ρε συ μανωλη μαναμ
αν τελικα η μονη πιθανοτητα να ενσωματωσουμε καθημερινο τρεξιμο στο προγραμμα μας εινια να τρεχουμε 7 με 8 το πρωι δεν πιανει και πολυ τοπο?
ουτε λιποδιαλυση ουτε φυσικη κατασταση?
Δημήτρη και όλα αυτά τα συμπληρώματα δεν θα ήταν καλύτερα να τα παίρνεις από φυσικές τροφές;
Καλό και προχωρημένο
Τίς επόμενες μέρες θα γράψω και το δικό μου ..που βασίζεται και στήν EAS ...και σε Υγρά Αμινοξέα και σε συνδυασμό BCAA και γλουταμίνης ...
Ωρε θάχουμε να συζητάμε ....
Δε μου λές ...είσαι σε πρόγραμμα δύναμης/ανάπτυξης ή απλά δουλεύεις τήν μάζα σου και θέλεις και να ξελιπώσεις ..?
Γιατί το μόνο που με χάλασε είναι οι Υδατάνθρακες πρίν τήν προπόνηση
...μετά Ινσουλίνη γιόκ και τα καταραμμένα τα BCAA για να πάνε κεί που πρεπει θέλουν ισνουλίνη
....
Επίσης διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για το κοντινό γεύμα με τήν προπόνηση , εκτός αν είσαι γενικά εκτώμορφος ή ενδιάμεσος σωματότυπος και χωνεύεις και πέτρες ....
Για λέγε να ξεκινήσουμε κουβέντα
Νίκο . ναι μέν μπορεί να ήταν καλύτερα , αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να συγκεντρώσεις κάποιες ποιότητες και ποσότητες ααν δέν παίρνεις 5000 θερμίδες τήν ημέρα ..οπότε δώρον άδωρον ...
β) Συνειδητοποίησα οτι ολα ειναι στο μυαλό..:grandpa:
Στόχος μου να κατέβω στα 105 περιπου μεχρι το καλοκαίρι και να συνεχίσω τη γυμναστική έστω και μια φορά τη βδομάδα. Το κέρδος ειναι πολλαπλό : διατήρηση βάρους, ψυχολογία, φυσική κατάσταση, δυνατότητα να ξεφυγουμε λίγο από τον καναπέ :fahne90:
Αρχές Ιουλίου ήμουν 140 κιλά (υψος 1.93)
Σήμερα είμαι 119. Τι έκανα
α) Το πήρα απόφαση.. Η τώρα ή ποτέ... :slapface: :slapface:
β) Συνειδητοποίησα οτι ολα ειναι στο μυαλό..:grandpa:
γ) Βρήκα μια υπέροχη ξανθιά διαιτολόγο που ξέρει καλά την δουλειά της :Banane0: :Banane0:
δ) Πριν 2 εβδομαδες που τα κιλα κατέβηκαν σε ενα λογικό επίπεδο ξεκινησα γυμναστική. (Αεροβική και λιγα βαράκια)
Στόχος μου να κατέβω στα 105 περιπου μεχρι το καλοκαίρι και να συνεχίσω τη γυμναστική έστω και μια φορά τη βδομάδα. Το κέρδος ειναι πολλαπλό : διατήρηση βάρους, ψυχολογία, φυσική κατάσταση, δυνατότητα να ξεφυγουμε λίγο από τον καναπέ :fahne90:
Γειά σου Αννα
Λοιπον δέν ξέρω αν το έχεις διαβάσει αυτό κάπου , αλλά δυστυχώς είναι το ακριβώς αντίθετο και εξηγούμαι :
1)...το πρωϊ ο Μεταβολισμός μας είναι σε πολύ χαμηλά επιπεδα και ο λόγος είναι οτι μόλις έχουμε σηκωθεί απο τόν υπνο , δηλαδή 8 ώρες απραξίας και σβέσης τών ορμονών που μας ενδιαφέρουν για να ενεργοποιήσουν κι άλλο τον μεταβολισμό
2) Οι αποθήκες γλυκογόνου (δηλαδή το καύσιμο που φτιάχνουμε απο υδατάνθρακα , ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ και σε επίπεδο μυϊκών κυττάρων και σε επίπεδο Ηπατος (συκωτι ) και αυτό γιατί μετά το τελευταίο γεύμα οι υδατάνθρακες , αλλά και κάποια αμινοξέα (που δέν χρειάστηκαν για να επιδιορθώσουν νευρομυϊκό ιστό ή άλλες επισκευές ) αποθηκεύτηκαν κατακλύζοντας τίς αντίστοιχες αποθήκες ...σημείωση το βράδυ το κορμί καίει συνήθως γαλακτικό οξύ ...(αυτό προέρχεται απο τίς καύσεις και με αυτό σάν καύσιμο δουλεύουν και η καρδιά και κάποια σπλάχνα ....)
