Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Δεν πήγε η Αλέκα με την μάνικα,ούτε έσβησε φωτιές.
Ανώνυμοι άνθρωποι πήγαν.Κατάλαβες τήν διαφορά??Και δέν τούς έδειξε κανενα κανάλι.Δεν τόπιασα.
Αλλες τρέχανε σαν τον Χερι-Χερι με γαλότσες και Ντόνα Καράν στίς πλημμύρες τού Κηφισσού πρίν μερικά χρόνια...

Τώρα τί ετεροκαθορισμός είναι να ψηφίζεις βάσει στάσης ενός κόμματος δέν το καταλαβαίνω.
Επιλέγω απο τα δυό κόμματα τής αριστεράς το ένα.Δεν προσχωρώ.Εσύ να κατηγορείς κάποιον επειδή δέν αναζητά οπωσδήποτε μόνιμη στέγη??Πολύ εξουσιαστικό μοιάζει.
Ως πρός τα περί απογοήτευσης τώρα αυτό δεν αναιρεί ότι σάν δύναμις παραμένει απαραίτητη και χρήσιμη ειδικά σέ σχέση με καιροσκόπους ή μηδενιστές που αντιμάχονται δήθεν τήν εξουσία.
Και μάλλον δεν έχεις καταλάβει κάτι.
Δεν με αφορά η ρήξη και η ´επανασταση´κατά τής κοινωνίας χωρίς τήν κοινωνία.
Μάλλον στούς μεταρυθμιστές ανήκω.Και με αφορά η κοινοβουλευτική δημοκρατία σε διευρυμένη μορφή.
Την ´επανάσταση´τήν έχω αφήσει πρό πολλού στην Πλατεία Εξαρχείων.Απ¨εκεί περιμένω τον ´λυτρωμό´.............................................

Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Δεν πήγε η Αλέκα με την μάνικα,ούτε έσβησε φωτιές.
Ανώνυμοι άνθρωποι πήγαν.Κατάλαβες τήν διαφορά??Και δέν τούς έδειξε κανενα κανάλι.Δεν τόπιασα.

Αλλες τρέχανε σαν τον Χερι-Χερι με γαλότσες και Ντόνα Καράν στίς πλημμύρες τού Κηφισσού πρίν μερικά χρόνια...

Τώρα τί ετεροκαθορισμός είναι να ψηφίζεις βάσει στάσης ενός κόμματος δέν το καταλαβαίνω.
Επιλέγω απο τα δυό κόμματα τής αριστεράς το ένα.Δεν προσχωρώ.Εσύ να κατηγορείς κάποιον επειδή δέν αναζητά οπωσδήποτε μόνιμη στέγη??Πολύ εξουσιαστικό μοιάζει.
Ως πρός τα περί απογοήτευσης τώρα αυτό δεν αναιρεί ότι σάν δύναμις παραμένει απαραίτητη και χρήσιμη ειδικά σέ σχέση με καιροσκόπους ή μηδενιστές που αντιμάχονται δήθεν τήν εξουσία.
Και μάλλον δεν έχεις καταλάβει κάτι.
Δεν με αφορά η ρήξη και η ´επανασταση´κατά τής κοινωνίας χωρίς τήν κοινωνία.
Μάλλον στούς μεταρυθμιστές ανήκω.Και με αφορά η κοινοβουλευτική δημοκρατία σε διευρυμένη μορφή.
Την ´επανάσταση´τήν έχω αφήσει πρό πολλού στην Πλατεία Εξαρχείων.Απ¨εκεί περιμένω τον ´λυτρωμό´.............................................

Το ότι οι κούτβηδες έστειλαν "δικούς τους" εσύ το έγραψες, όχι εγώ. Άσε γιατί τους "αυθορμητισμούς" σε όλα τα επίπεδα του ΚΚΕ, τους γνωρίζουν όλοι καλά. Τους ανώνυμους που τρέχουν πράγματι δεν τους δείχνει κανένα κανάλι.
Αν δεν βλέπεις τη συνάφεια ετεροκαθορισμού και αμυντικής δηλαδή αρνητικής ψήφου, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Αν δηλαδή το ΚΚΕ κερδίσει 5 μονάδες αυτό σημαίνει ότι οι κομμουνιστές στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 5 μονάδες? Φυσικά και αναζητώ μόνιμη ιδεολογική στέγη και αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πώς σχετίζεται με την εξουσία. Αντίθετα δεν με οδηγεί η ανασφάλεια και δεν πιστεύω στους "μεγάλους κινδύνους" που θα με βρουν αν δεν αμυνθώ ψηφίζοντας ΚΚΕ. Αυτοί είναι ήδη εδώ.
Ούτε εμένα με ενδιαφέρει η ρήξη χωρίς την κοινωνία ούτε κατά αυτής γι' αυτό και γουστάρω τον Καστοριάδη και όχι τον Νετσάγιεφ ας πούμε. Αυτόν τον αφήνω κι εγώ στην πλατεία. Το "λυτρωμό" όμως των πολιτικών ιεραποστόλων του ΚΚΕ που θα με ειδοποιήσουν όταν ωριμάσουν οι συνθήκες για τον μεγάλο ξεσηκωμό, τον αφήνω στον Περισσό.

