Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Εγώ όπως τα βλέπω τα πράγματα έχουν ως εξής.
1. Μεγάλη ήττα των καναλιών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν.
2. Μεγάλη ήττα του ΓΠ
3. Φυσιολογική φθορά της κυβέρνησης και
4. Οριακή αυτοδυναμία εξαιτίας του εκλογικού συστήματος και μόνο αλλιώς θα μιλάγαμε γιά μεγάλη νίκη της ΝΔ

Εγώ όπως τα βλέπω τα πράγματα έχουν ως εξής.
1. Μεγάλη ήττα των καναλιών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν.

Θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σου, αλλά προβλέπω ότι τα συμφέροντα που αναφέρεις πιο πάνω, έχουν ήδη εξασφαλίσει την εύνοια και της ΝΔ. Θα φανεί και από τις αναθέσεις των έργων και τις κρατικές προμήθειες που προβλέπονται στην επόμενη 4ετία.

2. Μεγάλη ήττα του ΓΠ

Μεγάλη ήττα του ΠΑΣΟΚ νομίζω. Σαφώς και ο Γιωργάκης ως αρχηγός του κόμματος έχει μεγάλες ευθύνες, αλλά νομίζω ότι οι ψηφοφόροι ακόμα τιμωρούν τον περίγυρο του Σημίτη, τον οποίο ο Γιωργάκης ποτέ δεν έδιωξε.

3. Φυσιολογική φθορά της κυβέρνησης

Μικρή φθορά της κυβέρνησης σε σχέση με τα όσα προκάλεσε/αντιμετώπισε. Μεγάλη απώλεια σε κοινοβουλευτικά έδρανα. Αλλά με την αντιπολίτευση σε χίλια κομμάτια, θα τις αρκούν και αυτές οι 153-155 έδρες.

4. Οριακή αυτοδυναμία εξαιτίας του εκλογικού συστήματος και μόνο αλλιώς θα μιλάγαμε γιά μεγάλη νίκη της ΝΔ

Η αυτοδυναμία φαίνεται οριακή, αλλά στην ουσία είναι αρκετή, μιας και το ΠΑΣΟΚ έπεσε στις 101-105 έδρες, ενώ υπάρχει και το μαξιλάρι που λέγεται ΛΑ.Ο.Σ. με 11 έδρες.

Η ΝΔ, πήρε την λαϊκή εντολή που ζητούσε ο Καραμανλής, και πλέον έχει μπροστά της μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα σε τομείς της οικονομίας, της κοινωνικής πολιτικής και των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής. Και θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει με 153-155 βουλευτές έναντι 165 που είχε, ενώ παράλληλα θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ο πρωθυπουργός εξήγγειλε προεκλογικά. Με λίγα λόγια, η νίκη απόψε φέρνει χαρά, αλλά από αύριο φέρνει κυρίως ευθύνη. Είδομεν.

Θεωρώ ότι απόψε το ΠΑΣΟΚ είναι ο μεγάλος χαμένος των εκλογών. Ζητούσε επίμονα εκλογές, έχοντας μια σιγουριά για τη νίκη, και όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά έχασε κι άλλο από το ποσοστό του, όντας στην αντιπολίτευση, πράγμα που δείχνει την έντονη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος απέναντι του. Όπως έγραψα πιο πάνω, το ΠΑΣΟΚ πληρώνει ακόμα την έλλειψη ανανέωσης στο στελεχιακό του δυναμικό, μια ανανέωση που θα έθετε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την ήττα του 2004. Αντί γι αυτό, τα στελέχη που ηττήθηκαν τότε, προβάλλονταν ως τα έμπειρα στελέχη που είναι μακράν καλύτερα των άπειρων συναδέλφων τους της ΝΔ. Περίεργη λογική αν μη τι άλλο. Η επόμενη μέρα το βρίσκει ξανά στις κάλπες, αυτή τη φορά για εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Μεταξύ συγγενών και φίλων...

