Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Φίλη έχει μια χαλασμένη SONY A300 από παλιά ("της έπεσε") και αναρωτιέται πού θα μπορούσε να την επισκευάσει και αν θα άξιζε τα χρήματα. Πάντως, δεν έχει σκοπό να αγοράσει κάποια άλλη low badget camera, οπότε θα μείνει με ένα κινητό των 200 ευρώ. Τι λέτε;

Re: Το Φωτογραφικό chat

Αν δεν εχει σκοπο να αγορασει αλλη καμερα ας παει σε ενα sony service να της κανουν μια εκτιμηση κοστους της όποιας επισκευης χρηζει και αποφασιζει.

Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

Αν δεν εχει σκοπο να αγορασει αλλη καμερα ας παει σε ενα sony service να της κανουν μια εκτιμηση κοστους της όποιας επισκευης χρηζει και αποφασιζει.

A, OK, λογικό. Φαντάστηκα ότι θα έπρεπε να πάει σε κάποιο μαγαζάκι στο κέντρο. Γενικά είναι μηχανή που αξίζει να κρατήσει κάποιος, 12 χρόνια μετά την κυκλοφορία της, με τον τότε kit φακό;

Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

A, OK, λογικό. Φαντάστηκα ότι θα έπρεπε να πάει σε κάποιο μαγαζάκι στο κέντρο. Γενικά είναι μηχανή που αξίζει να κρατήσει κάποιος, 12 χρόνια μετά την κυκλοφορία της, με τον τότε kit φακό;

δυστυχως περασαν αυτες οι εποχες.

Αν δεν πας στον εξουσιοδοτημενο συνεργατη service δεν ειναι βεβαιο οτι θα εχει αυτος (οπου πας) προσβαση στα ανταλλακτικα της καμερας και εμπειρια στην συγκεκριμενη αρχιτεκτονικη.

Ειναι μονοδρομος οι αντιπροσωπειες ετσι οπως εχουν γινει οι καμερες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Φωτογραφικό chat

δυστυχως περασαν αυτες οι εποχες.

Αν δεν πας στον εξουσιοδοτημενο συνεργατη service δεν ειναι βεβαιο οτι θα εχει αυτος (οπου πας) προσβαση στα ανταλλακτικα της καμερας και εμπειρια στην συγκεκριμενη αρχιτεκτονικη.

Ειναι μονοδρομος οι αντιπροσωπειες ετσι οπως εχουν γινει οι καμερες.

Κατάλαβα! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
(Εάν έχει κάποιος άποψη για το πώς στέκεται πλέον μια SONY A300 έναντι ενός απλού κινητού των 200 ευρώ, να μου πει!)

Παιδιά έχω μια παλιά Olympus em1 που ξέμεινε σπίτι και παρατήρησα ότι κολλάει το κλείστρο όταν βγάζεις φώτο, δηλαδή βγάζεις φώτο και μετά μαυρίλα, πρέπει να την χτυπήσεις ή να βγάλεις τον φακό και να κατεβάσεις με το χέρι την ''κουρτίνα'' για να ξαναβγάλεις φώτο. Δεν το κάνει συνέχεια άλλα κάθε π.χ. 10 φώτος. Δείτε φώτο παρακάτω πως φαίνεται όταν κολλάει και πρέπει να το τραβήξω με το χέρι. Καμιά ιδέα για το το φταίει? ή κάπως να το ξεκολλήσω και να μην το κάνει?? Να βάλω λίγο λαδάκι?? χαχα προφανώς για service δεν την πάω δεν αξίζει να δώσω λεφτά σε τέτοιο σώμα που δεν αξίζει σχεδόν τίποτα πλέον.

Attachments

• IMG_20210225_132009.jpg
    IMG_20210225_132009.jpg
    76.9 KB · Views: 75
Re: Απάντηση: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και κατα

Nίκο δοκίμασες με άλλη μπαταρία;
Πολλές φορές ευθύνονται για περίεργα κολλήματα.

Δεν έχω λόγια!! Αλλαξα μπαταρία και τράβηξα σε Bursts και έτσι πρόχειρα πάνω από 100-150 καρέ χωρίς κανένα κόλλημα!! Τι να πω, δείχνει να έχει διορθωθεί το θέμα!! Μάλλον η μπαταρία ήταν!! Ξαφνικά λειτουργεί μια χαρά, βέβαια και οι 2 μπαταρίες ήταν γνήσιες!!! Θα την ζορίσω λίγο να δω αν θα το ξανακάνει. Ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ!!!

Είναι να σε τρελλαίνουν οι μπαταρίες, θυμάμαι στην Leica R4 όταν τις άλλαζα (ΑΑ) στο motor drive έπρεπε να τις βάλω πρώτα σε έναν φακό ή ραδιοφωνάκι και να παίξουν για λίγα λεπτά.
Αν τις έβαζα κατευθείαν φρέσκες , έκοβε το film στο τέλος!:flipout:
Στην D750 όταν έβαζα αλκαλικές στο battery grip πάθαινα τα κολλήματα που πάθαινες κι εσύ. Μόλις έβαζα την λιθίου EL-N15 όλα καλά!
H EOS 5D τα ίδια..

