Προβολάκηδες vs. Τηλεορασάκηδες, Νο. 752..+1.

΀ί ΞΈΞ± προτιμούσατΡ Ξ³ΞΉΞ± Ξ½Ξ± βλέπΡτΡ τις ταινίΡς σας, Ξ±Ξ½ ΞΊΟ

• Total voters
    0
Απάντηση: Προβολάκηδες vs. Τηλεορασάκηδες, Νο. 752...

Οι OLED, λίγο που τις έχω δει, έχουν όντως εκπληκτική εικόνα και εύχομαι να δούμε κάτι αντίστοιχο και στους προβολείς. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να πάρεις εξαιρετική εικόνα σε προβολέα, ειδικά αν είναι στημένος & ρυθμισμένος σωστά. Και φυσικά, όσο καλη και αν είναι η εικόνα στις 40-50-60 ίντσες, δεν έχει καμια σχέση με την κινηματογραφική αίσθηση που απολαμβάνεις πάνω από τις 100 ίντσες. Όταν λοιπόν βγουν OLED σε 100-100 ίντσες με φυσιολογική τιμή και να διπλώνουν σαν πανί για να μην χρειάζονται ενα τοιχο και γερανο για εγκατάσταση, τα ξαναλέμε...

ΥΓ. Επίσης για τις OLED έμαθα πως είναι πολύ ιδιότροπες στο καλιμπραρισμα, αν φυσικά μας ενδιαφέρει η πιστότητα της εικόνας.

Re: Προβολάκηδες vs. Τηλεορασάκηδες, Νο. 752...

Δεν εχει νοημα η αντιπαράθεση ...
Μεχρι τις 60 ιντσες τηλεόραση , απο εκει και πάνω προβολέας.
Εξαιρετικές επιλογές υπάρχουν και στα δύο στρατόπεδα...

ΥΓ. Οι ιντσες/μεγεθος/εμβαδό , μια χαρά τεχνικός τομέας είναι.Δεν καταλαβαίνω γιατι ντε και καλά το αφήνουμε απ´εξω για χάρη πχ της αντιθεσης, του μαυρου κλπ ... Οποιος και οπως επιθυμει λοιπόν μπορει να ανταλλάξει μέγεθος (μεσος προβολεας) με αντίθεση (μεση τηλεόραση) στον βαθμό που επιθυμεί χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανεναν ... Επίτηδες γραφω τα μεσος προβολεας τηλεόραση , γιατι αν πάμε σε batcave και καλο JVC , δεν υπάρχει κοντρα ...

Αν και προβολακιας συμφωνω με πεταση. Η ποιοτητα που προσλαμβανω στην εικονα μιας τηλεορασης ειναι ασυγκριτα καλυτερη σε σχεση με τον ταπεινο μου 6000 της επσον σε πολυ καλες συνθηκες θεασης.
Οταν υπαρξει προβολεας που να μπορει να δειξει μαυρο χρωμα.... εκπεμποντας φως, τα ξαναλεμε.
Μεχρι τοτε μια 70αρα oled ειναι το ιδανικο, κι ας βλεπουμε και απο λιγο πιο κοντα.

Με τα τωρινα οικονομικα δεδομενα, συμβιβαζομαι σε απολυτη ποιοτητα για να χαρω την μεγαλη εικονα. Βεβαια και παλι πολυ καλυτερη απο τα σινεμα...

Πάντως εγώ δεν λέω όχι στους προβολείς. Απλά, ο προβολέας δεν είναι για μένα. Δεν βλέπω κάτι κακό στο να υποχωρήσεις σε ποιότητα εικόνας για να κερδίσεις σε ποσότητα, ή χρήματα. Ούτε να ζητάς το μέγιστο από αυτό που αγόρασες.

Δεν υποχωρείς σε ποιότητα εικόνας, απλα αλλου έχει προτερήματα η βιντεοπροβολή και αλλου η προβολή σε τηλεόραση. Όταν είσαι σε ένα πολύ υψηλο επίπεδο εικόνας, δεν χαλιεσαι αν μια άλλη τηλεόραση ή προβολέας έχει καλύτερο ansi contrast. Είναι σαν να έχεις ferrari και να γκρινιάζεις γιατί η Buggati έχει καλύτερη επιτάχυνση.

Εγώ χαλιέμαι πάντως. Επίσης έχω άγνωστη φράση "πολύ υψηλό επίπεδο εικόνας".