3) Το σωστό είναι πάντως ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40-50 Λεπτά Βάρη , Ναι τότε η αεροβίωση είναι πιο αποτελεσματική για το λόγο οτι το κορμί είναι έτοιμο για να ανέβει στο βαρύ καύσιμο ..καθώς έχει εξαντλήσει κάπως περιφερικά το γλυκογόνο και όπως και να το κάνουμε ο μεταβολισμός είναι αυξημένος και θερμικά και κυκλοφορικά
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΩΡΑ τής ημέρας για προπόνηση , είναι Αργά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ , ΕΚΕΙΝΗ τήν στιγμή ο Μεταβολισμός βρίσκεται στο απώγειο
Απο προσωπική εμπειρία πολλών χρόνων (με 2 προπονήσεις τήν ημέρα και 1/2 ωρας καθημερινό τρέξιμο σε άμμο ....ευτυχώς έχω κοντά μου παραλία ..) , έχω διαπιστώσει οτι σε αρχάριους / μέσους αθλητές η καλύτερη ώρα είναι μεταξύ 7 - 9 το βράδυ , ενώ σε προχωρημένους είναι μεταξύ 9-12 το βράδυ ...
Σημείωση : Οσα έχουμε αναφέρει ώς τώρα ,προορίζονται απλά για μιά κλασσική μέση προπόνηση (φυσικής κατάστασης ) σε συνδυασμό με κάπως καλή διατροφή , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ οδηγός για ΕΝΤΟΝΟ ΜΕΘΟΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
...ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ειναι καλοδεχούμενα και απαραίτητα !
Ειναι ευκαιρία να ακούσουμε/ ερευνήσουμε τι πιστεύει , τι νομίζει και τι έχει δεί ο καθένας μας σε σχέση με διατροφή/προπόνηση/ Υγεία
Σε γενικές γραμμές , το παραπανίσιο αλάτι που τρώμε , σε κάποια στιγμή θα αποβληθεί απο το σώμα , αλλά μέχρι να γίνει αυτό ..και καιρός θα περάσει και θα επιβαρύνει το ουροποιητικό και το κυκλοφορικό
Βασικά για οποιδήποτε ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟ υποδόριο νερό ή νερό εκτός τών μυικών κυττάρων ,ευθύνεται (ηλεκτρολυτικά) το Νάτριο ..δηλαδή το γνωστό μας αλάτι , ενώ για το εσωτερικό νερό ιστών και κυττάρων υπεύθυνο ηλεκτρολυτικά είναι αντίστοιχα το κάλιο ...για αυτό και συνήθως στίς δίαιτες και τήν προπόνηση οταν αναφερόμαστε στα υγρά και τα προβλήματά τους , μιλάμε για τήν αντλία Καλίου/Νατρίου ή τήν αναλογία Καλίου /Νατρίου
Είναι γνωστό δε οτι το αλατάκι ανεβάζει και τήν πίεση και το στρές
Βέβαια μιά άλλη παράλληλη κατάσταση μαζί με αυτά και είναι το Ασβέστιο , το Μαγνήσιο και ο Φώσφορος , αλλά αυτά έχουν άλλες προτεραιότητες και συνήθως οταν δέν μιλάμε για έντονα καταβολική άσκηση / γαλουχία / εγκυμοσύνη / εγκαύματα
[/U]
ειμαι σε φαση για δυναμη/αναπτυξη αυτο τον καιρο :violent-smiley-030: :violent-smiley-030:
εχεις δικιο για τους υδατανθρακες πριν απο την προπονηση αλλα επειδη αυτο το γευμα ειναι απο μια εως μιαμιση ωρα πριν απο την προπονηση μου δινει ενα boost στην ενεργεια
