Απάντηση: BenQ 1070+
Βίδωνε τη 55-άρα....
Που σαι ρε γίγαντα!!!
:ernaehrung004:
Βίδωνε τη 55-άρα....
Που σαι ρε γίγαντα!!!
:ernaehrung004:
Ξανάμανά...
Το φως στα συγκριτικά δεν είναι καθόλου υποκειμενικός παράγοντας, αλλά, απαίτηση!! Όταν στήνεις δύο μηχανάκια πλαι πλάι, το πρώτο και κύριο που κοιτάς είναι να έχουν την ίδια φωτεινότητα. Και θα σε πάω και παρακάτω...
Όχι μονάχα την ίδια φωτεινότητα λευκού, αλλά, και χρωματικά. Θυμήσου (αν ήσουν στην αβάρτ) τότε που είδαμε δίπλα δίπλα τον 1500 με τον 6600. Ενώ τα προβόλια τα μετρήσαμε στο λευκό και τα φέραμε κοντά, βλέπαμε στο πανί τον 6600 πιο φωτεινό. Αυτό γινόταν δίότι η φωτεινότητα των χρωμάτων του Έπσον ήταν τουμπανιασμένη για να προκαλεί το wow effect. Μόλις χαμηλώσαμε τις φωτεινότητες των χρωμάτων τα πράγματα ισορρόπησαν εκπληκτικά.
Είναι λάθος αυτά που προτείνεις. Τα δύο μέσα πρέπει να έχουν απαραίτητα το ίδιο φως για να εξαχθεί το όποιο συμπέρασμα. Το παραπάνω φως κάνει την διαφορά παντού και πάντα!! Δεν αρκεί να καλιμπράρεις στις ίδιες ίντσες. Θα κάνεις μία τρύπα στο νερό.
Τέλος, να σου θέσω και ένα κουίζ και αν θες απαντάς:
Ο προβολέας του βας, θα βγάλει το ίδιο άνσι σε κάδρο 50 ιντσών και το ίδιο σε κάδρο 250 ιντσών?
Βίδωνε τη 55-άρα....![]()
....
Προσωπικά δύο μέσα τα συγκρίνω στη βέλτιστη απόδοσή τους (αυτή που επιτυχαίνεται πιο κοντά στο πρότυπο).
Θυμάμαι αυτό που έγινε στην avart, ισχύει αυτό που λες (στα μάτια μου).
Δεν έβγαλα όμως κάποιο συμπέρασμα για καλύτερο ή χειρότερο. Θα το έκανα όταν ήξερα πως και οι δύο έπαιζαν όσο καλύτερα μπορούσαν.
Δεν το γνώριζα αυτό με τη φωτεινότητα Χατζ, ως απαίτηση σύγκρισης.
Στις τηλεοράσεις υπάρχει αυτή η δυνατότητα να τις τουμπανιάσεις με dynamic, αλλα μόνο για wow effect δεν μου κάνει.
Ναι, Νικ...είναι καραπαραίτητη προϋπόθεση. Με τις τηλεοράσεις να έχουν το handicap εδώ. Όταν έχεις δυο τηλεοράσεις και η μία βγάζει 70 νιτς λευκό και η άλλη 150 (καλιμπραρισμένες και οι δύο), δεν μπορείς να τις βάλεις δίπλα δίπλα. Θα είναι δώρον άδωρον. Οι προβολείς είναι πιο ευέλικτοι σε αυτόν τον τομέα. Π.χ.
Για να βγάλουμε την φωτεινότητα της πιεξούλας στο τεστάκι, στείλαμε τον έπσον όσο πιο μακρυά μπορούσαμε γιατί ήταν ο πιο φωτεινός από τους 3 και τον Μπενκ όσο πιο κοντά με ανοιχτό τέρμα το ζουμ για να ματσάρουμε τις φωτεινότητες.
Προσωπικά δύο μέσα τα συγκρίνω στη βέλτιστη απόδοσή τους (αυτή που επιτυχαίνεται πιο κοντά στο πρότυπο).
