ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

.

.................Αδελφέ, τα λές αυτά γιατί είσαι ακόμη ελεύθερο πουλάκι, κάτσε να παντρευτείς και να κάνεις κανένα κουτσούβελο και θα σου υγεινή ζωή και φυμναστήριο που θα πάνε, πριν από ενάμισυ χρόνο πήγαινα 3-4 φορές γυμναστήριο μισή με μια ώρα διαδρομο στο 6,5 με 8 και μετά βάρη και κοιλιακοί τώρα που χρόνος με το μωρό και την κωλ..δουλει@!!!!!!!

Φίλε πίστεψέ με, με ξέρω αρκετά καλά για να ξέρω ότι ΠOTE δεν θα εγκαταλλείψω τον αθλητισμό και τη γυμναστική. Γεννήθηκα με αυτή και έχει γίνει ένα μέρος της ζωής μου. Eίμαι ίσως από τους λίγους που δεν πάω γυμναστήριο για «γνωριμίες» (είναι απίστευτο πόσος κόσμος πάει για αυτό) αλλά για την ίδια τη γυμναστική...

Διαβάζω απο την αρχή το θέμα, και πραγματικά έχουν γραφτεί πάρα πολλες σωστές απόψεις.:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043. Απο την εμπειρία μου και μόνο (κάνω πρωταθλητισμό 12 χρόνια) έχω να αναφέρω τα εξής:

Αναφορικά με την διατροφή, επειδή είναι δύσκολο κάποιος να ακολουθήσει κατα γράμμα μια δίαιτα με αυστηρές θερμίδες και συγκεκριμένες διατροφές, μπορεί με δύο πλήρη γεύματα την ημέρα (πρωινό & μεσημεριανό) να τρέφεται ολοκληρώμενα, για βράδυ ένα φρούτο ή σαλάτα είναι αρκετά. Το λέω για να μην παρεξηγηθώ οτι είναι προσωπική μου άποψη: μακριά απο χάπια και σκευάσματα διατροφής, η φύση προσφέρει απλόχερα τα πάντα.

Αναφορικά με την άσκηση, παρατηρώ οτι οι περισσότεροι θεωρούν ταυτόσημο με την άσκηση το γυμναστήριο, είτε περιλαμβάνει βάρη είτε διαδρόμους ποδήλατα κ.λ.π. Υπάρχει όμως και το νερό, που αποτελεί την καλύτερη άσκηση χωρίς μυικούς τραυματισμούς και μεγάλες καταπονήσεις για το σώμα.
Εάν δοκιμάσετε να γραφτείτε σε κάποια πισίνα, θα δείτε οτι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσετε να νιώθετε ευεξία αλλά ταυτόχρονα θα έχετε κάψει λίπος και θερμίδες.

Συνεχίστε την καλή δουλεία στο θέμα για να βοηθηθούν όλα τα μέλη μας....

Νικόλας

Όντως το κολυμβητήριο είναι από τις καλύτερες ασκήσεις του σώματος... Tο έχω δοκιμάσει και αυτό και μπορώ να πώ ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές... Όσων αφορά τα συμπληρώματα κλπ είμαι της άποψης «μακρυά και αγαπημένοι»...

Συμφωνώ απόλυτα με το κολυμβητήριο
1/2 ώρα με 45 λεπτά τρείς φορές τήν εβδομάδα είναι αρκετά για να αλλάξουν ριζικά φυσική κατάσταση , υγεία , εμφάνιση

Τώρα σχετικά με τα σκευάσματα και αναφέρομαι ΜΟΝΟ σε συμπληρώματα διατροφής .ΟΧΙ ΦΑΡΜΑΚΑ - ΕΡΓΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ , ίσως είναι μονόδρομος για τήν επίτευξη αποτελεσμάτων σε σχέση με τρόπο ζωής +δουλειά+ υποχρεώσεις , για έναν μέσο-σοβαρό αθλητισμό

Και δυστυχώς ή ευτυχώς MUST για πρωταθλητισμο

επισης οσο αναφορα τα συμπληρωματα, το πιο απλο συμπληρωμα που χρειαζεται καποιος με ενα σοβαρο τροπο προπονησης ειναι η πρωτεϊνη.. και αυτο επειδη πχ ειναι αδυνατο να τρωει καθε φορα που πρεπει καμια 20αρια ασπραδια αυγων τα οποια ειναι καθαρη πρωτεϊνη..