Πρέπει τότε να επισκεφτείς μια σωστη εγκατάσταση βιντεοπροβολής για να μάθεις τι σημαίνει...

Αν το κυνηγι της ποιοτητας (πιστοτητας) γινεται γιατι εχει αντικτυπο στον ψυχισμο μας ως μεγαλυτερη απολαυση θεασης, υπο αυτη την οπτικη και οι μεγαλες ιντσες ενος προβολεα συμβαλλουν στην μεγαλυτερη απολαυση.
Αρα θα μπορουσσμε να πουμε οτι οι μεγαλες ιντσες ειναι και ποσοτικες αλλα και ποιοτικες (ως προς την αισθηση απολαυσης)

Αν δεν καταλαβατε τι ειπα να φωναξω τον sr17b να σας μπερδεψει περισσοτερο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβολάκηδες vs. Τηλεορασάκηδες, Νο. 752...

Αν εσύ νομίζεις ότι οι διαφορές ενός προβολέα και μιας oled σε άμεση σύγκριση είναι μικρές, και ότι το μάτι σου δεν θα δει την διαφορά στην αντίθεση, εγώ τι να πω παραπάνω;

Επίσης εγώ δεν είπα ότι κάποιος είναι τρελός ή άσχετος. Είπα ότι κάνει συνειδητή παραχώρηση στην ποιότητα για ποσότητα. Και επεσήμανα ότι αυτό είναι το ρεύμα, και το έχουν διαπιστώσει εδώ και χρόνια οι εταιρίες.
Το να θέλει κανείς την καλύτερη εικόνα που μπορεί να πάρει από την προβολή είναι θεμιτό. Το να πιστεύει ότι έχει την εικόνα μιας OLED στις ίδιες διαστάσεις, και ότι αυτά που μετριούνται δεν έχουν σχέση με το τι θα δεις, για μένα είναι ύβρις. Για κάποιον άλλο (γενικά μιλάω) πάλι ίσως και όχι... :smile:

Που έγραψα τα παραπάνω υπογραμμισμένα? Βρήκαμε το πιπέρι, να ρίξουμε και στα λάχανα?

Δεν έγραψα ποτέ κάτι τέτοιο Γιώργο, τουλάχιστον στο επίπεδο που σε ενδιαφέρει σχεδόν αποκλειστικά ήτοι του κόντραστ. Είπα, απλά ότι οι διαφορές είναι μικρότερες απ' ότι δείχνουν τα όργανα, και αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι οι μετρήσεις γίνονται με διαφορετικό τρόπο. Απόδειξη? Όταν το Μινόλτα ξεκόλλησε από το τζάμι, το κόντραστ μετρήθηκε 8-9 φορές μικρότερο.

Τώρα, αν θέλεις να υποστηρίξεις ότι το 640-330 στο κόκκινο και το 600-300 στο πράσινο, το 2.4 γκάμα και το 313-329 γκρι της όλεντ είναι καλύτερα από τα αντίστοιχα του DLP, περιμένω να ακούσω και τον λόγο.

Εγώ διάβασα: "αν θέλουμε να μιλήσουμε καθαρά καθαρά τεχνικά αδερφέ, μην νομίζεις ότι οι διαφορές είναι μεγάλες". Τι εννοείς με το μικρές διαφορές; Εγώ κατάλαβα περισσότερο προς το ασήμαντες, παρά προς το σημαντικές.

Μετά διάβασα: "4000:1 της Όλεντ και κάθε Όλεντ...απλά γνωρίζω ότι στην πραγματικότητα το αληθές νούμερο είναι πολύ πολύ χαμηλότερο". Εγώ από αυτό κατάλαβα ότι μετράω 4000:1 στην όλεντ, 100:1 στο πανί, αλλά το 4000:1 δεν είναι 4000:1, είναι "χαμηλότερο". Υπονοείς ότι το δωμάτιο θα επιδράσει και θα κάνει το 4000:1 100:1, και μετά θα πεις τι 100:1, τι 50:1, μικρές διαφορές.

Τι δεν κατάλαβα καλά;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Απόδειξη? Όταν το Μινόλτα ξεκόλλησε από το τζάμι, το κόντραστ μετρήθηκε 8-9 φορές μικρότερο.

Τι ακριβώς αποδεικνύει αυτή η κίνηση;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβολάκηδες vs. Τηλεορασάκηδες, Νο. 752...

