Projector or TV (Αρχαριος)

μολις βρω χρονο σημερα θα απαντησω στις πιο πολλες ερωτησεις που μπορω γιατι δεν ειμαι στο χωρο...ο τοιχος μπορει να βαφτει...καποιο χρωμα που να προτεινεται?

μολις βρω χρονο σημερα θα απαντησω στις πιο πολλες ερωτησεις που μπορω γιατι δεν ειμαι στο χωρο...ο τοιχος μπορει να βαφτει...καποιο χρωμα που να προτεινεται?

Σ αυτό θα περιμένεις τον Γιάννη Χατζηγεωργίου που το κατέχει, πάντως κοίταγα στον υπολογιστή απόστασης για τον 1070+ και σ απόσταση 3.1 μέτρα αν τον βάλεις πάνω απ τον καναπέ (το 3.1μέτρα βγαίνει από αφαίρεση του βάθους του μηχανήματος απ τα 3,4 μέτρα του χώρου σου) σου βγάζει από 93" έως και 121" ίντζες οπότε θα σου πρότεινα αφού έχει τέτοιο εύρος να τον βάλεις, αν με το καλό καταλήξεις στην αγορά του, πρόχειρα σ αυτό το ύψος και απόσταση και να παίξεις με το ζουμ ώστε να αποφασίσεις την τελική διάσταση κάδρου. Προσωπική μου άποψη σ αυτή την απόσταση μην πας πάνω από 100" ώστε να μη χάνει τη συνοχή της η εικόνα και σε κουράζει στο gaming κι αν φυσικά χωράει ανάμεσα απ τα ηχεία μιας και μιλάμε για ακριβώς 2,5 μέτρα πλάτος εικόνας.

θα σου πω ακριβως τον προβληματισμο μου...ο καναπες ειναι τοποθετημενος αν δεις το σχημα σε μια γωνια που στα δεξια του εχει ενα τοιχο και σε ''αγκαλιαζει"να το πω ετσι...θεωρω οτι το πανι δεν πρεπει να ξεφυγει απο αυτη την νοητη γραμμη αν τραβηξεις απο το τοιχαλακι...το dali zensor 3 ειναι 21εκ.και 10 να απεχει απο το πλαινο τοιχο 31 και 4 εκ. ανασα απο το πανι 35...και 2.25 το πανι παμε στα 2.6 ενω ολο ο καναπες απο γωνια μεχρι γωνια "τοιχαλακι"ειναι 2.5...αυτο με προβληματιζει οτι θα ειναι πολυ το 100...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επισης μηπως να βαλω σταθερη οθονη?υπαρχουν πλεονεκτηματα ?

Σου είπα την τελική διάσταση μπορείς να την αποφασίσεις εκ των υστέρων της αγοράς του προτζέκτορα απλά και μόνο με δοκιμές και τοποθετημένα ηχεία κι ό,τι άλλο έχεις υπόψιν. Αν πιστεύεις ότι οι 100 είναι πολλές πας στις 96" ή και στις 93" που έχουν πλάτος εικόνας ακριβώς 2.1μέτρα, πειραματίζοντας θα βρεις το ιδανικό και τότε αποφασίζεις για βάψιμο ή πανί, εκτός αν δε σε ικανοποιούν οι 93" ίντζες αν πάρουμε το χειρότερο σενάριο. Σταθερή οθόνη δεν θα στο συνιστούσα επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται με το χώρο αφού μπορεί να φύγεις, να αλλάξει και μετά να σου μείνει, απ τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα για βάψιμο θα σου έλεγα μη σκεφτείς τίποτα άλλο. Πάρε παράδειγμα εμένα, λόγω ότι δεν έχω δικό μου σπίτι και για διάφορους λόγους είμαι αναγκασμένος πάντα να ψάχνω για καλύτερα και πιο οικονομικά, έχω την ευελιξία και στο εκάστοτε σπίτι βάφω οθόνη στην διάσταση που με βολεύει, θα μπορούσα να το κάνω αυτό με μία σταθερή ή θα πρεπε στα κριτήρια αναζήτησης διαμερίσματος να πρόσθετα κι άλλο ένα, το αν θα χωράει το σταθερό ή το οποιοδήποτε πανί; Ασε την ευελιξία που με ένα καινούριο προβόλι ή αλλαγή λάμπας πας σε μία γκρι απόχρωση που με το πέρασμα του χρόνου κι αφού βλέπεις ότι σκοτεινιάζει, περνάς ένα χέρι πιο ανοιχτό μέχρι να φτάσεις το τελείως λευκό στα τελειώματα της λάμπας!! Μπορείς να το κάνεις αυτό με οθόνη προβολής; Οχι!! Κοίτα τη φωτό στην υπογραφή μου, 90", στο προηγούμενο σπίτι ήμουν στις 96", στο επόμενο σπίτι μπορεί να πάω στις 110", κάνω κυριολεκτικά ό,τι με βολεύει.

πολυ ωραια θα τα ψαξω ολα αυτα πιστευω παντως οτι οι 92'που εχω βρει και απο αγγλια πανι θα βολεψουν καλυτερα το χωρο...

πολυ ωραια θα τα ψαξω ολα αυτα πιστευω παντως οτι οι 92'που εχω βρει και απο αγγλια πανι θα βολεψουν καλυτερα το χωρο...