Το ότι τα φέρνεις σύμφωνα με τα πρότυπα, δεν υπάρχει αμφιβολία...είναι το μόνο σίγουρο, απλά, όταν υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά φωτεινότητας, το συγκριτικό σου θα πάσχει και τα συμπεράσματά σου θα είναι στο περίπου και στο τι μ' αρέσει περισσότερο.
Θυμάμαι αυτό που έγινε στην avart, ισχύει αυτό που λες (στα μάτια μου).
Δεν έβγαλα όμως κάποιο συμπέρασμα για καλύτερο ή χειρότερο. Θα το έκανα όταν ήξερα πως και οι δύο έπαιζαν όσο καλύτερα μπορούσαν.
Προφανώς δεν θα βγάλει ίδιο ansi o epson σε διαφορετικά κάδρα.
Να ρωτήσω κι εγώ? Στις 42 ίντσες έβγαλε 0,05nits?
Δεν θυμάμαι να σου πω. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι η σκακιέρα του ήταν καλύτερη (σε μαύρο προφανώς αφού τα άσπρα ήταν ματσαρισμένα) από της πιεξούλας. Αν θυμάμαι καλά την πιεξούλα την είχα μετρήσει στο 0,1. Ο γάτος τα θυμάται καλύτερα αυτά!
Μάλιστα. Την γνωρίζω την δυνατότητα του οργάνου σε ''διάβασμα'' όπως και τη διάμετρο που διάβαζει από διάφορες αποστάσεις. Όταν κάνω μετρήσεις ξέρω πολύ καλά τι κάνω και γιατί το κάνω, όπως και όταν γράφω κάτι. Τέλος, δεν υπάρχει κάποια προδιαγραφή για το που θα κάτσει το όργανο. Ακόμα και στις τηλεοράσεις που τα πράγματα είναι πιο εύκολα, άλλοι το κολλάνε πάνω στην οθόνη, άλλοι το κρατάνε στους 3 πόντους μακρυά.
Κακώς δεν το είδες, να το δεις. Στην κατηγορία των τηλεοράσεων είναι.
Αν δεν έχει σχέση η σημειακή μέτρηση του μέσου με αυτό που αντιλαμβάνεται το μάτι σου από την χ απόσταση θέασης, είναι ένας λόγος παραπάνω τα 4000, 8000 και 100000:1 στην σκακιέρα να θεωρούνται τρίχες και αιτία να αναθεωρηθεί ο τρόπος μετρήσεων και εκτιμήσεων. Αν η μέτρηση παρουσιάζει ένα αποτέλεσμα π.χ. 4000:1 και εκτιμάται ως: Ο αισθητήρας μέτρησε 4000:1. Αυτή η συσκευή είναι καλύτερη από αυτήν που μέτρησε 2000:1...τότε όλα καλά. Αν, όμως, κάποιος παίρνει αυτή τη μέτρηση και λέει: εγώ βλέπω 4000:1 στην σκακιέρα από 3 μέτρα απόσταση στο μέσο μου...τότε, no good. No good at all.
Ο αισθητήρας θα μετρήσει ξεκάθαρα το κυκλάκι του σε περίπτωση που το ανακλώμενο φως πνίγεται μέσα σε ένα batcave. Όχι όταν ταξιδεύει από τοίχο σε ταβάνι και από ταβάνι σε τοίχο για να ξανακαταλήξει στο κυκλάκι που μετράει ο αισθητήρας. Γι' αυτό άλλωστε είναι ευρέως αποδεκτό ότι δεν μετράμε ποτέ ansi contrast σε προβολείς σε χώρο πλην ολοσκότεινου δωματίου. Επίσης, είναι ευρέως γνωστό ότι μόλις σκοτεινιάσεις το δωμάτιο (τον περιβάλλοντα χώρο εννοώ...) και ξαναπάρεις μέτρηση η αντίθεση άνσι κόντραστ θα μεγαλώσει.
Δεν ξαναγράφω τα ίδια. Εφόσον δεν θέλεις να αντιληφθείς ότι είναι διαφορετικές οι μετρήσεις: α) ενός αυτόφωτου μέσου με τον αισθητήρα κουμπωμένο και απομονωμένο από κάθε παρεμβολή με ένα β) ετερόφωτο μέσο που δημιουργεί εικόνα από ανάκλαση και με τον αισθητήρα να στέκεται αναγκαστικά μακρυά από την οθόνη...