Φέραμε τα προβόλια και φτιάξαμε τις 42 ίντσες της τηλεόρασης και τα βάλαμε δίπλα δίπλα με ίδιες φωτεινότητες.-bye-

Ποιοτικό ήταν το τεστ που κάναμε, δηλαδή, ψάχναμε μια απευθείας σύγκριση ποιότητας με ίδιες συνθήκες.

Tι πάει να πει ίδια φωτεινότητα? Σε καλιμπραρισμένα μέσα δεν κάνατε τη δοκιμή? Πως είχαν ίδια φωτεινότητα?
Ή άσε καλύτερα, δώσε link να ξεστραβωθώ (ή ακόμα καλύτερα να διοργανωθεί επάναληψη παρακαλώ! λολ)

Κατα τα άλλα, όλοι γράφετε βάση προσωπικών προτιμήσεων, όπως κάνουμε και στο δικάναλο.
Απόλαυση και αίσθηση και παπαρίτσες μέντολες φιλαράκια.
Υποτίθεται ότι η εικόνα έχει στανταρντς. Μετράς και συγκρίνεις!

Μπορεί να μην έχει και πολύ νόημα όντως, γιατί στο τέλος πιθανότατα θα υπάρξουν +/- και πάλι ο καθένας θα κάνει το κέφι του, αλλά συγκεκριμένα πράγματα επιμένω δεν αναφέρετε.

ΥΓ Χατζ λινκ, μην με ξεχάσεις!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβολάκηδες vs. Τηλεορασάκηδες, Νο. 752...

Που έγραψα τα παραπάνω υπογραμμισμένα? Βρήκαμε το πιπέρι, να ρίξουμε και στα λάχανα?

Δεν κατάλαβα... Δεν ταιριάζει το πιπερι με τα λάχανα;
Στους λαχανοντολμάδες δε βάζεις δηλαδή;
Δε λέω, καλυτερο το μπούκοβο αλλα...

Απάντηση: Re: Προβολάκηδες vs. Τηλεορασάκηδες, Νο. 752...

Εγώ διάβασα: "αν θέλουμε να μιλήσουμε καθαρά καθαρά τεχνικά αδερφέ, μην νομίζεις ότι οι διαφορές είναι μεγάλες". Τι εννοείς με το μικρές διαφορές; Εγώ κατάλαβα περισσότερο προς το ασήμαντες, παρά προς το σημαντικές.

Μετά διάβασα: "4000:1 της Όλεντ και κάθε Όλεντ...απλά γνωρίζω ότι στην πραγματικότητα το αληθές νούμερο είναι πολύ πολύ χαμηλότερο". Εγώ από αυτό κατάλαβα ότι μετράω 4000:1 στην όλεντ, 100:1 στο πανί, αλλά το 4000:1 δεν είναι 4000:1, είναι "χαμηλότερο". Υπονοείς ότι το δωμάτιο θα επιδράσει και θα κάνει το 4000:1 100:1, και μετά θα πεις τι 100:1, τι 50:1, μικρές διαφορές.

Τι δεν κατάλαβα καλά;

Τι ακριβώς αποδεικνύει αυτή η κίνηση;

Θα τα γράψω αναλυτικά Τζορτζ όταν γυρίσω από τον γάτο...-bye-

Tι πάει να πει ίδια φωτεινότητα? Σε καλιμπραρισμένα μέσα δεν κάνατε τη δοκιμή? Πως είχαν ίδια φωτεινότητα?
Ή άσε καλύτερα, δώσε link να ξεστραβωθώ (ή ακόμα καλύτερα να διοργανωθεί επάναληψη παρακαλώ! λολ)

Κατα τα άλλα, όλοι γράφετε βάση προσωπικών προτιμήσεων, όπως κάνουμε και στο δικάναλο.
Απόλαυση και αίσθηση και παπαρίτσες μέντολες φιλαράκια.
Υποτίθεται ότι η εικόνα έχει στανταρντς. Μετράς και συγκρίνεις!

Μπορεί να μην έχει και πολύ νόημα όντως, γιατί στο τέλος πιθανότατα θα υπάρξουν +/- και πάλι ο καθένας θα κάνει το κέφι του, αλλά συγκεκριμένα πράγματα επιμένω δεν αναφέρετε.