Πάρε το προβόλι με το καλό και τότε θα ξέρεις, μη βιαστείς να πάρεις το πανί αν δεν "ανοίξεις" κάδρο δοκιμαστικά. Γνώμη μου να πας για τον Benq 1070+, θα σου βγάλει οριακά τις 92" που ζητάς και θα καταευχαριστηθείς την εικόνα του, στο σύνδεσμο που ακολουθεί ένα πλήρες review του. http://www.projectorjunkies.com/benq-w1070-full-review/

σε δυο βδομαδες που θα ειμαι ηρακλειο θα παρω τα μετρα ακριβως πωα ειναι και θα αποφασισω...αφου το δωματιο θα αδειασει τελειως και θα ξαναγεμισει ειναι ευκολο να το βαψω αν κοψει ανακλασεις...

ειδα οτι το σκουρο γκρι ειναι μια καλη αποχρωση και θα ταιριαζει αισθητικα στο δωματιο τι λετε?οσο αναφορα το πατωμα που εχει πλακακι αυτη τη στιγμη εχω ενα χαλι 2μ μηκος που θα πηγαινει δηλαδη 30 εκατοστα μπροστα απο την οθονη αλλα δεν θα την φτανει και 1.5μ πλατος δηλαδη θα καλυβει ενα μερος του πατωματος που θα ειναι η οθονη .Χρειαζεται κατι μεγαλυτερο?να περασω μοκετα ολο το δωματιο για παραδειγμα?

Αν περάσεις μοκέτα σ όλο το δωμάτιο η γενική αισθητική θα είναι καλύτερη, αν αφού όπως λες μπορείς να το βάψεις όλο το δωμάτιο σε σκούρα γκρι απόχρωση τότε μειώνεις τις ανακλάσεις και θα έχεις φοβερό αποτέλεσμα υπέρ της εικόνας και του κοντράστ.

την μοκετα το λεω κυριως για την απορροφηση ανακλασεων αλλα και ηχου....

την μοκετα το λεω κυριως για την απορροφηση ανακλασεων αλλα και ηχου....

Καλό θα ήταν τώρα που το σκέφτομαι να μην τον νεκρώσεις ηχητικά το χώρο, μπορείς να αφήσεις ένα μέτρο απόσταση απ τον τοίχο προβολής που δεν θα επηρρεάσει την εικόνα αλλά θα αφήσει μια ζωντάνια στον ήχο, αρκεί να βάψεις όλο το ταβάνι αφού έχεις αυτή τη δυνατότητα, (σε ζηλεύω).

πειραματιστηκα λιγο με το benq calculator και ειδα οτι μπορω να εκμεταλευτω τον τοιχο μου ακουμπαει το κεφαλι μου και να μην κρεμασω στο ταβανι τον projector....με αυτη τη βαση http://www.you.gr/proionta/eikona-i...oichia-vasi-gia-vinteoprovoleis-hq-tvs-hq-pro και τις εξης αποστασεις μια χαρα δεν βγαινει?BenQ Projector Calculator.jpg

Μα εγώ αυτό σου είπα, οριακά σου βγάζει 92" αν τον κολλήσεις πίσω στον τοίχο, τώρα είτε με επιτοίχια είτε οροφής η δουλιά θα γίνει όπως σε βολεύει εσένα.

με επιτοιχια ελενχω καλυτερα τι υψος πρεπει να μπει ο projectoras και πανω απο τον καναπε δεν θα ενοχει και κανεναν αν ειναι σε 1.8-1.9 υψος που βλεπω οτι χρειαζεται ενω στη μεση του δωματιου θα ειναι θεμα....οποτε παω για πισω πισω με μια προεκταση 40-60 εκ απο το 3.45 που ειναι το δωματιο ειναι κομπλε νομιζω....

Κάτι έχεις καταλάβει λάθος εσύ ή κάνω εγώ λάθος, στην εικόνα που έχεις βάλει δείχνει τον προτζέκτορα στα 64 εκατοστά απ το πάτωμα, (distance from the floor) πως θα πάει πάνω απ τον καναπέ που λες στο 1,8 μέτρα;

Μισο λεπτο βρε παιδια. Ο καναπες που λετε ειναι κολλημενος στον πισω τοιχο και πανω σε αυτον τον τοιχο θα τοποθετηθει ο προβολεας. (σε ραφι ?)

Αν ναι, τοτε ΠΟΣΗ ειναι η αποσταση απο την οθονη (μπροστα τοιχο) μεχρι αυτον τον πισω τοιχο. ?

Μηπως εγω δεν καταλαβα καλα. ?

με την βαση που εδωσα απο το λινκ στο you.gr θα μπει στο 1.9 μ υψος πανω απο τον καναπε μου !το πανι θα ειναι απο 0.7-1.84 υψος στις 92 inch και αποσταση πανι απο προβολεα 3.04!αμα θελω το παω και πιο κοντα και μειωνω το zoom ετσι?μια ερωτηση αν χρησιμοποιω full zoom δεν αλοιωνει την εικονα ετσι?

Re: Απάντηση: Projector or TV (Αρχαριος)

Μισο λεπτο βρε παιδια. Ο καναπες που λετε ειναι κολλημενος στον πισω τοιχο και πανω σε αυτον τον τοιχο θα τοποθετηθει ο προβολεας. (σε ραφι ?)

Αν ναι, τοτε ΠΟΣΗ ειναι η αποσταση απο την οθονη (μπροστα τοιχο) μεχρι αυτον τον πισω τοιχο. ?

Μηπως εγω δεν καταλαβα καλα. ?

Απ ό,τι κατάλαβα εγώ λέει ότι θα πάρει βάση επιτοίχια με προέκταση για να του βγουν οι 92". Βλέπω όμως απ τον υπολογιστή απόστασης ότι του γράφει απόσταση απ το πάτωμα 64 εκατοστά, άρα θα κρυφτεί απ τον καναπέ!!!!! Νομίζω η παρακάτω είναι σωστή τοποθέτηση για το χώρο του.

XjpRYDT.jpg