Η αριστερά, έχει μια χρυσή ευκαιρία από απόψε να μας δείξει τι αξίζει. Αν το δούμε απλοϊκά, ένα 5% έφυγε από τα μεγάλα κόμματα και πήγε εκεί. Στο χέρι τους είναι να γίνει αυτό το 5%, 10% ή και 15%. Απόψε όμως συγκέντρωσε συνολικά γύρο στο 12-13% (σύμφωνα με το exit poll) το μεγαλύτερο ποσοστό μετά το 1977, και αυτό αποτελεί μήνυμα των ψηφοφόρων. Ελπίζω κάποια στιγμή να σταματήσει η φαγωμάρα, και οι άνθρωποι της αριστεράς να δουν ότι είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν παρά αυτά που τους χωρίζουν.

Ο Καρατζαφέρης μπήκε στη βουλή, και πραγματικά αυτό το γεγονός με θλίβει. Δείχνει την κατρακύλα που έχουμε πάρει σαν κοινωνία. Και για όσους αναρωτιούνται γιατί αισθάνομαι έτσι, ας ψάξουν να δουν πόσους νεοναζί έχει στο κόμμα του ο Καρατζαφέρης.

Μα η ίδια η αριστερά είναι που προσάπτει στον ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την μετριοπάθεια φίλε mpokeRas. Και για πολλούς αυτή η μετριοπάθεια ειναι που του στέρησε την είσοδο στη βουλή όταν ηγείτο η Δαμανάκη, και το κρατουσε στο 3%. Και σιγά μην πιστέψω ότι οι "αντιεξουσιαστές" με τα μαύρα που βάζουν τις φωτιές με μολότωφ πήγαν σήμερα και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτό. Τέτοια παραμύθια που μου πλασάρουν δεν τα τρώω.

Tα αποτελέσματα ήταν ακριβώς όπως τα περίμενα.
Απλά γουστάρω τρελά την είσοδο του Ψαριανού στη Βουλή.
Η μοναδική ελεύθερη φωνή των ερτζιανών.
Σαν ραδιοφωνατζής είμαι πολύ χαρούμενος.

σας μεταφερω το ιδιο μήνυμα που ανεβασα σε αντιστοιχο θεμα με το παρών

θα παρακαλούσα σιγα σιγα να σταματήσουμε της πολιτικες και κοματικες συζητήσεις-αντιπαραθεσεις διοτι δεν οδηγουν πουθενα και συν τοις αλλοις δεν ταιριαζουν και με την θεματολογια του Forum μας

οι φωτιες, οι εκλογες και η εμπιστοσυνη μας προς τα μελη για τον τρόπο με το οποιο συμπεριφέρονται σε τετοια καυτα θεματα οπως οι κοματικες και οι εκλογικες αναμετρησεις ,επετρεψαν κατα παραβαση των κανονισμων ολο αυτο το διαστημα την υπαρξη τετοιων θεματων

θα ηθελα ολοι μας να βοηθησουμε να ξαναμπουμε σε ρυθμους avclub

Larry, μην ανησυχεις. Η συζητηση βαινει καλως, και το κλιμα εδω μεσα ειναι αριστο και υψηλοτατου επιπεδου. Μην αρχισουμε παλι τα ιδια. Ξερουμε να διαχειριζομαστε αριστα το λογο μας και αυτες οι συζητησεις προσδιδουν και δεν αφαιρουν απο το επιπεδο του χωρου αυτου.

Θα παρακαλουσα ιδιαιτερως, εφοσον τα πραγματα ακολουθουν αυτην την επιτυχημενη πορεια του πολιτισμενου διαλογου, να μην υπαρχουν παραινεσεις τετοιου τυπου. Δεν ειναι απαραιτητες και δειχνουν αγχος για πιθανες παρεκτροπες. Κατι τετοιο ομως δεν εχει συμβει. Μην κανουμε το μη υπαρχον υπαρκτο .....

Τους χαιρετισμους μου στη συζυγο-bye-

Larry, μην ανησυχεις. Η συζητηση βαινει καλως, και το κλιμα εδω μεσα ειναι αριστο και υψηλοτατου επιπεδου. Μην αρχισουμε παλι τα ιδια. Ξερουμε να διαχειριζομαστε αριστα το λογο μας και αυτες οι συζητησεις προσδιδουν και δεν αφαιρουν απο το επιπεδο του χωρου αυτου.