δεν μπορώ να πω τίποτ' άλλο.
H σωστή μέτρηση είναι μία. Δεν εξαρτάται από τον τρόπο που μετράς, αλλά από το αν μετράς σωστά. Αν για παράδειγμα έχεις ένα i1 pro και μετράς προβολέα, δεν μετράς σωστά.
Μιλάς με γρίφους γέροντα.. :grandpa:
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ πάντως συμφωνώ με τον browser, που συμφωνεί με τον Dalanik, που συμφωνεί μαζί μου.. :award:
ναι άλλα πες και την σωστή διαδικασία και όργανο σε κάθε μέσο προβολής να ξέρουμε...
Κάτσε κάτσε γιατί εδώ αλλάζουν πολλά!!! Δεν είναι κοντά στο 0,05 η PX? 0,1??? Ε τότε μια χαρά φωτο και συμπεράσματα βγάλατε!!!
Να συμφωνήσουμε στην αμοιβή πρώτα. Με απόδειξη φυσικά.![]()
Να συμφωνήσουμε στην αμοιβή πρώτα. Με απόδειξη φυσικά.![]()
Τι να κάνουμε αυτά τα όργανα είναι προσιτά (λέμε τώρα) σε εμάς. Όμως δεν αρκούν για να απαντήσουν τα ερωτήματα που θέτεις.Τζάμπα καίω λάμπα Γιώργο, το αφήνω. Βαριέμαι να γράφω σεντόνια για τα αυτονόητα. Γράφε ό,τι θέλεις.
Ναι, με ένα σπετρόμετρο τα μέτρησα το οποίο είναι απολύτως κατάλληλο για τέτοιες μετρήσεις χρόνια ολόκληρα σύμφωνα μάλιστα και με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή...καλό μεσημέρι.
Dalanik στο cinema που πηγαίνεις σίγουρα βλέπεις υποδεέστερη εικόνα ακόμη και από έναν 1070 στημένο σε κοινό σαλόνι, οπότε καμία σύγκριση. Ο προβολέας σου δίνει κάτι που δεν μπορεί να στο δώσει η τηλεόραση, αυτό που λέγεται κινηματογραφική μαγεία.
Η εικόνα στο πανί ασκεί μια ιδιαίτερη έλξη στον θεατή που δεν είναι εύκολο να στην εξηγήσω. Ακόμη και η διαδικασία να ανοίξεις τον προβολέα, να ζεσταθεί η λάμπα, να κατεβάσεις το πανί, να κλείσεις τα φώτα, να κάνεις συσκότιση, να προετοιμαστείς με τασάκια, χυμούς, τσιμπολοίδια, κ.τ.λ είναι μια διαδικασία που σε συναρπάζει.
Η τηλεόραση είναι ένα μέσο απεικόνισης που άνετα βλέποντας ταινία, ψιλοσερφάρεις κιόλας, σηκώνεσαι και για καμιά τουαλέτα χωρίς pause, και γενικά δεν σε βάζει μέσα στην ταινία όπως κάνει ένας προβολέας.
Μακάρι κάποια στιγμή να στήσεις ένα προβολικό στον χώρο σου και τότε θα καταλάβεις τι θέλω να πω.
Η απόλαυση μιας ταινίας, δεν είναι πάντα απόλυτα συνυφασμένη με το υψηλό contrast, τη μεγάλη φωτεινότητα και την καλή ομοιομορφία (βέβαια να μην έχει και τα χάλια του κινηματογράφου), υπάρχουν και άλλοι μη μετρήσιμοι παράγοντες.
Εγώ ας πούμε, παρακολουθώ τις σειρές μου στην τηλεόραση μου λόγω ευκολίας, αναμμένων φώτων, καλής εικόνας ακόμη και μέρα, κ.τ.λ, άλλα αν βγεί κάποια καλή ταινία που πραγματικά με ενδιαφέρει, ο προβολέας και το πανί είναι μονόδρομος στο να βυθιστώ μέσα της και να την απολαύσω.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.