Και η κριτική στον ΣΥΝ γίνεται μέσα απο τήν οικογένεια.Οχι έξω απο αυτήν.
Και αυτό έχει σημασία.

Φυσικά και έχει σημασία γιατί έτσι αποκαλύπτονται περισσότερα. Το έχω ξαναγράψει.
Άσε που η κριτική "εξ αριστερών" είναι δύσκολη σε αυτήν την περίπτωση.

Last edited:

Τουλάχιστον οι κούτβηδες έστειλαν και δικούς τους να βοηθήσουν στα καμένα.

Ναι ναι, όπως τότε με τις μπριγάδες :blink: της ΚΝΕ, που μάζευαν καφέ στη Νικαράγουα. :D
νά'σαι καλά γιατρέ, τί μου θύμισες! :rolleyes:

τέλος πάντων σταματώ εδώ. οι κούτβηδες ήταν πάντα άκαμπτοι, διασπαστές σε οτιδήποτε δεν στεκόταν κάτω από τον απόλυτο έλεγχό τους, άτεγκτοι ακόμα και απέναντι στα καλύτερα παιδιά τους. Χάρυβδη.
Σταματώ εδώ γιατί προτιμώ να σταθώ σε αυτά που με ενώνουν μαζί τους.
Αυτοί πάντα θα στέκονται σ αυτά που μας χωρίζουν. -bye-

ανεξαρτήτως αυτού, ήταν ο συνειρμός που με έστειλε.
Σκέψου για παράδειγμα ότι ο Θέμος πριν 15 χρόνια έγραφε στην τελευταία σελίδα της Κ ότι του αρέσει γιατί πρέπει να του θυμίζει κάτι από την παιδική του ηλικία (τον Οβελίξ) :flipout:

Κι όμως δεν θα το πιστέψεις, αλλά έβλεπα την παπαρήγα χτές και όλο τις άγριες φράουλες σκεφτόμουν. Σοβαρά. Ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το πρωί πριν το debate πέρασα μπροστά από ένα περίπτερο του KKE και είδα δύο συμπαθέστατες ηλικιωμένες κυρίες να κάθονται. Οποτε "ήρεμη δύναμη Αλέκας"+"3η ηλικία"="άγριες φράουλες". Τώρα που το ξανασκέφτομαι, είναι όντως πολύ τραβηγμένος συνειρμός αλλά και η ταινία του Μπέργκμαν είναι από τις αγαπημένες μου και μου έρχεται συχνά στο μυαλό...

H αμυντική ψήφος δεν είναι αρνητική ψήφος.Ειναι ψήφος θέσης.
Δεν μίλησα για αυθορμητισμό,αλλά για το ενδιαφέρον που δείχνει ένα κόμμα σε σχέση με άλλα όσον αφορά στίς πυρκαγιές.Οταν καταγγέλλεται το κράτος για έλλειψη οργάνωσης,δεν κατανοώ γιατί κάποιοι πού οργανωμένα προσφέρουν βοήθεια... είναι λαϊκιστές...Πολιτική πράξις είναι.
Εάν η αριστερά πάρει 5 μονάδες παραπάνω,δεν μπορώ να γνωρίζω τήν σαφή ιδεολογική γνώμη τού κάθε ψηφοφόρου.Είναι όμως κάτι σημαντικό γιατί στήν παρούσα κατάσταση οι εργαζόμενοι θα έχουν περισσότερες δυνατότητες αντίδρασης.
Στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί ένα μέτωπο ´λατρείας τής ελευθερης και άγριας χωρίς όρους αγοράς´.
Και η άμυνα τού κόσμου έχει μειωθεί σημαντικά.Καί δεν βλέπω πολλούς πού μπορούν να αντισταθούν.Ως εκ τούτου η ενίσχυση τής άμυνας είναι πολύ ουσιώδης...
Και επιλέγω μεταξύ τών υπαρχουσών λύσεων.Τα γκρουπούσκουλα ουδέποτε με αφορούσαν.Αρα θά επέλεγα μεταξύ Αλέκου ή Αλέκας....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Ναι ναι, όπως τότε με τις μπριγάδες :blink: της ΚΝΕ, που μάζευαν καφέ στη Νικαράγουα. :D
νά'σαι καλά γιατρέ, τί μου θύμισες! :rolleyes:

τέλος πάντων σταματώ εδώ. οι κούτβηδες ήταν πάντα άκαμπτοι, διασπαστές σε οτιδήποτε δεν στεκόταν κάτω από τον απόλυτο έλεγχό τους, άτεγκτοι ακόμα και απέναντι στα καλύτερα παιδιά τους. Χάρυβδη.
Σταματώ εδώ γιατί προτιμώ να σταθώ σε αυτά που με ενώνουν μαζί τους.
Αυτοί πάντα θα στέκονται σ αυτά που μας χωρίζουν. -bye-

Συμφωνώ.
Αλλά οι ανανεωτές εξέθρεψαν γενιές με την λογική τής ´εντός τών τειχών εξουσίας´.Και έστειλαν αθόρυβα και χωρίς διαγραφές τα καλυτερα παιδιά τους στα σπίτια τους.
Και έμειναν ,πλήν εξαιρέσεων, γραφειοκράτες που κλαιγόντουσαν πού δεν τούς καταλαβαινει ο λαός.Η ακόμα χειρότερα βούτηξαν στίς επιδοτήσεις.
Ασε ,δώσαμε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Και έμειναν ,πλήν εξαιρέσεων, γραφειοκράτες που κλαιγόντουσαν πού δεν τούς καταλαβαινει ο λαός.

Καταλαβαίνω το θυμό σου, όπως και την ανάγκη σου να ανήκεις. Εσύ πότε θα καταλάβεις πως, κάτι σαν εσένα κι εμένα, θα είναι πάντα στις "εξαιρέσεις" ; -bye-

Με ενδιαφέρει να παραμένω ενεργός,Κώστα όπως και εσένα τό ίδιο.
Και αυτό έχει σημασία,ειδικά τώρα πού μεγαλώνουμε.Και με τον τρόπο μας παραμένουμε.
Και πέρα απο τό ´ανήκειν´,που δεν ανήκω πιά πουθενά ,μακάρι να αυξηθούν αυτοί πού είναι ενεργοί και όχι πελάτες.Αυτό έχει μεγάλη σημασία ανεξαρτήτως ιδεολογιών.

...και τι ακριβώς εννοείς "ενεργοί"; πως τους ορίζεις;
και οι κούτβηδες; "ενεργοί" μήπως και αυτοί;
η γκετοποίηση σ όλο της το μεγαλείο.

Last edited:
Κρατάτε με, με είπε γκρουπούσκουλο! :furious3:Θα τον σκίσω! :violent-smiley-030:Αφήστε με να τον δείρω...:smash:Αμ δε θα σε πετύχω σε καμμιά πορεία, θα σε πετύχω...:slapface:

:jester:

Απάντηση: Re: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

...και τι ακριβώς εννοείς "ενεργοί"; πως τους ορίζεις;
και οι κούτβηδες; "ενεργοί" μήπως και αυτοί;
η γκετοποίηση σ όλο της το μεγαλείο.

Θεωρώ ενεργό πολίτη αυτόν που δέν παραμένει ´σιωπηλός´.Δεν αναφέρθηκα σε κόμματα.Οπως και αυτόν ,που με οποιονδήποτε τρόπο διατηρεί βασικές αρχές και αξίες στην ζωή του.Ούτε αυτό αναφέρεται σε κόμματα.

Απάντηση: Re: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Κρατάτε με, με είπε γκρουπούσκουλο! :furious3:Θα τον σκίσω! :violent-smiley-030:Αφήστε με να τον δείρω...:smash:Αμ δε θα σε πετύχω σε καμμιά πορεία, θα σε πετύχω...:slapface:

:jester:

Εχω πάρει σύνταξη καρδιά μου απο πορείες.
Μόνον σε πολύ σημαντικά θέματα.
Αλλοι έχουν σειρά τώρα.:ernaehrung004:

Δημοσιογραφική αλητεία του κυρίου Λιάτσου. Ας βγει να μας πει για ποια security μιλάει.

To αγορι που χαχανιζε με την την Βισση στο παλκο των βραβειων Αριων ανταλλασοντας υπονοουμενα για το "τι" πινει ο καθε ενας απο δαυτους......
Το αγορι που προσπαθησε να την φιλησει στο στομα προφανως λιωμα και μην εχοντας συναισθηση του τι εκανε.....
Το αγορι που δινει μαθηματα δημοσιογραφιας καθε βραδυ στο Gossip δελτιο του Σταρ......

Εδωσε και χτες το στιγμα του

(σημ Πρεπει να τουχανε τελειωσει τα "σκονακια" χτες και ειχε τα νευρα του)