Θα παρακαλουσα ιδιαιτερως, εφοσον τα πραγματα ακολουθουν αυτην την επιτυχημενη πορεια του πολιτισμενου διαλογου, να μην υπαρχουν παραινεσεις τετοιου τυπου. Δεν ειναι απαραιτητες και δειχνουν αγχος για πιθανες παρεκτροπες. Κατι τετοιο ομως δεν εχει συμβει. Μην κανουμε το μη υπαρχον υπαρκτο .....

Τους χαιρετισμους μου στη συζυγο-bye-

+1000000
Λογικό κάποια ακόμη σχόλια όπως κάνει και όλη η Ελλάδα άλλως τε.
Δέν χριεαζόμαστε μιά μαστίγιο μιά καρότο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Πως βλέπεις την μετακίνηση του Στυλιανίδη από το ΥΠΕΞ στο Παιδείας;

Βρήκα συνέντευξή του για το βιβλίο Ιστορίας.
Τα λεει αλλοιώς απο την Μαριέττα.Ειναι και Πόντιος.
Γιά το άρθρο 16 και τα λοιπά δεν έχω γνώμη.
Πιστεύω ότι χωρίς συναίνεση ΠΑΣΟΚ θα υπάρξουν δυσκολίες.
Βεβαια τον ρίχνουν στα πολύ βαθειά.
Εξαρτάται τί τρόπο διαχείρισης θα κάνει ο Καραμανλης.
Πάντως πιστεύω οτι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα επηρεάσουν και τον Κωστάκη.
Και προσωπικά διατηρώ τον μεγάλο μου φόβο.Μην μείνει όμηρος τής Οικογένειας.
Υ.Γ
Ειδα και Αβραμό πάλι στο Υγείας.Δεν θα κάνει απολύτως τίποτα,όπως και απο τότε που ανέλαβε.Και έτσι θα θεωρηθεί και πάλι επιτυχημενος...........

Παιδιά, βλέπω ότι συζητούνται πολλά παράλληλα θέματα στο thread, ενώ κανένα δεν έχει σχέση με το αρχικό. Θα προσπαθήσω να το σπάσω σε μερικά μικρότερα, για να υπάρχει μία ενιαία ροή στο καθένα.

Edit: Έγινε.

Last edited:
I'm going to a town that has already been burned down
I'm going to a place that is already been disgraced
I'm gonna see some folks who have already been let down.
I'm so tired of America

I'm gonna make it up for all of the Sunday Times
I'm gonna make it up for all of the nursery rhymes
They never really seem to want to tell the truth
I'm so tired of you America

Making my own way home
Ain't gonna be alone
I got a life to lead America
I got a life to lead

Tell me do you really think you go to hell for having loved?
Tell me and not for thinking every thing that you've done is good
(I really need to know)
After soaking the body of Jesus Christ in blood

I'm so tired of America
(I really need to know)

I may just never see you again or might as well
You took advantage of a world that loved you well
I'm so tired of you America

Making my own way home
Ain't gonna be alone
I got a life to lead America
I got a life to lead
I got a soul to feed
I got a dream to heed
And that's all I need

Making my own way home
Ain't gonna be alone

Going To A Town του Rufus Wainwright

(όπου America βάζετε ότι νομίζετε) -bye-

Στίς χτεσινές προγραμματικές δηλώσεις ο αρχηγός τού γνωστού μικρομέγαλου κόμματος δήλωσε πώς ´η κυβέρνηση δέν έχει λαϊκή νομιμοποίηση,είναι μειοψηφία στον λαό´.
Μιά χαρά το παιχνίδι μέ τούς θεσμούς.Λάστιχο....
Οταν αποσύρεται το βιβλίο παραβιάζονται οι θεσμοί,όταν όμως οι θεσμοί δεν μάς βολεύουν τούς καταγγέλουμε.
Δηλαδή δεν την αναγνωρίζει τήν κυβέρνηση ο ´επαναστάτης´τού Ανάν??
Kαι γιατί δεν απείχε από την Βουλή αλλά απεδέχθη τούς όρους τού πολιτικού παιχνιδιού??
Kαι εάν το 41 ή το 39% τού λαού αντίστοιχα δέν έχουν νομιμότητα έχει το 5%??
Λαϊκισμός υψηλού επιπέδου.Και ολίγα περί ´ειρήνης και προόδου'και τά γνωστά ´καναντέρ και όχι F-16'και έδεσε το γλυκό..
Βεβαια ξέχασε την δημοκρατία και θυμήθηκε α λά Κ.Κ.Σ.Ε. μονον ´πρόοδο και ειρήνη´.