ΥΓ Χατζ λινκ, μην με ξεχάσεις!

http://avclub.gr/forum/showthread.php/95332-Τα-βουνά-και-ο-Μωάμεθ?highlight=

Δεν κατάλαβα... Δεν ταιριάζει το πιπερι με τα λάχανα;
Στους λαχανοντολμάδες δε βάζεις δηλαδή;
Δε λέω, καλυτερο το μπούκοβο αλλα...

Βρήκες και 'συ φαί!! Δεν τους τρώω!!:flipout:

Ναι σιγουρα η oled ειναι κορυφαια στην ποιοτητα...αλλα....με 1000ευρω πηρα benq w1070 και ενα πανακι 92" και ειμαι υπερευχαριστημενος. Η αντιστοιχη TV στα 1000ευρω ποσο μεγαλη και καλη μπορει να ειναι?

Το προβλημα με τις ιντσες ειναι οτι ευκολα συνηθηζεις το μεγαλυτερο μεγεθος και δυσκολα γυρνας πισω. Πριν λιγες μερες περασα απο τα Public και κοιτουσα μια oled και μου αρεσε παρα πολυ...αλλα ειναι πολυ μικρη (55" FHD) και δεν φανταζομαι οτι oi 65" oled θα πεσουν κατω απο τα 2500ευρω στα επομενα 4 χρονια. Μεχρι τοτε θα υπαρχουν προβολεις 4Κ στα 2500-3000ευρω οποτε θα ειναι μονοδρομος ο προβολεας για μενα. Οσο ανεβαινουν οι αναλυσεις ολοι αυτοι που θελουν να αξιοποιησουν τα extra pixels θα χρειαζονται τεραστια πανελς και που να την βαλεις μια 75ρα 4Κ TV, θα πρεπει να την φερει γερανος κτλ.

Ναι σιγουρα μπορεις να κατσεις πιο κοντα στην TV αλλα μετα απο ενα σημειο κατανταει αστειο...δεν μπορει να εχεις ενα σαλονι απο 30 τεραγωνικα και πανω και να καθεσαι στα 2 μετρα απο την 65" και να εχεις γυρισμενη την πλατη στην γυναικα/φιλους σου, ουτε ο καναπες μπορει να μπανει παντα στο κεντρο του δωματιου. Παλαιοτερα οι προβολεις ηταν η ακριβη επιλογη αλλα ετσι οπως παμε με τα μεγεθη μαλλον θα γινει η ΤV η ακριβοτερη λυση κι ο κοσμος ισως αρχισει να βλεπει τους προβολεις σαν την πιο λογικη επιλογη. Λεω τωρα...

Teddy

Αντιλαμβανεσαι που οδηγει αυτη τη κουβεντα !

Οποιος δεν εχει 3μ x 3μ σαλονι και 2.4μ x 1μ oθονη (πανι η γυαλι) δεν μπορει να εχει ΟΡΘΗ κινηματογραφικη αισθηση.

(ποιος χρειαζεται και τον καναπε ! .... ενα σκαμπω στο 1μ απ'την οθονη ... και εισαι αρχοντας :p :bang: :p)

Εε μα... βλεπω το distance calculator και τσατιζομαι....προσπαθω π.χ να λυσω μια κατοψη στη δουλεια και δεν βγαινει...και ο μεσος ανθρωπος θα σου πει το εξης λογικο..."εχουμε και αλλα πραγματα να βαλουμε στον χωρο περα απο ηχοσυστηματα και μεσα προβολης" και δεν εχει αδικο. Δεν εχουν ολοι την τυχη να εχουν dedicated χωρο ή ενα δευτερο σαλονι playroom στο υπογειο. Ειναι ενα θεμα ολα αυτα, τι θα γινει οταν μας πασαρουν 8Κ???

Αν εγω με το μικροσκοπικο μου σαλονακι ειχα θεμα με την 58" μου, τοτε ο αλλος που εχει σαλονι γηπεδο...ποσα να σκασει για να παρει TV της προκοπης στις 70 ιντσες και πανω???

Υ.Γ. Δεν εχω καναπε... πολυθρονα εχω :flipout:

@Xατζ, ακαλιμπράριστα μέσα δοκιμάσατε (μιλάω για το link)...
σα να δοκιμάζεις dac και να παίζουν σε διαφορετικά db.

Μονο Νο 752... !!! ( απορω με την αντοχη σας)

Παντως συμφωνώ σε ολα με τον Petasis
Μονο για να παιξω θα ξανα έμπλεκα με προβολείς