Απάντηση: Re: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

επισης οσο αναφορα τα συμπληρωματα, το πιο απλο συμπληρωμα που χρειαζεται καποιος με ενα σοβαρο τροπο προπονησης ειναι η πρωτεϊνη.. και αυτο επειδη πχ ειναι αδυνατο να τρωει καθε φορα που πρεπει καμια 20αρια ασπραδια αυγων τα οποια ειναι καθαρη πρωτεϊνη..

Και αδύνατο είναι αλλά και πολύ ακριβό είναι!
Η πολύ πρωτείνη δεν έχει παρενέργειες;.....

Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Και αδύνατο είναι αλλά και πολύ ακριβό είναι!
Η πολύ πρωτείνη δεν έχει παρενέργειες;.....

κοιτα παρενεργειες δεν εχει, αλλα πρεπει να την παιρνουμε σε συγκεκριμενες ποσοτητες γιατι ο καθε οργανισμος εχει συγκεκριμενες απαιτησεις..πχ αμα παρουμε παραπανω θα εχουμε την αισθηση του φουσκωματος και αργοτερα θα την............αποβαλουμε

με μετρο χρειαζεται πχ η κρεατινη (που ειναι το αμεσως πιο γνωστο συμπληρωμα σε καποιους που πρωτοξεκινουν) εγω παντα μετα απο ενα τετραμηνο χρησης την σταματω..

Last edited:
Και η ζάχαρη;
Γιατί είναι απαγορευμένη απο τις δίαιτες ενώ η φρουκτόζη όχι; Έχουν παραπλήσια θερμιδική απόδοση και νομίζω ότι η ζάχαρη μεταβολίζεται και πιο εύκολα....

τελικα εσεις που ειστε πιο ειδικοι για πειτε.
να τρωμε μετα το γυμναστηριο η οχι;
και αν ναι τι;
μαλλον πρωτεινες;
η ζαχαρη απαγορευεται αυστηρα η ειναι θεμα ποσοστητας;

εγω πινη 1-2 καφεδες τη μερα με μισο κουταλακι ζαχαρη.

μηπως να τη κοψω τελειως η δεν πειραζη για τοσο λιγη;

Λίγη ζάχαρη δεν πειράζει, 2 κουταλάκια ημερησίως ειναι ΟΚ... φαγητό 1 ώρα το λιγότερο μετά από σκληρή προπόνηση

Re: Απάντηση: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Και η ζάχαρη;
Γιατί είναι απαγορευμένη απο τις δίαιτες ενώ η φρουκτόζη όχι; Έχουν παραπλήσια θερμιδική απόδοση και νομίζω ότι η ζάχαρη μεταβολίζεται και πιο εύκολα....

Tο βασικότερο θέμα στον μεταβολισμό τών υδατανθράκων και γενικά στήν χωή είναι η ΚΑΜΠΥΛΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ και ουσιαστικά η ΚΑΜΠΥΛΗ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ και ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΚΩΝ και άλλων ενζύμων
To ΜUST και στην υγεία και στον αθλητισμό είναι αυτή η καμπύλη να είναι σχεδόν ευθεία ή με πολύ μαλακές κλίσεις οταν ανεβαίνει ή κατεβαίνει , επίσης βολεύει να μήν κατεβαίνει και να μήν ανεβαίνει εκτός κάποιων ορίων γιατί ενεργοποιούνται άλλοι μηχανισμοί ....
Ετσι λοιπόν Φροντίζουμε να διαλέγουμε ΣΥΝΘΕΤΟΥΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ που μεταβολίζονται αργά και κρατούν σταθερή πορεία
Ενώ απο τούς απλούς υδατάνθρακες - σάκχαρα , η καλύτεροι είναι η φρουκτόζη και η μαλτοδεξτρίνη , είναι οι πιο αργοί απο τούς γρήγορους
...το μέλι και η σάκχαρη ειναι καταστροφικοί για τον μεταβολισμό ....