για τα γευματα μετα την προπονηση ειναι η λεγομενη μεθοδος 3 hour window..οπου σε αυτην την φαση αποθηκευονται λιγοτερες θερμιδες σαν λιπος και τα περισσοτερα διατροφικα στοιχεια αξιοποιουνται για την καλη αναρωση και την αναπτυξη..εχω δει στον εαυτο μου (απο προσωπικη εμπειρια θα μιλω παντα) οτι με αυτον τον τροπο υπαρχει μια σταθερη αναπτυξη στην καθαρη μυικη μαζα και επισης αυξανεται ο μεταβολισμος και καιω πολυ ευκολα λιπος για ενεργεια
αφου δηλαδη παρω τα συμπληρωματα αμεσως μετα την προπονηση εχουν μπει οι βασεις για να μπω σε αναβολικη φαση, το γευματακι (1/2 μεριδα) μετα απο 30 λεπτα ειναι για μην παισει αποτομα η ζαχαρη στο αιμα και αρχισω να μπαινω σε καταβολικη φαση
το δευτερο γευμα μετα απο 2ωρες με κραταει ακομα
επισης εχω διαβασει καπου τα κυταρρα και οι αναβολικοι μηχανισμοι του σωματος ειναι πολυ accelerated (σορρυ για το αγγλικο, αλλα η καταραμενη η αγγλια φταιει που μενω τοσα χρονια) για τις 3 ωρες μετα την προπονηση
θα κανουμε καλες κουβεντες και γω το πιστευω..
Τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώ ένα αλάτι που κυκλοφορεί στα σούπερ μάρκετ και υποτίθεται πως δεν περιέχει νάτριο. Από τα παραπάνω υποθέτω πως είναι καλό, σωστά? Γιατί μου τα έχετε ανατρέψει όλα...
Φτού! Και είχα χαρεί!
αυτά μου τα είχα πει ο προπονητής στο γυμναστήριο (όχι προσωπικός) και ξεροστάλιαζα στο διάδρομο και στο ποδήλατο νηστική! Εν τω μεταξύ, το πιο βάρβαρο για 'μένα είναι να μην παίρνω πρωινό. Βέβεια, ο Δημήτρης είπε το αντίθετο και ομολογώ πως μπερδεύτηκα...
Δυστυχώς, 7-9 το βράδυ είμαι πάντα στη δουλειά, άρα δεν υπάρχει περίπτωση. Οπότε τί κάνω?
Το πρωϊνό και το μεσημεριανό είναι μάλλον τα βασικότερα γεύματα για τον άνθρωπο
.EYXOMAI ΣE OΛOYΣ NA ΞEKINHΣOYN (AN ΔEN TO EXOYN KANEI AKOMH) TH ΓYMNAΣTIKH! Έχω παρατηρήσει γενικότερα ότι δυστυχώς ο κόσμος έχει «παρατήσει» τον εαυτό του στη μοίρα του. Eίναι κρίμα πιστεύω. O αθλητισμός και η γυμναστική είναι ευεργετικά! Tο περασμένο καλοκαίρι ήμουν στην παραλία με μια φίλη και έτυχε να τοσυζητήσουμε και παρατηρήσαμε ότι σε ολόκληρη την παραλία ΣXEΔON KANENAΣ/MIA δεν ήταν γυμνασμένος/η. Kαι δεν μιλάμε τις περιπτώσεις που απλά είναι τυχεροί/ες και δεν παχαίνουν. Kρίμα...
Eπίσης να πώ επειδή βλέπω πολλά να λέγονται για την διατροφή ότι μάλλον κατά τη γνώμη μου είναι στο θέμα αυτό ο καθένας να δεί προσωπικά κάποιον επαγγελματία γιατί ο καθένας χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση. Πόσες φόρές έχω ακούσει περιπτώσεις αντιμετώπισης δίαιτας κλπ που τελικά ήταν εντελώς λανθασμένη. Για την καλύτερη αποτελεσματικότητα θέλει ψάξιμο...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.