Re: Απάντηση: Προεκλογικές αντιλήψεις περί δημοκρατίας

Στίς χτεσινές προγραμματικές δηλώσεις ο αρχηγός τού γνωστού μικρομέγαλου κόμματος δήλωσε πώς ´η κυβέρνηση .

Απομονώνεις μια φράση και διαστρεβλώνεις το νόημά της. Ο Αλαβάνος λέει πως δεν αντέχουμε να μας καπέλωσουν κι άλλο με τον καινούργιο εκλογικό νόμο που σκοπεύουν να φτιάξουν και που θα πριμοδοτεί ακόμα περισσότερο το πρώτο κόμμα. Αυτό που θέλουν να κάνουν αυτοί, Δεν είναι παιχνίδι με τους θεσμούς; Δεν τους κάνουν λάστιχο;
Αλλά αυτό δεν σε ενοχλεί...έχουμε πιο σοβαρά θέματα τη FYROM και το βιβλίο ιστορίας. "Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί..."

εγώ ξέρω πως εμείς πήραμε 5% - Αυτοί πήραν 152 βουλευτές και τρέχουν να αλλάξουν το Νόμο, να διαστρεβλώσουν κι άλλο τη λαϊκή βούληση, γιατί τρέμουν τα μπουτάκια τους. Αυτό ξέρω εγώ.
Και πολύ μου αρέσει!

Το ίδιο δε δήλωσε εκτός από τον Αλαβάνο και ο Καρατζαφέρης;
Το περιεχόμενο του λόγου, απ'ότι φαίνεται, κρύβεται στις προθέσεις και όχι στις δηλώσεις.
Από την άλλη η απλή αναλογική είναι το πιο δημοκρατικό εκλογικό σύστημα.
Τώρα τι θα γινόταν:argue: αν ίσχυε είναι άλλο θέμα...
BTW τι γίνεται με τις καταγγελίες του Δημοσιογράφου για τη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος;

Α,δηλαδή ο Αλεκος τα κάνει όλα γιά τήν απλή αναλογική??
Aυτά περί ´μή λαϊκής νομιμοποίησης´τί είναι δηλαδή??
Σιγά μήν αρχίσει και επανάσταση ο Αλέκος....
Ας μας πεί θέσεις και όχι συνθήματα για τό Κόσσοβο,για τήν κατεχόμενη Κύπρο για τούς αγωγούς τού Πούτιν,γιά το σχέδιο Ανάν,για το πώς εξηγεί τήν πλήρη υποταγή του σε κάθε αποφαση τού Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου για τά εργασιακά θέματα και βλέπουμε.
Επίσης τίς πανεπιστήμιο ,τί είδους οικονομία και τί είδου ανάπτυξη θέλει.Kαι τί προτείνει για τό μεταναστευτικό ζήτημα γιατί η θέση που αναπτύσσει μέχρις σήμερα περί ´ανεξέλεγκτης εισόδου´εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο.
Και να μαζέψει τίς στελεχάρες του,που συκοφαντούν όποιον δεν ταυτίζεται με τίς υπερήφανες ´αριστερές θέσεις τους.
Από το να κάνει ´επαναστάσεις´περί πολιτικού όρκου ας προτείνει επί τής ουσίας,μιάς και δηλώνει ´αριστερός´´πώς αντιλαμβάνεται τόν σύγχρονο κόσμο.
Γιατί μέχρι τώρα ακούμε γενικόλογες καταγγελίες και φυσικά υποστήριξη πρός κάθε imperium.Πάντα προσκολλημένοι και έτοιμοι να προσφέρουν στήριξη σε κάθε εξουσία.Από τα σπλάγχνα τους έχουν προέλθει και όλοι όσοι αποστάτησαν και προσφέρουν υπηρεσίες αλλού.
Το αλαζονικό και ´πεφωτισμένο´5% που αρνείται ότι μπορεί και να κάνει και λάθος στίς αντιλήψεις του δεν με αφορά.Ασε πού τουλάχιστον οι μισοί από το 5% όπως έχουν δείξει και οι δημοσκοπήσεις δεν συμμερίζονται τίς θέσεις τής ηγετικής ομάδας..
Σύντομα πάντως θα φανεί τι εξυπηρετεί ο ´αγωνιστής ´τού λαού...Αλλως τε ήδη τα Μεγάλα κανάλια τού δείχνουν τήν αγάπη τους.Ξέρουν αυτοί ...........Σού λένε αφού υπάρχει κρίση στην Αξ.Αντ.κάτσε να είμαστε έτοιμοι να στείλουμε τον κόσμο εκεί όπου δεν υπάρχει κίνδυνος για ουσιαστική αντιπολίτευση.