τελικα εσεις που ειστε πιο ειδικοι για πειτε.
να τρωμε μετα το γυμναστηριο η οχι;
και αν ναι τι;
μαλλον πρωτεινες;
η ζαχαρη απαγορευεται αυστηρα η ειναι θεμα ποσοστητας;

εγω πινη 1-2 καφεδες τη μερα με μισο κουταλακι ζαχαρη.

μηπως να τη κοψω τελειως η δεν πειραζη για τοσο λιγη;

...αν είναι μισό κουταλάκι δέν τρεχει τίποτα , καλό θα είναι να μήν έχει μέσα γάλα

..ανάλογα με τήν προπόνηση πάει και το φαγητό
..αν μιλάμε για προπόνηση με αντίσταση (που καίει κυρίως υδατάνθρακες και καταστρέφει αζωτο-αμινοξέα- μυϊκό ιστό ) , τότε 20-30 λεπτά μετά τήν προπόνηση , έρχεται το πρώτο γεύμα που καλά θα κάνει να έχει 30-35 gr ευκολα χωνευόμενης πρωτεΪνης μαζί με 20 gr υδατάνθρακα και νερό

Μετά απο 2-2μιση ώρες μπορεί να ακολουθήσει το γεύμα με πρωτεΪνη και υδατάνθρακες στήν κλασσική αναλογία (φυσικά θα πρέπει να έχουμε πεινάσει ...διαφορετικά θα πρέπει να βρούμε άλλο συνδυασμό

Μερικές φορές , ανάλογα τον σωματότυπο τήν ηλικία τίς συνήθειες κλπ κλπ θα πρέπει να βρούμε εμείς τι μάς ταιριάζει ..χωρίς να μάς χαλάει το στομάχι ή να μάς προκαλεί φούσκωμα κλπ ..πέρνει κάποιο χρόνο , αλλά πρέπει να βρεθεί , αν θέλουμε να κάνουμε προόδους ...γιατί χωρίς πρόοδο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΤΡΟ για να συνεχίσουμε να προπονούμαστε

κανω λιγο βαρη και πολυ αεροβια.
θελω να χασω ακομα λιγο και μετα θα κανω το αντιθετο.
η γινονται και τα δυο μαζι;

αναπτυξη μυων και καψιμο λιπους εννοω.

κανω λιγο βαρη και πολυ αεροβια.
θελω να χασω ακομα λιγο και μετα θα κανω το αντιθετο.
η γινονται και τα δυο μαζι;

αναπτυξη μυων και καψιμο λιπους εννοω.

Γίνονται και τα 2 μαζί , απλά θέλει μέθοδο και προσεκτική σχεδίαση τής διατροφής ..έτσι ωστε το ισοζύγιο θερμίδων να είναι αρνητικό , αλλά το συνολικό ισοζύγιο πρωτεϊνης θετικό και μετά θέλει λίγο πειραματισμό με τήν μέγιστη ένταση τής προπόνησης ...έτσι ώστε να προλαβαίνεις να αναρρώσεις απο προπόνηση σε προπόνηση τώ ιδιων μυΪκών ομάδων , διαφορετικά πηγαίνεις σε καταβολισμό και ενίωτε απο συνδυασμό λάθους δίαιτα σε κέτωση (...σύμπτωμα , οσμηρή αναπνοή -κετόνες-) κατά τήν προπόνηση ...)

Last edited:
Πόσο χρόνο παίρνει η ανάρρωση των μυικών ομάδων;
Η με άλλα λόγια πόσες φορές την εβδομάδα μπορούμε να γυμνάζουμε μια μυική ομάδα;

Είπα σε προηγούμενο ποστ ότι έχω λιγάκι τσιμπημένη πίεση. Επηρεάζει η γυμναστική με αντίσταση την αρτηριακή πίεση; Έχουν κατηγορηθεί τα βάρη για πρόκληση υπέρτασης στο παρελθόν....

Ευχαριστώ γιατρέ μου!:aktion033:

Re: Απάντηση: ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πόσο χρόνο παίρνει η ανάρρωση των μυικών ομάδων;
Η με άλλα λόγια πόσες φορές την εβδομάδα μπορούμε να γυμνάζουμε μια μυική ομάδα;

Είπα σε προηγούμενο ποστ ότι έχω λιγάκι τσιμπημένη πίεση. Επηρεάζει η γυμναστική με αντίσταση την αρτηριακή πίεση; Έχουν κατηγορηθεί τα βάρη για πρόκληση υπέρτασης στο παρελθόν....

