεταστει προσεκτικα ο φακος δεν βγαινει ασφαλες συμπερασμα. Μην ειναι τιποτα της πλακας και τσαμπα χαλιεται ο φιλος δεν ξερω. Εγω θα δοκιμαζα μια γνωμη απο ενα service.
 
Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και κατα

Μου εχει τυχει φακος με ψηγματα σκονης εσωτερικα που σιγουρα δεν επηρεαζαν την εικονα αλλα φυσικα δεν ηθελα να εχω σε καινουργιο φακο.

Αυτο θεωρειται ας πουμε δικη μου παραξενια ή ειναι ελλατωμα του φακου πως το δεχονται στο αμαζον ? υπαρχουν καποια ορια στο που ειναι προβληματικος ενας φακος ? Γιατι και εγω και αυτοι θα εχουν ακουσει τα παντα ειμαι βεβαιος.

ακομη και για δική σου παραξενια τον γυρίζεις πίσω μέσα σε ένα μήνα αν δεν εχει πεταχτει η συσκευασια, βεβαια υπάρχει και μεγαλυτερη περίοδος στις γιορτές, δες εδώ :

We've specially extended our returns period for the Christmas season. Items dispatched by Amazon.co.uk during the period from 1 November, 2018 to 31 December, 2018 inclusive may be returned at any time before midnight on 31 January, 2018. This return policy is valid for: all items sold and dispatched by Amazon.co.uk, items sold by third-party sellers and fulfilled by Amazon, as well as items offered with the Prime logo, which are sold and fulfilled by third-party sellers. Our returns policy will revert to the standard 30-day period for items dispatched after 31 December, 2018.

Γιαυτο γεμιζει το warehouse με ανοιχτα πακετα απο εξοπλισμό άψογο, το περνει κανεις το δοκιμαζει δεν του αρεσει πίσω ... φυσικά αν έχει θέμα - προβλημα μπορεις να κανεις χρήση της εγγυησης για επιστροφή - αλλο πράγμα , και ολα αυτα χωρις να εχεις αγοράσει καποια εξτρα εγγυηση π.χ. εμενα σημερα με την αγορά της G9 μου πρότεινε με εξτρα 50 λιρες και κάτι ψιλά ασφαλιστική κάλυψη 2 χρόνων για ότι πάθει η μηχανή ακομη και απο δική μου υπαιτιότητα, αν σκεφτόμουν να την κρατήσω μακροπρόθεσμα θα την είχα πάρει αβλεπί.
 
μου απάντησαν από το βρετανικό αμαζον

μετά τις κλασικές συγγνώμες για την ταλαιπωρία κλπ μου ζήτησαν να τον στείλω πίσω για full refund και να τους στείλω και την απόδειξη για να μου κάνουν refund και τα μεταφορικά - ο,τι ακριβώς περίμενα δηλαδή

δε ζήτησαν ούτε φωτογραφίες (που προσφέρθηκα να τους στείλω για να δουν το πρόβλημα) ούτε τίποτα άλλο

το καλό σενάριο είναι ότι θa φτάσει σε κάποιο σερβις της μαμας εταιρείας σαν ελαττωματικό και θα εξεταστεί εκεί ενώ το κακό σενάριο είναι ότι θα ξαναμπει σε warehouse deals σαν open box/lightly used κομμάτι και θα πάει σε άλλο χρήστη....

φίλε Kosh δε νομίζω ότι είναι κάτι απλό διότι μπορώ να αναπαράγω το πρόβλημα ανά πάσα ώρα και στιγμή, ενώ το άλλο κομμάτι που έχω δεν το παρουσιάζει καθόλου -εννοείται στην ίδια κάμερα και με τις ίδιες ρυθμίσεις

τέλος πάντων, το θέμα για μένα έκλεισε ο φακός επιστρέφει και πάμε παρακάτω...

επόμενο βήμα είναι η επικοινωνία με το γαλλικό αμαζον όσον αφορά το άλλο κομμάτι

όσον αφορά την ερώτησή σου σχετικά με το τι θεωρούν ελάττωμα και τι όχι, σκόνη εσωτερικά στον φακό σίγουρα είναι λόγος επιστροφής ενώ άλλα καταστήματα αμφιβάλλω αν θα το έβλεπαν έτσι
 
Όλα καλά, λίγη ταλαιπωρία αλλά πλήρως αποδεκτή.
Ποια διαδικασία ακολούθησες;
Γράψε κάτι αν μπορείς για να μείνει σαν γνώση και για εμάς
 
ευχαρίστως αν και δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο...