Σπύρο μάλλον δεν έγινα κατανοητός.
Και εγώ μαζί σου.:ernaehrung004:
Αν υπήρχε πιθανότητα για κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ τότε θα είχαμε μεγάλες αποκαλύψεις.
Πάντως αρκετοί της ηλικίας μου "τσίμπησαν" και ενίσχυσαν το Συνασπισμό.

Σπύρο μάλλον δεν έγινα κατανοητός.
Και εγώ μαζί σου.:ernaehrung004:
Αν υπήρχε πιθανότητα για κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ τότε θα είχαμε μεγάλες αποκαλύψεις.
Πάντως αρκετοί της ηλικίας μου "τσίμπησαν" και ενίσχυσαν το Συνασπισμό.

Παρεξήγηση.
Στον κολλητό μου τον Λύμπε απάντησα.
Δεν είχα δεί τό κείμενό σου όταν απαντούσα.

Α,δηλαδή ο Αλεκος τα κάνει όλα γιά τήν απλή αναλογική??
Aυτά περί ´μή λαϊκής νομιμοποίησης´τί είναι δηλαδή??
Σιγά μήν αρχίσει και επανάσταση ο Αλέκος....
Ας μας πεί θέσεις και όχι συνθήματα για τό Κόσσοβο,για τήν κατεχόμενη Κύπρο για τούς αγωγούς τού Πούτιν,γιά το σχέδιο Ανάν,για το πώς εξηγεί τήν πλήρη υποταγή του σε κάθε αποφαση τού Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου για τά εργασιακά θέματα και βλέπουμε.
Επίσης τίς πανεπιστήμιο ,τί είδους οικονομία και τί είδου ανάπτυξη θέλει.Kαι τί προτείνει για τό μεταναστευτικό ζήτημα γιατί η θέση που αναπτύσσει μέχρις σήμερα περί ´ανεξέλεγκτης εισόδου´εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο.
Και να μαζέψει τίς στελεχάρες του,που συκοφαντούν όποιον δεν ταυτίζεται με τίς υπερήφανες ´αριστερές θέσεις τους.
Από το να κάνει ´επαναστάσεις´περί πολιτικού όρκου ας προτείνει επί τής ουσίας,μιάς και δηλώνει ´αριστερός´´πώς αντιλαμβάνεται τόν σύγχρονο κόσμο.
Γιατί μέχρι τώρα ακούμε γενικόλογες καταγγελίες και φυσικά υποστήριξη πρός κάθε imperium.Πάντα προσκολλημένοι και έτοιμοι να προσφέρουν στήριξη σε κάθε εξουσία.Από τα σπλάγχνα τους έχουν προέλθει και όλοι όσοι αποστάτησαν και προσφέρουν υπηρεσίες αλλού.
Το αλαζονικό και ´πεφωτισμένο´5% που αρνείται ότι μπορεί και να κάνει και λάθος στίς αντιλήψεις του δεν με αφορά.Ασε πού τουλάχιστον οι μισοί από το 5% όπως έχουν δείξει και οι δημοσκοπήσεις δεν συμμερίζονται τίς θέσεις τής ηγετικής ομάδας..
Σύντομα πάντως θα φανεί τι εξυπηρετεί ο ´αγωνιστής ´τού λαού...Αλλως τε ήδη τα Μεγάλα κανάλια τού δείχνουν τήν αγάπη τους.Ξέρουν αυτοί ...........Σού λένε αφού υπάρχει κρίση στην Αξ.Αντ.κάτσε να είμαστε έτοιμοι να στείλουμε τον κόσμο εκεί όπου δεν υπάρχει κίνδυνος για ουσιαστική αντιπολίτευση.
:worshippy::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043