Ευχαριστώ γιατρέ μου!:aktion033:

Βαγγέλη η διάρκεια τής ανάρρωσης είναι ανάλογη με τήν ένταση , τα κιλά και τα σετ , δηλαδή όσο μεγαλύτερη "ζημιά" γινεται σε κάθε προπόνηση , τόσο πιο πολύ παίρνει η ανάρρωση
Επίσης η ανάρρωση λαμβάνει χώρα σε 3 επίπεδα
1) Σε επίπεδο μυϊκού ιστού
2) Σε επίπεδο νευρικών κυτττάρων (κι αυτά χαλάνε στήν προπόνηση )
3) Σε επίπεδο απομάκρυνσης τών μεταβολιτών του γλυκογόνου (γαλακτικό οξύ ) και εναναπλήρωσης τών κυττάρων με γλυκογόνο

Συνήθως χρειάζεται απο 2-4 ημέρες η συγκεκριμμένη μυική ομάδα , οταν ακολουθείται split πρόγραμμα διαφορετικά αν η προπόνηση δέν έχει ένταση και κιλά , ενώ έχει πολλές επαναλήψεις στο κάθε σετ , μιά μέρα ενδιάμεσα αρκεί

Ναί στήν εντατική προπόνηση που είναι αναερόβια , ζορίζονται λίγο οι βαλβίδες ....οταν υπάρχει υγεία και μέθοδος , αυτό δέν αποτελεί πρόβλημα , αλλά άτσαλα πράγματα και σε βάθος χρόνου προκαλούν αρρυθμίες , εμφάνιση έκτακτων συστολών , πιθανά καποια υπέρταση και καμμιά φορά φλεβοκομβική ταχυκαρδία
Θέλει τσεκάρισμα γενικό ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πρίν ξεκινήσει κανείς γυμναστήριο ή προπόνηση
Πάντως MUST είναι το τρέξιμο / διάδρομος / ποδήλατο ή ακόμα καλύτερα οταν γίνεται κολυμβητήριο

Καλημέρα

Last edited:
παραδειγματα τροφων και ποσοτητες οταν λεμε 20 γρ υδατανθρακες, 10 πρωτεινη κλπ?

Τωρα πιά σχεδόν ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ έχουν πάνω στο σακκουλάκι τήν θερμιδική ανάλυση και πολλές απο αυτές και τι περιέχουν στίς βασικές βιταμίνες /μέταλλα /φυτικές ινες

...να ξελασκάρω και θα βάλω και μιά λίστα απο κάποιες τροφές , αλλά παίζει ρόλο και ο τρόπος του μαγειρέματος

ΠΧ
1 ΑΥΓΟ ΒΡΑΣΤΟ έχει 6 gr Πρωτεϊνη (τής μεγαλύτερης βιολογικής αξίας - αλμπουμίνη - ) και 6 gr Λίπος , ίχνη απο υδατάρθακες και αρκετό νάτριο
Ο κρόκος του αυγού περιέχει , λεκιθίνη , βιταμίνες λιποδιαλυτές και κάποια ιχνοστοιχεία
Μέχρι ένα κρόνο τήν ημέρα είναι καλά
Απο ασπράδια : 6 απο αυτά + 1 κρόκο , μαζί με 150 gr Μπαρμπα Στάθη , νερόβραστα (σαλάτα μεξικάνα ) + 50 -80gr Φέτα σκληρή , εμ δυό κουταλιές Ελαιόλαδο και 3 χωριάτικες φρυγανιές (πλ ELITE ) και 1 Ποτηράκι (120 ml) Λευκό Ξηρό Κρασί , είναι ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

...σημείωση ΠΟΤΕ ΦΡΟΥΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ
ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ .......Σάν γεύμα και ΟΧΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ (πχ ΟΧΙ πορτοκάλι με μπανάνα )
ΟΞΙΝΑ με ΟΞΙΝΑ
ΑΛΚΑΛΙΚΑ ΜΕ ΑΛΚΑΛΙΚΑ
κλπ κλπ

Μέχρι να τελειώσω το thread τελειωσα και μια toblerone,
πάντως θυμήθηκα παλιές εποχές, μπράβο Μανώλη για το θέμα.