από τις επιλογές που σου δίνει το site για τις παραγγελίες σου επέλεξα επιστροφή

με ενημέρωσαν ότι μπορώ να μιλήσω μαζί τους τηλεφωνικώς ή με chat, αν το επιθυμώ

ενώ ήξερα την κατάληξη έκανα την προσπάθεια και επέλεξα επικοινωνία με chat, κυρίως για να διασφαλίσω ότι αναγνωρίζουν το πρόβλημα και θα μου κάνουν refund τα μεταφορικά επιστροφής

τους έγραψα 1 πρόταση σχετικά με το πρόβλημα που παρουσιάζει ο φακός @The item is faulty as it shows significant flare at large apertures (f/1.4 up to f/3.2)@ την οποία αμφιβάλλω αν κατάλαβαν

μου απάντησαν ότι έκαναν escalate το θέμα μου στο αντίστοιχο τμήμα και θα απαντήσουν γραπτώς

όντως έτσι έγινε, σε λίγες ώρες ήρθε η απάντηση που αναφέρω παραπάνω

τελείως απλή και εύκολη διαδικασία - με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία


αυτός είναι και ο λόγος που είναι ο Νο1 retailer στον κόσμο.... αγοράζεις χωρίς άγχος διότι ξέρεις ότι θα σε καλύψουν (σε λογικά πλαίσια βέβαια...)

όταν συγκρίνεις πως αντιμετωπίζουν αυτοί τον πελάτη συγκριτικά με κάποιους άλλους, η διαφορά είναι πραγματικά συντριπτική και θλίβομαι που το λέω αυτό διότι μονοπωλιακές καταστάσεις δε μου αρέσουν καθόλου (μα καθόλου)
 
Έχει δημιουργήσει standard εξυπηρέτησης όμως, με αποτέλεσμα στις κανονικές χώρες να ανταποκρίνονται σωστά όλοι οι σοβαροί retailers. Για να καταλάβετε τι εννοώ, αν δείτε την βαθμολογία του amazon.de σε γερμανική μηχανή αναζήτησης τύπου skroutz, είναι από τις χειρότερες με 3 έως 3,5 αστέρια, ενώ πολλοί άλλοι έχουν 4 έως 5! Με λίγα λόγια για να σταθούν στην πιάτσα "γίνονται χαλί να τους πατήσεις". Εννοείται ότι δεν υπάρχει μαγαζί μικρό ή μεγάλο που να μην τηρεί το δικαίωμα αναίτιας επιστροφής εντός 15 ημερών που ισχύει βάσει Ευρωπαϊκής οδηγίας. Μετάνιωσες? Δεν σου αρέσει? Το φέρνεις πίσω και παίρνεις τα λεφτά σου...
 
Re: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώτο pos

Λοιπον εστειλα ενα email στα 2 πιο γνωστα μαγαζια που πουλανε gray προιοντα ρωτωντας τους κυριως αν δινουν και τιμολογιο με ευρωπαικο ΑΦΜ ( VAT number) για να περαστει στα εξοδα της ατομικης επιχειρησης.

Ειδικα το eglobal λεει οτι εχει μαγαζια πανευρωπαικα οποτε συγκεντρωνε τις περισσοτερες πιθανοτητες για να μπορει να παρεχει τετοιο τιμολογιο. (Σε αντιθετη περιπτωση δηλαδη αγορα απο μη ευρωπαικο ΑΦΜ πρεπει να εκτελωνιστει να μπει ΦΠΑ κοκ ωστε να περαστει στα εξοδα )

Ιδου τι μου απαντησαν για να εχετε γνωση οσοι ενδιαφερεστε για το συγκεκριμενο θεμα :



Ε Global Centre


With regard to your query, we would like to confirm that orders placed on our site, are shipped out from our Hong Kong Warehouse as we are a Hong Kong Based company. The invoice we send is based only on the price of the item, any tax or vat amount will not be indicated on the invoice

However, we ship our orders with special logistics arrangement and therefore all you will need to pay is the prices on website, no VAT, import fees nor hidden charges involved for the customer on any order. Any VAT or customs duties incurred will be settled by eGlobaL. The price you see on the website is the final price you pay for the product.

Hereby, we confirm that we will settle VAT, related taxes and custom charges




E-infinity



Unfortunately, we won't be able to supply you a VAT receipt because our company is based outside EU and all the prices we charged are without VAT and other taxes. A regular sales receipt can be provided to you instead. We assure you that the price on our website is final, which means you won't be charged for any taxes and duties.






Συνεπως δεν παρεχεται τιμολογιο ευρωπαικου ΑΦΜ με οτι αυτο συνεπαγεται και για τις εγγυησεις.