τυχερός είσαι αν ειναι η μπαταρία, αν στο ξανακάνει δούλεψε τη μονο με το ηλεκτρονικό να δείς αν στο παρουσιάζει ή αν οφείλεται στο μηχανικό κλείστρο μόνο

Re: Απάντηση: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και κατα

τυχερός είσαι αν ειναι η μπαταρία, αν στο ξανακάνει δούλεψε τη μονο με το ηλεκτρονικό να δείς αν στο παρουσιάζει ή αν οφείλεται στο μηχανικό κλείστρο μόνο

Στο ηλεκτρονικό κλείστρο δουλεύει μια χαρά, μόνο στο μηχανικό το έκανε, τώρα βέβαια με την άλλη μπαταρία δεν το κάνει καθόλου, τι να πω, αν δεν διορθωθεί θα δουλεύτε μόνο με το ηλεκτρονικό, μικρό σχετικά κακό!!! Από όσο διάβασα αλλαγή κλείστρου πάει κάπου 160-180 ευρώ, δεν αξίζει πλέον το κόστος για αυτή την μηχανή με τις τιμές που τις βρίσκεις μεταχειρισμένες, ειδικότερα με την δική μου που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά και έχει ξεπεράσει τα 70.000 clicks.

Υ.Γ. Ευχαριστώ και πάλι Βασίλη!!! Να σαι καλά!!

Ξαναβάλε την άλλη μπαταρία και αν στο κάνει τότε είναι σίγουρα εκείνη η αιτία.

Λοιπόν μετά από πολλές δοκιμές το πράγμα έχει φτιάξει σε μεγάλο βαθμό άλλα συνεχίζει να το κάνει αραιά και που, δεν ξέρω τελικά αν φταίει η μπαταρία, η λύση που βρήκα είναι απλή, ή την δουλεύεις με ηλεκτρονικό κλείστρο και δεν έχεις κανένα θέμα ή όταν έχεις μηχανικό άλλαξα από τις ρυθμίσεις την δυνατότητα να τραβάς φώτο ανεξάρτητα αν δεν έχει εστιάσει η μηχανή, με αυτό τον τρόπο και να κολλήσει απλά πατάω το κουμπί για λήψη φώτο, βγάζει μια φώτο ότι ναναι και μετά ξεκολλάει και συνεχίζεις κανονικά.

Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και κατα

Ημουν σίγουρος οτι δεν θα εξαφανιστεί οπότε σε πάω σε επόμενη πίστα μήπως και το βελτιώσουμε κιαλλο :flipout:

Δες και μια άλλη ρύθμιση στο μενού : Υπάρχει η επιλογή Sort και Normal στο Release Lag time , βάλτο στο Normal αν δεν το εχεις ήδη για να μην τρώει γρήγορα τη μπαταρία.

Με το short μπορεί με ένα σκούντημα να κλειδώσει το μηχανικό κλείστρο. Το έγραφε και το manual και χρειαστηκε ένα firmware για να σιάξει παλιά. Σε εσένα που έχει ταλαιπωρηθεί το κλειστρο μπορεί να έχει γίνει πιο ευαίσθητη

Το short ως επιλογή το βάζαμε μαζί με το διαμαντάκι για να δίνει πιο καθαρή εικόνα με μηχανικό γιατί ειδαλως στις χαμηλές ταχύτητες έδινε κάποιες φορές SS (shutter shock) ....

To έχω ήδη αυτό στο Normal...πάντως αφού έβγαλα πάρα πολλές φώτος σήμερα ότι ναναι (πάνω από 400) έχει κάπως στρώσει, ίσως και λίγο από την μη χρήση εδώ και καιρό να είχε ψιλοφρακάρει το κλείστρο, όσο την δουλεύω τόσο λιγότερο κολλάει. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για τις πληροφορίες, από την στιγμή που το ηλεκτρονικό κλείστρο δουλεύει 100% είμαι οκ!!

Re: Παλιές κινηματογραφικές μηχανές

Θα μου εκανε πολυ μεγαλη εκπληξη αν υπηρχε. Κανας που πιανουν τα χερια του γενικως σιγουρα θα υπαρχει αλλα οχι επισημως.

Έχω δώσει εδώ και λίγον καιρό την EM5 (την πρώτη) μαζί με τον 12-50 δώρο στον ανηψιό μου, ο οποίος πήρε και έναν panasonic 25/ 1.7 .
Χθες έκανε firmware update στη μηχανή.
Από τότε η μηχανή δεν "αναγνωρίζει" τον panasonic. Βγάζει γκρίζα οθόνη.
Με τον zuiko είναι ΟΚ.

Κάποια βοήθεια;

Μήπως είχε επάνω τον Lumix φακό όταν έκανε update ? Μπορεί να ξεκίνησε update μέσω της Olympus πλατφόρμας ο φακός Lumix και να μην πήγε καλά. Έχει συμβεί ξανά. Καλό είναι όταν κάνουμε update το σώμα να βγάζουμε κάρτα και φακό. Αν μείνει φακός της Olympus θα προσπαθησει να τον κάνει και αυτόν update αν έχει firmware. Aν πρόκειται για Panasonic καλύτερα να βρούμε μια μηχανή Lumix και να το κάνουμε μέσω της κάρτας , αυτή είναι η μέθοδος που έχει σίγουρη επιτυχία για τις Lumix μηχανές και φακούς.

Πιθανόν να έγινε κάτι τέτοιο. Θα τον ρωτήσω.

Στην περίπτωση αυτή τι γίνεται; Μπορούμε να κάνουμε firmware update τον φακό σε σώμα Panasonic; (αν βρω κάποιο)
Ή δεν θα τον βλέπει και αυτό και θα πρέπει να πάει για service;